Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Debra01

6 bejegyzést írt és 385 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kálváriám, még 2010 elején kezdődött.Kis pékség, egyedül dolgoztam. Hajnali órákban mellék helységbe kellett mennem, amit csak lifttel lehetett elérni.   Lift nyitott ajtóval áll, és az alja kb 20 cm-el lejjebb volt, és én belezuhantam. Lában dagadt, nagyon fájt, de…..
Debra01 2013.12.26 16:56:54
@Lencsés István: Hakapeszi Lenycsés! Értelmezési gondjaid vannak.
Mint azt írtam, a pert nyertem első fokon!

A bejegyzésem azért íródott, mert úgy gondolom, hogy finoman szólva, a munkaügyi felügyelet nincs a helyzet magaslatán. Sőt.... !
Debra01 2013.12.26 17:05:12
@nyíregyházi betti: A sorsom? Nem dicsekszem. Az egészségem sajnos nem állt helyre. Orvos, kezelés, és munkaképtelenség! A köztisztviselő magatartására nekem más szó jutott eszembe, mint az erkölcstelenség...mert mint kiderült, ugyan ez a munkáltató egy másik kolleginát is kirúgott...úgy visszamenőlegesen, és ugyan ez a felügyelő hölgy megint csak nem talált semmi kivetni valót.

A blogot pedig olvasom a facén, és ha nagyon berágok, még kommentelek is :)
Piroslap Kegyetlen felülvizsgálat 2013.03.23 16:28:11
A facebook-on terjed egy megrázó erejű személyes beszámoló egy siket nő hivatalos "munkaerőpiaci" felülvizsgálatáról. Az írást változtatás nélkül osztjuk meg. Kép: Vastagbőr "Tegnap elkísértem öcsémet és sógornőmet. Sógornőm kapta a behívó végzést az NRSZH-tól. Ez…..
Debra01 2013.03.23 19:55:21
NRSZH

Egy felülvizsgálat margójára!

Márc. 21, 8.30. Pontosan érkezem. Adatfelvétel… várjak.
Ülök, és nézelődöm.
Két siket, két hölgy úgy kicsit külön, majd egy fiatalka nő… érkezik.
205-ös ajtó nyílik.
Kijön egy nagydarab, kockásinges, nyakában névtábla lóg (ki figyeli az adminisztratív dolgozót?.... Elveszi a papírjaimat, amik szépen, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva egy dossziéban, vannak.
A leleteket kiveszi, a mappát visszadobja. Magatartás pökhendi, nagyzolós. Még a testtarása is lekezelő!
Várok. Közben jönnek, mennek, egy nőt behívnak. Hamar kijön, leül, vár. Két perc múlva kijön a nagydarab, kezébe ad egy ívpapírt, kicsit beszélgetnek. Vele nem felsőbbrendű. A Nő elmegy…
10 perc, és nyitja az ajtót a nagydarab. Engem hív. A szobában 3-an vannak. A nagydarab kockás inges, egy fehérköpenyes, és egy számítógépes nő. Róla tudni, hogy adminisztrátor.
Üljek le. Egy székre mutatnak. Leülök, és a fehérköpenyes felé fordulok, hiszen feltételezhetően ő az orvos.
Rám hörren a kockás, hogy oda üljek elé.
Jó, ha oda, hát oda.
Mondjam el a panaszaimat.
Leírtam.
Jó, de mondjam el, mert ő elfelejtette. Mondom, hogy akkor adja oda a papírt, mert így felsorolva a felét kihagyom az izgalomtól.
Nem! Mondjam el!
Ok… kezdtem a fejemmel (gondoltam, lefele haladva talán nem hagyok ki semmit)
Többször visszakérdez, érezni, hogy össze akar zavarni. Makacsul újra kezdem, de kezd a pumpám felmenni.
Jó, úgy 2 percig ezzel huzakodunk. Végül diktálja, amit mondtam.
Vetkőzzek.
Mondom, hogy az kicsit nehéz lesz, mert fásliban vagyok, és rajtam a szívmonitor. Mi a francért nem tetettem át más időpontra?
Mert 3 hete kaptam ezt az időpontot, és maguk csak márc. 14-én küldték a behívót. Visszamondani ezt csak úgy nem lehet.
