Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Missszisz

27 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bocsi, a bekezdesek a tortenelmi attekintesnel nem jonnek egymas utan ahogy szeretnem, de osszerakhato es ertelmezheto. Ez van mikor segitseget kerek a wikipediatol, jol kibabral velem cserebe :-(..
Tudom reg nem irtam, igyekszem az osszes megtortent sztorit bepotolni. Na, ne, most ne azon kezdjetek agyalni miert nem, hol voltam, ja es lusta is vagyok, inkabb koncentraljatok az olvasasra, remelem megeri!Spontan jott az otlet, hogy Birguban fiesta van, nezzuk meg, igyunk egy sort es vegyuljunk,…..
A sztori annyira abszurd, hogy muszaj leirnom....ket oraja vakarom magamrol a ragasztot, mert ugy tortent, hogy szetesett az ember skarpija mikor hazajott. De muszaj valamit kitalalni mert vissza kell menni dolgozni, egy 46-os par cipot pedig nem lehet csak ugy a legbol leakasztani. Villany gyulik…..
Máltai történetek meg elek 2011.07.01 14:09:36
Jujj, most nezem milyen regen irtam utoljara. Aki olvassa, sorry, de kicsit elsodort az elet, megkezdtem a melodiat.... azota mar meg is utaltam az uniformist mert tobbet van rajtam mint a rendes ruham, tudnam minek hoztam ket teli borondot? szal a repteren nyomom, a sulinak melozom, aminek tanuloja…..
Eppen most ulnom kene a nyelvtanfolyamon, csak hat itt ez elofordul, hogy a busz nem akkor jon mikor kellene, igy minden csuszik. Normalban fel ora alatt be lehet jutni Vallettaba, most 14.17-kor lent voltam a megalloban, a busz jott fel ora mulva, csak eppen ismeretlen szammal amirol at kell…..
Egy kiados tengerparti hevereszes utan jo egy kicsit megpihenni a gep elott. Reggel 7-kor mar a halpiacon kukorekoltunk, probaltuk kitalalni melyik uveges tekintetu remseg vajon mi lehet a tepsiben. Vegul a raja mellett dontottem, arrol vannak halvany emlekeim hogyan kell elkesziteni, a zsakmanynak…..
Missszisz 2011.06.05 20:08:18
@barkorka: egyszemelyes befarolos a konyha, de szeretem, mert kilatok a nappaliba :-) a kaja kep mar a masik blogba is keszult, mint mintapeldany :-)
Máltai történetek mozi 2011.06.03 08:56:20
Valahogy nem akar nyar lenni, az idojaras teljes kepzavarban van. Igy volt tegnap is, esett az eso, lottek a tervezett tengerparti henyelesnek.Micsi,micsi, menjunk moziba! kineztuk a filmet, valami autos szaguldo film otodik resze, pasis film, jo is lesz, most ugyis arrol szol az eletunk, hogy…..
Meg ki sem nyitottam a szemem, mar ereztem, hogy ez a nap szarul fog elsulni....jatszanom kene a super5 lotton......Kedves ma reggel egy nikotin tapasszal a tetkoja folott viharzott be, hogy o mar felkelt, de nem cigizik matol, igy kurvara unja magat. En nem unatkoztam almomban, de annak mar…..
Missszisz 2011.06.03 08:45:15
@barkorka: milyen vacsi? :-)
Jo par fenykepet tettem fel, az elso kepek az ingyenes Wintermoods koncerten keszultek, ez egy helyi banda, de nagyon jo es kellemes zenet jatszanak.Belepo nincs, de a szervezo band club donaciot gyujt a rakos gyerekekert, igy belepeskor mindenki hozzajarul valamivel a…..
Missszisz 2011.05.30 15:12:03
@barkorka: melyik reszen szorakoztal olyan jol??? igyekszem a fotokkal, en is latok halovany javulast.
