Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajdu István

68 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MTA több éves munka eredményeként elindította online helyesírási tanácsadó portálját. A hatályos szabályzat alapján hét témakörben segít az érdeklődőknek a weboldal – magyarázattal és egyszerű felülettel. A http://helyesiras.mta.hu/ oldalon egybe- és…..
A televíziózás által nem kihasznált, illetve az üresen álló frekvenciák felhasználása régóta téma szinte sz egész világon. Vajon mi történjen a parlagon heverő sávszélességgel? A válasz szinte mindig ugyanaz: használjuk vezeték nélküli internetezésre. No, de akkor miért…..
Az egyik népszerű informatikai portálon megszavaztatták a látogatókat arról, hogy vajon hány órát megy a számítógépük otthon. Az eredmény nem teljesen meglepő, mégis érdemes néhány perc erejéig elgondolkodni rajta. Napjaink döntő hányadát ugyanis monitorok előtt ülve…..
Az unió útjain a balesetek 95%-a emberi hibából adódik, évente több tízezer ember halálát és másfél millió sérülését okozva. Nem csoda, hogy az Európai Bizottság kiemelten fontosnak tartja e statisztika javítását. No, de hogyan segíthet ebben az esetben az IKT? Szokás…..
Az informatikai felsőfokú képzés kiemelten fontos a tudás alapú társadalom létrehozásában. A minőség, a célirányos, megfelelő specializáltságot kínáló képzések megfelelő minősége versenyképes tudást adhat a hallgatóknak, szemben az általános, túlságosan elnagyolt és…..
Megoldódni látszik a Facebook hatalmas problémája. Tömegek lógnak állandóan a közösségi hálón, amely nyíltsága révén sajnos ezer veszélyt rejthet és akár munkahelyek elvesztéséhez is vezethet. Hogyan lehetne megoldani a jelenlegi helyzetet? Állami beavatkozással? Esetleg…..
Minden bizonnyal, adhatjuk meg a gyors választ a címben feltett kérdésre, hiszen egy egész iparág épült ki már a beosztottak megfigyelésére, illetve tevékenységük monitorozására. Az azonban már korántsem olyan biztos, hogy hazai cégek ilyesmire áldoznának. Mivel az IT…..
Az okostelefonok korában egyre több érzékeny, bizalmas adatot tárolnak telefonjaink. Természetesen senki sem szeretné avatatlan kezekbe juttatni személyes információit, ha például eladja megunt telefonját, hogy jobbra, újabbra cserélje. Erre az esetre szolgál a teljes törlés, de…..
Az olimpiára figyelt a világ két héten át. A televízió előtt ülők épp úgy elvárták a hibátlan közvetítést, mint a helyszínekre kilátogatók, akik mobilon is látni akartak mindent, amit csak lehetett. Kétségtelen, hogy az idei olimpia az eddigi legnagyobb kihívás volt az IKT…..
Egy holland csoport elképesztő ötlettel állt elő: csak oda, egy útra szóló jegyet kínál a Marsra. Ez eddig nem meglepő, fanatikusok számára már rég óta kínálnak jegyeket mindenfelé a Naprendszerben, de ezúttal van más is a csomagban. A Mars One vállalat ugyanis a jegyek…..
Lejárt a papíron vagy csatolt dokumentumként beküldött önéletrajzok kora. Egy néhány oldalas szöveg információit a közösségi média által kínált lehetőségek révén lényegében bárki kiegészítheti, hiszen a digitális terekben aktív emberek élete szinte nyitott könyv. Az…..
A mobiltelefontól való függés jobban terjed, mint az influenza. Aki például kétségbeesik vagy olyan ingerültté válik, hogy szinte kivetkőzik magából azért, mert nem vitte magával a telefonját vagy a készüléke lemerült, akkor könnyen lehet, hogy nomofóbiában szenved. Egy…..
És azokra is fájdalmas a csapás, akiknek a gépe megfertőződött a DNSChanger nevű botvírussal. Ugyanis az FBI leállított több olyan szervert, amelyek a fertőzött számítógépek átirányítására szolgáltak. A szerverek kiesésével az átirányított gépek nem érik el az…..