Még ingerültebb lett. Vetkőzzek. Próbálok. Beletekeredek a vezetékekbe.
Nem tudná gyorsabban? Nem tudom. Vegyem le a fáslit! Mondom neki, hogy akkor nem tudom vissza tenni
Akkor ne vegyem, de a lábamról nem tud véleményt mondani. Mondom neki, hogy akkor leveszem. Hagyjam.
Mérgesen tologatja rajtam a vezetékeket. Üljek le a vizsgáló asztalra. Ülök. Erre elkapja a nyakamat, és össze-vissza tekergeti. Azt hittem, a fejemet leszakítja. Elsírtam magam, mert nyaki gerincsérvem van. Feküdjek hanyatt. Fekszem. Belenyom a hasamba (ahol a sérvem van)” Mi van itt, háló?”
Mondom, hogy nincs…az egy sérv. Megint belenyom. Összerándulok, és megint sírok.
„Ne mondjam, hogy ez fáj, hiszen hozzám sem ér” Anyádat, gondoltam, de folytak a könnyeim.
Reflex, renyhe. Másik is. Elégedetlen, erre jól belehúzott a talpamba. Még jó, hogy azt nem érzem.
Szálljak le… lemászok. Álljak, lábujjhegyre, és sarokra. Hajoljak, mondom, hogy az nem megy. Nem a fenét nem…. mondja.
Lehajlok. Ezzel nincs is baj, de felállni… na az már necces. Persze ettől is folyik a könnyem.
Guggoljak. Álljak. Ezt megcsinálom minden nehézség nélkül.
Végül a gerincem melletti izmoknak jól odaver. Érzem, hogy nem jó helyre, de had higgye, hogy ő a szakember. Ebből a mozdulatából érzem, hogy nem szakorvos.
Öltözzek.
Próbálok, de nehéz, mert belecsavarodtam a vezetékekbe. Sürget. Egyre erőszakosabban. Mondom neki… még félmeztelen vagyok…de ”igyekezzek”
Elindulok felé, és már ingerült vagyok. Megemelem a hangomat. „mit mond?”
Kicsit visszább vesz…. Igyekezzek, mert más is jönne.
Öltözök. Ingerülten szemlél. Közben diktál. Repkednek a %-ok. Nem értem, bár igyekszem figyelni. Közben nyelem a könnyeim. Megalázott…. már megint.
Küldjük el a rehabosokhoz mondja a fejem fölött.
Beszól a fehér köpenyes, „Ott a sok vizsgálat kérője, előjegyzése”
Ja,….aha.
Rám néz. „várjuk egy év múlva. De igyekezzen már.
És diktál…..
Én beletekeredve a vezetékekbe kimentem. Az ajtók kicsit meghúztam. Szándékosan, hogy csapódjon.

Kinn rendezgettem a ruháimat. És sírtam. Hát istenkém, néha nekem is lehet.
A nevét felírtam!
Elindultam a mosdó felé, közben megtántorodtam. A hátam mögött állt, és engem nézett.
Nem volt barátságos !
Debra01 2013.03.25 14:04:56
@Stacki12: Kikérem magamnak!
Akik akkoriban elküldve lettek rokkantnyugdíjba, azok szinte mind rendes nyugdíjban vannak.
Másik. Ki a büdös fenének van kedve "panaszt tenni" ha menekülni kell a szabad levegőre, hogy el ne hányja magát a megalázottságtól? Ez a történet igaz. Ugyan azon a napon, és ugyan ott, másfél óra elteltével velem ugyan ez történt. Előttem nem lehetett 5 kamu rokkant, mivel reggelre voltam behívva.
A Másik! Az ajtókon nincsenek nevek kiírva! Ha van, akkor sem tudod, hogy vajon az az orvos vizsgál-e? A Nevüket nem tudod. Tanud nincsen! Ezt csinálják a betegekkel ezek a kápók. Én viszont vállaltam a nevemet, és feltett szándékom, hogy ezt ne hagyjam annyiban! Az orvos erőszakos, olyan vizsgálatokat végez aminek semmi köze a betegséghez, szemét. Mindenáron le akarja alázni a beteget! Eddig humánus felülvizsgálóval 2x találkoztam.
