Regisztráció Blogot indítok
Adatok
usernev

0 bejegyzést írt és 279 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar szocialisták egyik arcát rég nem láttam. Úgy tűnik fel, mintha a sorozatos bakik után a pártja visszavonta volna az első vonalból. Vagy csak mellőztem a megnyilvánulásait, nehogy a fülem hallatára mondjon ki olyasmit, ami aligha használ az amúgy is légüres térben lévő ellenzéknek? Félő,…..
Ha eddig bárkinek volt kétsége arról, hogy van-e értelme az szja egy százalékával szórakozni, az a múlt héten megbizonyosodhatott: nincs. Az ügyészség szerint ugyanis nem bűncselekmény, vagyis nem sikkasztás az, ha a parlagfűirtásra felajánlott zsetont parlagfűirtás helyett…..
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
  Ha minden igaz, kínaiak építik meg nekünk a gyorsvasutat a Keleti Pályaudvar és a Liszt Ferenc Repülőtér között. Határidőről óvatosan szó sem esik, ami bölcs dolog. (Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy Demszky és Gyurcsány 2013-ra ígért hasonlót, ráadásul…..
Fizető zónákban legtöbbször most már mobillal parkolok, és bár ez a rendszer sem lehet tökéletes, de az olyan szerencsétlen helyzet, mint amiről TV is ír, elkerülhető vele. Ettől függetlenül a posztban szereplő hatóságok lehetnének elnézőbbek, ha tényleg csak a jegy hiánya…..
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
usernev 2012.02.17 14:28:48
@hoppá!: kb. 20 centit mentem előre amikor nekem jött.
@PennyLane_: Az autósokról nem mondtam semmit, csak a nagyon öntudatos bringások szellemi felkészültségéről. Nincs semmi megkövetelve tőlük, zéró közlekedési ismerettel is lehet forgalomban tekerni. Ez a hiba.
usernev 2012.02.17 15:06:08
@krampam: Itt valami kavar van a fejedben. Nem azért áll meg az ember a kerékpárútra keresztben a kereszteződésben mert direkt szívatni akarja a bicikliseket és nem is a szép kilátás miatt, hanem azért, hogy ne haljon meg senki amikor kifordul a kereszteződésből. Ha nem látom mi jön keresztbe akkor kifordulni olyan mint az orosz rulett. Másrészt olyan sebességgel kell megközelíteni a kereszteződést (bármilyen járművel), hogy szükség esetén meg tudj állni, illetve az elsőbbséget meg tudd adni. Amennyiben útburkolati jellel nincs elválasztva a kerékpárút a kerékpáros egyenrangú játékos és ha ő megy neki valakinek simán meg is büntethetik érte.
Egyébként mikor odaért a biciklis én már ott álltam, szóval hiába járna neki a jobbról érkezés miatt elsőbbség, ha visszamenőleg nem lehet megadni. Tetszik érteni?
Aggasztó hírek érkeznek a 2012-es vasúti menetrend előkészületeiről. Úgy hírlik, "megszorítások" várhatóak: számos fontos vonalon veszélyben az utasbarát ütemes menetrend, sőt az sem tűnik kizártnak, hogy a Fidesz-kormány esetleg - "hazaáruló" elődje…..
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
usernev 2011.11.04 12:49:21
Népnevelő célzattal kérem ne írjunk hülyeséget kedves blog író.
"Az általános közvélekedés szerint a zebrán mindenkor elsőbbsége van a gyalogosnak, és bármikor csak úgy átmehet rajta. Nota bene: a lámpa nélküli zebra csak egy kijelölt hely az átkelésre, ahol én átengedhetlek Téged - ha úgy tartja kedvem. Mielőtt lelépnél az úttestre, nézz körbe és várd meg, amíg az összes autó elhalad - és ha már nem jön senki, akkor átmehetsz. "

A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van — kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is — az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.
(8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

