Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kadarnepe

0 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jólét mindenkinek! Mivel most éppen nincs egy egységem sem a menetrendszerű pénzbüntetés kifizetésre, ezért nem kívánom megszegni a nyelverkölcsi szabályokat, így csak egyszerűen megkérdezném: van valakinek valami halvány fogalma arról, hogyan működik az a bizonyos három kagyló? Stephen Hawking…..
kadarnepe 2015.02.27 18:07:57
@GERI87: elmékeim szerint hiányzik egy fontos rész:
"Arnold Schwarzenegger Elnöki Könyvtárban"
Woddy Allen film, osztott képernyő. Mia Farrow a következőket mondja a pszichológusnál: A párom állandóan szexet akar - akár háromszor is hetente...párhuzamosan a másik képen Woddy Allen éppen ezt meséli: Nagyon nehezen jön össze a szex, mindössze háromszor egy…..
kadarnepe 2015.02.12 14:46:22
@Alibanya1: "az emberek valahogy ritkán választanak kompatibilis párt ebben a tekintetben, vagy nem tudom, csak ilyen az érzésem?"

A saját tapasztalatomat tudom mondani: a kapcsolat első néhány évében teljesen kompatibilis volt (örültem is, hogy milyen klassz egy nőben mindent megtalálni, amit szerettem volna), de 1x év és két gyerek után nagyon megváltoztak a dolgok.

Én mint a szeretős posztban többször ki is fejtettem, jónéhány barátom is hasonlóan járt. Szóval a kompatibilitás inkább pillanatnyi állapot, nagyon sokat változnak a dolgok az évek alatt (változik a nő és a férfi is).

Az elintéznivalók listájával és a "Janit átrakom csütörtökre" dologgal nagyon fején találtad a szeget, pont erről beszéltem a másik posztban. :-)
  Nézegettem ezeket a nőket, persze akármelyikkel összetudok futni itt a piacon, vagy az utcán, szóval minden fajtából van itt a környezetemben. Érdekes, hogy a világ épülése során milyen módon váltogatták magukat a random módon kiválasztott "szép" női alakok, vajon mi…..
kadarnepe 2015.02.05 18:00:59
@[c]: A társadalmi elvárások elég gázak, ezt tényleg nem akarom kicsinyíteni.

A magam részéről súlyosnak tartom a gyereknevelés mikéntjének egyre növekvő nyomását is. Ma már a gyerek nem egyszerűen családtag, betört ide is a "légy te a legjobb, a világ legszuperabb anyukája, apukája!" mentalitás. A gyerekeket ezer különórára, sportra stb. kell hordani, mivel a karrierje már az oviban eldől. :-( A magam részéről talán erre tippelnék, mint egy okra a házasságok megromlása mögött. Túl nagy a nyomás a szülőkön, és a nők ezt a gyereknevelés túltolásával próbálják meg kompenzálni, aminek eredményeképpen egyre kevesebb idő jut a férjre. A férjre viszont mindig is nehezedett egy olyan elvárás, hogy "de hát te is tudtad, hogy a gyerekek megszületése után minden megváltozik, és hát egy picit háttérbe szorulsz" (azaz a két félre jutó hatás fokozott erővel távolítja el a párokat). A végén már csak egy project team marad a házasságból, és a mindennapi élet a gyerekek logisztikázása lesz.

A túl fiatalt nem érzem problémának. A házasságkötés időpontja egyre jobban kitolódik, és ezzel együtt a gyerekvállalás időpontja is. Ismerősöknél az első gyerek általában a nő 30 éves kora körül született.
kadarnepe 2015.02.05 18:30:47
@bigbaby: ezt szerintem minden normális férfi megpróbálja. Önmagának senki sem az ellensége :-)

A móka az, hogy amíg a gyerekek előtti dolgokra lazán adnék 4 pontot (ha mondjuk 1 .. 5 a skála), azóta viszont 2.
kadarnepe 2015.02.06 11:31:11
@D1255: két gyerek után nincsenek átbeszélgetett éjszakák, a napi rutin szerint 8-9 amire ágyba vannak, és utána is előjönnek még. Szóval a szabad időszak 10 után kezdődik, de reggel 6-ra már ismét felkel valamelyik. Nagy mázlisták vagyunk, hogy szokott lenni heti egy szabad esténk, de ez gyorsan elszalad (könnyen lehet belőle valami pihenős este ilyenkor). Pl. ha elmegyünk vacsizni, akkor a szex 90%-ban ugrott.

De igen, szoktunk vacsizni járni, sétálni, vagy ha jó idő van csak kiülni a teraszra beszélgetni. Nem csak én vagyok egyébként így, hanem az ismerőseim is. Eddig sem arról beszéltem, hogy kihűlt volna a kapcsolat a párjainkkal, egyszerűen csak valahogy a szex tünedezik el belőle.

