Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KnA

98 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Content aware fill videó: Mostmár tényleg meglehetősen gyorsan lehet bármit hamisítani.(Az érdekes részek 2:40 után)..
Ja, mielőtt bárki ráparázna, az objektív FX, de szerintem ennél már csak egy 16-50mm lenne jobb. Rendes fém konstrukció, 77mm-es szűrőméret, AF-S. Ezt kapja az ember kb. 250,000Ft-ért. A fiatalriporteren nagyjaból azért ritkultak meg a cikkek, mert nem jött semmi se, ami lázba…..
 Egykor fényes, mostanában döglődő blog keres lelkes, a fotózásban jártas, értelmes embereket társszerkesztőnek. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél, és én úgy gondolom, hogy tudnál írni a fiatalriporterre, akkor gyere, küldj egy e-mailt, megbeszéljük.Ha nincsenek jelentkezők,…..
Kirakni az igazi Rorschach táblákat az Index címlapra igazi, velejéig bunkó gesztus. Egy jófejkedő cikk kedvéért lerombolni egy komoly pszichológiai teszt validitását arra utal, hogy az Index szarik bele, hogy ezzel ténylegesen kárt tud okozni. Nem csak a pszichológusoknak, akik…..
KnA 2009.08.06 10:34:47
@Asszem: És az ábrák valamilyen szempont(ok) alapján tudatosan ilyen formájúak, vagy pedig "véletlenszerű" tintapacák?
Mert akkor az eredeti szempontok alapján létre lehetne hozni egy új sorozatot, vagy ne adj' isten megajándékozni egy adag tussal és pár papírlappal egy óvodást.
Arra próbálok kilyukadni, hogy a teszt szempontjából releváns-e, hogy azokat a konkrét eredeti ábrákat látja először a tesztalany, vagy pedig bármilyen absztrakt/nonfiguratív ábra megfelel, addig amíg elindítja a tesztalany fantáziáját?
KnA 2009.08.06 10:48:33
@Asszem: Azt megértem, hogy ezzel az Index esetleg felesleges munkát csinált a pszichológusoknak, annyiban, hogy egy új sorozatot kell valalkinek kifejlesztenie, de ha az eredeti ábrák száz évesek, akkor már lehet, hogy ideje lecserélni őket.
Ha belegondolsz, az Index pedig teszi a dolgát annyiban, hogy a köz számára érdekes dolgokról számol be, ráadásul a Rorschach eléggé közismert is.
KnA 2009.08.06 10:54:01
@Asszem: Ok, akkor már értem a logikát és a teszt eredményei mögött rejlő gyüjtőmukát értékelem. Viszont a felhalmozott eredmények alapján akkor ki lehet szűrni azokat is, akikről később kiderült, hogy csaltak. Az ő válaszaik alapján fel lehet állítani egy "csalók/torz/szennyezett" típust is, ami azt jelentené egy pszichológus számára, hogy másik tesztre is szüksége van annál az embernél, aki ebbe az osztályba esik bele.
A Szegeden alakult Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője néhány zseniális street art munka után hivatalosan is megjelent új lakhelyén, Budapesten. A Király utcai Boulevard és Brezsnyevben rendezett blöffkiállítást. A fedőtörténet szerint a Na ez az! Budapesten látható először…..
Onlinemarketing blog Miért ppt??? 2009.06.04 18:02:46
Itt van a mailboxomban egy ajánlat az egyik vezető hazai portáltól - ppt, vagyis Microsoft PowerPoint formátumban. Most tekintsünk el attól, hogy a gépemen nincs semmilyen Microsoft program, hiszen van más, amivel megnyithatom. A problémám kicsit más.Mi lehet annak az oka, hogy egy…..
fiatalriporter.blog.hu/media/image/sb800partsdiagram.jpg Ha barkácsolni akadna kedvetek...
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
Huss, mondta a csiga, és ezzel el is rohant. Azaz a blog fejlődik, csak nem akarok senkit sem halálra rémíteni a tempóval. A rövid hírek halála részben annk is köszönhető, hogy snassznak gondoltam csak pár sort írni mindenféléről amire rábukkantam, viszont a legtöbb dolog…..
