Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anazar

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Grillcsirke - ahogy én készítem Vagy 4-5 éve kitaláltam egy trükköt, hogy miként lehet a legegyszerűbben a csirkéket alaposan átsütni - azóta kiderült, hogy más is ugyanezt a technikát alkalmazza, néhány blogon láttam a fotókat róla. Nem baj, úgyse szabadalmaztattam a…..
Tizenharmadik éve látogatom a kedves mama konyháját, de még sose csodálkoztam rá a fakanalaira. Pedig kellett volna. Valahogy mindig csak egyet, egy éppen használatban lévőt láttam, de nem tűnt fel semmi, a kézzel faragott gyümölcskeverő fakanálon kívül. Arra pedig igen…..
világevő Világevés 2012-ben 2012.12.31 14:10:52
Elfelejtettem megünnepelni a blog második születésnapját szeptember végén, de akkor itt az évzáró keretében ezt is bepótolom. A Chili&Vanílián épp van (illetve holna lesz) egy átfogó évzáró körkérdés, amiben én is válaszolok, így most inkább a személyesebb,…..
anazar 2012.12.31 17:05:49
Peru olyan fantasztikus gasztronómiai értékekkel bír, hogy már kezdtem aggódni, hogy nem ér semmi komoly csalódás, de végül csak sikerült, igaz, közben olyan életre szóló élményeket kaptam, hogy igazából az összmérleg bőven pozitív. Amire egy magyarázat van: a Machu Picchu.…..
Sokat köszönhet a világ gasztronómiája Perunak és Dél-Amerikának, a kukorica, paradicsom, burgonya és egyéb ismert és nagyon hamar népszerűvé vált növények mellett a tengerimalacot is. Az már más kérdés, hogy utóbbit az Óvilágban valamiértnem a vendéglátóipar, hanem a…..
Elég pár nap hűvösebb idő és máris kívánja az ember a tartalmasabb ételeket... Például a csülköt. Ezúttal jóval ráérősebb módot választottam az elkészítésre, mint a múltkor. A hosszabb idő ellenére kifejezetten háziasszonybarát ez a verzió, hiszen az előző esti…..
Csak az nem szereti, aki még nem kóstolta. És csak annak nem tetszik, aki nem szereti az egyszerű de nagyon csinos feket ruhát tűsarkúval. A legegyszerűbb francia vanília torta nem tud többet mint hogy krémes, édes, vaníliás, lágy és simogató. A tésztára öntött vaníliakrém…..
anazar 2012.03.16 13:53:05
A 2010-es évjárattal mutatkozott be tavaly a fiatal soproni pince, fehérben és rozéban azóta már 2011-nél tartanak. Nem szoktam a címkékről értekezni, de annak idején muszáj volt megemlítenem őket, most sincs ez másként. Az újak továbbra feltűnőek, de most még jópofák is,…..
Hivatalosan is tavasz van, úgyhogy én ezt üdvözlöm is egy zöld tavaszváró salátával. Mostanában ugyan nem mutatom, de nagyon szeretem a salátákat. Kis átmenet ez a friss tavaszi saláták és a téliek között, mert főzni kell, és mert nem is annyira színes de micsoda…..
anazar 2012.03.01 11:08:53
Tudom, hogy vannak adósságaim, például a nagyon nehéz gasztrokvíz megfejtése is várat még magára (persze addig is lehet találgatni), de időnként neki kell vágni a világnak új élményeket gyűjteni. Általában ezt saját szervezésben szoktam tenni, nem igazán szeretek senkihez sem…..
Átkattant az agyam ezzel a fogyókúrás izével... Eddig édességeken gondolkodtam szabad perceimben, most pedig salátákon. Hogy vajon mit, mivel, hogyan... Vagy csak megtetszik valami a zöldségesnél, aztán keresek hozzá még valamit. Most a rukkola és az avokádó között vacilláltam,…..
 Még mindig nem tudok leszokni a  chili-szárított menta  párosításról. Aki nem próbálta az el sem tudja képzelni, hogy mennyire jó házasítás. És hogy lehet ezt fokozni? Több sem kell csak pici édeskés rákok, sült piros  paprika , fokhagyma és mindezt…..
anazar 2012.02.04 11:59:01
Tisztatészta Csigacsinálás 2012.01.27 14:15:00
Tésztaőrületemhez hozzátartozik minden olyan eszköz begyűjtése, amivel a tészta formázható. A beszerzés nem jelent megnyugvást, mert a legnagyobb kihívás a különböző (tészta)formák elkészítésének elsajátítása. Addig nem nyugszom, amíg (saját értékrendem szerint)…..
 Se nem túró, se nem sajt! Ez a cottage cheese, aminek  nincs is magyar elnevezése. Talán a "szemcsés sajt" a legmegfeleselőbb.Reggelire vagy könnyű vacsorára a reszelt uborkával és mentával és egyéb zöldfűszerekkel elkeverve, üdítően eltelít és nem…..
A literális és metaforikus ébresztő elengedhetetlen kelléke a koffein, amelynek süteményben mért szintjét mi mással növelhetnénk, mint csokival - a függők némi kávéval is. Illatos, vékony, roppanós, tetszetős - én ilyen szabályos alakú kekszeket még sosem gyártottam (na, nem…..
anazar 2012.01.21 11:21:09
A karácsony, már a múlté főleg ebben a tavaszias télben, de karácsony előtt nem volt időm leírni ezt az egyszerű és mutatós ajándéknak az elkészítését és nem is akartam a család és a barátok előtt lelőni a meglepetést, így nem került ki a blogra, de ami késik az január…..
Nagyon sokat törtem a fejemet, hogy mivel lepjem meg idén a férjemet karácsonyra, ha mód, idő és ötlet van, akkor nagyon szeretek valami igazán személyes és személyre szabott ajándékkal kedveskedni. Ezúttal a lassan, de biztosan alakuló hálószobánkba alkottam két éjjeli…..
anazar 2012.01.12 13:41:23
 Íme 12 olyan hotel, amit garantáltan nem felejtesz el könnyen. Persze az nem biztos, hogy szép emlékeid lesznek, de maradandók biztosan. Melyiket próbálnád ki?Homokvár hotel AngliábanKapszulahotel JapánbanBörtönhotel NémetországbanÚszóhotel, SvédországDzsungelhotel,…..
világevő Világevő 2011.09.30 16:25:00
Ma egy éves lett a blogom, tavaly szeptember 30-án írtam az első bejegyzést a bejrúti gasztrotúrám előtt, azóta rengeteg dolog történt velem, főleg jó dolgok. Megnyertem pár hete a GoldenBlogot, van rengeteg érdeklődő és nyitott, a gasztronómiára fogékony…..
 1. Spárga (Asparagus officinalis)2.Mángold (Beta vulgaris) 3.Sütőtök (Cucurbita maxima) Dill’s Atlantic Giant ..
Már a múlt héten lezárult a Goldenblog „verseny” gasztroblog kategóriájának szavazása, vetélkedése, eredményhirdetése. Többen is megírták véleményüket, én ezt nem teszem, csak éppen megemlékezem erről az eseményről. Számomra a fontos, hogy valaki ajánlott a…..
Kaptam pár szem szép erdei gombát, amit szívesen készítettem volna el valami grillezett hús mellé, de vasárnap este lévén – gondolva a másnapi ebédre is – inkább a rizottó mellett döntöttem.   Először is feltettem főni egy nagy fazékba néhány csirke…..