Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SGlass

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a díjnyertes tervezésű társasháznak a földszintjén kilenc apartmant alakítottak ki autizmussal élőknek, a többi lakást pedig bárki kiveheti...
„A szűk családi köröm ismeri, és az elejétől fogva úgy látták, hogy esetlen és nekem kell irányítani mindenben, ha azt mondom neki, állj be a sarokba, ő odaáll” - Sokan inkább maradnak egy meddő kapcsolatban, mintsem egyedül legyenek, vagy a szakítással megbántsák a másikat, ám Posztolónk nem ilyen.…..
SGlass 2019.09.04 18:01:48
@Cs. Tibor: És még egy, amivel bearanyoztad a napomat! Szívből nevethettem egy nagyot! :) Ritkán olvasok ekkora mellébeszélést ilyen szép akadémikus formában leírva, aminek nincs része ami bármilyen módon igazolható lenne! Gyönyörű!

"Tény, hogy az ember genetikailag monogámiára termett, s csak az első kapcsolata az, amelyben hosszú évek múltán (akár élete végéig) benn képes maradni komoly erőfeszítések nélkül."
SGlass 2019.09.04 17:54:32
@Cs. Tibor: ez meg mi a ... volt, nem vetted be a fogalmazásgátlódat vagy marketingben utazol? Elöregedő társadalom, túlnépesedés, holokauszt... Még jó, hogy a világbékét nem írtad! :)
Kérlek egyszerűsíts!!! Írd egyszerűen! SZAKÍTS!!!, mert ami most nem működik, az nem is fog működni! Ha már most az egyik félnek kell invesztálnia abba, hogy valahogyan működjön a kapcsolat, akkor ez a kapcsolat inkább "haldoklik". Mindenki a saját életéért vállaljon felelősséget! Ami valamikor elkezdődött, az egyszer véget is ér... Ja, és tilos olyan pasival (nővel) hosszú távra tervezni, akinek te voltál az első bármilyen értelemben... Úgy élni, mintha lélegeztetőgépen lennének... hmmm... jó kilátások...
Kapcsolódó cikkek: A szcientológia méregtelenítő programja Négymillióba fájó vallási elvonókúra Dr. Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról   Tegnapi (02.18.) TV2 Mokka interjú: Szaunázással méregtelenített Curtis, aki új dalokat is írt..
SGlass 2019.02.19 19:04:58
@Orbánviktor: a visszaesés a gyógyulási folyamat része...
Pálmafák és havazás, szánkózás lavórral és parabolaantennával, igazán durva akcentusok és persze három dolog, amire büszke egy Amerikában élő magyar. A Los Angeles – London – Budapest tengely legújabb adásában ismét sok mindenről beszélgettünk Tamással és Bandosszal. Neked mi az a három dolog,…..
SGlass 2019.02.04 10:20:09
@Határátkelő:

Szia, semmi gond, de nekem sen jön be a podcast. Olvasok, azaz az információszerzés elsődleges forrása a látás, nem a hallás! Szerintem ezzel sokan lehetnek így!
Az alábbiakban felsorolok öt dolgot ami engem nagyon idegesít a "szeretet ünnepében". Sok dolog amit írok általánosítás és nyilván nem mindenkire vonatkozik. Ezáltal ne is vegye mindenki magára. Ha valaki esetleg nem ért velem egyet, egy kommentben megírhatja, hogy mit gondol másképp. 1. Együtt a…..
SGlass 2018.12.01 20:44:13
@BabyRage: A teljesség igénye nélkül... "Meg lett hívva egy kevésbé közeli rokon is amiről nekem nem szóltak..." -> személy esetében az amiről helyett, inkább az AKIRŐL használatos... :(

Bár lehetséges, hogy mondatodban inkább a "meg lett hívva" eseményre próbáltál fókuszálni, ezzel egyútt elérthető. Persze olvasva mondataidat, ki tudja neked mi járhatott, járhat a fejedben... Ezt képletesen értettem... :)

Azt is megjegyezném, hogy @ekat visszajelzése feltehette a koronát a napodra, hiszen, mint írtad magadról: "Szeretném kiírni magamból azt a sok megrázkódtatást ami nap mint nap ér. Mostanában megfigyeltem, hogy minden napra jut egy fasz minimum, pedig nem is vagyok örömlány. ..."