Ha már felsőbbrendűséged tudatában kiokítod a többi közlekedőt, legalább nézz utána. Köszönöm.
Igaztalan játékba kezdett az MSZP. Eddig arra panaszkodtak, hogy az egyik, általuk bejegyzett platform, a Demokratikus Koalíció miatt nem tudnak eléggé a Fidesz gaztetteire összpontosítani, erre most is Gyurcsányékkal foglalkoznak. Az utóbbi napokban azzal próbálkoznak, hogy…..
usernev 2011.11.03 15:14:30
@barli: Nem látom a párhuzamot. A két dolog szinte mindenben (ha nem is teljes egészében) de jól láthatóan különbözik egymástól.
usernev 2011.11.03 16:10:20
@STX Joe: Az a baj, hogy mindent elhiszel. Szerintem az én kis 697 000 forint tőkémre 68 000 hozam az nem bukó, mégis a szabályok miatt a reálhozam kifizetés 0FT. Előre be lett harangozva, hogy eltőzsdézték és ezért úgy kellett kihozni a számítási szabályokat, hogy valami legalább látszatra igazolja amit látatlanban hazudtak. A sok hülye meg persze elhitte. Ez persze kellett ahhoz, hogy ne borítsák rájuk a házat amikor ellopják az emberek pénzét. Aztán ők tőzsdézték el, de ez már egy másik történet. A kezelési költsége persze magas volt a manyupnak, de hát ezt a szabályt meg lehetett volna változtatni, ha már sajnálják mindenki mástól a pénzt. Egyébként meg ami a kormánykasszába megy, az még azt a 68 ezret se kamatozta volna vissza, de még a inflációt sem. Most a pénzem is, meg a haszon is az államé lett. De legalább valami szépre költötték volna...
de ez már nagyon off, elnézést a többiektől
 Még azelőtt megszüntetné a kormány a jóléti társadalmat Magyarországon, hogy egyáltalán létrejött volna. A munkaalapú társadalom szlogenje munkára kötelezést és rossz, alulfizetett munkákat jelent - ha jelent. Húsz év után a hazai jóléti politika kétségkívül…..
usernev 2011.10.20 16:06:08
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
usernev 2011.09.19 17:18:08
@STX Joe: El vagy tévedve. Átvetted a János mentalitását, hogy Te attól több vagy mert sokat keresel?
Aki keveset keres az is pont leszarná, hogy mennyit adózik, ha a maradékból meg lehetne élni. De eddig is necces volt kevés pénzből életben maradni, de most kétszer egymás után elvettek. Az átlag fölött keresőknek meg dobnak egy koncot, hogy érezzék, hogy ők a Janik. közben meg megutáltatják módszeresen az embereket egymással, hogy annyian utálják egymást, hogy a kormányra már ne maradjon energia.
Szépen behúztak a csőbe, tejelnek neked, Te meg úgy ugrálsz ahogy fütyülnek és észre se veszed, hogy közben kutyába se vesznek. Kapsz egy kis pénzt és tolod érte a kormány szekerét. Aki meg pénzért mást baszogat az a kurva.
usernev 2011.09.19 18:40:16
@midnight coder: Akkor szerinted mi a megoldás? A kommunizmus ami szerint mindenki ugyanazt kapja független attól ami dolgozik, vagy a feudalizmus, amikor vannak a nincstelen jobbágyok akik dolgoznak de nem kapnak semmit, meg vannak a nemesek akik alig dolgoznak de tele vannak lével? Ez nem egyértelmű.
Egyébként meg nagyra vagy azzal hogy sokat keresel, de szerintem elég sok olyan dolog van amit nem végeznél el. Teszem azt sose söpörnél utcát, de elvárod, hogy tiszta legyen. Olyan szakma is sok van amihez hozzá se tudsz szagolni, mégis a töredékét keresik mint te. Ezért le kell nézni őket? Aztán ott vannak a rendvédelmi szervek amik minimál pénzért végeznek olyan munkét amihez szintén hozzá se tudnál szagolni, de nem termelnek semmit, ezért le kell nézni őket, de elvárnád, hogy fogják el a betörőket és oltsák el a házadat. Kicsit elferdült a világképed. Nézz magadba amikor csak azért lenézel valakit mert kevesebbet keres.
Selmeczi Gabriella szerint a magánnyugdíj-pénztárak nem csak eltőzsdézték az emberek pénzét, de egyenesen életveszélyes volt a rendszer. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki biztos szerint, ha a manyupok állampapírba fektettek volna minden pénzt, ma 700 milliárd forinttal több lenne a…..
usernev 2011.08.25 15:30:08
@Blogger Géza: Én ilyet nem is írtam. Ha helyen értelmezted volna amit írtam, akkor világos lenne, hogy abban az általad felvázolt esetben ha benne lenne az egészséghez való jog az alkotmányban akkor ilyet nem lehetne csinálni, de mivel nincs benne így lehet.
usernev 2011.08.25 15:44:32
@Blogger Géza: Az nincs benne, hogy "csak". Mindössze arról van szó, hogyha valaki elpatkol mielőtt megkapta volna a pénzt, akkor, a kedvezményezett egyedül fog birtokolni minden tulajdonjogot. Az államiban ennyi sincs egyébként. Egyébként ez is szabályozva van ebben a törvényben amit ezerszer jobban ismersz nálam.

