Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bohocmasni

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
I made polyhedrons, and was curious, what happens, if I put them into bubble liquid. Well the results were unexpectedly cool! Here are the bodies I made:..
Drága barátaim, bérlettulajdonosok, ellenőrök, magyarok, a beléptetőkapukon innen és túl! Lássuk, milyen HÉV-et is hagyunk hátra, és milyen HÉV áll előttünk! Zöld - mondhatja bárki egyszeri szemlélő. De mindez csak első látszatra igaz. Zöld. De tudjuk, drága…..
bohocmasni 2014.02.16 16:24:55
pite írása Ukrajnában válság van. A novemberi tüntetéseket még lelkesen fogadtam, hisz végre történt valami, végre láthatóvá vált az, amire tudton lehetett számítani legalább fél éve – a Társulási Szerződés döntést kíván, nem lehett tovább libikókázni. A kormány…..
Alighogy megjelent a kiberhadviselésről szóló első bejegyzés a blogon, az Index.hu máris főcímben hozta: „Kibertámadás érte Magyarországot!”. Röviden, vegyük át, mi történt, mit tudunk! Ahogy a CrySys blogjából kiderül, 2012 novemberében kaptak egy fülest arról, hogy…..
bohocmasni 2013.03.21 00:24:13
biztos vagy abban, hogy kibernek ejtik? a wiki szerint az értelmező szótárban szerepel kiber szó, de más jelentéssel:

hu.wiktionary.org/wiki/kiber

aztán nem tudom, felétek ez elterjedt-e, nekem furcsa mindenesetre. Pláne ekkora tömegben, ilyen sokszor és gyakran leírva.
Egy kis elmélkedés arról, miben más, ha egy vadidegen kéretlen e-mailjében érkezik egy kattintásra váró link, és ha ugyanez mondjuk kedvenc közösségi oldalunkon egy ismerősünk küldi, de persze emellett megemlékezünk arról is, mit lehet tenni védekezésül. Kártékony…..
A héten megjelent új iPhone kifogyhatatlan téma lehetőség, minden szempontból. Mém, hirdetés, ellenhirdetés. A 9GAG karikatúrája az óriásokról: Jó néhány éve pár autógyártó egymásnak üzengetett hirdetésekben, ki a legjobb európai, ki a legjobb a világon, kié a…..
bohocmasni 2012.09.16 22:43:57
Risztov Éva 10 km-es úszásban megszerzett aranyának értékét még az is csak növeli, hogy a rajtnál és az első pár méteren kabala medicinlabdájával együtt úszott a sportoló. A rajtot elképedve figyeli két lábon állva Bolyhos, az ezüstérmes amerikai Haley Anderson macskája.…..
bohocmasni 2012.08.09 18:02:09
Ez a mélytorkos szokás világnapja.- 1994-ben ezen a napon jelentkezett első jó számával, a Seggek háborújával a 4F-Club.- 1443. augusztus 9-én találta fel Velencei Szent Antal a fekvenyomást. A nap bölcsessége: "A focit gólra, a curlinget pedig söprésre játsszák" - régi…..
bohocmasni 2012.08.09 01:48:20
Egy szép téli reggelen lapult a postafiókomban a következő weboldalt hirdető spam. Általában a spameket törlöm olvasás nélkül, sőt a szűrő miatt a többség el sem jut hozzám, de ez valamiért rávett, hogy kinyissam. Tintapatron töltés a témakör, ami engem annyira nem érdekel,…..
Az Apple tegnapi gyorsjelentése főbb vonalakban visszaigazolta a kétségeimet, nagyjából az rajzolódik ki a számokból, amiről már írtam tegnap, sőt, kicsit talán még negatívabb a kép itt-ott. Az árbevétel és főként a profit terén sikerült kövér csalódást okoznia a cégnek,…..
bohocmasni 2012.07.25 23:57:24
@Épelméjű: az 5 A és D megegyeznek
- Ma van a Kézfogásnak látszó dolgok világnapja.- 10 éve ezen a napon sikerült először herpesszel megfertőzni egy kerti asztalt. A kísérletben résztvevő brit tudósok 346 millió fontot költöttek a 6 éven át tartó kísérletsorozatra.- 1949. július 25-én láttak utoljára…..
Csókolom a kis kisztihandjukat! :-) Tiborotok végre-valahára visszatért a vizsgaidőszak okozta száműzetésből, fejében számtalan bizsergető modorossággal. Jóskával a kezdetben komoly aggodalmaink voltak, hogy vajon meddig tudunk új témával szolgálni, de szerencsére az Élet és…..
Bár még a hipszterek sem tudják, hogy mi is az a Higgs-Boson (vagy magyarosabban: Higgs-bozon), és ennek nyomán egyre másra jelennek meg a magyarázó videók az egész "szenzéciós felfedezéssel" kapcsolatban, az igazi felháborodást nem is az váltotta ki, hogy egyszerűen az átlag elme…..
Amiért Kaczyński gépe is lezuhant: mert senki nem mert beszólni a főnöknek.  Tudományosabb nevén: Power Distance Index Ha így történt, ha nem, ez most részletkérdés. De ha a gépen utazó politikusnak akkora arca van, hogy még a pilótát is leugatja repülésbiztonsági…..
bohocmasni 2012.07.02 23:04:37
Nem vagyok biztos abban, hogy ténylegesen ezen múlna. Sőt, abban sem, hogy bármi befolyása lehetne a hatalmi struktúrának vagy bármi ilyesminek egy rendszer működőképességét illetően.