A Másik! Hol van a felülvizsgáló orvosok névjegyzéke? Mert sehol nem találni. Viszont egy rendelkezést igen! Az idén kell az oirvosoknak szakvizsgát tenni, és feliratkozni, mert jövőre nem folytathatják ezt a munkát. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy olyanok vizsgálnak, akiknek nincs erre képzettsége!
Jó napot kívánok. Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság…..
Debra01 2012.05.13 22:10:03
@cerro: Ha egy alkalmazott kellően motiválva van, az húzza az igát (már csak tudom) Tiszteli azt, aki munkát ad neki, és védi annyira a munkahelyét, hogy megbecsülje. Ezért nem értem, hogy miért nem bízol a melósaidban? Vagy a fizetésük mélymagyar állapotú, vagy fenyegetve vannak, vagy állandóan kirúgással fenyegeted őket, ami ma...valljuk be, nagy divat.
A pék hölgynem nem tudok mit mondani, hiszen trend, ami történt vele, és azon csodálkozom, hogy betegsége idején nem nyomtak az orra elé, egy kilépő papírt...mert ez is jár a fizetés ki nem adásához...na, és ne is beszéljek arról, hogy sokszor a fizetést sem kapja meg...mert síelni megy a főnök.
Debra01 2012.05.16 00:25:14
@cerro: Szerencsés lehet a munkavállalód. sajnos nekem mindig olyan ju8tott, aki valahogy felmondás nélkül, és fizetés kiadása nélkül rúgott ki.
Tisztelt szerkesztőség!   Rettenetesen örülök,hogy rátaláltam az Önök honlapjára!Én is egy rendkívüli történettel szeretnék hozzájárulni a mai magyar munkahelyi körképhez.Az én történetem ott kezdődik,hogy ez év márciusában jelentkeztem a téti Veritas kft-hez…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Röviden szeretném leírni önöknek helyzetemet. Egy kisebb boltban vagyok eladó, papíron 8, gyakorlatilag 13-14 órában naponta, Mindezért nevetségesen keveset fizet munkáltatóm,  85-90 ezer forint körül viszek haza. Arról nem is beszélve, hogy…..
A saját bőrömről egy eset. Volt egy heti hirdetés a helyi napilapban, miszerint egy konzultáns mérnöki tevékenységgel,anyagbeszerzéssel, kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó cég betanított munkára keres embereket, 2 műszak, később lehet többre is.   Kaptam az alkalmon…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
  Egyenlő Bánásmód Hatóság   Budapest Margit Krt. 85. 1024 Tisztelt Címzett!     Alulírott Sz J  a SZ.  Intézménytakarító Kft. (címe: 6728 Szeged, Fonógyári út 24., adószáma: 12532410-2-06, a munkáltatói jogkör gyakorlója: M P ügyvezető…..
Debra01 2012.02.12 10:23:48
@jobangel: Nem keverte az üzemi, balesetet. Pontosan megfogalmazta. Üzemiségét.
A post valósnak tűnik. Aki nem ért egyet ezzel, csinálja a posztoló munkáját 6 hónapig. Aztán lehet nyavalyogni.
Bődület, hogy mennyi rosszindulatú kommentelő van.
Tessék tudomásul venni, hogy ha hibázott valaki, akkor is (!) indokolni kell a munkáltató részéről, minden cselekedét a munkavállaló felé. Ha nem teszi, akkor semmis. Nem lehet stresszesen hibátlanul dolgozni. Bár...munkanélküliként is elég stresszes az élet.
Lassan egy éve megy a virtuális zokogás, dühöngés, gyűlölködés. Szeretnénk egy szebb és jobb világot, várjuk a monitorok mögött, mikor csinálja már meg valaki. Nagyon kevesen voltunk demonstrálni, a facebook csoportjaink létszámát tekintve elképesztően kevesen. Mit gondoltok,…..
20 perc blog Plagizál más is? 2012.01.28 13:28:00
Egy érdekes jelenségre lett egyik olvasónk figyelmes - ezért  közöljük - de tényleg, milyen igaza van! A látogatónk arra lett figyelmes, hogy a köztársaság nélküli elnök plágium gyanújának napvilágra jutása óta eltűntek a Dr.-i titulosok az addig ismert nevek elől.   Az…..
