Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnarGy

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nevem említése nélkül szólít meg Budaházy Gusztáv Halottnak a beöntés című bejegyzésében. Meglepett a szöveg személyeskedő, gúnyolódó hangneme, és bár Budaházy úr számos magas labdát adott fel, egyiket sem fogom leütni. Reakciómat a tartalmi kérdésekre…..
"Egyenlő pályák, egyenlő esélyek! Én kerékpárral megyek.” - Az idézet Sándor Györgytől van, talán a hetvenes évekből. Aktuálisabb, mint valaha. Külföldi ismerőssel sétálok a Józsefvárosban, nem tud magyarul, fordítom a választási plakátokat, mutogatom melyik kié.…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 9. Végül lassan összeállt a fejlesztési társaság koncepciója: részvénytársaság lesz, többségi (51%) kerületi és kisebbségi fővárosi tulajdon, sőt 9,9 százalékkal (ez volt a törvényi felső korlát) beszáll az…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 8. A koncepció végleges változatának 1996. februári elfogadásához (az előzményeket lásd itt) kapcsolódóan néhány konkrét döntés is született, amelyek közül a legfontosabb, hogy kezdeményezésünkre (a többes szám…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 7. Egy időbeli kitérő és a kicsit hosszúra nyúlt nyári szünet után visszatérek az 1995-ös eseményekhez. Ahogy a történet előző részében írtam, végül sikerült meggyőzni Csécsei Bélát, hogy bocsássuk vitára az…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 6.Fiktív károkozás Egy aktuális ügy miatt megszakítom a kerületfejlesztés történetének komótos ismertetését és a mostani alkalom erejéig előre ugrok az időben. De előbb arról, milyen aktualitás is indokolja…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 5. A koncepció írásának idején (1995) a kerületi rehabilitáció a Belső-Józsefvárosra irányult. Valójában nem is illett rá a rehabilitáció kifejezés, hiszen ami az akkori közelmúlt években a József körút –…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 4 Folytatom az 1995-ös Kerületi koncepció-vázlat ismertetését és szubjektív kommentálását, az előző részt lásd itt. Javaslatot tettünk egy fejlesztési társaság létrehozására is. Mivel az volt a célunk, hogy a…..
Legutóbbi bejegyzésem megírása előtt, amikor már két napja semmilyen reakció nem érkezett a közbeszerzési tanácsadónak, a hivatal illetékeseinek és a bíráló bizottság tagjainak írt levelemre, levélben az illetékes alpolgármesterhez, Egry Attilához fordultam, továbbítva…..
Bérházfelújítás a Magdolna-negyed program 3. ütemébenMilyen közbeszerzéssel költsünk el 1,3 milliárd forintot? - A józsefvárosi kerületfejlesztés története helyett most egy bejegyzés erejéig annak jelenéről írok. A Magdolna-negyed program (MNP) 3. üteme tartalmaz egy…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 3. Az előző részben elkezdtem az 1995-ben készült Kerületi koncepció-vázlat ismertetését és kommentálását. Újraolvasva a koncepció-vázlat szövegét látom, hogy nagyon sok fontos gondolat csírájában már itt…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 2 Az előző részben felvezetett Kerületi koncepció-vázlat itt elolvasható (a bloghoz kapcsolódva igyekszünk kialakítani a máshol nem elérhető dokumentumok gyűjteményét), de mivel vázlathoz képest elég hosszú (20…..
Fejezetek a józsefvárosi kerületfejlesztés történetéből 1. Barátaim régóta biztatnak, írjam meg azt, amit a kerület fejlesztésének történetéről tudok. Most, hogy megkezdődik a Magdolna-negyed program harmadik köre, különösen érdemes volna összefoglalni az eddigi…..
Pár ismerőst arra kértem, határozza meg röviden, mit jelent a demokrácia. A többségnek azonnal iskolai tanulmányai ugrottak be, a demokrácia a nép uralma. Vicces változatban a nép önuralma. Volt, aki azt mondta, hogy a többség uralma, esetleg árnyaltabban, olyan rendszer, ahol…..