Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy Közülünk

2 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország független ország, szokták mondani. Ennek ellenére olyan cikk jelenik meg külföldön, melyben azon elmélkednek, hogy az ország vezetőjét hogyan lehetne eltávolítani. Nem Ázsiában, nem a Közel-, vagy Távol-keleten, nem Iránban. Nem, itt Európa közepén mérlegelik…..
Egy Közülünk 2013.03.15 16:57:16
@cs¤cs€ssz:
Pont ez a pláne: ha senki nem töri meg a gyűlöletet, akkor mindig ugyanoda jutunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy akár Brüsszel, akár Moszkva, akár Peking (és folytathatnám) nem erőszakkal fog kommunikálni. De ha valódi összetartás alakul ki, akkor ki nem sz.rja le nagy ívben őket. Hörögjön, zsaroljon bárki attól még nem lesz más, ha mi is hörgünk, sőt csak rosszabb! Ugyanakkor viszont jó lenne azt is tudomásul venni, hogy bizony mi is sokat hibázunk és néha lehet hogy van benne igazság amit mondanak, mert kívülről látnak. De ahhoz, hogy ezt meghalljuk, nem lehet gyűlölni másokat, mert akkor bezárjuk a fülünket.
A megoldás, hogy nekünk minden szempontból jobbnak kell lennünk náluk! Legyen belül erősek és összefogásra képesek, ha hibázunk ismerjük be és tanuljunk belőle, és a másikban (akár ember, akár állam) azt nézzük mit tudnánk eltanulni tőlük.
Hihetetlen erők vesznek el a gyűlölet folyamatos fenntartása miatt.
 Kiáltvány az értelmiséghez! Van más út, van megoldás!   Elég volt! Elég volt! Elég volt! Az nem lehet, hogy csak ennyire vagyunk képesek! Elég abból, hogy mindig csak valami ellen tudunk szövetkezni és alamizsnát dobva befoghatják a szánkat! Az nem lehet, hogy nem…..
Egy Közülünk 2011.10.09 16:51:39
@Éva-48: Bocsánat, félreérthető voltam valóban! Nem személy ellen irányult az előző bejegyzés, hanem "bizonyos" kezdeményezések ellen.
Én sok olyan kezdeményezést láttam (látok), amelyek az ellen-logika alapján működnek! (Pl.: valószínűleg pont ez vezetett a 2/3-hoz is...)
tehát részemről úgy vélem, hogy az említett útkeresésen túl fogalmazódott már 'sajnos' a bejegyzés is!

Tehát elnézést ha bántó voltam! És igen, remélem összefutunk:)
Egy Közülünk 2011.10.09 17:19:38
@Éva-48: Félek elvesztettem a fonalat:(
Főtitkár? Hol? Mindennapi-nál?

Kérlek, ne bántódj meg: de ez a "velük nem", ez nagyon rossz tanácsadó! Ez sok jó embert letérített a jó útról! (és itt most nem konkrét személyekről, hanem elvi hozzáállásról van szó! Az emberek általában jóra törekszenek szerintem, csak sokan úgy gondolják, hogy a "jó"-t azt ők tudják, miközben azért ez lássuk be ez alapvető emberi...)

Látod, valószínűleg mégsem ugyanarról beszéltünk:
Sokkal messzebbről kell kezdenünk, ahhoz hogy megértsük egymást és végre egy irányba húzzunk! Ha még szánsz rá néhány percet olvasd el kérlek újra a bejegyzést! Én szeretnék túllépni azokon a beidegződéseken végre, amelyek megkötnek minket!
Egy Közülünk 2012.06.29 22:11:47
@ByA: :) már olvastam! :)
Sajnos nagyon-nagyon kevesen vagyunk!

és csak ismételném:
"De kik az értelmiségiek? Szerintem mindenki, aki úgy érzi, hogy gondolkodásmódjának a pallérozása és a bölcsesség keresése az életfeladatának része - végezzen bármilyen munkát is - és erőt érez magában arra, hogy ezt mások számára kamatoztathassa..."

azaz minden gondolkodni és tenni akaró ember
Schmitt Pál lemondott, a kormánypártok hamarosan megnevezik és megválasztják az utódját. Messziről nézve végül minden úgy történt, ahogy ilyen esetekben szokott. Az elmúlt napok fordulatos, önellentmondásoktól hemzsegő eseményei – amelyek átgondoltságukban leginkább a…..
Schmitt Pál tartja a szavát. Kitart pénteki álláspontja mellett: továbbra sincs szándéka lemondani, hiszen lelkiismerete tiszta. Ennek szellemében, tegnap reggel újabb „sarkantyút adott” saját álláspontja hangoztatásának – ezúttal a Magyar…..
Egy Közülünk 2012.04.02 12:06:30
1. mielőtt bárkiben kétség fogalmazódna meg: az még hagyján, hogy plagizált, de hogy valószínűleg egy betűt sem (na jó talán a saját nevét) írt ebből a dolgozatból az fix. Vagy a beosztottjai írták - mint kötelező penzum -, vagy egyszerűen fizetett érte. Ebben 98%-ig biztos vagyok, és nagyon jó lenne, ha a kompiláció szerzője most jelentkezne. Így tiszta ügy lenne, és minden eddigi hazudozása is értelmetlenné válna.

