Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janeausten

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék betérni. Tán még nem késő. Meglehet, sokan lesznek, akik azt mondják, csupán ravasz számításból teszem, de én teszek rájuk. Hadd mondják. Szeretnék hinni. Szeretnék üdvözült arccal újságot olvasni, tévét nézni, szeretnék könnyű lélekkel sétálgatni…..
janeausten 2014.03.28 05:40:55
Kevés olyan téma lehet, amiről több tévhit keringene, mint a rák. Mind a kiváltó okai, mind a kezelésének módja körül sok a köztudatban az ellenőrizetlen információ. Nem csoda, hiszen szinte minden családban akad egy-egy érintett, és aki akár csak egyetlen hozzátartozóján keresztül is átélte a…..
janeausten 2014.02.05 14:38:45
@vasgyuszi: sokan vannak, akik meggyógyultak, szerencsére. Az én családomban és baráti körömben például van, aki kemo és sugárkezelés után 9. éve petefészekrákból gyógyult, van egy 13 éve tünetmentes, gyógyultnak számító emlőrákos, és van olyan is, akinél tüdődaganatot diagnosztizáltak, de azt a folyamatot sikerült megállítani, így később, és egész más miatt halt meg. Írod: "A legjobb esteben is pár év tünetmentesség után robban a bomba és vagy ugynaz, vagy másmilyen rák elviszi/vitte az illetot/ket." Hát, azért abban egyetérthetünk, hogy az sem mindegy, hogy egy esetleg gyógyíthatatlannak bizonyuló rákbeteg a kezeléssel kap-e még néhány évet, amit még szerettei körében tölthet.
Bizonyára mindenki hallott már Stephan Ozsvath felháborító magyarellenes gyűlöletbeszédéről, amelyet a nyugatnémet rádió sugárzott Észak-Rajna-Vesztfáliában. A német nyelvű sajtó – és ezt nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni – túlnyomórészt a '68-as…..
janeausten 2012.10.30 15:35:22
@iii: én sem tudom hová tenni, szerintem szatírának gyenge, igazinak meg félelmetes. Hát, akkor már jobb, ha rossz stílusparódiának tekintem.
Ha csak tehetem, minden évben megnézem az Alcsúti Arborétum március közepén virágba boruló hóvirágmezőit. Hihetetlen élmény a sok apró, fehér virágot ilyen mennyiségben látni. Most vasárnap délután az ég ugyan nem volt felhőtlen, és erős szél is fújt, így elég télies…..
Mosolyka Nem akarom feladni… 2012.03.20 22:39:00
Három sort bepötyögök, majd egy könnyed mozdulattal benyomom a törlés gombot… ezt játszom már lassan két órája. Nem akarom feladni… Ki akarom magamból adni, ami bennem van ott nagyon mélyen. Őszinte leszek, már elkészítettem egy amolyan „ szösszenet a nyomi…..
A tegnapi nap után nagy várakozással ültünk a képernyő elé, ehhez képest csalódás volt a mostani két rész. Ahogy azt sejtettük, Attila bennakadt Juliban, Novák egyre bunkóbb lesz, Gabit még mindig utálják, a nagyi kosarában lévő csirkék pedig komoly szerepet kapnak. 5989.…..
Na, ha ma sem dugnak végre Juliék, akkor sohasem. Az én idegeimmel sem lehet a végtelenségig játszani. Ádám is, Miki is, Szabó Győző is (jó, ő mindig) egyfolytában szexel, Ritáról nem is beszélve, aki óránként cserélgeti a partnereit, csak ez a két szerencsétlen halogatja az…..
