Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lusthie

687 bejegyzést írt és 857 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, régen nem írtam. Azaz mégis, csak nem jelentettem meg... Sok kérdés merült fel bennem mostanság... Előfordul, hogy az ember hibázik, sőt nagyot, amiért megérdemli a büntetését. De miért van az, hogy vannak emberek, akik rendszerint hibáznak, rendszerint megbocsátanak nekik, mégsem tanulnak…..
Bizony, nem kicsit öregszem, még számomra is hihetetlen. TUgye tegnap, azaz május 22-én volt az a bizonyos szülinapom, ami meglepő módon, akárcsak a 30., pofáncsapott. Akkor még a legrosszabb az volt, hogy nem volt gyermekem, bár már férjnél voltam, boldog kapcsolatban éltem. Mi történt a…..
Szóval lassan, de biztosan. Vagy mégsem. Igencsak régóta készülök írni, de mostanság baromira nincs időm semmire sem, pedig sokminden történt az elmúlt időszakban. Ahogy mondták, 2012 a változás éve. És valóban az volt. Nekünk mindenképp. Akkor egy kis összefoglaló az elmúlt…..
Avagy egy régebbi szösszenet, mert ugyan megírtam, de nem posztoltam.... Igen, egyre jobban elhiszem, hogy sikerülhet. Vagy mégsem? Tudom, régóta nem írtam, de most muszáj és ismételten nem túl jó dolgokat fogtok olvasni. Már, ha még olvas valaki. Történt ugye két éve - most…..
Minden kezdet nehéz... Karácsony 2013.12.20 11:14:46
Mindenkinek Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk! ..
Lassan 1 éve, hogy történt. Akkor leírtam, de nem fejeztem be, így nem posztoltam. Most úgy gondoltam, eljött az ideje... Ez az a nap, ami sajnos egy életre mély nyomot fog hagyni a lelkemben, az eszemben és a szívemben. Mondhatnám, hogy az előzmény elég hosszú, a lényeg mégis 2,5…..
Lusthie 2013.09.10 09:15:27
@Csigamami: Köszi! Sajnos attól, de kérdezték, hogy nagy fájdalmai voltak-e, mert nagyon komoly érszűkülete és érelmeszesedése volt :(
Addig is egy mai szösszenet....   Mikor mentem Benedekért az oviba, egy nagymama éppen hőbörgött vmin. Nekem úgy tűnt, az óvónénit cseszi le, de kiderült, h tulajdonképpen az unokáját -is....-, aki levette a kötést a kezéről. Nagymama elmondta, hogy a gyerek keze most volt…..
Minden kezdet nehéz... 3.5 2012.04.15 21:10:00
Kicsifiam épp ma 3.5 éves. Tudom, régen nem írtam már hasonló bejegyzést, úgyhogy ma pótolom.Mi változott az utóbbi időben? Alig valami. Na jó! Mégis. Drága Kicsifiam a hisztijét már olyan magas szintre fejlesztette, hogy már nem elég a visítás, sírás, már dühöng is. De ez…..
Minden kezdet nehéz... 1-2-3 2012.03.22 21:48:56
Azaz pontosan ennyi hónappal vagyok elmaradva :(.Elég sokminden történt az utóbbi időszakban.Röviden:január: beszoktatás-melófebruár: 2 hét ovi-utazás-betegségmárcius: 3 nap ovi-betegség-utazásJók vagyunk? Na majd összeszedem magam és megpróbálok többet írni...
Van egy jó és van egy rossz hírem. Végre egy gyógyszer ami úgy fest, hogy beválik. A négy hete mért 9,5-es vércukor szintem lement 7-re 0-60 perces terheléses vércukor-inzulin meghatározásnál. Viszont kiderült, hogy a D vitamin szintem 70. A normál értékbe ez természetesen nem…..
 ...csak nekünk nem:( Most megint kicsit mély pontra kerültem. Tegnap elmentünk a férjem papájához, ahol összegyültek az unokák. A drágám unokatesója (aki 20 éves) boldogan jelentette be, hogy terhes és ráadásul elsőre sikerült ahogy eldöntötték hogy jöhet. Próbáltam…..
Avagy a nagy dilemma.Változás biztosan lesz, hiszen hétfőn Benedek (újra) kezdi az ovit, én pedig a rákövetkező héten már dolgozom. Hogy mit, az még mindig nem derült ki, de majd csak lesz valami. Gondolom, ha ki akartak volna rúgni, már megtették volna, hiszen a gyes után csak egy…..