Szerintem egy szarul működőre képes vagyok egy jól működő tekintélyelvű rendszert példaként felhozni, úgy saccolom, hasból, hogy ezek ugyanolyan számban vannak. Példaképp megemlítem a náci Németországot, mint ténylegesen egész jól működő struktúrát - kívülről kellett szétírtani. Megemlíthetném a többi diktatúrákat, Kínát teszem azt, mely egyre jobban úgy látszik, hogy erején felül teljesít, Szingapúrt esetleg. Vagy egy közelebbi és kevésbé vad példa: Apple.

Nem vagyok képes előre megbecsülni egy rendszer működőképességét. Talán csak egy nűanszon múlik, az elején el lehet csúszni egy apróságon, ami öngerjesztő folyamatként... jut eszembe, személy szerint a legvalószínűbbnek tartom, hogy ez az egész a bonyolultságelmélet témakörébe tartozik. Mint amilyen például a meteorológia, hogy hogyan függ az argentin tengerparton mért víz sótartalom-aránya ezreléknyi pontossága a magyar időjárással össze, és ilyenek. Vagy amilyen egy fraktál két objektuma közti határ. Szvsz egy-egy véletlen szótól vagy tettől _kiszámíthatatlan_ módon függ a teljes rendszer sikeressége.

Jut eszembe, ha valaki megmondaná annak a történelemszemléletnek a nevét, ami például Asimov - Alapítványában megjelenik - és még sok helyen -, mely teljesen elveti az individuualizmust, és a tömegeket pontosan leírhatónak tekinti, világos összefüggéseket stb állít fel. Ez nyilván egy irányzat, és van ennek neve is, csak annak hiányában nehezebben kereshető, mint inkább nem.
Próbált ellenállni, de megint depressziós idézetekkel örvendeztette meg ismerőseit Kovács Tibi, rendszeres facebookozó. "Vannak emberek, akiken akkor sem látszik, hogy át akarnak verni, amikor a szemedbe mosolyognak" - írta Tibor Facebook-oldalán. Ismerősei szerint nem ez…..
bohocmasni 2012.05.29 10:37:18
A Hitel, a Világ és a Stádium után előkerült az Üdülési csekk, a legnagyobb magyar egyik legfontosabb műve. Széchenyi ebben kifejti mindazt, ami fontos, sőt néhány lényegtelen részletre is kitér. A grófot a döblingi elmegyógyintézetben kezdte el foglalkoztatni az Üdülési…..
-Nem, nem nem hiszem el, ez a féreg Totya is miket küldözget itt nekem. "Lányok, újra a bundás a divat!", sájj, ezt nézd meg, az ánuszát, a combját is teljesen benőtte az esőerdő. A hátáig felburjánzik. Undorító, hallod, izzó piszkavassal se nyúlnék az ilyenhez. Hairydivas, pont, kom. Pföj, ezt nézd…..
bohocmasni 2012.01.24 10:50:51
A tolvajok mostanában mindig a benzintank megkopogtatásával kezdik.  „Sosem zárom kulcsra az X6-ost, mert 10 liternél több nincs a tankjában” – mondta el lapunknak Zs. Tamás, akinek autója mellől mára virradóra ellopták azt a Marutit, amelyet gazdája délután…..
bohocmasni 2012.01.23 13:38:14
(Hannover) Mario Donner (13) német fiú a karácsonyra kapott LEGO Technics összerakása után szétszedte önmagát. „Gott es will, kerestük mindenhol a Májót, de sehol semmi! Az apjának, Svennek gyanús lett, hogy sehol sincs a karácsonyi LEGO halálcsillag, és ekkor találta meg a…..
bohocmasni 2012.01.15 18:28:25
2011. május elején indult el legmerészebb közép-kelet európai próbálkozás az internetes tartalmak fizetőssé tételével kapcsolatban. Ekkor indult el ugyanis a szlovákiai Piano rendszer, kilenc oldallal: Sme, Hospodárske Noviny, Pravda, Šport (napilapok), .týždeň (hetilap), PC Revue…..
bohocmasni 2012.01.14 23:05:32
Az Erzsébet kártya várható sikere kapcsán újabb támogatott utalványok, kártyák bevezetését tervezi a kormány, amik főleg a felnőttek közérzetjavításra fókuszálnak.„Mindig csak gyerekek, elesettek, szegények, kóbor kutyák, rászorulók?! Mi lesz a termelést folytató…..
A legutóbbi kormányülésről szivárgott ki egy kép, amin Orbán Viktor megtörten beszél minisztereihez.  ..
bohocmasni 2012.01.10 01:27:21
Ha ez így megy tovább, hazánkat megszüntetheti az EU és a helyén egy Koszovó-szerű, de legalább annyira korrupt államot hozna létre az ENSZ közreműködésével. "Ha kell, katonai erővel is megvédjük az Alaptörvényt. Vagy musicallel" - nyilatkozta Kerényi Imre, akit az…..
(Új-Delhi) Ashraman Rusweranam indiai jógi a szélsőséges falánksággal járó betegségét sajátos módon kezeli - adta hírül az OP.Az 55 éves jógira 2 éve tört rá a csillapíthatatlan éhség, ami odáig fajult, hogy az egyik éjjel saját karjait is megette. A család egyik része…..
bohocmasni 2012.01.08 17:27:11
„New Year’s Eve – Battle with the Words” címen mutatták be Schmitt Pál újévi beszédének akció változatát. Az újévi beszéd két kivágott jelenete csak a Hírcsárdán Az Industrial Light and Magic, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Mahir City Poster speciális…..
bohocmasni 2012.01.01 20:36:59
fos