Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cat_the_cat

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik a szívesen tárnák a szélesebb olvasóközönség elé a posztjaikat és boldoggá tenné őket, ha az Index2 szerkesztői kiemelnék posztjaikat az Index2 felületeire. A működésünkről A szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé…..
Cat_the_cat 2016.07.24 14:31:58
@Hóhér az utolsó barátod: igen, ez a leírás az index2-es kiemelésekre vonatkozik. A blog.hu címlapja egy ideje úgy működik, hogy csak azokat a blogokat látod rajta, amiket követsz. Érdemes csekkolni az adott blogon a jobb felső sarkot, ha nem szeretnéd látni többet, elég kiszedni a pipát a követés elől.
Cat_the_cat 2016.07.24 14:34:44
@Hóhér az utolsó barátod: okok akkor félreértettelek.
Egykori minisztériumi épület (Tbiliszi, Grúzia) Ha visszagondolunk az előző évszázad épített örökségeire, sok mindenkinek elsőre a kommunista "gótika", illetve a szovjet ipari építészet "remekei', a szocialista realizmus otromba, monumentális emlékei juthatnak eszébe. Sajnos…..
A New York-i sajttorta hozzávalói: A tésztához 2 csésze (200 gr.) apróra zúzott graham, vanília- vagy háztartási keksz (törd a kekszet minél apróbbra egy konyhai robotgép segítségével) ¼ csésze (50 gr.) fehér kristálycukor ½ csésze (114 gr.) sótlan, felolvasztott vaj A töltelékhez 4…..
A sok hónapon át tartó óriási promóció után itt az új Foo Fighters-lemez. Dave Grohl és csapat tökéletes hájpot csapott a Sonic Highways nagylemeznek, de ezt sikerült úgy csinálniuk, hogy senkit ne irritáljanak. Még a lemezkészítésükről szóló HBO-s sorozatot is…..
Ha léteznek olyan filmek, amiket kötelező szinkronnal nézni, akkor a Pusztító azok közé tartozik. Aki nem így tesz, azt egy egység pénzbüntetésre ítélem szabályszegés miatt. Marco Brambilla nem készített sok filmet, de megalkotta a Pusztítót, így nem vész a feledés…..
Cat_the_cat 2014.05.20 16:48:57
Telik az a mocsok idő. Kellett néhány másodperc, amíg a Noé előzetesében az ősz szakállas bácsiban felismertem Maximust. Egyszer minden bálvány ledől, és persze tudom, hogy a színész, mint mindenki más, megöregszik, de ez akkor is hatalmas sokk volt. Rémes, hogy lassan már…..
  „Ha szavakkal már nem tudtam megértetni az elképzeléseimet, akkor mindig rámutattam Ralph zseniális illusztrációi közül az egyikre, és azt mondtam: 'Ilyenre csináljátok.'”  - George Lucas     Mikor George Lucas  belevágott élete fő művének…..
Talán egy hajszálnyival több jelentőséget tulajdonítunk a Facebook-nak, mint kellene, de tény, hogy napjainkban az internetes jelenlét kvázi szinonimája lett, hogy valakinek oldala van-e az első számú közösségi portálon. Természetesen a zenekarok sem kivételek, hiszen nekik is…..
Cat_the_cat 2014.02.13 11:18:31
@sebiszabi: előfordul :) Amúgy érdekes lista, nem gondoltam volna h az lesz az első, aki.
Egyszer egy filozófus azt kérdezte: azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk? Nem kell ahhoz elvakult Neil Gaiman rajongónak lenni, hogy rabul ejtsen a kiváló író egyedülálló stílusa. Gaimant fantasy szerzőnek tartják, holott sok…..
Futás közben tudok legjobban gondolkodni, és legutóbb (honnan jöhetett az ötlet???) olyan szobrokat próbáltam fejben összegyűjteni, melyeket kitalált emberekről mintáztak. Kihagytam a Disneyworldben és hasonlókban sorakozó példányokat, a lentiek maradtak. Sok fotó, kevés szöveg…..
