Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annyátok

44 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit jelent a szellemi tulajdon? Szellemi tulajdon alatt az alkotó elme szüleményeit értjük: ide tartoznak a találmányok, az irodalmi és művészeti alkotások és a kereskedelemben alkalmazott megjelölések, nevek, képek és formák. A szellemi tulajdon tárgyai jogi védelmet élveznek: ez biztosítja, hogy…..
 A Fidesz negyven százalékkal vezet az őt követő második helyen lévő párt előtt a legújabb EP választási közvéleménykutatás szerint. Ehhez hasonló különbség egyszerűen nem létezik Európában, de sehol a demokratikus világban. Az eredmény lesújtó.        Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék…..
         Mimóza lelkű ítéletvégrehajtókban szakadt benn a szó, akadt fenn a hang. Háziállatlövő dicsőséges nagyurak kaptak idegrángást és kellett őket villanyozni, amikor a néma tartományból egy cérnavékony hang elég érthetően közölte, hogy méltóztassanak arcon baszni magukat. Mindenek előtt egy…..
Annyátok 2019.01.24 09:58:52
@zord íjász: Ok, repült. "Moderálási elv: Hörgő-morgó kisebbrendűségben szenvedő trollok repülnek."
Annyátok 2019.01.24 10:06:11
@BiG74 Bodri: A komment-automatika kiszűr bizonyos szavakat. Tapasztalatom szerint a cca. ötven szóból álló gyűjtemény komolyan lebénítja a troll hadat. Sajnos ennél a posztban érthető lenne a trágár szavak engedélyezése, ám a lustaságom ezt felülírta. Nyelvünk gyönyörű és választékban sem szűkölködik, úgyhogy szerintem megoldható alternatív káromkodással a posztolás.
Annyátok 2019.01.24 10:28:28
@BiG74 Bodri: Mentálhigiénés okokból. Közérzet javító intézkedés. Nem troll volt, csak ajtót tévesztett. Szerkesztői szabadság.
   Az elefántnak viszonylag jó a píárja, a görénynek meg rossz. Bizonyára oka van ennek, de ez a poszt nem erről fog szólni. Ez a poszt az Orbán rendszert leírni akaró nárcisztikus társadalomtudósok módszertani bénázásairól sem fog szólni. Arról fog szólni egy picit, hogy ha egy kontrollálatlan…..
Annyátok 2018.10.25 18:27:46
A@ami szabad: Az valóban egy komoly kérdés, hogy rendesnek ismert emberek hogy kerülnek a masszába. Gyanítom, hogy valami kulturális, vagy oktatási hiányosság, esetleg jellemhiba mozgatja őket.
A csoportnyomás mindig azokra hat, akik valamiért bizonytalanok az értékeikben. Ez persze nem mentség. Sőt, ebben a kontextusban kifejezetten azonosan ítélem meg őket azokkal, akik eddig szégyenkeztek ocsmány gondolataik, vágyaik miatt, ma meg büszkén sütkéreznek a felgyújtott világ fényénél.
Ők is kiélik magukat ebben a bosszúszomjas lepketáncban.
Annyátok 2018.10.25 18:33:06
@ipartelep: Remélem nem mondtam olyat, hogy az elemzések haszontalanok. A terminológiák háborúját tartom haszontalannak. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy lényegében mindegyik megközelítésnek igaza van, mert ha venné a fáradtságot egy tudós ember, alighanem kimutathatná a leírások ekvivalenciáját.
Annyátok 2018.10.25 18:50:21
@ipartelep: Igaz, bonyolult a dolog. De érdemes lenne eljátszani a gondolatattal, hogy valami lehet ez IS, meg az IS. És nem vagy ez, vagy az. És ezen nem ölre menni. :) (Hegel óta ez azért nem olyan nagy talány.)
