Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miss Daisy

114 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon évente közel 2 millió karácsonyfát állítanak. Ezek nagy része természetesen otthonokba kerül, de közterületen, cégeknél, iskoláknál és egyéb intézményeknél is találkozhatunk velük. De honnan jön ez a rengeteg fenyőfa - merül fel joggal a kérdés.A ma…..
Advent 3. vasárnapján, amellett, hogy meggyújtod a soron következő gyertyát, érdemes elgondolkodnod azon, hogy lassan itt az ideje megvenni a fenyőt. Előző posztomban említettem egy kényelmes megoldást a karácsonyfa beszerzésre, ez pedig a kölcsönzés. Ha azonban a hagyományos…..
Idén is lehetőség van élő fenyő kölcsönzésére az Oázis üzleteiben. Az akció elsősorban a környezettudatos emberek számára lehet üdvös. Lényege, hogy a fenti üzletláncnál vásárolt cserepes élő fenyőt visszahozhatod, és levásárolhatod a fa árának felét. A…..
Most, hogy egyre keményedik a tél, a meleg italokat literszám öntjük magunkba. Ha szeretsz teázni, most még izgalmasabbá teheted a szertartást. Ehhez kell mondjuk egy átlátszó teakiöntő, amiben látványosan kibomlik a teavirág. Az illy kávéscég hazai képviseleténél láttam.…..
A szelídgesztenyefa hosszú életű növény, van, hogy 2-500 évig is elél, 20-30 méter magasra nő. Sikeresen ott tud fennmaradni, ahol az évi csapadékmennyiség 600 mm körül van, az évi átlagos hőmérséklet pedig 9 C. Magyarországon a szelídgesztenye nagyobb számban azokon a…..
Ambrus napja. Ma a méhészek és a mézeskalácsosok ünneplik védőszentjüket. Ambrus egy római prefektus fia volt. Mikor a kisded a bölcsőben szendergett, hirtelen megtámadta egy méhraj. A méhek ellepték arcát, és ki-be jártak a szájában. A dolog láttán megrémült apa így…..
Mikulás, Miklós napja. Miklós kis-ázsiai szent püspök volt a IV. században, aki a legenda szerint örökségét szétosztotta a szegények között. E napon Mikulások járják a várost és a falvakat, hogy ajándékokat osszanak a gyerekeknek. Kisérőik, a krampuszok a rosszaknak…..
Sokat foglalkoztunk blogunkon az Év Fája vetélkedéssel. Számos izgalmas fa izgalmas történetével ismerkedhettünk meg. Az Év Fája címet idén az egri termálfürdő területén élő keleti platánfa nyerte 7115 szavazattal, második lett a kajárpéci Hatos-tölgy, harmadik pedig egy…..
December 4., péntek: Borbála napja termésjósló nap. A gyümölcsfákról lemetszett ágat ilyenkor a néphagyomány szerint vízbe és a melegre tették, s ha az karácsonyra szépen kizöldellt, az jó termést jósolt a következő évre. Szent Borbála a bányászok, a tüzérek és a várak…..
Elza napja a meteorológiai tél kezdetét hirdeti. A gazdaasszonyok rendszerint ekkor fogták be hizlalásra a karácsonyi pulykát, míg az időjárás megfigyelői a gallyakat rázó Elza-napból szeles vagy éppen szélcsendes decembert jósoltak. Fotó: Pinterest ..
Ami kastély vagy kastélykert, főleg Magyarországon, az érdekel. Akárcsak a velük kapcsolatos jó hírek. Ilyen pozitív fejlemény, hogy a Festetics család kastélyportfóliójának egyik gyöngyszeme, a dégi megújul. Nem, sajnos nem a kastély, pedig arra is nagyon ráférne a…..
A karácsonyi dekoráció kikerülésének napja advent első vasárnapja (idén december 2.), a díszítés levétele és a karácsonyfa leszedésének ideje pedig általánosan vízkereszt, azaz január 6. A karácsonyi dekorálás jobbára az adventi koszorú elkészítésével…..
Gyakran megfogadom, hogy mivel az ünnepi Mikulásvirág közhelyes, elcsépelt, nem veszek, de aztán mégis mindig kiköt a lakásban egy cserépnyi az adventi szezon elején. Persze mindig rájövök, hálás és muatós növény ez, amit az indián tisztaság jelképeként tartottak számon az…..