A tehetősebbek már megvásárolhatják a csúcstechnológiát ígérő jegyeiket a közelgő olimpiára, amely otthonról nyújt kényelmes szurkolási lehetőséget. De vajon mi ebben a különleges? Világszerte szinte minden televízió élőben közvetít majd az eseményről. Nos, a lényeg a…..
A feltételes módban fogalmazott cím mögött a mobil eszközök sugárzását megadó szabvány felülvizsgálása áll. Az emberi testre gyakorolt hatást szabályozó dokumentum ugyanis már nagyon elavult és a mai technológiák egyre nehezebben illeszthetőek a rendszerbe. Épp itt az ideje,…..
A negyedik alappillér: szélessávú, gyors internetelérés Európának. Ez áll a Digitális Menetrendben, amely 2020-ig tűzött ki célokat az EU és minden tagállam elé. Mára azonban az euró és vele együtt az egész zóna biztonsága a legfontosabb kérdés, így számos terv háttérbe…..
A marketing szakma az utóbbi években egy olyan terület meghódításán fáradozik, amely a zsebünkben lapul. Az egyre okosabb telefonok gyors terjedése és a mobil internet sebességének növekedése lendületbe hozta a mobil marketinget.Az okostelefonok előretörése vitathatatlan. Egyre…..
Legalábbis az angol rendőrök számára. A Metropolitan Police legújabb rendszere villámgyorsan tölti le az adatokat a gyanúsítottak mobiltelefonjairól, ami persze számos kérdést is felvet.Az angol rendőrök eddig hetekig tartó laborvizsgálat útján juthattak hozzá egyes…..
Hivatalosan is a Samsung a legnagyobb mobilgyártó a világon. Mit jelent ez, és miért lett belőle akkora hír? Változik-e valami is, ha mostantól a koreai cégóriásé a piaci torta legnagyobb szelete?A globális mobiltelefonos piacon a részesedésért folyó küzdelem sokáig csupán a…..
Angliában megszületett az első olyan bírósági döntés, amely az ISP-t, vagyis az internetszolgáltatót kötelezi arra, hogy elérhetetlenné tegyen egy bizonyos weboldalt. Vajon e döntés lavinát indít-e el, és az EU más tagállamaiban és más oldalak ellen is születnek-e majd…..
A kiberbűnözők és a hatóságok harca új szakaszba léphet a nyáron. Világszerte százezrek mindennapjai keseredhetnek meg, ha számítógépüket megfertőzte a DNS Changer nevű vírus. Egy nemzetközi bűnszövetkezet ugyanis olyan szoftvert terjesztett el az interneten, amely az…..
Miként lehetséges az, hogy a világ vezető nagyhatalmában, az Amerikai Egyesült Államokban az emberek ötöde egyáltalán nem használ internetet? Vajon mi lehet az oka ennek a meglepő tények, amelyre a Pew világított rá a napokban elkészült felmérésében? Sokunk az internet és a…..
Munkába, iskolába menet manapság már egyre többen olvasgatnak mobiltelefonjukon, esetleg tableten. Itthon még népszerű a nyomtatott sajtó, de a jövő a digitális médiáé. Egyes felmérések szerint a megkérdezettek jó része a helyi híreket is szívesebben böngészi már…..
Miért kerül most hirtelen pénzbe a sárgacsekk feladása a Magyar Telekomnál? Mert így akar spórolni a vállalat, vagyis költségei egy részét áthárítja az ügyfelekre. Törvényes ez? Talán. Etikus? Aggályos.A Magyar Telekom az ország egyik legnagyobb számlakibocsátója. Több mint…..
A Motorola legújabb vezeték nélküli központja igazán okossá varázsolja otthonunkat. Csökkenjen a fényerő, emelkedjék a hőmérséklet, induljanak el előre beállított műveletsorok - automatizáltan. A ma létező technológiák többé-kevésbé ellátják e funkciókat, ám a…..