Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nadya Talkina

15 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal egy saját versem saját fordítással és videóval, megzenésítőik, es egyben előadóik; Varga Ilona, és Kasó Tibor. A kedves szövegszerkesztő remélem azt is megengedi majd, hogy a másik videóm is beillesszem ide... Nagyon engedékenynek bizonyult, mert kétszer is megengedte. Annak…..
Sötét holló ablakomra röppen,hallom őt, hogy hív, dalol nekem.Aranyparázs tekintetével éget,lát minden vétkem, olvassa lelkem.S egy napon madaram már beszél,mint Martin Luther és Periklész;Kövesd seregem,feketével szállj,szabadulást adunk,törsz embercsapdát.Seregemet kövesd,szárnyammal…..
Gyakran meséltem az útról,mit jártam én,csavargóként éltem, e napra várva rég,hogy ölellek, a dal neked szól,s talán felelnéd,heverj mellém, szeress,és én biztos maradnék,de érzem, időm fogytán van,s a dal, mit daloltam,csak távoli visszhang,mint szélben hangja malomkeréknek ,azt hiszem, én…..
Talkina mégis politizál Me :) 2019.02.25 19:35:44
Kékre inkább (Leggyakoribb szavaim a facebookon)   Magam akkor kitartok majd.   Mert semmi kedves jobban, mint várni. Kicsit magyar, nagyon saját. Sosem lesz olyan gyönyörű, - pedig világ.   Valaki mindig kell. Pont nekem, valami inkább; májkrém hold alatt, kérdés. - Lehet?? -…..
    Ha lezárom szemem örökre   - Bébi, a félelem nő bennem, és fel sem fogom egészen, hogy valódi szerelmem, vagy azt csak képzelem. - Éden, itt van a tenyeremben, s várja átadjam neked, de mit kellene tennem egy gyerekkori, mély sebbel? Ha lezárom szemem örökre, semmi nem változik…..
Sétáló Hölgy Hadművelet Hosszú szünet utan, mint tettes visszatértem a bűntény színhelyére, hogy itt osszam meg versgyüjteményemet gigacsokorba kötve. Masik  blogom a Bloggeren talalhato. https://egymagany-nyomozofeljegyzesei.blogspot.com/     Ez a napló multiblog,ahol megtalahatóak…..
Az ellenzék atombombát várt a választások előtt Simicskától - de mint kiderült, jóval korábban már megkapta, amit a bukott oligarcha csak adni tudott: lassan ölő mérget: O1G!..
Nadya Talkina 2018.12.31 11:31:34
@camilló: errol van szo, kokemeny neolibarelista nyomulas amit orbanek muvelnek, hozzak annak minden pontjat, mikozben a sok birkajuk non-stop libsi titulussal lo mindenre, ami mozog. mo-n beallt az agyhalal.
    Péntek délben indultak el a Keletitől, gyors tempóban, gyerekekkel, nőkkel, csomagokkal. Amerre átgyalogoltak, közlekedési káoszt okoztak – még a Budapesten rutinosan közlekedőket is váratlanul érte a tömeg. Nem álltak meg elég sokáig. Óránként közel 5-6 km/óra…..
Nadya Talkina 2015.09.07 02:30:50
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Mi ez az értetlenkedés? Hullott a répahéj hűvös halomba.
Attól függően, mit és hol olvas az ember, két dolog kristálytiszta. 1. Minden illegális bevándorló bűnöző, élősködő, sunyi, mosdatlan és életcélja beköltözni Magyarországra, innen pedig osztódással szaporodva elfoglalni Európát és lehetőleg egyik végétől a másikig…..
Nadya Talkina 2015.09.07 01:27:03
@E_S: Nekem csak azt mondja meg valaki, ha lehet :) ha mi itten a schengeni övezet vagyunk, és igen, automatice mindenkiről fel kell tételezni hogy menekült, aki besunnyog, és nékie itten regisztrálni kell, de ez nemcsak afféle összeírás, hanem egyben a menekültstátusz kérvényezése is, de ha azt meg kapja, azzal még nem jár útlevél és vízum, ám a nyomorult csóka nem akar itt maradni, esze ágában nincsen, akkor mi csináljon? Itten benyujthatja az eredeti célországba való menekültkérelmét is???? vagy mindenkit akit befogunk, kötelezően ide vonatkozóan kap csak engedélyt a tartózkodásra?? Mert akkor mindenkit becummantunk, miközben ő sem akarja, meg mi sem akarjuk :(( Akkor meg nem csoda hogy illegálkodik, meg agresszíva!! Mi meg mi a...-ért fogdossuk akkor össze őket? Hát a kerítés is csak ezt segíti elő, hogy minél többen legyenek, mer' úgyis be kell ereszteni... És jó van kell-kell, de kin kérhető ez számon, csak az intézkedő országon?? Vagy egyetemleges a felelősség, és az illegális áttrapoló is seggbe rúgható??
Nagyszüleim, szüleim, további rokonaim születésem óta roppant gondosan óvtak attól, hogy túl sok információt rámzúdítsanak a huszadik századról. Nem azt mondom, hogy elhallgattak ezt-azt, csak tapintatosan válogatták össze a kisgyereknek szánt tényközléseket. Elég hamar…..
Nadya Talkina 2015.07.11 14:46:17
MAY 16 IDA MILLNER ASCHKE:Látom Nadjat 15 évvel korábban, ahogy éjjelente papírjai és könyvei felett ülve bogozza a mindenség szálait, szemében az örök kérdések fájdalmat facsaró fényével.Látom Nádját, ahogy a gyertyafény lobbanásaiban angyalt rajzol, az angyal pecsétet tör, és Nadja az…..