Az elmúlt mondjuk egy évben egyébként nekem kezd javulni a helyzetem, de ehhez az is kellett, hogy az egyik ismerősömnél kiderült, hogy szeretője volt (és pont annak, akiről a legkevésbé gondolták volna a nők), így a feleségek kicsit észhez kaptak. Én ezt azóta is (tudom, szemét módon) fel szoktam hozni mint témát. Furcsa módon a férj elvesztésének tudatánál semmi sem doppingolja jobban a feleségeket.
Bácskai Lauró István médiaszatírájának elkészítése óta ugyan történt többek közt egy rendszerváltás is, filmje mégse veszített az aktualitásából. Koncz Gábor tökéletes a sörgyári munkásból tévésztárrá váló Prohászka Feri és a filmhez kitalált sorozat…..
Azzal indult a mindenki által látható politikai karrierje, hogy azt mondta, ruszkik haza! Mondta ezt egy olyan országban, amely 56 után azért rendesen rászokott arra, hogy ha olcsó az olaj, akkor bánjuk is mi az oroszokat, még azzal a Nyugat-Európával is szembemegyünk, ahová kijárunk…..
Varánusz R.I.P Charlie Hebdo! 2015.01.08 08:48:05
Tegnap este ezer kilométer után hazaértem, letettem seggem a fotelba, kinyitottam az internetet és rám ömlött ez. Az emberek, akiket tiszteltem a bátorságukért, a kiállásukért, humorukért halottak. "Nem félek a megtorlástól. Nincsen gyerekem, feleségem, hitelem, kocsim. Ez biztos…..
kadarnepe 2015.01.08 14:58:21
@Gábris szomszéd: Goodfriend: "Lehet, hogy nem értek egyet a mondanivalóddal, de mindhalálig harcolni fogok azért, hogy elmondhasd."

Ismert Voltaire idézet, nagyon sokan említették a napokban.
Öreg oligarcha szívatóval indul, de ha felveszi a fordulatot és bepörög, ki tudja mi lesz a vége. Márpedig úgy néz ki, Nemzeti Lajosunk bepörgött, és az átdisznólkodott évtizedek után kerékkötője lenne a nernek. Rajta, pontosabban a kénye-kedvén múlna, hogy van aznap…..
kadarnepe 2014.11.27 10:45:37
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem értem, hogy mit vacakolunk az amerikaiak kitiltásával... Miért nem üzenünk egyből hadat? :-)
kadarnepe 2014.11.27 11:08:43
@fzs.1933: ismertem, és pont valami ilyesmi ugrott be, amikor meghallottam a hírt :-)
kadarnepe 2014.11.27 11:27:47
@fzs.1933: úgy látszik egy rugóra jár az agyunk, pont erre gondoltam tegnap :-) Egy-két hete írta valaki, hogy kívülről ez a szánalmas performance tiszta Borat. Ezt mindig is éreztem, de ennél jobban szerintem senki sem tudta volna egy mondatban összefoglalni a lényeget.

Egyébként ha jól tudom az ensz-be lehet menni, még ha az usa-ból ki is van valaki tiltva.
          „Kikérek magamnak minden gyanúsítgatást. Annak a 80 embernek a nevében is, aki az alapítványban és a zrt.-ben főállásban dolgozik. Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában. Csak míg utóbbinál elvileg…..
kadarnepe 2014.11.20 11:09:23
@RontoPal: "lánczi csak egy melléktermék."

Tévedsz. Az igazán nagy gond az, hogy lánczi _maga a termék_ (valamint a lézer jánosok, szijjártó petikék és az ő táguló házaik). Sajnos itt már mindenki csak értük létezik... :-(
Ilyesmi érzés lehet hackernek lenni, mint amilyennek a Mu Complex-ben tűnik. Vagy legalábbis titkosügynöknek, aki valaki más nevében próbál betörni egy szigorúan titkos rendszerben. A porgramozásból ismerős szintaktikával kell utasításokat adni, a játék megértéséhez sajnos…..
Hétvégén a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentette azt, amit már korábban is sejteni lehetett: a devizalapú hitelek forintosítását. A frankhiteleket 256,5, az euróhiteleket pedig 309 forintos árfolyamon váltják át forintra, egy adott nap rögzített piaci árfolyamán. Ez szöges…..
...a piaci árfolyam a devizahiteleseket olyan mértékben hozná lehetetlen helyzetbe, hogy amit eddig adtunk segítséget, annak semmi értelme nem lenne, nem is ez a szándék, nem is hallottam erről, tehát ez valószínűleg kacsa – hangsúlyozta Kósa Lajos... Kósa Lajos 2014. október…..
kadarnepe 2014.11.12 17:16:13
@fuhur: értem én, hogy borítani akarják az árfolyamot, de ezt akkor sem gondolták át:
1. marad még devizahiteles, ha jól tudom az autó- és a fogyasztási hiteleseket mégsem mentik meg. azokból is van még egy-kettő
2. ha nem csinálnak valamit, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy hónap múlvára erősödik még egy picit az euró. szép lesz nézni akkor, hogy segítség nélkül mondjuk 300 körül törleszthetnék, segítséggel pedig 309-en
3. matolcsy 150 milliárdos hasznát is lehetne ragozni, főleg az eddigi beszerzései függvényében

