Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andromeda

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sári Blogja Én és a hegedűm 2015.10.27 21:00:27
2015 szeptemberétől első éves vagyok a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola hegedű tanszakán itt, Kőbányán. A fotó akkor készült, amikor először hazahozhattam a hegedűmet.Rögtön jól állt a kezemben.:) ..
Sári Blogja Novemberi Sáriságok 2009.11.08 01:50:00
*Most már szépen mondja, hogy "Pisilni kell" vagy "Kakilni kell".*november 1.- Honnan szedted a dísztököt? - kérdezte, kezében tartva az egyik nagyobb, sárga,  kerekded tököt.- Teri mamától kaptam - feleltem.- Gondoltam - nyugtázta elégedetten...*Mostanra…..
Sári Blogja Októberi Sáriságok 2009.10.31 22:41:00
*Énekelgeti az "A part alatt" című népi dalocskát miközben nézegeti a dal alapján készült leporellót. Van, hogy este az ágyban - már magában - rákezd és mondogatja - énekelgeti...*Most már úgy mondja, hogy: "Kell psilniiii, kell kakilniiiii!"*A bölcsiben…..
A babavárón jobbnál-jobb finomságokkal is meg szokás kínálni a kedves vendégeket.A legtöbb helyen aprósüteményekkel, sós rágcsálnivalóval, gyümölccsel - illetve a rostos és szénsavas üdítők mellett egészséges innivalókkal - a kismama kedvéért - és alkoholos italokkal:…..
Ugyebár - nem a kismama szervezi a saját babyshower-ét, ezért senki se úgy képzelje el a készülődést, dekorálást, hogy hatalmas pocakkal szalagokat, lampionokat ragasztgat a leendő anyuka. Erre vannak a jó barátnők, akik kézbe veszik az ügyet. Sőt, meglepetést is…..
Másik fontos dolog: meghívókat illendő küldeni.Méghozzá – aki haladni akar az árral, annak nagyon oda kell tenni magát a meghívókkal!A tervezésüknél az első lényeges: az időpont. Oda kell figyelni arra, hogy leginkább – bár ahány ház, annyi szokás – a gyermek…..
Az első és legfontosabb dolog, hogy nem a leendő anya - illetve nem a leendő szülők - rendezik a babavárót. Valaki más szervez meg mindent az anya és a baba tiszteletére. Rendszerint valamelyik női családtag, vagy a legjobb barátnő. Az etikett igy kivánja. És habár a…..
A "babyshower" mára már nem csupán az Egyesült Államokban kedvelt szokás.Franciaország és Nagy-Britannia asszonyainak is megtetszett, elterjedőben van náluk is.Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában is népszerűsödik, de e területeken még nem változtatnak, megmaradt…..
Azaz - Blessing Way vagy Babyshower?Melyik tetszik jobban?Lányok, asszonyok! Mit szóltok az egy tőről fakadó, de mégis különbözővé vált szokásokról?   ..
 A Battlestar Galactica 4. szezonjának 19. epizódjában is találkozhatunk babyshowerrel. Méghozzá az 5. perctől a 7. percig.  Sajnos csupán ennyi, de ebből is az látszik, hogy odaát, a tengerentúlon annyira bevett szokásról van szó, hogy nem akarták kihagyni…..
Az Egyesült Államokban Navajo indián hagyományra épül:a Blessing Way ("az áldás útja") egy olyan - a mai napig élő - szokás, amelyen a kb. 36. hetében járó kismamát ünneplik, kényeztetik. A kismamaságát is ünneplik és az anyát is, akivé hamarosan válik. E meleg…..
A "babyshower" egy nyugaton - pontosabban az Egyesült Államokban - széleskörűen elterjedt családi rendezvény. Ott szinte már szokássá vált - sőt, kötelező - ki szerényebb, ki gazdagabb kivitelben, de megrendezi. A születendő gyermek érkezését várva, a család, vagy…..
 Tegnapelőtt, pénteken a déli alvásból ébredve - ahogy mostanában szoktam -belekapaszkodtam a kiságyam korlátjába, felálltam és kit pillantottam meg a nappali kanapéján? Törteli mama ült ott!! Eljött hozzánk! Nagyon megörültünk egymásnak, mama rögtön oda is jött hozzám…..