Járadékszolgáltatás
27. § (1) 36 A pénztár a pénztártag részére a nyugdíjszolgáltatást a pénztártag által választott típusú járadékszolgáltatásként nyújtja, vagy a 28. §¬ban foglaltak szerint egyösszegű kifizetésként teljesíti. A pénztár szolgáltatásainak jogcímét és mértékét, valamint időpontját e törvény alapján a pénztár szolgáltatási szabályzata határozza meg. A 28. § (1) bekezdés a) pontja szerinti egyösszegű kifizetés nem szolgáltatás.
(2) A járadékszolgáltatás (szolgáltatási típus) lehet:
a) a tag számára élete végéig havonta előre folyósított járadék (életjáradék),
b) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a nyugdíjszolgáltatás megkezdésének időpontjától számított, előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig a pénztártagnak, illetve kedvezményezettjének (örökösének), a meghatározott időtartam lejárata után a pénztártag élete végéig folyósít (elején határozott időtartamos életjáradék),
c) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a pénztártag részére élethosszig folyósít, majd annak halála után kedvezményezettje részére a pénztár szolgáltatási szabályzatában előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig folyósít (végén határozott időtartamos életjáradék),
d) kettő vagy több életre szóló életjáradék: a pénztártag és kedvezményezettje(i) részére járó nyugdíjszolgáltatás, amelyet addig folyósítanak, ameddig legalább egyikük életben van.
  Vasárnap délután ült össze az államadósság növekedésének okait vizsgáló parlamenti albizottság. Az albizottság ezúttal az eladósodás okozóinak felelősségre vonási lehetőségeit vizsgálja - erről Szijjártó Péter beszélt korábban. Az albizottság elnöke szerint jogi…..
usernev 2011.08.01 12:37:45
Az a baj ezzel az egésszel, hogy a demokráciához kapcsolódik a jogállamiság fogalma. Jogállamban mindig az éppen hatályos jogszabályok szerint kell eljárni. Ha az ellen vétett valaki akkor a bíróság az illetékes eljáró hatóság, nem pedig egy parlamenti bizottság. Ha meg nem vétett senki a hatályos jogszabályok ellen, akkor minden szabályos és senkinek sincs joga senkit felelősségre vonni.
Ezzel megy szembe Lázár a nyilatkozatával, amiből az látszik, hogy nem baj ha minden szabályos volt, akkor majd csinálunk olyan törvényeket, hogy ne legyen az. Ez alapjaiban kérdőjelezi meg a jogállam létezését. Ha ma megteszel valamit és szabályos, aztán holnap megváltoztatják visszamenőleg és elítélnek azért ami tegnap még szabályosan tettél akkor az olyan fokú bizonytalanságot eredményez amit vagy karhatalommal lehet egyensúlyozni (diktatúra) vagy senki nem fog foglalkozni a szabályokkal, mert holnap kitalálhatják hogy az nem is úgy volt ez pedig az anarchiához vezet. Ebből egyik sem túl rózsás alternatíva.

