Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idegenvezeto

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
countdown Vissza! Számolunk. 2009.02.20 15:39:00
El innen.Messzire, vagy nem olyan nagyon messzire, ide (fürdőzni), vagy még inkább ide (élni). Fogjuk a gyerekeket, és elmegyünk, mert van olyan hely, ahol várnak, és ezt nem viccnek szánják és ahol ezt is komolyan veszik.Elég lett, mindabból, ami körülvesz, ami…..
idegenvezeto 2009.02.23 15:34:32
Sziasztok!

23 éves vagyok, lassan befejezem a fősikolát, olyan szakmát szerzek, ami predesztinál(hat) arra, hogy az életem hátralévő részét, de legalábbis az elkövetkező 30-40 évemet a világ boldogabbik felén éljem le.
A "költözzünk el innen, menjünk a francba" felszólítást elég gyakran megkapom, többek közt édesanyámtól (csak ő T/1-ben monja, t.i. nekem és testvéreimnek). Önmagában nincs is ezzel semmi gond. Elég régóta divat az, hogy a fiatalok, élettapasztalat szerzés céljából külföldre távoznak hosszabb-rövidebb időre költöznek. Csakhogy! A gond akkor kezdődik és ma ez a helyzet, hogy nem hosszabb-rövidebb időről van szó, hanem gyakorlatilag élethossziglanról.

Idáig barokkos körmondatokkal helyzetelemztem, most rátérnék a lényegi mondandómra:)

A menjünk vagy ne menjünk kérdést azért olyan nehéz eldönteni, mert bár nem tartom magam egy óriási nacionalistának, mégis, a már említett "nem pátoszos értelemben", ez a hazám. Nem arról van szó, hogy tartoznék neki bármivel is, vagy máshol nem érezném jól magam, mégis megfutamodásnak érzem azt, ha valaki csapot-papot hátrahagyva lelécel. Illetve a könnyebb megoldásnak.
Másfelől meg persze ott van az is, hogy senki nem szeret széllel szembe pisálni, mert egyrészt kellemetlen, másrészt egy idő után baromi unalmas. Ha többen csináljuk mindezt, akkor meg nem csak magunkat, de előbb-utóbb egymást is lehugyozzuk, ami szintén nem mozdít sokkal előbbre. Az a vicc, hogy az egész net, meg még rengeteg fórum tele van olyanokkal, akik verik a mellüket, hogy így kell változtatni, meg úgy kell változtatni, aztán ha tényleg kellene valamit csiálni, akkor mindenki inkább marad a gép előtt ülve. Ennél valóban tisztább megoldás az emigráció.
Javítsatok ki, ha baromság, de én jobban örülnék annak, ha inkább itthon tudnánk olyan körülményeket teremteni, ami által élhetőbb/vé válik ez az ország. Persze itt visszautalnék a kommentem elejére: 23 éves vagyok, buzog bennem a tettvágy és az idealizmus.:)

Na, megint jó sokat írtam és nem mondtam semmi érdemlegeset. További szép napot!:)
idegenvezeto 2009.02.25 22:21:15
@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás:

-ahol a cigányozás egy értelmesnek tűnő ember szájából magától értedtődőnek hat és még csak a szemöldökét sem vonja fel senki...
Az autósok vérét szívó rendszerek, azaz gyakorlatilag a világ nagyobbik része ellen küzdő Emberibb Parkolásért Mozgalom kedvezményesen megvásárolt egy Intrum Justitia elleni jogerős követelést, amit most felszámolási eljárásban szeretnének behajtani. Muhaha: Az Emberibb…..
Egy végső elkeseredésében "blogolni" kezdett naiv ügyfelet talált sixx a blog.hu rejtett zugában. A pánik oka, hogy telefonja előző tulajdonosának OTP-s tranzakióiról érkező értesítéseket sehogyansem sikerült megfékeznie:Lassan egy éve kapom a telefonomra az előző…..
idegenvezeto 2008.05.07 14:14:35
idegenvezeto 2008.05.07 14:27:38
Hova jut ez a világ, teljességgel érthetetlen. Az imént emlegetett Schwarzenegger tartományában, azon belül Los Angelesben ilyen automatákat állítanak fel az éjjelnappali marihuánaellátás biztosítására. Mivel azért Amerikában járunk, nem lesz teljes a káosz. Csak regisztrált,…..
idegenvezeto 2008.01.27 11:21:36
Érdekes módon (és már tényleg nem akarom a feszültséget szítani), a kábítószerfüggőség hivatalos besorolása még mindig (orvosok által használt értelemben) szenvedélyBETEGSÉG, és nem szenvedélybűnözés.