Lusthie 2012.01.03 22:24:24
@sylblog: köszi!
nem, nem bántasz meg. sokat gondolkoztunk anno rajta, mikor B még nem volt. Akkor egyértelmű volt, hogy ha nem sikerül, örökbefogadnánk. Most viszont, hogy már itt van Benedek, máshogy látom a dolgokat, így már nem olyan egyszerű erre a válasz. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék bármi áron tesót, én úgy ahogy van, a pocakosságot, a szülést és az azt követő időszakot szeretném újra átélni. Lehet, hogy telhetetlen vagyok, de így érzem, és ha ez nem fog menni, akkor "beérem" egy gyerekkel. Talán durván hangzik, és bevallom, épp a héten gondoltam rá, hogy talán változik ez a véleményem is, most mégis úgy érzem, hogy lelkileg komoly megpróbáltatás lenne egy nem tőlünk fogant gyermek. És nem azért, mert nem tudnám úgy szeretni, mint Benedeket, épp ellenkezőleg. Attól félek, hogy pont Benedek szorulna a háttérbe, amit nem szeretnék. Lehet, hogy hülye felfogás és lehet, hogy ez változni is fog, de jelenleg ezt érzem. Tényleg nem akarok bármi áron még egy gyerkőcöt, egyre jobban úgy gondolom, hogy Benedekkel, egyedül is lehet teljes az életünk. Viszont a másik, hogy most még nem tudom feladni a próbálkozást, úgyhogy valszeg tavasszal megpróbáljuk a lombikot, utoljára. Aztán meglátjuk. Lehet, ha Benedek nagyobb lesz, belevágunk egy örökbefogadásba. Szóval a sok rizsa helyett: igen, gondolkoztunk, de jelenleg még nem tudom elfogadni, hogy nem lehet még egy közös, a mi génjeinket hordozó babánk. Aztán meglátjuk, mit hoz a jövő...
Lusthie 2012.01.10 19:47:39
@Csigamami: elég annyi, hogy értek mindent? :) de komolyan! köszi, hogy leírtad!
és az is megnyugtató, hogy nem csak a mi nappalink van tele játékokkal. 1ébként kérdeztem is a Zuram, hogy ha esetleg elköltözünk egy kétszintes házba, akkor mi lesz? bezárjuk B-t a szobájába az emeletre? :)
A rövid és pontos válasz: nem. Ezzel szemben, én mégis azt hittem, hogy nekem akár még ez is sikerül, hiszen eddigi életem során igencsak kevés olyan dolog volt/van, ami simán, elsőre és zökkenőmentesen sikerült. Előre is bocsi a post hosszúságáért, de most aztán igencsak be…..
Lusthie 2011.12.25 18:34:37
@Csigamami: nem ám. és épp azon morfondírozom, h menjünk-e a kórházba, vagy sem, de még várok. Megint vérzek...
Spontán? jaaaa megtudtam, hogy 0% az esélyünk....
köszi! jövőre talán jobb lesz!
óvónő? rágalmazásért feljelentettem volna, tuti pislog nagyokat, ráadásul épp a gyivis nő lett volna a tanú...
Lusthie 2011.12.27 22:40:46
@bogi_es_kira: köszi! még nem totál, de alakulunk. Holnap megyek dokihoz.
Miért 0%? Mert mindkettőnknél olyan problémák vannak, ami kizárja a spontán babát
Tegnap elmentem Másodikanyumékhoz karácsonyozni, egyedül. Nem volt felemelő érzés, ráadásul anyám délelőtt itt volt, és mivel már úgy kellett rászólnom, hogy foglalkozzon kicsit Benedekkel, hogy tudjam csomagolni az ajándékokat, igencsak elfáradtam, no meg a hülye ergamot sem…..
Sajnos pont az van, amitől tartottam. A Zuram ugyan már jól van, én viszont valszeg megfáztam a kórházban, merthogy nyitva volt az ablak :(. Benedekről meg ne is beszéljünk. Tegnap visszamentünk a dokinénihez, mert 38.9 volt a láza. Megnézte, mandulagyuszi. Királyság, már csak ez…..
Minden kezdet nehéz... 3+2 2011.12.15 17:44:42
Sok újdonság nincs, max. annyi, hogy szerintem Kicsifiam egyre okosabb. Hihetetlen, hogy milyen összefüggésekre tud reagálni, milyen gyorsan vág az esze.Az ovi 2 napig + 1 hétig tartott, de beteg lett és nem is bírta, úgyhogy miután a kötőhártyagyulladásból sikerült kigyógyulnia,…..
