Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Charlie Chan

0 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A hétfői országgyűlési vitanapon Schiffer András azt mondta: nem lepi meg, hogy Lázár János a vitában „továbbra is azt a bolsevik típusú érvelést alkalmazza, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét…..
  „Én azzal sem értettem egyet – és ez a privát véleményem –, hogy a diploma átadását – néhány szakot leszámítva – nyelvvizsgához kössék. (...) Budapest, vagy inkább Buda elitgimnáziumaiban meg a két tannyelvű gimnáziumokban…..
Charlie Chan 2011.08.18 17:29:27
@TuRuL_2k2: Nagyon intelligens írás, öröm volt olvasni. Egy megjegyzés: az angol oktatást akkor verték szét, amikor H Gyula idején az egyetemeket belezsarolták abba, hogy orosztanárokat képezzenek át. Közülük sokan nem tanultak meg angolul, de az állásukat megtartották, így elvéve a helyet a valós tanárképzésen átesett diákoktól. Ez egy teljes generációt vágott taccsra. Schiffert nem értem, szerintem nem gondolta át, hogy mit nyilatkozik.
Charlie Chan 2011.08.18 17:30:08
@Frady Endre: zseniális
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Mandiner blog Hillary, segíts! 2011.06.28 07:01:00
   Olyan régen volt már ilyen demokráciaféltő, fékező, ellensúlyozó aláírásgyűjtés. Már kezdtem azt hinni, hogy a magyar jogállamiság oly magasztos ideája végleg felöltözött a Facebookra, ám megjelent itt a történelem szemétdombjáról néhány mamut, akik a jó…..
Charlie Chan 2011.06.28 08:48:53
@pierre bayle: Pierre: ebben a szép újvilágban csak a Népszabi és az MSZP cenzúráz, és általában (végre) csak saját magukat. Nekem pl. tetszik. A petíciózók meg már bemutatták, hogy politikusként és emberként is pontosan mire képesek és alkalmasak. Joggal mulatunk rajtuk.
  Nagy tisztelői vagyunk Gréczy Zsolt munkásságának, legutóbbi blogbejegyzésének (A legszomorúbb barakk) egyik mondatát mégis háromszor-négyszer is el kellett olvasnunk, míg elhittük, hogy tényleg azt mondja, amit: „Az egyetemistáknak nem engedik a tüntetést - mint…..
Varánusz Gyávák és bohócok 2011.06.17 06:08:00
Forradalom van a mi utcánkba', bohóc lett a falu legszebb lánya,Hivatalos vagyok oda én is, elmegyek, mert százszor üzenték is.Ideges lett a vőlegény násza, a vőlegényt elosonni látja.Ne siessél, Viktor gyerek mámma', a parlamentben esküt tettél rája!Milyen forradalom az olyan,…..
Charlie Chan 2011.06.17 10:42:53
@Squid: erről vitázz gazdasági szakemberekkel :) És olvasd a többi kommentet, pl. rögtön az utánad következőt.
Charlie Chan 2011.06.17 10:54:36
@Squid: Na jó, essünk neki: kamatterhelésről hallottál már? A másik: nem azért vannak tüntetések, ert az államadósság csökkentésén dolgozik, és ezzel érdekeket sért? Ha te "habzószájú vadbarom"-nak érzed magad, lelked rajta. Gondolkozz cirkuszi pályafutáson: beszélsz, írsz :)
FRISS CIKKÜNK A TÉMÁBAN IDE KATTINTVA ÉRHETŐ ELA mai két kihagyhatatlan eseményről, a Bohócforradalomról és a hallgatók tüntetéséről csak nektek, csak a Kettős Mérce facebook oldalán élőben tudósítunk!A Kettős Mérce igyekszik mindig szemmel…..
Charlie Chan 2011.06.16 09:55:40
@Joaquin: Tudod, ez a gond. A nyolcvanas évek végén a mi generációnk megcsinálta a hallgatói képviseletet és önkormányzatot az egyetemeken, majd 5 év alatt eljutottunk oda, hogy az egyetemeken ne legyen politikai rendezvény, mintha az egyetemistáknak nem volna joga tájékozódni és információk birtokában dönteni, miközben egyetemi éveik alatt legalább kétszer választanak. A cikk jogos, de a HÖK-öknek kellene címezni.