A liberalizációt (és most kifejezetten a könnyű drogokról beszélek...nem lehet egy kalap alá venni a füvet a heroinnal, ez súlyos tévedés...nagyságrendileg duvább az eltérés, mint egy üveg sör, meg mondjuk egy üveg vodka között) meg lehet értelmesen is oldani.
Csak egy ötlet: patika. DE! Kiépíteni mellé egy olyan rendszert, amely pl. TAJ szám alapján figyeli a vásárolt mennyiséget. TB kártyával, mondjuk napi-vagy heti limittel. Természetesen csak 18 éven felülieknek, és szigorúan regisztrálni a fogyasztókat. Ezzel 3 legyet lehetne ütni egy csapásra:
a.) Mivel patikában, legálisan hozzáférhető, a dealereknek annyira megcsappanna a bevétele, hogy egyszerűen nem érné meg fenntartani a bizniszt.
b.) Bár patikában 18 alatt nem lehet hozzájutni, az a.) pontban említett okok miatt megszűnne, de legalábbis minimálisra csökkenne annak a lehetősége, hogy kis-, vagy fiatalkorú füvet kaparintson a kezébe.
c.) Mivel, aki nem használja fel az "adagját", annak valószínűleg jó oka van rá (presztízs, vagy erkölcsi), az nem fogja a TB kártyáját más rendelkezésére bocsátani evégett; ezt biztosítaná a szigorú regisztráció.