2. Aki ismeri a rendszert (FIDESZ rendszert belülről) az tökéletesen tudja, hogy olyan, mint "egyéni lelkiismeret és szabadság" nincs a tagoknak. Lényegében a maffiához nagyon hasonló a működési mechanizmusa. De az is igaz, hogy akik benne vannak, azok csapdában is vannak, mert ugyanúgy mint a maffiából, ebből sem lehet kilépni csak úgy! Ebből adódik, hogy bárki, aki azt gondolja, hogy ez a történet, csak bagatell módon Schmitt gyengeségéről/morális megsemmisüléséről szól, az nagyon téved! Végre ki kell nyíljon mindenki szeme, hogy az igazi király, aki meztelen nem Schmitt, hanem Orbán Viktor! Ez az egész, most már az ő szörnyszülöttje!

3. Honfitársaim! akikben maradt még annyi, hogy azt gondolja, még egy utolsó próbát megér, mielőtt végleg elhagynánk az országot: Kérlek titeket fogjunk végre össze! Emelkedjünk át a jobb és bal, liberális és konzervatív hazug dichotómiáin! (amikkel nem véletlen próbálnak folyamatosan megosztani minket, és lám egyáltalán nem sikertelenül)
Csak MI magunk tudjuk kihúzni az országot ebből - a rémálomból!
Összefogást, összefogást, összefogást! Ez pedig nyitottság és szeretet nélkül nem megy! Emelkedjünk felül a gyengeségeinken! Építsük fel egy alternatív, a becsületességen, valódi megbecsülésen alapuló országot, amiben csak, csak mint rossz vicc kerülhetne szóba hasonló történet, mint ez a Valódi rémálom!
Ma délután lemondott  Tulassay Tivadar a SOTE rektora. Az intézmény vezetője ezt azzal indokolta, hogy “az egyetem magára hagyták Schmitt Pál doktorija ügyében, a NEFMI részéről pedig személyét érintően olyan fokú bizalomvesztést érzékel, ami a Semmelweisnek…..
Egy Közülünk 2012.04.02 10:32:49
@pukancs:
csak ismételni szeretném, mert FONTOS! Én is így gondolom! MIKOR ÉS HOL?

"Mi ez ha nem színtiszta diktatúra!
Rosszabb mint az átkos KOMCSI rendszer!
Itt az idő, most vagy soha.

Ha ezt lenyeljük, akkor megérdemeljük.

TÜNTETÉS A REKTOR MELLETT, A DIKTATÚRA ELLEN!

Egyetemisták, főiskolások MINDENKI! itt az idő, tüntetés amíg meg nem bukik a kormány!

UTCÁRA EMBEREK!
TÜNTETÉS AMÍG A KORMÁNY MEG NEM BUKIK!"
Egy Közülünk 2012.04.02 10:46:16
@ByA: Kedves András,

félelmetes, hogy visszajutottunk megint ide, ahol 2006/7-ben tartottunk...
kialtvany.blog.hu/2011/04/02/title_1613875

Összefogást végre, akik tehetik!
Egy Közülünk 2012.04.02 11:37:16
@ByA:
Kedves Adorján,

De jó lenne, ha ez az összefogás működne, és végre felülemelkedhetnénk!
Összefogást!

az elsőhöz: Bocsánat! (Az inkognitó annyira átlátszó volt, hogy ezért szóltam el magam:( ezért nem is figyeltem, tudattalan volt az elszólás)
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
Egy Közülünk 2012.03.30 22:37:51
A köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző:

napiaszonline.hu/aktualis/felsooktatas_borton_is_jarhat_a_plagiumert_32364
"A diplomamunka anyagának lopása, az összeollózás, az idegen nyelvű cikk fordítása és saját gondolatként való feltüntetése mind-mind magánokirat hamisításnak számít, ami börtönbüntetést vonhat maga után."

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/12/bortont-igertek-a-plagiumert/
Ősszel az oktatási államtitkárság szigorú büntetést ígért azoknak, akik pénzért íratnak dolgozatokat, vagy plagizálnak.