Borítékolható volt, hogy komoly politológusok Orbán strasbourgi szereplése után arról elmélkednek majd, hogy megint ő győzött, mert róla beszél mindenki, hiszen csak az történt, hogy bejelentkezett az immár szélsőségesek által vezetendő Európa első emberének, az ostoba mérsékeltek meg nem veszik…..
  Tévednek, akik azt hiszik, hogy a Fidesz mostani kétharmada ugyanolyan kétharmad, mint ami négy éve volt. Ez a kétharmad olyan, mint a rossz koleszterin. Nem véd, hanem támad. Négy éve még nem sok értelme volt azt bizonygatni, hogy kevesebb, mint a fele szavazott Orbánra, mert a maradék jó része…..
Annyátok 2018.04.15 08:38:17
@Miazmás: Ménár Atya repült. Béke poraira.
Annyátok 2018.04.15 12:02:59
@rasta.brotha: Azt hitte, hogy ez a blog köpőcsésze.
  Orbán Viktor magyar miniszterelnök lépten-nyomon a hit védelmezője és a nemzetállam kérlelhetetlen harcosa szerepében tetszeleg. Harcos alkat, a vak is látja. Csakhogy egy ügy minőségét az jellemzi igazán, hogy kik harcolnak érte.        A nemzetállam olyan törzsiségen alapuló fogalom, amely…..
    Így kellene kezdenie minden mondatát egy ellenzéki politikusnak 2018-ban. Nahát! Pedig semmi fennakadni való nincs abban, ha legazemberezzük a Fidesz milliós szavazótáborát. (hörgés) 2010-ben még lehetett elszánt rendszerjobbítókról, 2014-ben megvezetett és becsapott jószándékú választókról…..
Az elmúlt héten újabb, minden eddiginél összetettebb támadás indult újságírói munkám ellen. Rögzítem és összefoglalom az eseményeket, egyrészt azért, hogy a nyomásgyakorlás ténye publikus legyen, másrészt azért, hogy ha további atrocitás ér, akkor bizonyítékként itt legyen a lajstrom. 1. Miért…..
Annyátok 2018.01.20 18:33:25
  Ha a dilivonat beindul, akkor nincs az az erő, ami megfékezhetné. Mosolygó, röhögő, lesajnáló arcok integetnek büszkén az ablakokból, dobálnak üvegekkel, kenyérmaradékkal, meg ami a kezük ügyébe esik. A vonat robog és élvezik, hogy gyönge kis hajításaik is olyan zúzásra képesek, amelyről álmodni…..
Dugovics Titusz egy kitalált személy. Egy szolgabíró kanyarintotta ki magának a legendáriumból még 1820-ban. Pont abban az évben, amikor meghalt a francia Fouché József, aki szerint  „A farkasokkal együtt kell üvölteni.”  Mondjuk az egy más történet. Dugovics alakja akkor már évszázadok óta létezett…..
Annyátok 2017.10.02 09:17:11
@invalid user name: Igaz, túl van tolva vágyálom. Mentség, hogy ha az Univerzum De Broglie hullámhosszával mozdulnánk el a sötét reáliáktól, már akkor is túl lenne tolva.
     Szegény Botka László. Ok, értem én, hogy nem elég ostobának lenni, annak is kell látszani és ehhez az MSZP áll a legjobban, mint bohócsipka, ám ez a Baja Ferencbe oltott Fodor Gábor-i butáskodás nem túlzás?  Ráadásul a legnagyobb baj, hogy Botka győzni akar, de még azt sem képes felfogni, hogy…..
Vajon a Fidesz pénzeli Fodor Gábort és Bokros Lajost? Soros György melletti kiállásuk felveti ezt a kérdést. Ha a dékások lennénk, már süvöltenénk is a megfejtést, hogy igen persze (közben persze mi is pont ugyanígy kiállnánk Soros mellett és az ellentmondás egyáltalán nem zavarna minket). Nekünk…..
