Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomarctus

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felvetés szó szerint így hangzott Messzi Vetek kommentjében: "kéne majd egy bejegyzés arról, hogy körút, alkotás, karolina, bocskai, okt23 körön belül ne lehessen kutyát tartani. bizonyára élhetőbbé válna a város rövid időn belül" Hát nem lett egy…..
Tomarctus 2011.04.27 14:12:38
@aeidennis: Kutyát tartani nem az, ha a fajta alkalmas rá és normálisan napi 3+ alkalommal elviszik sétáltatni.
Ráadásul... macskát? nyulat?? *facepalm* (A libák, illetve disznók átlagos mozgásigényéről nem tudok semmit, de nem hiszem hogy baj lenne belőle. XD )
  Végre egy olyan tetőtér-hasznosítás, amitől a legkényesebb ízlésű városvédők sem fognak aláírásgyűjtésbe kezdeni, és azok a trendkövetők sem fanyaloghatnak, akik szerint csak az elfogadható az építészetben, amihez hasonlót már láttak egy külföldi magazinban.…..
  Lássuk be, elég vacakul állunk várak terén. Nem akarok a vérzivataros dumával jönni, de hát tényleg az a helyzet, hogy amelyeket nem robbantottak fel az osztrákok, azokat szépen elcsatolták tőlünk száz éve. Akadni akad azért egy-kettő, de azoknál meg gyakran a…..
Tomarctus 2011.03.31 12:15:05
@Mt: A visszaépítéseknek az a célja részben, hogy az épület ne >csak< történelem legyen. A történelem ettől még nem változik. Sőt gyakran úgy készítik el a rekonstrukciót, hogy könnyen meg lehet különböztetni azt ami az eredeti volt, illetve a ráépítéseket.
Tomarctus 2011.03.31 20:22:15
@Aranylab6: Uhh... Megértem hogy egyeseknek nem szívügye ez, de azért akkor is értelmesebb hozzáállást várnék el.
A 'melyik korszak' itt már egy szinte eldöntött kérdés, és mint tudjuk semmi sem 'eldönthetetlen'. Nem fog mindenkinek tetszeni, de ez van.
Technikailag meg ne mondja meg nekem senki hogy lehetetlenség lenne visszaépíteni ugyanolyanra. Nem kell ugyanazt a technológiát használni hozzá, a látogatót úgysem érdekli mi húzódik meg a szerkezet belsejében. Bár itt nem is feltétlen az a cél. (Attól függően milyen elveket akarnak érvényesíteni.) Mondjuk szerintem az eredetivel megegyező külső kinézet előnyösebb lenne - nem vagyok nagyon a híve a hozzáépítések elkülönítésének - már csak a hangulat miatt is.
Ha elkülönül majd a ráépítés az is jó. (Mint minden ilyen irányban tett lépés.) De ne jöjjünk mondvacsinált problémákkal, hanem ha mindössze az na bajunk, hogy nem értünk vele egyet/nem tetszik, akkor azt mondjuk ki nyíltan.