Egyébként meg:

ajánlom Lázár úr figyelmébe a 2. bekezdést amit jogi diplomája ellenére is folyton elfelejt.

2010. évi CXXX. törvény A jogalkotásról (Jat.)
...
2. § (1) A jogszabálynak a címzettek számára egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkeznie.
(2) Jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, valamint nem vonhat el vagy korlátozhat jogot, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.
(3) A jogszabály hatálybalépésének időpontját úgy kell megállapítani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a jogszabály alkalmazására való felkészülésre.
(4) A jogszabályok megalkotásakor biztosítani kell, hogy a jogszabály
a) megfeleljen az Alkotmányból eredő tartalmi és formai követelményeknek,
b) illeszkedjen a jogrendszer egységébe,
c) megfeleljen a nemzetközi jogból és az európai uniós jogból eredő kötelezettségeknek és
d) megfeleljen a jogalkotás szakmai követelményeinek.

ami pedig OVB állásfoglalását illeti, elég lett volna azt mondani, hogy ez már törvénybe van iktatva.
usernev 2011.08.01 12:59:30
@kvadrillio: Amennyiben ezekre van bizonyítékod, de legalább is alapos a gyanú akkor feljelentést kell tenned, ellenkező esetben bűnpártolás. Ha viszont nincs se bizonyíték sem pedig igazad, akkor rágalmazás.
Én úgy érzem ezeket a dolgokat nem tudod, csak hiszed. Ami óriási különbség. Viszont ha erős a hited, az egyháznál nagy karrierre tehetsz szert.
A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől. Nézzük csak, hova jutottunk…..
Egy dolog tartozni valakinek, másik dolog hogy miből adjuk meg. Ha kölcsönkérünk és berakjuk a bankba, akkor bár tartozunk, nincs miért aggódnunk, mert van miből megadni, kamatostul. Amikor más kér kölcsön helyettünk, aki helyett majd nekünk kell fizetni, akkor bár nem tartozunk,…..
Valószínűleg ma dől el, Stohl Andrásnak börtönbe kell-e vonulnia. A közvélemény ennek megítélésében igen erősen megoszlik, mondhatni legalább oly mértékben kettéhasadt, miként azt Tóbiás József vizionálta a minap a parlamentben az úgynevezett Fidesz Magyarországáról.…..
usernev 2011.06.22 16:36:25
@Arbet: Ha Gyurcsányt elítélik azért mert hibásan döntött gazdasági kérdésben akkor egész csomó embernek mellé kellene ülnie, kezdve mindjárt a vádlóival. Szóval ez valószínűtlen. Neki csöndbe kellett volna maradni pár évig és szépen építgetni egy saját pártot és azzal megmérettetni magát, akkor kiderült volna mit ér emberek szemében. Sukkoró ügyben meg nem lesz semmi. Ez egy mondvacsinált ügy, hogy baszogassák kicsit, mert akkor hangoskodik és azt meg a maguk javára akarják fordítani. Ha akarták volna már bíróság előtt lenne, de nem akarják. Az már más kérdés, hogyha a bíróság független, akkor nem érnek el vele semmit, ha viszont nem akkor az meg öngól.
Szerintem volt neki is pár ötlete amit lehetne hasznosítani de hát az ellenkezik a jobboldali szellemmel. Szerintem az ország azzal járna jobban ha mindenkinek meghallgatnánk az ötletét és összeraknánk belőle valami működőképeset és nem csak egy őrült törpe lázálmaitól várnánk a csodát.
usernev 2011.06.22 17:01:58
@Bathory: Eltekintve attól, hogy mennyire helyesek a számok, de ez hogy jön ide egyáltalán? És még ha mindez igaz is volna, miért lennék én ettől agyamputált? Súlyos zavar van a fejedben. Mond meg hol vagy, küldök mentőt akik elvisznek egy nyugodt helyre és kapsz majd gyógyszert amitől békén hagynak azok a hangok a fejedben és nem üldöz majd a gonosz állandóan.
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..
usernev 2011.06.01 22:46:56
@csintapala: Számolj utána, meg fogsz lepődni. A különbség nem nagy, de 2-300 FT előfordult már nem egyszer. Annyiért meg nem is veri ki az ember a balhét.
Kérjük töltse ki az alábbi kérdéssort és névvel, címmel, hovatartozással küldje vissza nekünk! Vannak, akik szerint a Nemzet érdeke azt kívánja, hogy az itt élő emberek az adózáson felül is járuljanak hozzá a Magyar Állam működéséhez havi néhány ezer forint…..
usernev 2011.05.27 15:08:36
@gyilkos fűegér: A harmadik válasznak én azt írnám:
c, Nem tudom megítélni, nem értek a lapátokhoz.
usernev 2011.05.27 16:25:58
Ha erre a kérdőívre rátolunk egy süket duma szűrőt, nem marad semmi. Erről eszembe jutott Isaac Asmiov nagy sikerű műve, az Alapítvány. Van benne egy idevágó idézet, abban meg néhány párhuzam.