Nincs abban semmi különös, hogy mindenkinek jól láthatóan, legalább nyolcszor nyolc centiméteres jelvénnyel, ruhára vart, vagy tűzött módon viselnie kell, hogy milyen közösséghez tartozik. Ahogy a miniszterelnök mondta, már a régi görögöknek is fel kellett tüntetniük, hogy melyik párt hívei. Mindezt…..
     Orbán Viktor miniszterelnök úr egy minapi interjújában kijelentette, hogy, ha Magyarország olimpiai pályázatát hagytuk volna elbukni, azaz nem vonjuk vissza, akkor „szégyenben maradtunk volna”. „Megalázó vereséget” vízionált. Értsük jól: a magyar miniszterelnök a vereséget szégyennek, a…..
    Ahogy Örkény úr is megtapasztalta az előző ötvenes években, amikor éppen erősödött Magyarország, meg Hrabal úr is megírta lényegében az ilyesmit, úgy válik valóra a hihetetlen nap mint nap. Most például álomgyilkosok lettek a Momentumosok, akik ugyan utálják, ha a néhai Fideszhez és Orbánhoz…..
Annyátok 2017.02.25 07:40:57
@cardiobascuralis: Nem hiszek az apák-fiúk kontinuitásban. A többi sanszos, hogy stimmel.
   Adna pénzt, hogy megdőljön a rendszer? Akkor bajban van.    Nem, nem a rendszerdöntőket, nem az akcióhősöket, hanem a leomlott rendszer után következőket váltó újjáépítőket kell most támogatni azoknak, akiknek van a jövőbe aprítani valójuk. Nem bonyolult, csak két lépéssel van előre. A…..
  Döntsd el, hogy az alábbi állítások közül melyik hamis: Ha több a párizsi mint a papír, akkor az rendben van, hogy 10 dkg helyett csak nyolcat kapsz. Ha valamit 3 millió ember támogat, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, de figyelmen kívül lehet hagyni, ha 5 millió ember nem támogat…..
         Forrnak az indulatok. Az ellenállók dühösek, az opportunisták kétségbe vannak esve. Az alapkérdés az lett, hogy szabad-e érintkezni az ellenálláson belüli közmegegyezésként zsarnokságnak elfogadott rendszerrel? Érintkezés alatt pedig azt kell érteni, hogy dolgozni nekik, fizetségért tenni…..
  Balog miniszter, Orbán Viktor lelki vezetője nem is sejtette, mennyire tömören fejezte ki az általa működtetett rendszer lényegét, amikor azt találta mondani, hogy túltoltuk. Talán ahhoz hasonlatos ez a vallomás, amikor Grósz Károly egyik utolsó interjújában arra a kérdésre, hogy tudna-e mondani…..
     Kézre eső gondolat lett szapulni a magyarországi ellenzéket. Az értelmiség hüledezik, hogy ezek mennyire bénák, de még a hírhedt fotóköpködő, viccmesélő kormánypárti komikus is abban látja az orbáni lószaladást, hogy hja, kérem, ilyen ellenzék mellett ez bizony…..
Őrnaszád a Földközi-tengerre: 300 millió euró - Műholdas, repülőgépes és hajós megfigyelőrendszer a Földközi-tengerre: évi 4 milliárd euró - Amikor a csúcstechnikád mutatja az 1000 fős menekülthajót közeledni Olaszországhoz, és fogalmad sincs, mihez kezdj vele: az élmény…..
   Alighanem igazuk van azoknak, akik szerint a nyereg alatt puhított fifikás agyvelővel szemben valami kívánatosabbat kellene felmutatni fogyasztási célból a magyar embereknek. Világosat, magától értetődőt, vállalhatót, olyat, amivel érzelmileg is azonosulhat a modern európai…..
Tavaly a Comment:com elsőként írta meg, hogy egyetlen magyar tévécsatorna sem volt képes műsorra tűzni az ünnepek kötelező kellékét, a Reszkessetek, betörők!-et. A tragikus hír hallatán akkor azonnal megalakult a Petíció a 2013-as karácsonyi Reszkessetek…..