Másodfokon szigorította a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász első fokon kiszabott büntetését, a két év fogházbüntetés mellett a korábbi öt helyett tíz évre tiltották el szakmájától. A szülész feltételes szabadságra sem bocsátható. Geréb Ágnes…..
janeausten 2012.02.11 08:56:58
@RowiwClub: jaj, én is megnéztem... HUHHHHH.
janeausten 2012.02.11 13:48:15
@egy maréknyi dollár: Még egyszer leírom: G.Á. statisztikáját nem lehet összehasonlítani a kórháziakkal, hiszen ő válogatott "beteganyaggal" (sic!)dolgozott, elvileg nem vállalt rizikós eseteket (nem értem, az ikerszülésnél miért tett kivételt, vesztükre), tehát nála nemigen fordultak elő dohányzó, elhízott, magas vérnyomású, cukorbeteg stb. anyukák, vagy mondjuk anyuka alkoholizálása, drogja miatt várhatóan kis súllyal érkező, vagy az utolsó héten farfekvésesen elhelyezkedő babák. És mégis igen rossz a statisztikája! Azzal egyetértek, hogy MINDEN halálesetet ki kell vizsgálni, és ha a szülész hibázott, vonják felelősségre, a kórháziakat éppúgy, mint őt.
janeausten 2012.02.12 10:43:55
@egy maréknyi dollár: Légy szíves, tájékozódj. Több helyen leírták, a hívei érvként használják, hogy neki is olyan (ha jól emlékszem, 3 ezrelékes) a statisztikája, mint a kórháziaké. Vagyis relatíve az övé rosszabb, hiszen válogatott, rizikómentesnek ígérkező eseteket vállalt el.
 Középkori ítélet Geréb Ágnes nemzeti bába ellen A Centrifuga tiltakozik az ítélet ellen és felszólítja dr Schmitt Pál után Áder János köztársasági elnököt is dr Geréb Ágnes bába, szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus tavaly elutasított kegyelmi…..
janeausten 2012.02.11 17:37:50
@rug82:
nem látok ilyen összefüggést. Nemzetiek és liberálisok közt is vannak, akik bedőltek ennek a torz divatnak, az otthonszülés, meg a "vissza a természethez" gyertyás-ráolvasós majdnem vallásának...
Nemzetinek nevezni egyszerűen nevetséges.
Térjünk már vissza a tényekhez! Volt több súlyos műhibája, közben eltiltották a hivatása gyakorlásától, ő meg folytatta, ezért most megbüntetik. Ennyi. Az kiderülhet, hogy a bíróság eljárási hibát vétett, hogy elfogulatlan orvosszakértőket is meg kellett volna hallgatnia, stb. Ha Schmitt felmenti, max. a letöltendő alól mentheti fel, de a praxizálási jogát szerintem nem adhatja vissza. És ne is tegye, szerintem.
hogyvolt VV5 - 1X137 2012.02.01 19:15:00
Na az van, hogy eléggé kínban vagyok. Egyrészt lófasz nem történt az öfiben, ezért be kell valljak ilyeneket, csomószor visszapörgettem Lilut, hogy megnézzem, a felsőjén meztelenül van-e a pasi (Elvis?) és még mielőtt a nem túl kedves kommentelők lecsapnának a szavak megett…..
janeausten 2012.02.02 10:03:42
@morgo1229: nem ismersz, nem tudsz rólam semmit, hogy én mit teszek, kikért, hogyan, és nem is ez ennek a fóruma. Igenis, vannak jó kezdeményezések, igenis, tenni kell, de nem lehet mindig a jótékonyságra alapozni, főleg nem olyan ügyekben, amelyeket magasabb szinten szúrtak el. Munkahelyek kellenének, bányák újranyitása, háziipari vagy mini termelőszövetkezetek újraindítása...azokat kormányszinten támogatni. Pl. témánál maradva: nyúltenyésztő kisszövetkezetet létrehozni egy-egy faluban, együtt dolgoztatni a tagokat az állatok ellátásáért, aztán a munkabérükön túl esetleg kedvezményesen adni nekik a húst... közben megtanítani őket, hogy is kell ezt csinálni. Volt ilyen kezdeményezés, talán uborkára, nem tudom, hol tart. Lehet, hússal jobban eladható, fenntartható lenne.
janeausten 2012.02.02 10:19:21
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Bocs, én csak melletted szóltam, hogy az az irónia, nagyon is helyénvaló. De amúgy igazad van, megyek én is dolgozni.