Ezt a filmet sokan Erőszakik címen ismerhetik, de ez komoly félrevezetésekre adhat okot. Éppen ezért az eredeti címet fogom használni. Én, amikor először olvastam a filmről, valami könnyed, laza vígjátékra számítottam. Nem azt kaptam, de ilyen kellemesen ritkán csalódok. Ez a…..
léggitár 2013 legjobb lemezei 2014.01.13 16:18:10
Remélhetőleg már mindenki kiröhögte magát az ilyen-olyan listákon, úgyhogy eljött végre az ideje, hogy divathullámoktól, hype-tól, hipszterségtől mentesen, kizárólag a zenére koncentrálva szembesüljünk 2013 legjobb albumaival. Vannak fenntartásaim a listázással kapcsolatban,…..
Cat_the_cat 2014.01.13 20:33:40
@doomanoid: naa, azért ebben a nótában elég komolyan odazúztak a gitárokkal :)
A vadászat bírálói legtöbbször erkölcsi fenntartásaikat hangoztatják. Visszatérő „érvük”, hogy a vadnak nincs puskája. Ez igaz, és az egyenlőtlen helyzet valóban megkerülhetetlen erkölcsi kérdéseket vet fel. De az is evidencia, hogy az erkölcs gyökerei éppen onnan…..
Cat_the_cat 2014.01.06 21:39:12
@vokalpatriota: rendben, ezt meg tudom érteni. A baj szerintem azzal van, hogy a határok sokszor elmosódnak, egyes vadászok elfelejtik a posztban is említett alapelveket, vagy nem törődnek velük. Gondolok pl. arra, amikor a kutyát a gazdájától 3 méterre lövi ki a vadász. Vagy egy konkrét eset: tavaly tavasszal-nyáron történt egy vidéki településen, hogy a helyi temető kerítése annyira tönkrement, hogy az őzek bejártak és leették a sírokról a virágokat. A megoldás nem az lett, amit egy humánus ember normálisnak gondolna, nem. Nem a kerítést javították ki, hanem kilőtték az őzeket ezért a tényleg tűrhetetlen tettükért... Az ilyen esetek azok, amiért a közvélemény sokszor a vadászok ellen fordul, és jöhetsz akármilyen szakmai érvekkel, a helyzet az, hogy legtöbb (állatszerető) ember nem fogja elfogadni, egyszerűen azért, mert az alapvető elvek különböznek és ezen nem nagyon lehet változtatni.
Cat_the_cat 2014.01.06 22:22:27
@vokalpatriota: hát nem tudom, nem látom, hogy bármelyik érvemet elfogadtad volna :) Nézd, én azt hiszem, az átlagnál rugalmasabban állok hozzá a témához, az olyan túlkapásokat azonban, amit az előzményekben írtam, nem tudom elfogadni. Ezzel együtt tisztelem a valóban elhivatott, tisztességes vadászok munkáját, pl. azt, amit tavaly nyáron (is) tettek a Gemenci erdő vadállományának megmentése érdekében az áradások idején.

A kutyákat illetően pedig még igazat is adnék neked, ha nem lennénk több millió kóbor állat hazája. Így viszont még mindig sokkal jobb nekik az a panelban a gazdájuk mellett "szenvedni", mint a sintértelepen elpusztulni, az árokban haldokolni órákat-napokat egy gázolás után, vagy emberek által megkínozva végezni.
Epizodisták 2013 legjobb sorozatai 2013.12.27 17:20:00
Nem vagyok híve a korszakolásnak, így megkímélem az olvasókat az utóbbi időben amúgy is túl gyakran hangoztatott arany és ezüstkorszak jelzőktől, viszont az egyértelműen kijelenthető, hogy jelenleg nagyon jó helyzetben van a sorozatipar. Az idei évben 48 csatorna (az Egyesült…..
Cat_the_cat 2013.12.28 23:10:48
@Donnie_: na, a Scandal 2. évad második fele nagyon durván jó, majd írd meg, hogy tetszett ;)

@mennyi?husz!: nagyon jó sorozatok vannak ezen a listán, tényleg, de szerintem amit igazán kár kihagyni, az a Good Wife. Minden szó igaz, amit Donnie írt róla, próbáld be, érdemes!
Buddy cop filmeknek nevezzük az akciófilmek azon ágát, mely a két főszereplő viszonyáról is szól. Mint maga a műfaj neve is mutatja, ezek a sztorik általában két teljesen eltérő zsaru sztoriját mutatja be, akik ugyan nem kedvelik egymást, ám valamiért össze kell dolgozniuk és végül országos…..
