Regisztráció Blogot indítok
Adatok
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt)

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Machu Picchu nem csak Peru, de alighanem az egész világ kultúrtörténetének egyik legizgalmasabb helye. Az inka birodalom egykori városa rendkívül nehezen megközelíthető helyen fekszik – ám még oda is lehet luxuskörülmények között utazni. Az Andok hegyláncai között,…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2012.08.21 18:18:53
Nemzetiség: amerikai Év: 1994 Nehogy azt higgye valaki, hogy megússza az idei karácsonyt Mariah Carey nélkül – „Merry Christmas” című albumának hála még sokáig csilingelhet a száncsengő és szólhatnak a hangzatos „woo-hoo, ooh-yeah, you-who” és további…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2012.08.19 14:29:18
Vastagbőr Segít az OTP 2011.08.12 11:01:00
Két intézkedéssel is segíti a devizahiteleseket az OTP. Egyrészt lehetőséget ad, hogy az ügyfelek két évig csak a hitelkamatokat fizessék, emellett fél évig, maximum egy százalékos kamatkedvezményt is ad. Kereszturi Zsolt az OTP-től azt mondta, hogy azoknak készült ez az…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.08.13 10:51:21
@zero: "Pikáns, hogy az egyetlen magyar kézen lévő bank..."

Tévedés! Az OTP már régen nem magyar bank, még ha a neve ezt is sugallja. Az OTP bank tulajdonosi struktúrája a következő:
Hazai tulajdon: 29,1%
Külföldi tulajdon: 70,9%
Legtöbb részvénnyel rendelkező tulajdonos: Megdet, Timur and Ruszlan Rahimkulov
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.21 18:03:36
@málnási: Akkor most mondjam azt, hogy a pesti prolinál nagyobb gyökeret nem hordott még hátán a Föld?
@Lew Archer: ön nyugdíjas? Maga szerint kifogja megtermelni a nyugdíját, ha a mostani 2x-3x korosztály kb. 45-50% munkanélküli? Ön csak azt felejti, hogy volt/van egy rohadt nagy gazdasági világválság, ami MO-t és így a munkahelyek számát is elég kedvezőtlenül érintette. Abban egyetértek, hogy az ember a körülményeihez képest próbálja meg magából a legjobbat kihozni, de a realitásokat is figyelembe véve, mondja ezt egy borsodi faluban élő 2x éves fiatalember szemébe.
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.22 14:15:47
@picur3ka/mesterhazymiklospart: Vajon miért is immobilis a magyar munkaerő? Talán azért mert aki keres 70-80ezret abból 10-ezret elvisz a bérlet, vagy ha autója van akkor még többet. Nincs arányban a munkaért kapott pénz az utazásra fordított pénzzel, valamint nem olyanok az utazási feltételek, nincs olyan úthálózat, tömegközlekedés ami lehetővé tenné, hogy a munkaerő mobilis legyen.
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.19 10:14:49
@Walter Bold: Egyetértek. De amíg ebben az országban 3 millió nyugdíjas van (értsd: szavazó), addig itt változás nem lesz. Gyakorlatilag ők diktálnak a választásokon...
    A helyét állítólag nem találó nemzedék sír: nincs munka, vagy csak olyan, amilyen, nincs kilátás, tervezhetőség, nincs miből félretenni, és így tovább, és így tovább. A helyét nem találó nemzedéket kritizálók szerint puhapöcsűek vagyunk, nem akarunk…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.20 09:56:39
@Lew Archer: Végig olvasva a kommenteket, ekkora egy demagóg faszt, mint maga már rég nem láttam.
A rendőrség máris példás szigorral csap le az egyenruhás bűnözőkre. Az érettségiző lányok mellett több szakma képviselői is bajba kerülhetnek. "Meg lett mondva, hogy be lehet fejezni!" - kommentálta az esetet Pintér Sándor, majd hozzátette: "Budapestből nem lesz…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.10 22:20:50
Subba Való Világ: Ropis Józsi 2011.05.10 14:35:06
Ropis Józsi Kingdom!  ..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.10 14:57:23
164 nap után véget ért az RTL idei évadának legsikeresebb műsora, a nézettségi versenyben mindent vivő Való Világ negyedik kiadása. A napi három adással gondosan építgetett franchise fődíját VV Alekosz, a görögmagyar éjjeliőr vitte el, aki nem igazán bő…..
Tisztelt Praxis!   Szeretnék önöknek egy friss, másfél héttel ezelőtti történetet leírni. Édesapám munkahelyi baleset következtében elveszítette a bal kezének mutatóujját. A sérülés nagyon súlyos volt, de komoly hibát is vétettek az orvosok. A kórházba nem a mentők,…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.07 17:33:20
@Leroi: erdélyi magyar orvos viszonylag sok van MO-n, de ők nem románok.
Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára még február 25-én vette át a Parma fidei - Hit pajzsa díjat, és már akkor bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos…..
  Mint korábban volt szerencsénk említeni, a mostanában a közbeszédben – jó okkal – háttérbe szorított, de annál húzósabb Széll Kálmán terv alapjaiban vágja haza a komplett magyar felsőoktatási rendszert. A felsőoktatásra költött költségvetési pénz…..
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.04.04 23:22:23
@ibenny: pedig az.

@Shenpen: ilyen alapon, a bölcsészképzést meg lehetne úgy oldani, hogy év elején kiadják mindenkinek a kötelező tananyagot, aztán a diák és tanár már csak a vizsgán találkoznak. Nyilván ez lenne a legköltséghatékonyabb megoldás. Amit ön ír a programozásról, azt a Pistikék végzik, és kontár munkának hívják. A programozáshoz szükségegesek a matematikai és algoritmizálási alapokon kívül, kemény hardveres ismeretek is amiket nem lehet otthon egyedül megtanulni, hacsak nem zseni az ember. Amiről ön beszél azt gyakorlatnak hívják és azt nem az egyetem alatt fogja megszerezni a delikvens, hanem hosszú munkával töltött évek alatt.
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.04.05 09:57:59
@ibenny: akkor módosítok a véleményemen. A többség szemében az. Tudom, hogy van matek, én is tanultam közgazdaságtant felsőfokon(tehát egyetemen külön makró, mikró és egyéb ágazati gazdaságtant), de azért az nem olyan szintű, mint egy mérnöki vagy infó szakon.

@Shenpen: az egyetem arra való, hogy megszerezz egy olyan látásmódot, problémamegoldó szemléletet és tanulási készséget, amivel képes vagy új ismereteket megszerezni és amivel munkahelyeden tudsz majd boldogulni. Egyrészt a programozás csoport munka, a kezdők nem fognak egyből kernelmagot írni. Egy építesz se fog először Eiffel tornyot tervezni, ugyanígy van ez a programozással is. A gyakorlatot pedig nem az iskolában fogod megszerezni, hanem hosszú évek alatt.
werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.04.05 10:04:54
@nexialista: igen én is sokszor ledöbbenek azon, hogy olyan országban élünk, ahol orvosi diplomával lehetett valaki gazdasági miniszter. Én egy politikusnak kötelezővé tenném, hogy rendelkezzen felsőfokú jogi, gazdasági, és egyéb ágazati ismeretekkel. A képviselők nagy-része azt se tudja, hogy miről szavaz, mert nem is érti.
De ha már itt tartunk, akkor a szavazati jogot is végzettséghez kötném, minimum érettségihez.