Úgy tűnik rend van az Univerzumban, mert írhattál megrázkódtatásaidról, olvasva soraidat néhányan megrázkódtunk mi is, és te egy számodra ismerős helyzetben találtad magad, bár nem vagy örömlány...
Mostanában egyre többet beszélnek arról, hogy mennyire jót tesz egy párkapcsolatnak, ha a felek nem egy fedél alatt laknak. LAT-párok, azaz külön lakók (Living Apart Together) már régóta vannak.  Ilyen volt annak idején az író-filozófus pár Jean-Paul Sartre és Simone de…..
SGlass 2018.11.05 14:00:23
@conchita wurst: Óhhh, nem! Egyáltalán nem tesz rosszat, de ez már egy szakállas sztori...
Veled is megtörtént már, hogy túlpakoltad a bőröndödet vagy órákon át Wi-Fi kapcsolat után vadásztál? Esetleg a mosással állsz hadilábon vagy a zsebesek miatt aggódsz? 2018 legjobb utazási kiegészítői mindenre nyújtanak megoldást! © Skyroam Solis Hordozható Wi-Fi Hotspot A Skyroam Solis nemrég…..
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
SGlass 2018.08.17 20:54:09
@Német Mátyás: Ki járat le kit? Ahogy elnézem a stílusodat te magad is nem egyszer elöljárhatsz ennek a teljesítésében... Egyébként nekem úgy tűnik a "válaszodból", hogy ez nem teljesen egyenes ügy... mintha valami bűzlene itt... persze lehet, hogy csak tényleg sok az idióta... ahogyan írod is...
Amióta először olvastam az EU Express szállításról nyáron, azóta ki akartam próbálni, hogy tényleg tréfamentesen érkezik-e a rendelt holmi az országba. Az ősszel pedig valahogy sok Xiaomi Smart Mi Air Purifier videót dobott fel a YouTube és utánaolvasva elég hasznos szerkezetnek tűnt, 120 dolláros…..
SGlass 2018.03.21 13:06:38
@baaandyy: igen, viszont a gép érthető módon csak 1 db szűrőt tartalmazhat egy időben :)
Helena Christensen a 80'as - 90'es évek egyik ikonikus modellje volt. 2005-ben fejezte be a kifutós karrierjét, ám egy-egy különlegesebb alkalom okán néha fel szokott lépni. Ilyen volt a Versace bemutató is, melynek képeit ITT tudod megnézni. Mostanában egyre többször láthatóak nem tizenéves fancy…..
SGlass 2018.03.01 09:00:07
@CoolKoon: Kész szerencse, hogy Helena Christensen dán nemzetiségű! :)
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
SGlass 2017.10.26 11:35:49
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
SGlass 2017.05.14 12:29:23
@olvaso.nl: igen, pont erre gontoltam én is! :) és egy érdekesség, hogy ha összehasonlítjuk Budapestet GOA-val, akkor azt is láthatjuk, hogy szinte minden olcsóbb és ott, és még ott is erősebb vásárlóerő! :(

Indices Difference Info
Consumer Prices in Goa are 39.22% lower than in Budapest
Consumer Prices Including Rent in Goa are 41.65% lower than in Budapest
Rent Prices in Goa are 49.21% lower than in Budapest
Restaurant Prices in Goa are 40.76% lower than in Budapest
Groceries Prices in Goa are 22.00% lower than in Budapest
Local Purchasing Power in Goa is 5.31% higher than in Budapest
Sziasztok! Mostanában írtatok párszor a felvilágosítás témájáról, illetve a nemi betegségekről, ezért gondoltam megosztok veletek egy érdekes aspektust. Azt, hogy milyen pasiként szűrővizsgálatra menni...
SGlass 2017.02.23 19:37:25
@ikazariel: ugyan már, egy kicsit túlspilázod, kiszínezed! Ez egy telejsen fájdalommentes vizsgálat... vagy tényleg volt valami problémád és arról nem számoltál be... :(
A nyelv, a kommunikáció alapvetően határozza meg nem csak a mindennapjainkat, hanem az önbecsülésünket is. Márpedig ha ez a „szuperfegyver” nem, vagy csak korlátozott hatékonysággal működik, akkor nagyon gyorsan ijesztő változásokon mehet át a személyiségünk is, miként ezt…..
SGlass 2017.01.14 14:50:31
@petok11: "... a posztolo eseteben at kellene menni minel elobb szakmaba dolgozni (nem ertem miert nem rogton oda ment) ..."

