Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fervik2010

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az Audacity gyorstipp minden lett, csak nem rövid. Lényegre törő azonban igen, mivel amennyire lehetett, kivágtam belőle a fölösleges sallangokat, és így is meghaladja a 15 percet, azonban ennél rövidebben nem lehet ezt az igen összetett témát kifejteni. Így ez egy „lassú de…..
Csak hogy etetve legyenek az újabb és újabb információra éhes szájak, és legyenek újabb olvasni- illetve néznivalók a blogon, most azt mutatom be, hogyan lehet a HD filmek hangproblémáit utómunkálattal javítani. Ezekhez néhány ingyenes szoftvert vetek be. Amire szükségünk…..
Most jó ideje nem készítettem semmit, mert nagyon rákattantam a zongoratanulásra, amellett 3 napja olyan dögrováson vagyok, hogy örülök, ha élek. Összeszedtem valami influenzaszerűt, és 39 fok körül mozog a lázam. De mivel ma lement, úgy döntöttem, készítek sebtiben egy új…..
Már nagyon régóta evett a fene egy gitárért, az ugyanis eddig nem volt nekem, lévén nem vagyok gitáros, vagy leginkább kocagitárosnak nevezhetném magam, aki akusztikus gitáron tanult egy-két dolgot, később átnyergelt a basszusra, és az ment éveken keresztül, és elektromos gitárt…..
fervik2010 2013.05.05 20:34:46
Mivel egyre nagyobb igény jelentkezik, hogy otthon, házi körülmények között is tudjunk éneket rögzíteni viszonylag elfogadható minőségben, szükségünk van egy minimális hardveres konfigurációra, amibe (ha tetszik, ha nem) be kell ruházni, vagy az egész vállalkozásból nem lesz…..
Ebben a részben gyorsan végigfutunk az Audacity eszköztárán, megismerjük a szerkesztőeszközök legalapvetőbb felhasználási lehetőségeit. A videóból a sietség miatt kimaradt egy fontos momentum: az Időbeni eltolás eszköz nem a nézetet tolja el, hanem a hangfájl pozícióját az…..
Abból az apropóból, hogy öt-hat év kihagyás után újra csatlakoztam a Trauma zenekarhoz basszusgitárosként, összeraktam egy állóképekből álló klipet a tavalyi Vészkijárat Vol 1. című album Egyedül című lírai dalához, és feltöltöttem a YouTube-ra, hogy a YT-közönséget…..
Nem tudom miért, de valahogy évek óta soha nem találtam meg azt a HTML kódot, ami lehetővé teszi, hogy a szöveg le lógjon rá közvetlenül a képre, hanem egy bizonyos szegélyt, margót hagyva jelenjen meg. Eddig is bosszantott, hogy úgy festenek a blogposztjaimban szereplő képek, mint…..
Ígéretemhez híven ebben a videóban azt mutatom be, hogyan lehet MIDI kontroller, illetve MIDI billentyűzet hiányában „bevinni” az imputokat a hangszeres- vagy MIDI-sáv Piano Rolljába egér és a Sonar X1 fejlett eszközei segítségével. A videó kicsit trappolósra sikerült,…..
Nem újdonságról van szó, hiszen a Contact Sheet és a PDF presentation már a Photoshop CS3-nak is a része volt, aztán a CS4-re hirtelen eltűnt belőle. Nem került elő a CS5-ben sem, pedig sokan visszasírják a szép időket, amikor még lehetett ilyeneket készíteni, "most meg nem". De…..
fervik2010 2012.01.27 22:16:28
BonFire blogja Valami alakul(?) 2012.01.03 03:41:00
Még csak most kezdem kissé úgy érezni, hogy talán van rá esély, hogy javulgassak kissé. Igazán nem akarom elkiabálni, de az utóbbi időben fokról-fokra egyre jobban érzem, hogy visszatér az étvágyam. Igazság szerint néha meg kell kissé szegnem a túl szigorú szabályokat, és…..
Rég írtam már, aktuális is lenne, most, hogy lassan ismét eltelik egy esztendő, és valamit mégiscsak nyújtanom kéne azoknak, akik hűséges olvasóim maradtak, és azoknak is, akik újként nem túl rég ismerkednek a blogommal, vagy fórumokon keresztül velem több helyen is.Igazság…..
A legalapvetőbb hangkártya is képes megszólaltatni a MIDI fájlokat, bár többnyire igen silány hangkészlettel rendelkeznek. Ha szebb hangzásra vágyunk, bizony szükségeltetik egy DAW, és jó pár igényes virtuális hangszer hozzá. A különbség még kívülállók számára is…..
Ugyan nem így terveztem, hogy "minden napra egy mese", és részletekben közlöm a dolgokat, azonban én is így akadok rájuk, mondhatni morzsánként csipegetem az infókat. Most keresgéltem videókat a CS5 újdonságairól és szeretnék róla beszámolni. Az egyik ilyen…..
Tegnap már megemlítettem, hogy egy nagyon sokoldalú óraszoftvert találtam a weben, ami segít nekem abban, hogy ne maradjak le a rendszeres időpontban végrehajtandó napi teendőimről. Az óra neve Talking Alarm Clock, vagyis magyarul beszélő ébresztőóra, azonban a beszéden kívül sok…..
fervik2010 2011.07.02 12:19:27
Igazából nem terveztem, hogy a Sonarról is videósorozatot indítok, viszont néhányan elkezdtek iránta érdeklődni, és ha már így is-úgy is videón prezentálom a program alapvető működését, akkor miért ne lehetne belőlük is "rendes" videotutorial, eleje és vége főcímmel,…..
Ezt a bejegyzést csak azért írom, mert egyrészt még az idén semmit sem írtam, másrészt már igen sokan kérdezgették, milyen szoftver(ekk)el és hogyan készítem a videotutorialjaimat. Mivel elég gyalázatosan aludtam, és már reggel fél 8-kor kinyílt a csipám, hirtelen…..
fervik2010 2011.04.02 22:22:31
@BonFire: Te egy nagyon segítőkész ember vagy! Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, de sajnos fel kell adnom!!! Mindent végig csináltam, ahogy írtad, de nem következett be a "csoda".:( Pontosabban egy dolgot még nem csináltam meg. A törlést és az újratelepítést. Valahogy nem fér bele abba a butácska fejembe, hogyha a hardveres gyorsítás csúszkát "nincs"-re állítom, akkor a progi műxik. Miért műxik, ha rosszul van feltelepítve? Na mind1. Most ezt a témát picit pihentetem!:) Más: Esetleg az "Adobe Audition 3.0"-hoz értesz-e?:)
fervik2010 2011.04.02 22:49:05
@BonFire: Bocsi! Most néztem, hogy itt is van anyag fenn róla. Csak hát most ismerkedem a blogoddal. Mondhatom, fantasztikus jó dolgok vannak itt!!! Örülök, hogy idetévedtem.:) Szóval az "AA"-val szted meg tudnám-e csinálni, hogy egy népdalnál az éneksávot lehalkítom, hogy csak a zenekar szóljon? Vagy tudsz-e ezzel kapcsolatosan egy jobb progit ajánlani?
fervik2010 2011.04.03 00:06:06
@BonFire: Hát....ez nem az én napom!:)Megjegyzem, én végigolvastam az írásod!:)Köszönöm!