És arról még nem is szóltam, ha mondjuk a jobbik elkezdi, hogy magatokat persze 180-on mentettétek...
Az egész internetet bejárta és óriási botrányt kavart a Hír TV-nek az a felvétele, amin Vida Ildikó próbál bizonyítékot szerezni az amerikai kitiltásra André Goodfriendtől, de angoltudás híján tolmácsot kér. A botrány kirobbanása óta eltűnt az ominózus felvétel a…..
kadarnepe 2014.11.12 15:49:09
@ügyfélszolgálatos: "Hát jó hogy nem akarják lekapcsoltatni a Youtube-ot az amerikai kormánnyal... "

Van erre egy ötletem! Állítsák meg az utcán az amerikai ügyvivőt, és kérjék tőle a youtube lekapcsolását. Közben a hírtv ott lehetne és vehetné... :-)
Mindenórás Tábornok tegnap nem tudta tovább kerülgetni a forró kását, Brüsszelben kénytelen volt válaszolgatni a kitiltós-korrupciós kérdésekre. Tanulságos amit megtudtunk tőle, ugyanis: - Bár tudja kik az érintettek, szarik a korrupcióra, neki nem dolga a köz korrupt…..
kadarnepe 2014.10.27 10:39:27
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sokan elsiklanak felette, de azért durva, hogy a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya nyomoz.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy azt kezdik el vizsgálni, hogy a szervezőknek miből volt pénze a szervezésre, majd szépen a NAVval seggberakják őket. Annak idején a millánál is próbálkoztak ilyennel, ha emlékeztek.
kadarnepe 2014.10.27 11:01:30
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, mert a Lendvay utcában kezdtek az eligazitáson :-)
"A Béla bácsi egy trükkös fiú,hiúnak hülye, hülyének hiú." (via)   Viharfelhők gyűlnek a szélsőjobboldal felett. Itt van megint ez a kampányizé idén már harmadszor, és menetrend szerint megérkezett vele az aktuális botrány is: KágéBéla is KGB kém, vagy csak a neje? Mit…..
Jippiájé, kitártuk a keleti kaput és tízezrével özönlenek rajta keleti barátaink. Hogyhogy minek? Hogy közénk tartozónak papírozva magukat terjesszék jó hírünket Európa szerte, azért. Mert ezek egytől egyig rendes, dolgos emberek ám, akiknek csak sorsa nehéz, és a…..
A horvát business.hr gazdasági portál átvette a Glassdor összállítását a legfurcsább állásinterjú kérdésekről. Tízezren küldték el a nekik feltett különös kérdéseket és ezekből állították össze a toplistát. Annak ellenére, hogy a kérdések nagy része bármennyire is…..
Elvek. Fennkölten hangzó és jól eladható szlogen, hogy az elvek számítanak leginkább, hiszen azok adják egy civilizált társadalom tartását, ideológiai megalapozottságát, hogy mit tart követendő értéknek, és melyek azok a magartások, amelyeket ki kell gyomlálnia. Amolyan…..
A napokban találkoztam egy nyugdíjas hölggyel, aki a létező összes hitellel rendelkezik, köztük számtalan áruhitel, személyi kölcsön, jelzáloghitel, hitelkeret, autólízing. Mindezt özvegyi nyugdíjából és a lánya nettó 90.000 forintos jövedelméből próbálja törleszteni…..
Napok óta visszatérő téma a német sajtóban, Svájctól Ausztrián át Németországig, de persze legfőképp ez utóbbiban a limburgi püspök esete, aki kacsalábon forgó paplakot építtetett magának majd 40 millióért. Magyarul az Indexen. A "mester" és az alkotása Én nem értem a…..
A devizahitelek forintosítása nem új ötlet, a második Gyurcsány-kormány is tett erre egy kísérletet 2008 őszén. Ám az kudarcba fulladt a magas forintkamat és az előnytelen feltételek miatt. Pedig akkor a svájci frank átlagos árfolyama 180 forint alatt volt. A már széltében…..
kadarnepe 2013.08.28 11:28:46
@Online Távmunkás: "A forinthitelt se adták olyan drágán, a 13-14%-os THM-et is el lehetett érni megfelelő önerő és bejelentett jövedelem esetén."

A 13-14%-os THM pontosan a duplája volt a devizahitelnek. Ezt azért nem nevezném remek feltételnek!