Kovács János szerette a fákat. Nem úgy általában, nem minden fát, sőt, nem is a fák többségét, sőtebb: csak nagyon kevés fát kedvelt. Az ültetett fához, a parkok fáihoz, de még a zsíros földön a fűrész nagyobb örömére gyorsan kövérre hízó fákhoz se volt egy jó szava…..
janeausten 2012.01.21 20:37:56
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
janeausten 2012.01.07 21:27:29
@Bálna úr: Nehezen találok szavakat a beírásodra. "Nem kell BGF-re járni csak azért, hogy bulizzál és ne kelljen dolgozni addig se; nem kell jogot tanulni, ha nincs hozzá tehetséged. " Akiben ennyi előítélet van, az miért kezd el egyáltalán beszélgetni másokkal? Tudod te, miről beszélsz??? A most életbe lépő keretszámok szerint 100, azaz egyszáz diák mehet ingyenes jogi egyetemre pl., miközben legalább 6-8 jogi egyetem van az országban,egy-egy évfolyam több száz fős. A térítési díjakat nem merték közzé tenni, az egyetemen 600 ezerre becsülték félévente... Gondolod, hogy ebben az országban csak száz gyerek van, akinek van tehetsége a joghoz? és miért ez a nagyképű előítélet, hogy az egyetemisták csak buliznak... a lányom pl. ötödéves, nagyon sokat tanul, mellette dolgozik, megpróbál besegíteni az ellátásába, és így is nagyon nehéz, pedig ő államilag finanszírozott helyet kapott annak idején, magas pontszáma miatt. De most az sem lenne elég! Kb. 80 ezer gyerek érettségizik le egy évben. Gondolod, hogy a többségnek lesz pénze továbbtanulni ilyen körülmények között? vagy akinek nincs semmije, az annyit is ér?? esélyt sem kaphat?
janeausten 2012.01.07 21:40:39
@exlex: Hát ez nem a kapitalizmus. Ha az lenne, nemcsak a kiadási oldal hasonlítana...

De nincs értelme tovább vitatkozni, mert úgy érzem, a lényegi dolgokra nem reagál sem a blogszerző, sem a sok okos, takarékos, a minimálbéreseknél ugye, élni sokkal jobban, bölcsebben tudó hozzászóló... Nem bosszankodom tovább, jó éjt!
janeausten 2012.01.07 21:49:10
@Kepan: ELTE, Károlyi, Pázmány, Pécs, Debrecen, Miskolc, Szeged, Győr - úgy tudom, ezekben a városokban van, 2-300 fős évfolyamok indulnak. Minden nagyobb cégnek, intézménynek, önkormányzatnak, stb. szüksége van jogtanácsosra, és akkor még az ügyvédekről, ügyészekről, bírókról, közjegyzőkről nem is beszéltünk. A bírókat most tiltották le a nyugdíjas korban végzett bírói munkáról...Pusztán a halálozásból, nyugdíjazásból adódóan sok száz jogvégzettre van szükség, az a száz nyilvánvalóan nagyon elhibázott.
hogyvolt Barátok közt - 5901-5904 2011.12.12 14:00:00
Vanda Ruanda helyett rehabra, Géza Gáza helyett a Magit-szigetre pattan meg, utóbbi Alizzal, aki Csodaország helyett választotta a randit a Kertész fiókával. Zsófit aggasztja a remete sztori, mert sok képremeket festett Oszi. El is mondta Zsoltnak, aki örült a kép boltnak. Innen…..
hogyvolt Barátok közt 5873-5874 2011.11.21 15:30:00
Vilibá nyomja tovább a parkban az egyetlen általa ismert dallamot (Hull a szilva Vilibá remix), és ki hinné, sikere van a néninél. Erre táncoltunk az urammal az ezüstlakodalmunkon. Erre biztos nem, talán az eredetijére. De a remix is jó, benne van nemcsak a szilva, de a szilvapálinka…..