Pénteken az Oázis Kertészetekben ismét megrendezték az Orchideák Éjszakáját. Ezen az eseményen este 10-ig van nyitva az áruház és igen jutányosan lehet hozzájutni orchideákhoz, tápoldatokhoz, cserepekhez és egyéb orchidea szépítő kellékhez. Pénteken magam is jelen voltam az…..
Az orhideáknak vannak gyászoabb napjaik, amikor nem hoznak virágot és csak a karó árválkodik az átlátszó cserépben. Eredeti élőhelyükön, rendszerint a száraz évszakban, az orchideák pihenőt tartanak. Ekkor nem fejlődnek, nem virágoznak, víz-és tápanyagigényük minimálisra…..
Az Oázis orchideákban erős. Gyönyörű példányokat tartanak és ezt talán tudják is, mert a cég nem először rendezi meg az Orchideák éjszakáját, amire legközelebb november 16-án, pénteken kerül sor, aznap 22.00-ig lehet látogatni az Oázis Kertészeteket. Nekem az orchidea…..
A szomszéd kertje Levélművészet 2012.11.09 13:03:30
A hétvégére még viszonylag jó időt mondanak, még nem késő tehát elmenni az erdőbe, hogy terméseket gyűjtsünk az őszi/téli dekorációhoz. Néha persze elég csak az utcára kimenni és összeszedegetni a leveleket. A gyűjtés nálam szokott állni vázában is, de ekkor csak rövid…..
A szomszéd kertje Vitál függöny 2012.11.06 22:41:25
A Hortus Hungaricuson a Magyar Termék Közöségi Standon találtam egy jófajta prezentálását a hazai árunak. Ha már szép a termés, érdemes azt vonzón tálalni. Ez a piacon is bevált trükk, de otthon is érdemes szépen kitenni az asztalra a jófajta magyar árut. A Hortus…..
Nemrég vezetett kísérővel volt szerencsém felfedezni a Fűvészkertet, ami az ősz színeiben megindítóan gyönyörű látvány. Érdemes élni a kert által meghirdetett eseményekkel, amiről a fővárosi botanikus kert honlapján lehet tájékozódni. Sétámon sok érdekes…..
A szomszéd kertje DIY madáretető 2012.10.31 11:41:45
Ki tudná közömbösen szemlélni a fagyos napokon eleséget kereső madarakat? A madarakat tápláló ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatóiban, emberségből is jelesre vizsgázik, hiszen önzetlenül segít. Az etető elkészítéséhez nem kell technikai zseninek lennünk.…..
Most, hogy a természet lassan téli álmát kezdi aludni, e posztban foglalkozzunk ezúttal az állatokkal. Tudjátok milyen érdekes kis lények vesznek körül bennünket? A Budakeszi Vadaspark gondozói tudják, és ezt meg is szeretnék mutatni nektek tematikus éjszakai vezetéseik során…..
A négynapos ünnepen vezetett sétán jártam a Fűvészkertben. Gyerekkorom óta nem voltam ott. Az őszi színek csodálatosak a botanikus kertben, ahol egy trópusi vízi növény, a Victoria kötötte le leginkább a figyelmemet. Az 1800-as évek második felétől a botanikuskertek…..
Jó pár hete volt a Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti kiállítása, de a képarchívumomban van még anyag, ami érdemes a posztolásra. A kiállításon, a szabadtéri részen volt egy vetélkedés, a jövő kertépítő mesterei számára.  A verseny célja az volt, hogy a…..
Ősszel érdemes kis kosárral és nyitott szemmel járni az erdőben, melynek kincsei most tényleg elkényeztetnek bennünket. Ha körültekintőek vagyunk, az őszi-téli dekoráció alapanyagául szolgáló terméseket már most beszerezhetjük. Kössük tehát össze a kellemest a hasznossal.…..
Örömmel adok hírt az Év Fája versenyről, amit harmadszor hirdetett meg az Ökotárs Alapítvány, melyre idén 60 fát neveztek közösségek, családok, magánszemélyek és szervezetek.  A nevezettekből 13 fát juttatott tovább a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije,…..