Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thasaidon

77 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem, miért voltak kételkedő hangok még ma is Facebookon, hát világosan megmondtuk, hogy 2019 a Golden Axe éve, szóval íme, itt a Golden Axe-adás. Tényleg. Nem átverés. Az első évad óta emlegetjük, hogy valamikor majd beszélünk róla, azóta ez a legnagyobb vaporware-ekkel felérő ígéret lett, a…..
Thasaidon 2021.02.26 03:41:29
@csikocska: A GA3-ban bizonyos részeken a saját karaktereid ellenfélként jöttek ellened, és szó szerint "ki kellett verni" belőlük a gonosz megszállást. Viszont nem szükségszerűen akadtál beléjük, mert az egyes elágazásoknál választhattál olyan útvonalat, amivel elkerülhetted őket. Én imádtam a GA3-at, valami elképesztő, bődületes mennyiséget játszottuk öcsémmel szimultánban, nem is gyerekként, hanem már felnőtt fejjel. :-D A GA2 nekem sem jött be annyira, valahogy nem adta annyira a játékmenet, plusz az állandóan csontvázakat teremtő főellenség aránytalanul nehéz volt.
Ez a poszt rendhagyó lesz, mert számítógépes játékot mutatok be. Ezt nem tervezem egyhamar megismételni, habár nagy vágyam, hogy egyszer valamilyen formában a Bloodról készítsek egy durván kimerítő megemlékezést, mert annak a játéknak veszett fanatikusa vagyok (hmm, a poszt kirakása után lehet,…..
Mozikban minden idők legtöbbet kaszáló horrorfilmjének folytatása, az Az: Második fejezet, jön az új Ragyogás 2 trailer, sosem látott népszerűségnek örvend egy bevallottan Stephen King-toposzokból építkező tévésorozat, a harmadik évadánál járó Stranger Things. Miért imádjuk ma az olyan történeteket,…..
Thasaidon 2019.09.11 00:38:07
De jólesett mindkét adás. Stephen Kingről háromszor ennyit is elhallgattam volna. :-)

Ami a ST3-at illeti (---!!!SPOILEREK!!!---):

1. A Never-Ending Storys jelenet engem kiakasztott, konkrétan Suzy-poo miatt halt meg (?) Hopper.

2. Kéne az a 4. évad, mert már teljesen inkoherens az, hogy micsoda is a szörny pontosan. Az 1. évadban egy darab demogorgon, a 2.-ban valami nagy polip, ami megszállja az embereket és kollektíven irányítja a demogorgonokat, a 3.-ban pedig egy ilyen hússzörny. Ezt valahogy egyenesbe kéne rakni.

3. Szemlátomást előtérbe került a társadalmi tudatosság: kiderült, hogy a fekete kislány a legnagyobb nerd, a mindenki által remélt szerelmespár női tagjáról megtudtuk, hogy leszbikus, és ott volt a nők munkahelyi akadályozása (az szerintem már eltúlzott is volt).

4. Nektek is feltűnt, hogy valamiért szegény Steve Harringtont minden évadban menetrendszerűen meggyepálják? Az első évadban Justin, a másodikban Billy, a harmadikban pedig az oroszok. Mintha így állnának rituális bosszút rajta a készítők, amiért egykor nagymenő volt. Szinte csak hab a tortán, hogy a végén még pluszban meg is alázza a leendő melóhelyén egy srác, akit korábban szívatott.

5. Őszíntén szólva én szívből remélem, hogy nem tér vissza Eleven "nevelőapja". De ha mégis visszatér, remélem, választ kapunk arra, vajon az első évadban El pálcikaemberes rajzán a felnőtt fickónak miért lógott egy "harmadik láb is" a két lába között.