Mandiner blog Képírók 2011.05.25 08:31:00
  Magyarország nem sok mindenben vitézkedik a nemzetközi politika porondján, de feltételezett háborús bűnösök tekintetében viszonylag jól állunk. A Simon Wiesenthal Központ top tízes listáján rögtön két magyar neve is szerepel, az első helyen Képíró Sándoré, a…..
  Az úgy történt, hogy ártatlanul besétáltam a filmszemlére, mindenféle tapasztalat nélkül, jóindulatúan, megilletődve, hogy megnézzem a nagy művészeket. Ugyanis a Biszku-filmünk (Bűn és büntetlenség) is versenyzett.  Vasárnap meghívtak egy beszélgetésre, ahol a…..
Charlie Chan 2011.05.13 09:32:19
@lelkylola: Kedves lola:

1. Őszintén, a film kicsit azért gáz, ti meg hihetetlen energiával nyomjátok. Szép dolog a gerilla-marketing. Csak hogy értsd: ma már mindenki csinál filmet, mint ahogy pl. orvosi vagy történelemkönyvet is írnak, de attól még nem hozzáértők. Miért ne volna joguk a zsűritagoknak, akik között nyilván sok a profi filmes, azt mondani, hogy nem tetszik a film?

2. Lányi viselkedése bunkóság, egészséges ember nem drukkol Biszkunak.
Charlie Chan 2011.05.13 09:42:24
@lelkylola: Bocs, de én érzek jó adag sértettséget is benne. a független dokumentumfilmes kultúra jó dolog, de bele kell tanulni. Lányi meg olyan, mint a Népszabóság a másik posztotokban: szégyen, hogy köztünk jár.
  A Népszabadság keddi számában interjút közölt Szalai Erzsébettel a mai fiatalság helyzetéről. A nol.hu-n olvasható változat valamiért megváltozott a nyomtatott kiadáshoz képest, kikerült belőle például Orbán Viktor mint ellenségkép, de cserébe kaptunk Milla-csoportot…..
  Volt, nincs. A stop.hu megszüntette blog-szolgáltatását, már csak a Google emlékezik, hogy milyen volt. A stopos blogok archívuma is elérhetetlenné vált, így többek között az Egy sör mellett, a Lapcsócsáló és a megZAKkAnT világ mellett a Stop vezető bloggerének, Gréczy…..
Charlie Chan 2011.05.12 00:20:40
@TuRuL_2k2: Ezt a prostitúciót csak szeretni lehet, Zsóttihoz jogunk van, de nem akarjuk megszeretni (lájk) a FB-on. Innen meg hogy tudna hiányozni. éS akkor felmerül a kérdés, ki lesz a következő áldozat? A tíz kicsiből egy már elment....
  Ma a rendvédelmi dolgozók tüntetésére Pintér Sándor is lemerészkedett, ami tulajdonképpen kedves dolog, Draskovics Tibor annak idején nem csinált ilyet. Az alábbi videót azoknak szánjuk, akik szeretik látni és hallani, ahogy egy politikust élőben lekurvaanyáznak:   ..
Charlie Chan 2011.05.06 22:51:18
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Az előző videó és a poszt NEM a Mandi szintje, ezt ti is tudjátok, csak gyenge hangulatkeltés, felesleges feszkó-generálás. Ha előbb, ha később, kár volt érte.
Charlie Chan 2011.05.06 22:55:29
@aeidennis: melyik csürhe, az akkori egyenruhás, vagy az akkori (kb. 50 fős) civil ruhás? Egyébként meg ha a a tűzoltó gyorsan hajt, az is egyenruhás bűnözés? :)
Charlie Chan 2011.05.07 06:49:09
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Fiúk, ez qurva gyenge érvelés, a posz meg tényleg ízléstelen. Nem kell elismerni, csak légyszik a továbbiakban kíméljetek meg bennünket ettől. Ha nem megy, másik portált kell keresnünk. Anno a HVG is így kezdte...
  Tudósítóink a Nádor téren örökítették meg a jelenetet, ahogy az egyik tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászlót meggyújtó, fekete kabátos férfi a…..