Lusthie 2011.12.19 17:25:16
@Csigamami: az óvónénivel abszolút semmi baj, sőt! A rendszer a hibás, hogy pl. 28-an vannak, ill. az, hogy ezelőtt soha senkivel nem volt rajtunk kívül. A másik, hogy többektől hallottam, hogy a lombikbabák egyszerűen később érnek a szorosabb kötődés miatt. Januárban újra belevágunk, meglátjuk, mi lesz.
Minden kezdet nehéz... 3+1 2011.11.15 11:52:20
És még mindig számon tudom tartani :).Sokminden nem történt az elmúlt egy hónapban, bár ugye még a szülinapi beszámolóval is adós vagyok :(.Az ovit még mindig nem sikerült elkezdeni, mert eredetileg nov. 2-án mentünk volna, viszont akkor alapból áttettem köv. hét elejére,…..
Minden kezdet nehéz... 3 2011.10.15 14:22:00
 ..
Minden kezdet nehéz... 3 leszek! 2011.09.15 21:56:00
Már hetekkel ezelőtt tanítgattam Benedeknek, hogy most már ne azt mondja, hogy "kettő fél", mikor kérdezik, hány éves, hanem, azt, hogy "három leszek!". Vmelyik nap valaki épp érdeklődött, mennyi idős, mikor halkan mondta, hogy "kettő fél!", majd…..
Minden kezdet nehéz... Mai ebéd 2011.09.11 13:45:46
Benedek ma 1! kanál üveges! hamit evett, amit Ő választott...Mi pedig benyomtunk egy nagy adag tonhalas rakottkrumplit......
 Legalábbis kis szakaszaiban és akkor, mikor nagyon nem számítasz rá. Azaz lombik és nyaralás...Kezdjük az elején. Anno 2008. februárjában, hosszas sikertelen próbálkozás után nekivágtunk a lombiknak. 12 gyönyörű embrió lett, amiből kettőt vissza is kaptam.…..
Lusthie 2011.09.01 14:48:19
@kataalma: Kata: B már van, nálam azért ez nem ennyire "egyszerű", de köszi!

@Bogyó és Nyuszi: :) köszi! okt. közepén kell mennem vérvételre, nov-ben indulunk és valszeg ugyanúgy, mint Bnél...

@Csigamami: köszi, de nagyon megjött, kár elhasználni, majd jólesz nov-ben :))) Édes vagy, köszi! :)
Lusthie 2011.09.02 09:55:51
@Csigamami: nekem, mikor ketten voltak, az egyik szép csöndben távozott. A második már nem volt ennyire egyszerű

@dzsoff: köszi. a görcsösen akaráson kb. 3 éve túlvagyok, meg is van az eredménye. Sajnos a fagyis lombikoknak elég alacsony a sikerességi százaléka.
pussz
Minden kezdet nehéz... 2-3 2011.08.15 20:03:00
Azaz már csak két hónap és 3 éves lesz a Nagyfiú. Sok változás nem volt az elmúlt hónaphoz képest, max. annyi, hogy mostanság a hiszti üvöltős-visítósba megy át, amit bevallom, igencsak nehezen viselek. Ráadásul ugye akkor jön rá az ötperc, ami igencsak sokáig tart, amikor…..
comment:com Elhunyt Francesco Quinn 2011.08.08 12:30:00
Malibui otthonában szívinfarktusban vesztette életét Anthony Quinn fia, Francesco Quinn, akit leginkább a 24 című sorozat Sayed Ali nevű karakterének megformálójaként ismerhetünk itthon, de ő alakította Rhah-t a Szakasz című filmben is. Pályafutása alatt számos sorozatban…..
Lusthie 2011.08.08 13:42:07
@Sigismundus: 48. 1963. márc. 22-én született
Minden kezdet nehéz... Apu 2011.08.05 09:47:00
Mostanság egyre többet fantáziálok arról, milyen lenne most, hogy nézne ki. Hiányzik. Ma lenne 65 éves :(...
Benedek ma vacsinál üvöltve követelte az Apját, mert a Gonosz Anyja nem adott neki ragacsost (mézes müzliféle), csak azt a fránya tojásrántottát akarta megetetni vele, amit mellesleg a KisFőnök kért és együtt csináltak. A héten már ez volt a második eset, mikor helyettem inkább…..