TAKARODJON!!!
  Pál!  Nehéz napjaid vannak, Pál. Az elnöki büszkeség, az emberek által táplált szeretet kellemetlen másolási botrányok miatt véreres. Meg-megélénkülő össztűz ér, bárhová mész, nem lelsz nyugalmat: bántanak.  Tudom, rettenetes kín ez, ilyen időkben…..
Egy Közülünk 2012.03.30 22:34:22
A köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző:

napiaszonline.hu/aktualis/felsooktatas_borton_is_jarhat_a_plagiumert_32364
"A diplomamunka anyagának lopása, az összeollózás, az idegen nyelvű cikk fordítása és saját gondolatként való feltüntetése mind-mind magánokirat hamisításnak számít, ami börtönbüntetést vonhat maga után."

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/12/bortont-igertek-a-plagiumert/
Ősszel az oktatási államtitkárság szigorú büntetést ígért azoknak, akik pénzért íratnak dolgozatokat, vagy plagizálnak.

TAKARODJON!!!
Nívó Miben bízik Schmitt? 2012.03.30 18:29:00
Itt állunk a nagy bejelentés előtt, pénteken délután hatkor, és egyre csak olyan hírek jönnek, hogy Schmitt valószínűleg nem mond le. Megpróbál 1-2 nap alatt fordulatot hozni a megítélésében.Pedig a helyzet igen egyszerű: lebukott, elvették doktori címét, kb. az egész ország…..
Mátyást mostan választottaMindez ország királyságra,Mert ezt adta isten nekünkMennyországbul oltalmunkra.Dal Mátyás királlyá választásáról – XVI. sz.  Most sokan ünnepelnek ebben az országban: „Megbukott Schmitt - itt van az igazság!” – mintha…..
Talán már kiderült: egyáltalán nem vagyok híve annak, hogy a bizonytalan jövővel kapcsolatban biztos kijelentéseket tegyünk. Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus…..
Egy Közülünk 2011.10.07 13:53:18
@knausz:
Jogos! De pontos célokat (ami a MI céljaink, és nem valakinek a víziója), csak együtt tudunk megfogalmazni!
Tehát meg kell fordítani ezt a beidegződést is:
Ne azt várjuk, hogy valaki megmondja a "tutit" mi meg követjük, vagy sem, hanem előbb le kell ülnünk beszélni egymással, meg kell tanulnunk érteni egymást..
utána már jönni fognak a világos célok maguktól is!
Szemléletet kell váltani, nyitottnak kell lennünk!
Egy Közülünk 2011.10.07 14:02:56
@knausz:
Valóban: a MI meghatározása egy olyan alapértékre (paradigmára) utal, amin tényleg nem lehet vitatkozni!
Én a MI alatt a következőt értem:
Jó akaratú, jövőért tenni akaró, értelmes Ember, aki
- érez magában erőt a cselekvéshez
- érez magában erőt, hogy felülemelkedjen önmaga kicsinyes dolgain
- és talán a legfontosabb: képes hinni, hogy együtt képesek lennénk megváltoztatni a "világot" (amihez első lépés, hogy az országot:)
Egy Közülünk 2011.10.07 14:20:37
@Lomstein:
igen, lehet hogy igazad van! A "fideszesek"nek van egy köre, akik feltétlenül hisznek a ... de kiben és miben is? (De inkább kiben...)

És mint a mellékelt ábra mutatja, pont ez az ami nem megy, így nem megy.

Különben aki ismeri egy kicsit is a belső köreit a fidesznek, ő sajnos(!) nem hiszem, hogy úgy gondolja, hogy igazak a fenti állítások... Akkor nem is kellett volna ilyen felhívás!

Különben: a nagy utazásra először lélekben kell felkészülnünk!
Első lépés: nem annak felismerése, hogy nem jó irányba haladunk
2. lépés: azoknak az összekapcsolódása, akik ezt megtehetik
3. Új irány kijelölése!
4. ...
Kettős Mérce 2014 után 2011.10.04 09:20:54
Amikor majd elmegyünk szavazni 2014-ben nem is 2015-re, hanem valahova 2020 környékére kéne fokuszálni a gondolatainkat, bár majdnem biztos vagyok benne az 2011-12 környékén fog maradni. Egy viszont biztos, ha 2014-ben leváltjuk Orbán Viktort (márpedig leváltjuk), nem 2010-hez, nem…..
Egy Közülünk 2011.10.04 20:56:52
Végre egyre többen mondják ki: ez lesz a jó irány!

Egy megoldáshoz vezető út:
kialtvany.blog.hu/

Akik felfogják mit történik, és ez hova vezethet, azok fogjanak végre össze!
Egy Közülünk 2011.10.04 20:58:17
@Egy Közülünk:
Evvel kezdje, aki véletlen ide kattint:) kialtvany.blog.hu/2011/04/02/title_1613875
 Tudom ezt a blogot nem olvassa senki, mert miért is tenné, de a világra mért „következő csapás” nem hagy szó nélkül! Egyre mélyebbre és mélyebbre jutunk, anélkül, hogy még mindig felfognánk: egy félelmetesen embertelen világ kezdődik. Mind a világ vezetői…..