Az sem jó, ha valaki a pofont az utcán kapja, de ha ezért még házhoz is megy, az kicsit jobban fájhat! Orbán Viktor a mai nap ezt komolyan megtapasztalhatta, bárhogy is igyekezett ezt egy vigyor mögé bújtatni.Figyeltem ma az Európai parlamentben való szereplését, de nem igazán voltam…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Debra01 2012.01.16 14:16:41
@Fedor: DE!
Tisztelt Mt olvasók!   Sürgős segítségre volna szükségem. Egy maszek kisboltban vagyok eladó majdnem három hónapja. Nem ez álmaim munkahelye, de mivel elmúltam már 50, nem ugrálhatok kedvemre. Két műszakban dolgozom, reggel 6-tól 2-ig, illetve 2-től este 10 óráig. Hamar…..
Tisztelt Cím! Októberben,munkavégzés végén,munkatársammal mentünk ki a buszhoz.Én léptem fel először.A bal lábammal,azután tettem a jobb lábamat,ami kibicsaklott,és ennek következtében térdel ráestem a lépcső élére.A térdem egyből bedagadt és nyílt seb is volt…..
Kedves Szerkesztő!   Alkalmankénti olvasója vagyok a blognak. Időnként benézek, a versenyszférába történő sikertelen átugrási kísérleteim felett búslakodva, elolvasok egy-egy történetet és győzködöm, lehűtöm magam, jó nekem közalkalmazottként. A tavalyi évben tértem…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Debra01 2011.12.22 23:49:57
@petrócselly: Tutira bebuktat, mert halott az építő ipar. A politikusokat most készülünk fellógatni. Azertéel, meg lapít...azt aztán nézheti...mert olyan kussban van, mint a királyi teve.
Én nekifutnék annak a kérdésnek újfent. Milyen szakmát is kéne tanulni? Valami jót ajánlj, hogy Németországban, vagy Hollandiában jól megéljek belőle. mert itt max szóbeli fegyelmivel...szép lendületes rúgásokkal szabadulnak meg a tanároktól is.
Debra01 2011.12.22 23:56:13
@_Molly: Pedig valahol ott lapul Molly. Egy ügyvéd mondta nekem is. Jogellenes elbocsátás esetén max másfél év elmaradt bért ítélhet meg a bíróság.
Tisztelt szerkesztők! Nagy gondban vagyok, és tanácsot szeretnék kérni. Engem felvettek egy kisboltba, próbaidőre dolgozni. Tapasztalt eladót kerestek, én nem vagyok az, de azt mondták, hogy kipróbálnak, ha megtanulom, akkor felvesznek. Először úgy indult, hogy 3 napot leszek ott,…..
Debra01 2011.12.19 22:02:37
@szmoker (Homo Trollicus): Aztán rasszizmust ordibálva, végig veretnék az egész körutat.
Kínai, arab, ukrán vállalkozóknál dolgozni nem jó omen. Eddig egyetlen ilyenről sem hallottam túl jót.
Egyről (vietnami) Annyi jót tudok, hogy bár nincs szabadság, nincs táppénz, nincs hétvége sem. Orvosi igazolást elfogad, és ezért nem rúg ki. Valamint, ad annyi órabért, hogy el tudsz menni szabadságra is, mert telik rá.
De csupán, ezt az egyet....
Rövidke pályafutásom volt egy vidéki igen kis cégnél 3 kocsi ,három sofőr. Egy családi vállalkozás Békésmegye. Röpke 5 napot dolgoztam náluk az alábbi eredménnyel.Egy jellemző kör.A francia tengerpartról németeken át a cseheken keresztül jöttem haza.   A távolság…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Debra01 2011.12.14 12:01:48
@max val, a bircaman: Akinek muszáj, mert nincs jobb
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
Debra01 2011.12.09 10:35:22
@CatMother: Próbálok. :)
Debra01 2011.12.09 11:46:48
@Darkosia: Talán, mert eladták azt a kurvát, és ha nem tejel a stricinek, meg is verik...ha már hasonlatokkal kell élni.
Debra01 2011.12.09 12:43:19
@Darkosia: elég, ha elrabolják :)Ragozhatjuk ezt ahogyan akarjuk. Velejéig rohad az egész.