Finoman valami ilyesmire gondoltam... érdemes lenne tudni valamit, azaz SZAKMÁT tanulni, azt magas szinten művelni. Igazából, mindegy is, hogy az REÁL vagy HUMÁN... Érteni kellene valamihez... Ha a posztoló teszem az műkincsbecslő lenne és ahhoz értene, akkor a nyelvi kommunikációs akadályok elháríthatóak lennének a szakma révén... aztán persze a nyelvi akadályok eltűnhetnek... Viszont szerintem ehhez szükséges egy alapvető dolog, valamihez érteni kell... előbb... itthon... az anyanyelvünkön is! Akár lehetnünk fodrászok, kozmetikusok, bármixerek, baristák, szerelők, könyvelők, Lean vagy Kanban trénerek... azaz bármik lehetünk, csak legyen valami, amihez ténylegesen értünk! Szerintem ha van szakmánk, amihez értünk és azt magas szinten, elhivatottan műveljük, akkor a nyelvi kommunikáció nem az "elsődleges kifejezési formánk"... mert "a munkánk beszél helyettünk". Persze ha pszichológusok, pszichiáterek vagyunk vagy coachok akkor kívánatos lehet "rágyúrni" a nyelvhasználatra! :)

A "magán beszélgetésekkel" kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy az anyanyelvi szinthez sok ezer óra szükséges, beszédben, hallgatásban, olvasásban. Ugyanekkor ez teljesíthető, fejleszthető... nagyon sok olvasással és beszélgetéssel... szerintem. Magyarországon a legtöbb ismerősöm alig olvasott el pár tíz darab könyvet egész életében. Nem hiszem, hogy más országokban ez másként lenne... szóval arra gondolok, hogy ha tervezzük a nyelvi kommunikációnk fejlesztését, árnyalását, akkor egészen egyszerűen fontos, hogy olvassunk... szép irodalmat... sokat. És beszélgessünk emberekkel az olvasmány élményeinkről! :)
Nem is gondolnák, hogy az Amerikai Egyesült Államok is bekerül, a világ legtudatlanabb országainak toplistájába. De vajon ki lett az első?      ..
SGlass 2016.12.26 11:34:03
www.theguardian.com/news/datablog/2010/dec/07/world-education-rankings-maths-science-reading

Tényleg jó lenne látni, hogy mire is gondolt a cikkíró, mert az állításait nem sok minden igazolja azon kívül, hogy ő ezt írta....
SGlass 2016.12.26 11:45:18
Ráadásul az Egyesült Államok és Kína a világ egyik legjobb felsőoktatásával rendelkezik az Independent szerint is...

www.independent.co.uk/student/study-abroad/qs-higher-education-system-strength-us-and-uk-have-the-world-s-strongest-higher-education-systems-a7036086.html

Szingapúr ráadásul inkább tűnik világelsőnek egy hivatalos lista alapján...

"The World Economic Forum ranked the most educated countries in the world recently under its Global Competitiveness Report. A scoring index (1-7) was created based on factors including the rate at which people studied at a university or an equivalent, such as nursing school. Questions were also asked to business leaders from each countries such as “How well does the education system meet the needs of a competitive economy?” Here are the top 11 countries based on those results."

thechive.com/2016/10/04/here-are-the-11-most-educated-countries-in-the-world-11-photos/

11. Iceland
10. New Zealand
9. Australia
8. United States
7. Norway
6. Denmark
5. Belgium
4. Switzerland
3. Netherlands
2. Finland
1. Singapore
A 10 leggonoszabb program, amely térdre kényszerítette az internetet!   Összegyűjtöttük 10 olyan vírust, amely térdre kényszerítette az internetet a történelem során. Érdemes megtekinteni, milyen pusztító tud lenni egy egyszerű kis program. A vírusokat általában nem magánemberekre élezik ki, abban…..
Emily Deschanel és David Boreanaz beszállt a sorozat executive producere, és egyben az alapjául szolgáló regények írója, Kathy Reichs mellé, és peres úton akarnak részesedést kapni a sorozat bevételeiből. A Fox történetének leghosszabb sorozata (11 évad) nem kevés hasznot…..
SGlass 2015.12.02 17:07:48
@Judy Epokit: Bármit is jelentsen ez, WOWWW! :)
Pöcök feliratműhelye Kapcsolat 2009.12.18 17:24:00
Ha kapcsolatba szeretnél lépni velem dobj meg egy levéllel: pckfeliratmuhely kukac gmail pont com..