Charlie Chan 2011.05.06 21:57:56
@kackia: Tudom, hogy poénnak szántad, de NEM ez az igazi téma, és nem illik egy másik ország zászlaját így megszólni. Attól még lehet nem szeretni, hogy pl. mit csinálnak egymással, ők és a palesztinok, de ez a poszt egy demonstrációról kellett volna, hogy szóljon. Züllik a Mandi csúnyán, ez a gond (meg hogy döglenek a nyulaim...)
Charlie Chan 2011.05.06 22:13:04
@kackia: Gulliver is így oltott tüzet a törpéknél :)
Charlie Chan 2011.05.06 22:24:26
@kackia: :) :) bocs, nem bírok írni, még röhögök
Mandiner blog MENYI 2011.05.05 14:31:00
„2011. január 3., Népszabadság: Megszűnt a sajtószabadság” „2011. május 3., Freedom House: A magyar sajtó szabad”   TEHÁT:   A XXI. század első évtizedének végén 46 év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után a…..
 Nem erről volt szó! címen indít kampányt a Lehet Más a Politika, melyben eredeti célja bemutatni a kormány hibás döntéseinek sorát, számtan órát tartani az orbáni megszorításokról, bizonyítani azt, hogy a választási kampányban mást ígért a Fidesz. Nos a film e cél…..
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..
A nyolcvanas évek legnagyobb indiánja, aki számos akciófilmben játszotta a tomahawk fejű néma harcost, aki gonoszkodott, hogy aztán a főhős visszaküldje az örök vadászmezőkre. Ha lenne indián sorozatgyilkos tuti Sonny játszotta volna. Szerintem ha Winnetounak ilyen feje lett volna,…..
  A jogász szerint a preambulumnak nincs különösebb jogi ereje. Pedig van.  Továbbra sem akar alábbhagyni a hatályos Alkotmány és az új Alaptörvény érvényességéről és esetleges párhuzamos hatályosságáról szóló médiahype – annak ellenére, hogy a napokban…..
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
Charlie Chan 2011.04.26 14:31:28
@doggfather: Éz az eredeti szövegre gondoltam, de futhatsz a frizbi után is :)
Charlie Chan 2011.04.26 16:46:45
@Nathan D'Xantine: Figyu, a Film+-on menő műsor NEM a híradó. Bocs, hogy tőlem kell megtudnod. Egy politikát/politikust nem paranoiás, megelőlegezett félelmek alapján kell megítélni, hanem a tettei alapján (még csak nem is a retorikája alapján).
Charlie Chan 2011.04.26 16:57:27
@Nathan D'Xantine: És szőrös is, de hogy jön ez ide? Láttad a saját kommentedet, nem? Az egész Kumin poszt arról szól, hogy akkor foglalkozzunk rémálmokkal, ha konkrétan megvalósulnak. Mehet a marxista megelőző csapás, de hát lesz belőle "vármegye" meg "Isten a preambulumban" meg a "szólásszabadság vége". Tudom, hogy ha bebukik a rettegés nincs bocsika. Na ezért írtam, hogy a rossz kalandfilmeket ne keverjük az ablakon túli világgal.
Csak egy rövid bejegyzés mára. A mai napon, húsvét hétfőjén, pár perccel ezelőtt a köztársasági elnök úr aláírta Magyarország új Alaptörvényét. 2010. április 25.: forradalom Magyarországon a szavazófülkékben; 2011. április 25.: új Alaptörvényünk megszületésének,…..
Charlie Chan 2011.04.26 00:13:48
@mement: Bocs, ezt te mondtad rólam, én viszont nem rólad. Akkor most én mi is vagyok?
Charlie Chan 2011.04.26 00:15:20
@borigabi: Köszönöm a nyelv- és illemórát: ez tőled idézet, mesterem: "Ennyi korlátolt, beteg hozzászólást egy helyen mér régen láttam. És különösen tetszik a fideszes trollok szűklátókörűsége, meg a sztereotip hozzáállás a kritikákra - aki nem szereti Viktort, az nyilván mocskos kommunista. Nem esik le, hogy egy csapat?" Gratulálok.
A Fideszt támogató jobboldali médiahegemónia következményei azt jelentik, hogy a talán legkiemelkedőbb magyar zongoraművészt, Schiff Andrást, vagy a nemzetközileg elismert karmestereket Fischer Ádámot és Fischer Ivánt ugyanúgy, mint a külföldön nagyra becsült…..