Sziasztok!   Nem tudom mennyire terror, vagy sem az én sztorim, de gondoltam megosztom veletek, miként mennek nálunk a dolgok. Sokszor hallani, olvasni arról, hogy a jó főnökök miként igyekeznek motiválni alkalmazottaikat, ezzel jobb és hatékonyabb munkavégzésre ösztönözve…..
Debra01 2011.12.07 09:50:47
@max val, a bircaman: Platón írta Utópiát is...azt minek neveznétek?
Debra01 2011.12.07 12:23:49
@Babette_: Ok, igazad van....bár platón is írt hasonlót.
Utópia az élhető élet?
Az itteni viták olyan abszurdak. Mi jogosít fel egy embert, hogy egy másik emberrel nem emberi módon szólal meg? Mi jogon kritizál, fenyeget, aláz?
Ha valami olyat akar létrehozni, amiből jól akar megélni, akkor csinálja maga. Vagy ne óriás cégeket működtessen, amolyan emberdarálókat. A folyamatokat pedig hozzá nem értő majmokra bízza. A legjobb munkát az az ember végzi, aki örömmel dolgozik.
Szarul bánnak az emberekkel? Szarul fog dolgozni...ennyi!
Debra01 2011.12.07 20:38:05
@metal: Te tényleg nem érted az iróniát. :(
Ha nem vennéd észre...itt már a közéletben is így bánnak az emberekkel...mint polgárokkal. A te logikádat követve, akkor nagyon hülye polgárok vagyunk, és értéktelenek is, hiszen nem keresünk jobb helyet.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Debra01 2011.12.04 11:33:09
Nem tisztem megállapítani, hogy a poszt kamu, vagy sem. De bizony létezik ilyen.

Az én esetem csak annyiban különbözik ettől, hogy idősebb vagyok, több a jogosultságom, és talán, nagyobb a pofám.
Engem úgy bocsátottak el kétszer is ugyan arról a munkahelyről, hogy semmiféle papírt nem kaptam az adóigazoláson kívül. Ezzel a papírral, valahogyan egyetlen hivatal sem tudott mit kezdeni. Kinyitottam a pofámat, na meg el is bőgtem magamat, mert már akkora kálvárián mentem át, hogy a nyufig ellenőrök oldották meg a helyzetet...(vagy nem)
Ha itt valaki köveket akar dobálni, meg a "nemár, ennyiből hogy él meg" dumát nyomja, akkor ajánlom neki, hogy próbálja ki.
A Munkaügyi peremnél az ügyvédem szól a bírónak, hogy az az ügyfele (én) helyzetem tarthatatlan anyagilag)
Széttárta a karját, hogy tudja...de nálam sokkal rosszabb helyzetben is vannak, és amíg vége nincs a pernek...senki nem lép (nem léphet) semmit.
Ismerek olyan embert aki évek óta a barátai jóindulatából él...még.
35 éves a szerencsétlen posztoló. (induljak ki abból, hogy igaz minden betűje) 27 éves koráig nem lehet jogalapja, hogy ennél nagyobb rokkant nyugdíjat kaphasson. Ha nincsenek rokonai...ennyi évesen tartásra kötelezhető gyereke sem...akkor ő valóban ebben a helyzetben van. Azért akarja szerencsétlen azt a járulékot fizetni, hogy legalább a nyugdíjhoz való ideje biztosítva legyen.
Sok nagy arc van itt. Akik azt hiszik, hogy a fűtött szoba, és a tele has alanyi jogon jár, és el sem tudja képzelni, hogy milyen emberi tragédiák után is talpon képes valaki maradni...és akar is.
Nincs mindenkinek diplomája (nem is lehet) Se anyuci, és apuci pénztárcája nincs a háttérben. valamint szerencséje is keveseknek van...
Sok embernek a nyomor adatott. Itt empátiából, megértésből sokan buknának meg.
A Posztolónak a NAV-ot ajánlanám, hogy nézzen utána a munkáltatójának.
Amennyiben nincs a kezében felmondás, úgy lehet a munkaügyi bírósághoz fordulni. De előtte a jogpontot megkeresni, és egy ügyvéd tanácsát kérni, illetve a segítségét.
Debra01 2011.12.04 17:57:19
@venszivar: Jogpont. ingyen.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..