Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spinningman

50 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kronometer. Netes ár-körkép 2016.06.30 16:44:26
Mindig érdekes, hogy éppen mi a legdrágább a különböző netes portálokon, webshopokban, következzen egy rövid lista, hol, mi mennyi külföldön és itthon.   Chrono24 A Chrono24.com valószínűleg a legnagyobb luxusóra eladási portálja, itt, nem meglepő módon, a Patek Philippe óragyár alapításának 125.…..
Az internetes oldalakon és különböző piacokon, árusoknál sajnos elképesztő mennyiségű hamis órát látni. Vannak olyan típusok, ahol olyan mennyiségű a hamisítvány, hogy a szakértők csak a legnagyobb elővigyázatossággal, vagy egyáltalán nem javasolják a megvételt (pl. Tissot PRC 200). A hamisak közül…..
Órabarátok közt előbb-utóbb biztosan előforduló kérdés, téma a „mit vinnél magaddal lakatlan szigetre?” – azaz ha csak egy órát lehetne kiválasztani használatra, az milyen típusú lenne. A lakatlan szigeten nyilván a funkcionalitás, a strapabírás és a minél kisebb karbantartási igény a legfontosabb.…..
A gazdaság beindítása és a foglakoztatás növelése – kiemelt célok, amelyek jelzik, hogy nehéz időket élünk. Hivatalos és nem hivatalos nyilatkozatokban, sajtótájékoztatókon, stratégiákban gyakran említik azt is, hogy e célok eléréséhez újraiparosított termelési és…..
Vizuálisan az atomkorszakban, annak környékén született filmeken, rajzolt és nem rajzolt mozikon csiszolódtam gyermekként. Állandó szereplőjük volt e műveknek a robotember, aki leginkább bádogembernek tűnt, és aki mindenesként segítette az embergazdák munkáját. Ha nem is…..
Érdekes, amikor a múlt egy-egy eleme kitörölhetetlenül a jelen részévé válik. Az informatika elképesztő ütemben változik, éppen ezért érdekes olyan „jeleket” találni a múltból, amelyeket most is alkalmaznak, pedig azt, amin egykoron megismerte a világ, már régóta senki sem…..
Szinte végtelen számban lehetne példát felsorolni arra, hogy a különféle tudományos eredmények, találmányok miként változtatják meg a társadalmi viszonyokat is. A listát kezdhetjük a tűztől és a kovakőtől, és ebbe a hosszú sorba tartozik az információs társadalom néven…..
Jövő évben újabb uniós költségvetési időszak  kezdődik, Magyarország belépése óta ez már a harmadik. Az első 2004-től 2006-ig tartott, a második, amelyben még benne vagyunk, 2007 és 2013 közötti. Mind az első, mind pedig a második időszak tervezésekor felmerült, hogy…..
Az újabb uniós költségvetési időszak  2014-ben kezdődik, ez már a harmadik Magyarország belépése óta. Az első 2004-től 2006-ig tartott, a második, amelyben még benne vagyunk, 2007 és 2013 közötti. Mind az első, mind a második időszak tervezésénél felmerült, hogy…..
Az informatika intenzív használata és a munkahelyteremtés gyakorta egymással össze nem férő törekvésekként tűnnek fel. Az informatikai fejlesztéseket támogató pályázatoknál a pályázók vetik fel például, hogy nem lehetséges a munkahelyek bővítése és fenntartása. Ugyanis…..
Az Európai Unió mostani költségvetési időszaka 2013-ig tart. A már ismert és futó programok, beleértve az informatikai témájúakat is, következő év végén befejeződnek (a projektek befejezésére még van némi idő). De utána mi következik? Nyilvánvaló, hogy lesznek újabb…..
Az informatika, az információs társadalom minden mértékadó és kevésbé mértékadó forrás, szakértő szerint igen fontos szerepet játszik abban, hogy egy ország és lakói hogyan boldogulnak a mai világban. Így a gyakorta – többnyire túl gyakran és túl gyorsan – elmondott…..