Tudom, hogy a "rendszer-csökevényem" jó pár sebből vérzik és mint minden gyakorlatban is működő rendszer, ez is jócskán kijátszható, mégis elindulnánk egy olyan úton, amely ellenőrzött körülmények közé szorítaná a fogyasztást.
Amíg a történet illegális, addig ezt nem lehet megfékezni (tudniillik jogállamban nem megoldás a tarkólövés). Gondoljatok csak bele abba, hogy 1920 és 1930 között az Egyesült Államokban volt egy szesztilalom nevű "intézmény". Az eredménye semmi más nem lett, mint a szervezett bűnözés megerősödése, a "maffia felemelkedése".
Mézesmázos Mózes zugügyvédi helyzetbe keveredett: misztikus jelzálog jelent meg új lakásán, mielőtt átvette volna, így aztán hitelt sem kapott rá. Szerencsére albérlete is lejár a héten, így aztán elég kellemetlen helyzetbe került: 2006 nyarán kötöttem adásvételi…..
Az atya és a fiú mellett kispadra szorult szentlélek időről-időre azért megmutatja magát, hátha valaki belezúg. Legutóbb egy CBA-ban látták, ahol a személyzet megvadult zombiként támadt a kekszét naivan vállalati bankkártyával fizető Zsoltra:A karácsonyi bevásárlás utolsó,…..
idegenvezeto 2007.12.24 12:00:10
idegenvezeto 2007.12.24 12:01:21
Krampusz klasszikus dillemától gyötrődik. Megbüntették a biztonsági öv be nem kapcsolásáért, miközben ő állítja, hogy be volt kapcsolva. Higgyünk a gonoszrendőr-teóriában vagy mondjuk ki hogy Krampusz csak mosakszik? Lehetséges-e bizonyítani, hogy be volt-e kapcsolva. Nyilván…..
Homáron többször szerepelt, autózz! kolléga pedig ha minden igaz egy pénztárost is kirúgatott már a hirhedt büdaörsi Agip-kútról, bár ez Péter levele után már korántsem olyan biztos. Ő ugyanis azt tapasztalta, hogy a fáradtan rosszul visszaadó kollégák köszönik, jól…..
Van-e idegesítőbb annál, amikor mások b*sszák el az ember idejét? Például, ha a telelésre szánt 8 napból hármat eltesz a Best Reisen utazási iroda kft, mint ahogy az levélírónk esetében összejött: Történt, hogy barátainkkal összebeszélve októberben, késő nyári elmaradt…..
A világ röheje, hogy aki százezerét megvesz egy Xbox 360-at, hazaviszi, hogy majd játszik vele a zinternetten, aztán kapja a pofont az arcába, hiszen Magyarországon még mindig nem elérhető a Xbox Live szolgáltatás: A minap voltam olyan szerencsétlen, hogy kaptam a páromtól karira egy…..
Ez egy ilyen hónap, meghívó meghívó hátán, egyre offtopikabban, egyre részegebben. Idézet TBG kolléga nyílt leveléből: Precedensértékű, zenés, karitatív karácsonyi forraltborosztást rendez az Index a Blaha Ljuza téren december 18-án 12 és 16 óra között. Gulyáságyúból…..
"Mi lehetne magyarosabb, mint egy paprikapálinka? Egy magyaros lehúzás esetleg?" - írja László, mi meg boldogok vagyunk, hogy az olvasók tömörebben meg tudják ragadni a lényeget, mint a legtöbb újságíró. Egyik kedvenc hipermarketünk új, mélyebb és magyarabb jelentést…..
Minden idők legdurvább vállalati himnuszát találta nekünk Csabu még egy hónappal ezelőtt, a Homár pedig majdnem elszabotálta a világhírt. Szerencséjükre (?) most vágatlanul nézhetik és hallhatják a munkaügyi felügyelők kórusának előadásában a "Fili-felügyelő,…..
A tegnapi kötelező biztosításos sztorira érkezett egy nem hivatalos válasz az OTP Garancia egyik munkatársától:Kedves Panaszos (bocs, ez béna, de jobb megszólítás nem jutott eszembe):)! A Garancia Biztosító központjában dolgozom, és elég sok, a Te (elnézést a tegezésért!)…..
Aki hétvégén nem csípte el, az most pótolhatja a BSA állítólagosan internetre szivárgott céglistáját, talán innen még lekapható. A fájl több mint 1700, főleg nyugat-magyarországi cég adatait tartalmazza, mellettük a tervezett látogatásoknak is van üres rubrikájuk. A Homár…..
Bár a Monty Python idején még Angliában is rongyosra kellett koptatnia a száját az embernek, hogy bármit elérjen, azóta változott a helyzet. A nemrég vázolt Erste-féle kártyaigénylési módszer például a szigetországban így néz ki:Anglia, 2007 szeptember 27, delutan negyed egy: a…..
idegenvezeto 2007.11.07 18:35:15
Az őszinte embert hamarabb utolérik, hiszen megmondja szemtől szemben, hogy akkor ő most kijátszaná azt a kiskaput ott, majd meglepődik, hogy a másik fél nem annyira szívesen asszisztál ehhez, még ha nincs is erre különösebb alapja. A soha véget nem érő "mennyire naiv…..
Zsi nem szereti a Creamilk tejet. Mondhatni gyűlöli. Mi még nem találkoztunk ilyennel, mármint nem anyai gyűlölettel, hanem tejjel, így fingunk sincs, hogy tényleg ilyen rossz, vagy a zsi szomszédjában lévő boltban rohasztják meg. Írja meg, akinek van Creamilk-élménye. Alant a…..
idegenvezeto 2007.11.05 18:21:30
A Homárnak nem tiszte rendet vágni az iStyle és az iPodját javítani beadó naiv ügyfél között, főleg, hogy mintha ez most az Apple "szervizszokásain" múlna. Mondjuk ettől függetlenül vicces, hogy 7 rugóba kerül egy javíthatatlan készülék, de a szabály az szabály, az…..