Charlie Chan 2011.04.23 09:58:54
@.Pierre Bezuhov.: Lendvai azok közé tartozik, akik korábbi sérelmeik miatt, egy sosem volt MO-t gyűlölnek, és a mostani MO-nak ártanak. Pierre meg csak kötekedni jár ide, nyilván unatkozik. A Lendvai-féle kampánnyal foglalkozni kell, Pierre-rel nem.
  A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának   Budapest.   Mint az MSZMP tagja kommunista kötelességemnek érzem, hogy a Párt tudomására hozzam, hogyan látom ma utolsó három éves tevékenységemet, hol látok ebben olyan hibákat, melyekkel szembe kell…..
Charlie Chan 2011.04.21 20:38:18
@Alfőmérnök: Bocs, de balos filozófként, Lukács tanítványaként kukorékolhatott volna az itthoni szemétdombon, amit Aczél biztosított a hazai filozófia számára. Gerincesebb dolog elmenni, de értem, miért utálja az országot, ő viszont nem érti, hogy egy már nem létező MO-t utál.
Charlie Chan 2011.04.21 20:52:16
@Alfőmérnök: Nem vitatom, én azt írtam, hogy kezdem érteni HÁ-, azt nem hogy támogatnám a tetteit. Sokan elmentek, aki le tudtak, vagy akiket a rendszer kilökött magából, de közülük kevesen gyűlölnek annyira egy sosemvolt MO-t, mint Heller.
ProgBlog Az esküszegő 2011.04.18 18:29:00
„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar…..
Charlie Chan 2011.04.18 23:30:24
@milyen szép a Vértes, ó: El kéne dönteni, hogy jó-e a bankadó, vagy sem. Tehát a tökéletesen működő gazdaságunk (már megint nincs válság, mint 2008 őszén?) egyetlen problémája Orbán? Sztálinvárosi vaslogika. A TESCO is Orbán miatt emel, egyébként nem tenné. Nincs infláció, ilyesmik, nem nyerészkednek pofátlanul az országon, ugye?
Charlie Chan 2011.04.18 23:32:04
@Krinyo: Tehát nem 2001 és 2008 között emelkedett négyszeresére a gáz és a villany ára, ugye? Hanem tavaly április óta. Ennyi kimérten intelligens hozzászólást, le a kalappal a csapat előtt.
Charlie Chan 2011.04.18 23:35:16
@Ferke_sud: Várd meg a végét, utána köszönd meg a viktátornak, ahogy itt hívják azok, akik fülig szerelmesek bele :) Várom majd a "progresszív" blogot, ha konkrét részletek jönnek.
Új politikai közösség született, ahogyan a pénteki civil tüntetésen az alkotmányozás ellen Istvánffy András, a 4K! szónoka (és blogunk szerzője) fogalmazott. Olyan politikai közösség, amely elutasítja a Fidesz zavaros és felhatalmazás nélküli alkotmányozását. Ez…..
Charlie Chan 2011.04.18 20:30:23
@31/48: Amit pl. négy évnél gyakrabban rendezett választásokkal lehetne elérni.
Charlie Chan 2011.04.18 20:33:34
@trillára: Akkor válik realitássá, ha megteszik. Mind azt nyilatkozza, hogy nem tervezik. Honnan tudod, hogy mégis, MAJD megteszik?
Charlie Chan 2011.04.18 22:39:13
@sárkányfő: Öregem, te Tölgyessy vagy? Akkor már értem, hogy miért nem érted. Bocs, hogy megpróbáltam én is észérvekkel. Alkotmánybíróság jogkörei: azt mondták, ideiglenesen: addig, amíg az államadósság nem megy 50% alá. A mélyen tisztelt "baloldal" 53%-kal vette át és 80 adta vissza. Hm. KT és feloszlatás: OK, Orbán meg tudja akadályozni egy nem Fideszes kormány működését (persze csak sci-fi channel original moziban): és akkor mi van? Ismét megkérdezem: ha nem szavaznak rá egyszer, miért szavaznának rá a következő, egy éven belüli választáson, főleg, ha beborítja az országot? Oktass még :)