A tudományos-fantasztikus irodalom – nem meglepő módon – gyakorta teszi föl a kérdést, hogy a társadalomban, a mindennapi életben mi a szerepe a technológiának, miként befolyásolja életünket a tudományos eredmények használata. Nyilvánvalóan a kor, amelyben élünk, e…..
Életbe lépett a telefonadó – pontosabban 2012. július 1-től lépett hatályba a távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény, az adót immár fizetni kell. Azt azonban, hogy milyen hatása lehet az új sarcnak a fogyasztásra, hogyan alakítja át a fogyasztói szokásokat, ha…..
Nagy visszhangot keltett az a jelenlegi gyakorlaton változtatni szándékozó javaslat, miszerint előzetes regisztráció után lehetne majd részt venni az országgyűlési választásokon. A javaslatot magát nem értékelem e blogban, nem ide tartozik. De ha esetleg lesz ilyen előzetes…..
Nem új, viszont egyre nagyobb gond, hogy a különböző elektronikai cikkeket hamisítják. A cégek és különböző szervezetek mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák a hamisítványok gyártását és forgalmazását, nagyon nehéz a dolguk – elegendő egy gyors keresés a neten,…..
Népszerű téma a pénz elektronizálása, itt, e blogfolyamban is született arról már bejegyzés, milyen megoldások ismertek a digitális pénz használatára. Ám, ahogyan ez sokszor előfordul az informatika esetében, elsősorban nem technológiai kérdésről van szó. A pénz használata…..
Elindult az újabb nemzeti konzultáció. Munkahelyteremtéssel, munkával kapcsolatos kérdések szerepelnek a kérdőíven. Több mint 8,2 millióan kapják meg a kérdőívet, minden állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgár. A kérdőíveket augusztus 20-ig lehet visszaküldeni. Az…..
Sok az olyan kijelentés a múltbéli előrejelzésekben, amelyek ugyan elismert, szakértő személyiségektől, tudósoktól származnak, ám amelyek mégis, igen hamar tévedésnek bizonyultak. Az Infotér témájának megfelelően következzen néhány híres, toplistás tévedés a tudomány…..
Nagy kedvvel olvasom a különböző múltbeli jóslatokat, utópiákat arról, hogyan miként néz majd ki a világ ötven, száz vagy még több év múlva. Főleg akkor érdekesek ezek, ha már tudjuk, végül mi valósult meg.Önálló irodalmi ágak adnak teret a jövőbelátóknak. Ismert…..
Gyakran ismételt kérdés, hogy az informatika miképpen változtatja meg a társadalmi-gazdasági viszonyokat. Néhány évtizedes folyamatról beszélhetünk, így elemzéskor nem áll olyan mennyiségű tapasztalat, tény, információ, mint más, több évszázados vagy évezredes történet…..
Vannak vitán felül álló dolgok. Senki sem vonja kétségbe - és ez olvasható a pályázatokban, fejlesztési stratégiákban -, hogy az informatikai fejlesztések, beruházások célja - itthon és a nemzetközi gyakorlatban is - a versenyképesség fokozása, a szervezeti működés…..
A „nemzeti vagyon” legtöbbünk számára szántóföldek, bányák, erdők, különböző ingatlanok, gyárak és hasonló megfogható dolgok összességét jelenti. Van azonban még valami, ami szükséges ahhoz, hogy ezek valóban vagyonná váljanak, sőt, egyáltalán létezzenek…..
Vannak végtelennek tűnő történetek. Itt a blogon több bejegyzést írtunk arról, hogy az egyik telekom szolgáltató tervei szerint többletköltséget számítanának fel annak, aki készpénzes formában egyenlíti ki a számlát – aki viszont más módon (például banki…..
Nemrég, februárban írtam bejegyzést arról, hogy a sárga csekk szilárdan tartja magát a fizetési módok között. Annak ellenére, hogy tulajdonképpen mindenki szerint érdemes lenne kiváltani olcsóbb és jobb megoldásokkal. Úgy tűnt februárban, nincs remény arra, hogy a helyzet…..