Örülünk, Vincent? Bóvli 2011.10.26 21:46:00
   A bóvli nem úgy kezdődik, hogy az 55 Water Street, Manhattan, New York-ban az alsó rubrikában huszonhét ponttal kevesebb van, mint a felső rubrikában... Nem úgy kezdődik, hogy valaki, aki ugyan tudja mi a különbség Budapest és Bukarest között, de nem nagyon…..
hogyvolt VV5 - 1x24 2011.10.06 16:15:00
Nem szeretem, amikor ilyen sokan vannak a Villában, mert feszt pofázik mindegyik, én meg nem tudom kiélni a bennem nem is annyira mélyen rejtőző egészségtelen exhibicionizmust, ami rávett arra, hogy hogyvoltozzak, azt meg nem venném a szívemre, ha egyetlen fontos mozzanatról is…..
Évek óta azon gondolkozom, hogy a Mátyás térre költözőkkel aláíratnak-e egy szerződést, hogy csak a házban lakókkal járhatnak. Mert ez itt így megy. A Szomszédokban legalább Julcsi csávói nem a házból valók voltak, de itt mindenki csak a már adott felhozatalban gondolkozik.…..
janeausten 2011.09.30 06:20:16
hogyvolt VV - 1x15 2011.09.27 15:35:00
Hát gyönyörű volt az a pávás pruszlik a Lilun tegnap, kár, hogy a fülében nem volt toll (hogy máshol volt-e, a kameraállás miatt nem tudhatjuk). Az öfi viszont sűrű volt, van anyag a poszthoz, mindenki kényelmesen elhelyezkedett? Akkor kezdem, egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer…..
janeausten 2011.09.27 18:01:38
@neccharisnyás útonálló: azt hittem, csak én vagyok ezzel így, de a Sehe meg a Kinga tök egyforma, és most már egyforma feketék is vannak, akiknek a nevét sem bírtam még megjegyezni. Egyéni( de nem egyéniség) csak az Annamari meg a Veronika - elég szegénységi bizonyítvány ez...
janeausten 2011.09.27 19:35:45
@beacska: A nőkre gondoltam, de ezek szerint mázlijuk van, hogy a fiúk tudnak főzni.
janeausten 2011.09.27 19:41:45
@BarBwire: nem annyira a duci nők hiányoznak, inkább az életszerűség. A forgatókönyvírók sosem néztek még körül, milyen típusú nők élnek körülöttük? vagy mi vagyunk ufók? Naiv liba vagyok, de a műsornak az a címe, hogy VALÓSÁGshow...
hogyvolt VV5 - 1x14 2011.09.26 13:00:00
Nem. Nem és nem. Találni nem találom, keresni nem akarom a szavakat (szíveket írtam elsőre), úgyhogy csak úgy, minden kommentár nélkül tessék, itt a nyers való, ez fogadott tegnap este: A vizuális inkvizíciós gyakorlatok után kénytelen vagyok megemlíteni, már megint elkezdte a…..
janeausten 2011.09.26 16:38:11
@avanivi: mert tényleg egy tuskó és egy született kurva enyelgését láttad... aminek sem az erotikához, sem a masszázshoz a világon semmi köze, de még csak pornónak sem jó.
janeausten 2011.09.26 17:26:13
@Meridian74: hát nem eléggé érezte... )))))
ennyire nem lehet kötelező betartani a forgatókönyvet. A végén meg is köszönte, mosolyogva... épp csak azt nem mondta, hogy folyt. köv.
hogyvolt VV5 - 1X03 2011.09.15 13:00:00
Hát Szűzmáriám, na. Be kell vallanom, úgy vagyok, mint az ősrégi viccben a parasztbácsi a repülőgépen: arra ugyan számítottam, hogy összefosom magam, de hogy mindez a nyakamba is szakad, arra nem. Azt se tudom, hol kezdjem, tényleg. Ha már a kommentelők is Szalay Annamáriáért…..
hogyvolt VV5 - 1X02 2011.09.14 12:25:00
Nem is tudom, mit mondhatnék. Mindenekelőtt a női nem nevében bocsánatot szeretnék kérni a T. olvasóktól a tegnap este látottak és hallottak miatt. Mert persze, van, amikor azon kapjuk magunkat és lemegyünk kutyába – gondolok itt elsősorban a hajnalban, takonyrészegen, az…..