Eléggé régen írtam utoljára, és egy ideig talán nem is fogok, iszonyat sok most a munkám a nyomdában, alig marad időm a kedvesemre, rátok meg főleg nem. Kicsit mindig megcsömörlök időről-időre amikor valamit sokat csinálok és a bloggal is most így vagyok. Az utóbbi időben…..
 Angolul van, de megéri megérteni. ..
 A Canon is frissítette az épület és tárgyfotósok számára különösen hasznos objektívparkját, és bejelentett egy 17mm F/4 és egy 24mm F/3.5 tilt-shift objektívet. Az objektívekben van egy okos ötlet is, ha jól veszem ki, akkor nem csak ugyanazon a tengelyen lehet tilt és…..
Gondolataim a Canon és Nikon közötti különbségekről, a rajongók közötti vitáról, a vita fölöslegességéről. Nem akarok újabb vitát nyitni, nem flamebait a cikk, csak le akarom írni mit gondolok én, egy fogyasztó szemszögéből, aki képeket akar készíteni, a marketingcirkusz…..
KnA 2008.07.28 07:13:31
KnA 2008.12.13 15:42:00
 A Canon bejelentette a Pixma Pro 9000 és 9500 utódjait, a szokásos hosszas és forradalmi kreativitást sem mellőző nevek pedig Pixma Pro 9000 Mark II és 9500 Mark II. Mindkét nyomtató A3+ méretű nyomatokat készít, pigmentfestéket használ, de azért vannak különbségek. A…..
 Egy jó fényerejű, fix látószögű objektívet jelentett be ma reggelre a Nikon.A 35mm-es gyújtótávolságú objektívben SWM motor van, és a látószöge FX formátumra átszámolva kb. 50mm. Szóval van egy normálobjektív a DX-eseknek. ..
 Már régóta böki a csőrömet egy itthon meglehetősen elterjedt jelenség, mégpedig az úgynevezett fotópályázatok ügye.Azért úgynevezett, mert azok a dolgok amikről írok, azok nem tekinthetők pályázatnak, inkább ingyenmunkának, vagy fölözésnek nevezném, lopásnak nem…..
Fiatal riporter D700 videóval 2009.01.29 08:34:46
Olivier Giroux, aki a blogjából ítélve programozó az nVidiánál, letöltötte a Nikon SDK-t (software development kitet) és sikerült vele használható videójelet kiszedni a D700-ból.Két videó van fent, meg egy leírás, érdekes. Nézzétek meg...
Fiatal riporter Januári pangás 2009.01.14 20:48:00
 Se időm, se olyasmi, ami írásra sarkallt volna, úgyhogy most egy kicsit unalmas a fiatalriporter házatája, emellett persze élek, virulok, és a ma reggeli ónos jégpáncélon sem sikerült semmi maradandó sérülést szereznem.Egy két említésre méltó dolog azért mégis…..
Bár nem szokásunk direktben felszólítani az olvasókat egy konkrét árucikk fogyasztására, most mégis azt mondom, rohanás az MM-be, mert potom áron juthatnak egy olyan készülékhez, ami paradigmaváltást hoz a laptopok egyre unalmasabbá váló piacára, mintegy átértelmezve ezt a…..
KnA 2009.01.13 08:00:46
@schokobanane: Mar van 60,5 megapixeles fenykepezogep... nem szabad egyetlenegy parametertol hanyattesni.
Fiatal riporter Boldog ünnepeket! 2008.12.23 08:00:50
 Meg új évet!..
 A Nikon mellényúlt, de jó batár nagyot. Szerintem. Legalábbis szépen sarokba szorították magukat. Heves, de rövid postom témája, hogy miért tartom buta dolognak 8000 dollárért adni a D3x-et.Először is fontos a kontextus: Ott az 5D Mk.II, 3000 dollár alatt, videóval és 21…..