"- És hogy jutott erre az érdekes következtetésre, polgármester úr? - szólalt meg Yate Fulham.
- Nagyon is egyszerűen. Mindössze elő kellett vennem a józan eszemet, ami egyébiránt nem nagyon járja mostanában. Ha nem tudná, van egy olyan ága az emberi tudománynak, amit szimbolikus logikának hívnak, és az kiválóan alkalmas arra, hogy kigyomláljuk az emberi nyelvből az értelmet fojtogató gizgazt.
- Mit akar ezzel mondani? - kérdezte Fulham.
- Én éltem ezzel a módszerrel. Többek között például alkalmaztam erre a dokumentumra itt. Ami azt illeti, nekem magamnak nem nagyon volt rá szükségem, mert én mindjárt láttam, mi van benne, de úgy gondoltam, öt természettudósnak szimbólumok segítségével könnyebben el tudom magyarázni a tartalmát, mint szavakkal.
Hardin kivett néhány lapot a keze ügyében levő irattartóból, és maga elé terítette őket.
- Egyébként nem én hajtottam végre a műveletet - mondta. - Amint láthatják, Muller Hok a logikai részlegről írta alá az elemzést.
Pirenne áthajolt az asztal fölött, hogy jobban szemügyre vehesse az iratokat.
- Az Anakreónról jött üzenet különben nem jelentett nehéz problémát - folytatta Hardin -, mert akik írták, a tettek és nem a szavak emberei. Minden nehézség nélkül le lehet bontani arra az egyenes és kertelés nélküli kijelentésre, amely, ha az önök szemei előtt levő jeleket szavakra fordítjuk, nagyjából így hangzik: "Egy héten belül megadjátok nekünk, amit követelünk, különben ripityára verünk benneteket, és úgy vesszük el."
Az igazgatósági tagok némán végigfutottak a jeleken, aztán Pirenne visszaült a helyére, és nyugtalanul köszörülte a torkát.
- Nos hát, lát valamilyen kibúvót, dr. Pirenne? - szögezte neki a kérdést Hardin.
- Nem nagyon.
- No látja. - Hardin új papírlapokat terített maga elé. - Amit most maguk előtt látnak; az a Birodalom és Anakreón közötti szerződés, amelyet egyébként a Birodalom részéről ugyanaz a Lord Dorwin írt alá, aki itt járt a múlt héten, no és itt van a szerződés a szimbólumok nyelvére fordítva.
A szerződés öt sűrűn írt oldalt foglalt el, míg az analízis alig fél oldalra terjedt.
- Amint látják, uraim, a szerződés szövegének mintegy kilencven százaléka elpárolgott az elemzés során, mint aminek semmi jelentősége sincsen, ami viszont visszamaradt; az a következő érdekes végösszeget adja:
"Anakreón kötelezettségei a Birodalom iránt: Nulla!"
"A Birodalom hatalma Anakreón fölött: Nulla!"