Cat_the_cat 2013.12.26 23:46:50
@crazyfish: igen, én is nagyon berágtam, tönkretették a filmet. Nem csak átszinkronizálták, de meg is vágták, ha jól emlékszem. Nem értem, miért volt erre szükség... szóval csak az eredetit szabad megnézni.
B-oldal Sound City 2013.12.24 09:17:45
Dave Grohl nagyon szép filmet rittyentett össze saját magának, illetve a hozzá hasonló zenebuziknak. A Sound City legendás stúdióról szól a film, bár ezt könnyű csak így odavetni, ez alapján azon a pár zenebolondon kívül, akit érdekel egy stúdió belseje, kit érdekelhet egy…..
Kis híján elsírtam magam, amikor a Machete előzetesében megláttam Mel Gibsont. Hogyan süllyedhetett idáig egy két Oscar díjas színész, aki nem is olyan régen világsztár volt? Egyszerű a válasz: megöregedett, és nem sikerült a klimax miatti magánéleti botrányokat eltitkolni a…..
Aki azt hiszi, hogy a tegnapelőtti cikket musical-ekkel folytatjuk, az most akkor kattintson az X-re a sarokban. A TOP30 zenés jelenet filmekből EVÖR első 15 helyezettje következik, tökéletesnél tökéletesebb zene+kép házasságokkal. Most már lehet vitatkozni, na mi maradt ki? 15. A…..
Most, hogy már láttátok az új lakást, biztosan érthető, miért feszegettem a régi nyílászárók, parketta, faanyagok megmentésének kérdését. Azon túl persze, hogy alapból mindig is nagyon érdekelt ez a téma, most különösen is érintettek lettünk. Bizonyára ezért is választunk ilyen lakást, amilyent,…..
Felejtse el a mosómedvét. A Sörgyári capricciós szöveg simán működik a névrokon, ráadásul legális variációval is. Két és fél éve tesztelem, igazat beszélek. Ha valaha apróhirdetésben "hosszú szőrű, kedves macskát" próbálnak Önre sózni, fogjon gyanút. Ez egy Maine Coon lesz. Tudja, ez az a…..
Cat_the_cat 2013.10.25 21:20:05
@Axel Torpedo: más egy kinti, megtűrt macska, mint amelyikkel együtt élsz. Egy kóbor macska természetes, hogy az élelem után megy, a kóbor kutya is, egyszerű életösztön. De ha 0/24-ben együtt vagytok és megosztod vele az otthonodat, az teljesen más. Én nem állítom, hogy ragaszkodóbbak, inkább egyenértékűek a kutyákkal ebből a szempontból. A macskák is rendkívül kötődnek a gazdájukhoz és iszonyú sok szeretetet adnak. Aki mást állít, annak sosem volt macskája :)
Cat_the_cat 2013.10.25 23:59:32
@Axel Torpedo: nekem is volt ilyen macskám gyerekkoromban, az tényleg más volt, kedves, de közel sem annyira ragaszkodó. Lehet, hogy igazad van, plusz valószínűleg az ingerszegényebb környezet is az oka. Ezt szeretem a macskákban, hogy néhány közös jellemvonástól eltekintve annyira sokszínűek és mindig meg tudnak lepni. "A kutya egy boldog szolga, a macska kiszámíthatatlan főnök." :)

@phaidros: a természet tökéletes teremtményei :)
Egészen addig, amíg Belgrádban nem jártam azt vallottam, hogy a street art nem nekem való. Ostoba, olcsó graffitik, tagek - inkább vandalizmus, mint kulturális érték. Azóta úgy gondolom inkább csak válogatós vagyok.  A mai napon (szigorúan kiállítási anyag gyűjtése…..
Rendhagyó módon az e heti TOP 10-es összeállításunknál a kollégáink nagy részét békén hagytuk. Ennek két oka is volt. Egyrészt, hogy rákészüljenek a következő heti listánkra, másrészről pedig egy olyan témát választottunk, amihez hitelesebb, ha a hazai keményzenei élet…..
Cat_the_cat 2013.10.12 21:16:59