6. Vajon a negyedik évadban lesz még szerepe Eightnek, Eleven elveszett és megtalált laboratóriumi "testvérének", aki a második évadban kapott egy önálló epizódot, ami a cselekményhez konkrétan semmit nem adott hozzá?
A modern horror grafomán királya 2014-es penzumával a rémtörténet klasszikusai, köztük kiemelten Arthur Machen előtt hajtott fejet, mottójául pedig Abdul Alhazred „megmagyarázhatatlan dalát” választotta, amelyek miatt rögtön be is húztam neki egy szép, kövér piros pontot szívem szőrös tájékoztató…..
Kedves Hallgató, ez itt a WXXT a 87,5-ös frekvencián: a sátánkacaj a sírkertben egy felhőmentes éjfélen; a Sikoltó Agy a Pioneer Valley Véres Vermében; a kéz, amely kinyúl a véreshordóból; a hívószó a szennycsőből; a Pioneer Valley szemébe mélyesztett agyar; ahol kés és torok összeér; a Hang a…..
Ja, most a másodiknak kellene következnie, egyébként azt is elolvastam, de most erről frissebb az élmény, úgyhogy ez jön. És ha még több érdekel, a jelen bejegyzésben tárgyalt kötetről itt elérhető egy beszélgetés és felolvasás a kötet szerzőivel, amelyre a New York-i Lovecraft Barban 2017. november…..
Egy héttel ezelőtt rendezte meg a Flippermúzeum a most már hagyományosnak is nevezhető éves rendezvényét, az Arcadia Nosztalgia Játékkiállítást. A háromnapos geek dzsemborihoz idén is csatlakozott az Insert Coin Egyesület a Videojátékos Kultúráért akik tavaly John Romerót, a Wolfenstein és a Doom…..
2013-ban tartották az első NecronomiCont, ami meghatározó esemény a Lovecraft-kutatás világában: egy nagyszabású konferencia, amit kifejezetten H. P. Lovecraft emlékének és munkásságának szenteltek, és amelyen lényegében mindenki részt vesz, aki számít e téren. A témák roppant változatosak, és…..
Mondtam, hogy hamarosan új érdemi bejegyzés. Szóval Veres Attilától megjelent egy regény, a szerző első önálló kiadványa, és ez eléggé a 2017-es év egyik legfontosabb hazai eseményévé nőtte ki magát meglehetősen gyorsan, okkal. Egy rahedli könyves oldal írt már róla, eljött az idő, hogy a Zothique…..
Hamarosan új, érdemi bejegyzés. Addig viszont, ha valaki bármely perverz okból még nem értesült volna róla, büszkén közlöm, hogy Somogyi Gábor, az Azilum magazin szerkesztőjének gondozásában megjelent és rendelhető az Árnyak az időn túlról című antológia 17 Cthulhu-mítoszos történettel, melyek…..
Kij Johnson Theodore Sturgeon-díjas, World Fantasy-díjas és többszörös Nebula-díjas sci-fi- és fantasyíró. Saját elmondása szerint tízévesen olvasta a Zarándokút Kadathba című Lovecraft-írást. Szerencsénkre már ilyen fiatalon felfigyelt a hihetetlenül lényegi problémát képező rasszizmusra, furcsamód…..
Shirley Jackson a The Haunting of Hill House-szal a XX. századi angolszász rémtörténet-irodalom megkerülhetetlen klasszikusát tette le az asztalra. Zsánerkörökben a mai napig leginkább erről ismert, illetve novelláiról, közülük mindenekelőtt a The Lottery-ről (ezt a novellát Stephen King nemcsak…..
A Próza Nostra magazin szerkesztője, Gaborják Ádám Pintér Bencével (Spekulatív Zóna), Szabó Dominikkal (ekultura) és Takács Gáborral (Próza Nostra) nagyszabású, egy komplett napot felölelő programot szervezett a spekulatív fikció hazai kedvelői számára a Bem moziban. Úgy látszik, van most egy ilyen…..
Ez a november ilyen elég horroros volt, két egymást követő szombaton is nagyon vagány, a horrorhoz is köthető rendezvény került megrendezésre. November 18-án tartották a The Black Aether internetes magazin és negyedéves fikciós magazin író-olvasó találkozóját, majd november 25-én a Próza Nostra…..
Bevezető és általános értékelés H. P. Lovecraftban az a párját ritkító, hogy nemcsak maguk a művei tarthatnak számot az utókor kiemelt érdeklődésére, de maga az ember is, hiszen azon túl, hogy a XX. század meghatározó rémtörténetírója volt, a kor egyik legdokumentáltabb írójaként is emlékezhetünk…..
Október 27-én nemcsak az Alcest érkezett Budapestre, de a Stranger Things második évada is kikerült a Netflixre. Azon a hétvégén kétségkívül folyamatosan milliók csüngtek az új epizódokon. Nem történt ez másként a Zothique blog, khm, szerkesztősége esetében sem, így hát 28-án a szerkesztőség…..
Szóval erről a könyvecskéről mindenképpen muszáj írnom, mert számomra a 2016-os (nekem igazából 2017-es) év egyik legkülönösebb és legbetegebb olvasmányélménye. Jon Padgett nevével először akkor találkoztam, amikor sutyiban letöltöttem Thomas Ligotti Nethescurial című zseniális novellájának…..
Lovecraft életének, örökségének legvitatottabb aspektusa az író nem igazán leplezett, ellenben élete végéig megőrzött fajgyűlölete. Nemcsak az irodalomkutatók elemzik (lassan már redundanciába hajlóan), miként búvik meg ez a gondolat művei tartalmában, de a kritikusok is vitáznak arról, hogy egy…..
Valamikor 2005 környékén kezdett el együtt zenélni ez a négy francia arc Celeste néven. A Breach, a Neurosis és a Cult of Luna komoly hatásának súlya alatt létrehozva a saját, szintén borult és kellőképpen eklektikus zenei világukat. Amiben a sludge, a poszt - hardcore, a black és…..
Laird Barron a Shirley Jackson Awardot nyert The Imago Sequence-szel robbant be az amerikai kortárs rémirodalom világába, és jelentős visszhangot váltott ki, amelynek legalább két oka volt. A kötet borzalmai csontig hatolnak, Barron igen erőteljes, letaglózó rémálomképekkel tette emlékezetessé…..
Ha az ember általában Isten képmása, mennyivel inkább igaz ez azok esetében, akik életüket Isten szolgálatának szentelik. Ha Isten történetesen egy cinikus, nemtörődöm szemétláda, akinek kisebb gondja is nagyobb annál, semhogy az üdvözülés útja felé terelje az eltévelyedett embereket, akkor a…..
Szóval az úgy történt, hogy az Amazonos böngészéseim során az ajánló állandóan a képembe nyomott egy regényt, melynek címe The Fisherman volt, és a borítóján, amennyire a kis ikonról ki tudtam venni, fölöttébb impresszív színvilágú és kompozíciójú festmény állt. A könyvet részben vásárlásaim…..
Zothique Interjú John Langannel 2017.07.08 09:14:18
A The Black Aetheren megjelent egy interjú John Langannel, az idén Bram Stoker-díjat nyert The Fisherman című regény szerzőjével. A kérdések csekélységemtől származnak, az érdem Tomasics Józsié, aki kihajtotta belőle a válaszokat. Izgalmas gondolatok egy szimpatikus írótól, olvassátok serényen. A…..
Nem olyan régen tettem közzé a blogon egy kritikát W. Scott Poole Lovecraft írt friss könyvéről, az In the Mountains of Madness-ről. A The Black Aether időközben összehozott egy interjút a szerzővel. (Amennyiben ad absurdum nem ismernétek még az oldalt, sipirc olvasni és lájkolni!) A kérdéseket…..