Regisztráció Blogot indítok
Adatok
El Kebir

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország Fukushima kapcsán véglegesen bezárt hét atomerőművet, melyek összesen 50 terawatt-óra elektromosságot termeltek. 2022-re pedig bezárja mindet. Lehet örülni, pezsgőt bontani, meg amit a Greenpeace-nél ilyenkor tenni szoktak....Vagy mégsem? Mert honnan is pótolják,…..
El Kebir 2011.06.10 10:10:24
@lacalaca:
"Aham, szóval azonos mennyiségű energiatermelésre eső többezerszeres javulás a szénhez képest nem egyértelműen sokkal jobb. Aham. Valóban érdekes meglátás."

he? szóval ismered a co2 kibocsátás és a sugárszennyezés váltószámát? hogy ilyen egyértelműen többezerszeres a javulás nálad?

"Kínában pl. most épül 25, és még többet terveznek. És akkor talán-talán csökkenni fog a kínai szénbányászok évi tízezres nagyságrendű halálozási rátája."

talán, feltéve, hogy nem vezénylik majd őket is az egy-két elbukkat atomerőmű mentéséhez százezres számban...néhány százezer katona társaságában...
El Kebir 2011.06.30 15:02:04
@Apollo 21:
sorkoz.blog.hu/2011/06/18/fort_calhoun_a_kovetkezo_fukusima

Na és itt ki a hunyó?

Ez is ugyanúgy tervezési probléma, ami a gazdaságosággal is összefügg, azért van közel a folyóhoz, hogy olcsó legyen a víz szállítása.

Szép-szép, a biztonság, de mikor egy gazdasági tarsaság dönt arról, akkor néha az olcsóbb és nem a biztonságosabb megoldást választják... ha tízszer ennyi erőmű lenne, akkor a balasetek száma is egy nagyságrenddel megugrana...szigorúbb biztonsági előírásokat kell meghatározni az atomerőművekkel szemben, mielőtt jelentősebben növelnék a mennyiségüket. (így is "elnézőbb" a szabályozás a régebbi építésű erőmüvekkel)
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..