Ajtót becsapni. Közös étkezéseken nem részt venni, éj leple alatt hűtőt kifosztani. Mindenről véleményezni, határozottan. Ellenvéleményre gúnyos megjegyzéseket tenni. Szülői véleményre vállat vonogatni. Elmenni, nem közölni a célt, irányt és határidőket. Nem oda- és…..
Nadya Talkina 2015.04.13 11:33:09
@törökmonika: Mónika, észt nem osztottam,(eleve úgy indítok, SZTEM!) arra sem sikerül rájönnöm, miből vont le olyan következtetést, hogy én úgy képzelem, más osztódással szaporodik... a többin is gondolkodom, mi is lehet oly "beégető"; a 15 év egyedül? Esetleg a 4 gyermek? Vagy, hogy van egy koncepcióm a felnőtté válás misztériumáról? Annyit látok, hogy a nyíltság, a sebezhetőség vállalása, ahogy Ön fogalmaz , a "beégés", főbenjáró bűn ma Magyarországon,(ezért tartunk ott, ahol,) ezt nevezem én hétköznapi fasizmusnak, meglep, ha Ön ennek a trendnek az erősítésén szorgoskodik.Bejegyzését olvastam, érdekelt a téma, és a végén kapatlan maradtam. Végigkorcsolyázhattam a jelenségvilág síkos felszínén, ha esetleg beszakad alattunk, és alámerülünk a mélységekbe, az nagy "beégésnek" számítana? Csupán ebbéli bánatom jeleztem, röviden, valóban sarkosítva, és várván lép-e rá valami izgalmasat, hisz nem tudtam, kinek oszt itt lapot. Most úgy tűnik, nékem pl. nem :)...Tkp. az előző hsz. ingerelt szólásra, hogy ez, így, alapmű, és a profizmus netovábbja...Ám a legmurisabb az egészben, hogy amit én szolidaritásból írtam ide, és hogy jelezzem, érintett vagyok, (Tudja, a számok!) -azt Ön végső "ellenérvként" érzékeli. Nagy mellény? Dobálózni? Kedves Mónika, mire az ember ezt végig viszi, (és még él,) egyikhez sem lesz sem ereje, sem kedve, max. rezignáltan tudomásul veszi, csendben megpaskolja saját vállait, és nem felejt el hálát adni teremtőjének :)
Itt heverék - kezemben robbanókeverék -,   parlagon a pamlagon, és csak hagyom, hogy elszálljék ez est;   óh, mért vagyok robbantani rest?   Más rendes terrorista nem ily mihaszna error-lista, mint rosszmagam mostanság, mert elméjükben terem tengernyi gazság, míg szentül hiszik, övék…..
Adódik mármost a kérdés, - én legalábbis két napig kerengtem körötte, mint derék dervis a tengelye körül -, ha a könyv ilyen rossz emlékeket hagyott bennem, miért találtam tetszetősnek a megfilmesítést, holott pedig a regény adott cselekményén, helyszínein úgy araszol az…..
avagy Badb Catha is színre lép     Mióta Morgana kisasszony nevét számra vettem, azóta nyugovása nincsen, napi szinten nyaggat a drága,  követeket küld, hogy Véle foglalkozzam, a dagadt ruhát meg hagyjam másra. De nem addig az, mert előtte még egy fontos feladatom lészen, ami nem…..
1.fejezet. Nekemtenger, avagy miről NEM szól ez a rovat? Nyááájas olvasóm,   ki, ha most glitter-flitteres képecskékkel tarkított, könnyen emészthető olvasmányra vágyol, készen kapott tutiságokkal, recipékkel  boszorkányiságod trendivé csiszolása érdekében,   s te is, ki zsongító,cukrozott,…..
Hogy dolgom van vele, bizonyos volt számomra. Nos, túl vagyok rajta, magamévá tettem a Szürke ötven árnyalatát, úgy film, mint e-book formájában! Első gondolatom volt, - bár kulturáltság szempontjából magára valamit is adó kritikus „tollából” jót nem olvashattam róla -, hogy a film lóhosszal jobbra…..
Káááár, hogy  "Szabó Gábor Tuareg" a virtujalitáson kívül esvén, nem oly parázsló szemű, és autentikus viseletet hordó berber oroszlán, mint blogja fejlécén, mert akkor menten belezúghatnék a pasiba, :) ehelyt kénytelen vagyok nyikorgó kosarammal meg-megállva, fejem csóválva, időnként…..
Amikor egy cikkben - akár érintőlegesen is - felbukkan a kivándorlás kérdése, biztosan azt ragadja ki az olvasók többsége. Hiába született annyi írás erről a témáról, hiába írtam én magam is sokszor, sok szemszögből a külföldön való munkavállalásról, újra és újra…..
Versek meg ilyenek Csend 2007.11.19 23:08:00
Nagy a csend,nem szól már semmi sem,Nagy a csend,s körös körül a végtelen.Egy csepp esö,mint a harang zúgás,Egyetlen szó.mint a villámcsapás,Egyszerre zúgnak,s támadnak,S minden,minden gáton átjutnak.Halkan szólnak,s mégis törik a csendet,S előbb-utóbb,vihart kevernek.A…..
Nadya Talkina 2013.01.10 00:33:33
Versek meg ilyenek Szép álmokat! 2012.12.12 12:38:54
Jő a sötét, a hó is csitul már,Valaki szép álmokat vár.Álom az,hol minden más,Csendes,szép kirándulás.Tárd ki szíved,hunyd be szemed,Érezd,mindig ott leszek veled.Virágnak virágán,fának lombján,A világ minden egyes pontján,Mikor álomra hajtod fejed,S nem vagyok veled,Nézz…..