A kalapot tavaly mutottem Cipruson bagoert, egy baj van vele, hogy nem latok ki alola, igy amikor rajtam van, akkor egy teknoshoz hasonlitok a legjobban, ahogy nyujtom a nyakam a kalap alol :-)))))
Missszisz 2011.05.31 16:02:54
@barkorka: a vezetes volt a legdurvabb, meg a labujjam is izzadt :-) aaaaa, pogacsa elnapolva, mert huto kiuritest csinaltam, igy szaritott paradicsomos salata lett sajtos bundas kenyerrel, nagy sikerrel.....rajottem kozben se nyujtofam, se semmim. De ma potoltam, beinvesztaltam egy sodrofara :-)))) majd beszamalok, mert anyosek spontan bejelentkeztek, csak 7-en jonnek, de meg jo, hogy hivtak elotte!!!???
Máltai történetek Suss fel nap 2011.05.25 15:24:25
Ugy tunik a nap elment nyaralni Magyarorszagra, mert itt nem akar jo ido lenni, a hires, bezengett nyarnak meg nyoma sincs. Szerintem a parom Fila pulcsija ram fog gyogyulni, meg jo, hogy csak nyari cuccot hoztam. Allitolag 21 meg 22 fok van, de a viharos szeltol szerintem ez kb. 18 fok.Ma ismet…..
Na megegyszer, az elso iromany elszallt az eterben :-(Pentek este nyolckor mar agyban vagyok, virusos gyomor nyavalyaval, fasza. Ma voltunk dokinal mert mar ket napja fetrengek a fajdalomtol. Meg szerencse, hogy a patikakban van ugyeletes orvos, ugyhogy nem kell a fel vilagot bejarni es varni sem…..
Es a mai is egy ilyen, meg az elmult egy het szinte minden napja.A tengerpart es a napsutes (amikor epp nincs orkan ereju szel, mint ma is) nem tud mindenert karpotolni. Mas orszag, mas vilag, teljesen, mas gondolkodas mod, totalisan mas eletstilus. Van mikor azt gondolom menni fog, van amikor azt…..
A vasarnapot a Maltahoz tartozo, de kulon kis szigeten, Gozo-n toltottuk. Maltarol hajo viszi at a kocsikat es az utasokat. Apro, de takaros kis sziget, nagyon szep partokkal, de tul nagy elet nincs. Malta szemetes, mig Gozo ragyog a tisztasagtol. (nem beszelve a nyilvanos klotyokrol, ami…..
Missszisz 2011.05.12 19:51:49
@barkorka: Caw (ciao maltaiul), elkezdtem fotozni most mar es igyekszem a reszleteket fotozni, abban rejlik a szepseg :-) hat Malta nem az erdeirol hires, nincs is, ahogy folyo sem....nincs frappe, nem ismerik, sot a kavet is instant kavebol csinaljak, amitol engem a hideg raz, cappuccinoert kavezoba vagy etterembe kell menni....a masodik hetet nyomom, nagyon alap dolgokat tudok mondani vagy tudok valaszolni, de kb. tizig szamolok mire eszembe jut :-)
A multkori tuzijatek megmerettetesnek szombaton volt a folytatasa, most nem a tengerrol lodoztek, hanem kulonfele alaku gepezeteket allitottak fel, amik lancokkal vannak osszekapcsolva, kulonbozo alakzatokban es szinekben, es ezekbol gyun a tuz. Szombat este eleg komoly program volt ez, nagybecsu…..
Tegnap voltam az elso maltai nyelvoran, ahol megtudtam, hogy a maltai nyelv az arab nyelv egyik nyelvjarasabol alakult ki es 70%-ban az arabon alapul, a tobbi pedig olasz. A kis csapat felallasa, 5 pasi es jomagam. Harom brit egyed, egy marokkoi es egy libiai fogorvos a menekult aradatbol. Az arabok…..
Missszisz 2011.05.05 20:53:02
@barkorka: Hat mar egy hete honvaggyal kuzdok, gondoltam is, hogy irok, hogy azert nem csak fenekig tejfel itt sem az elet. Hianyoznak a megszokott dolgok, a bevett ritualek, Ti es meg a melohely is, mint intezmeny :-)
Most felmerest vegzek melyik a legnepszerubb mozgasforma :-)
Az itt elo angolok nagy resze nem beszeli a nyelvet, vagy hosszu evek utan is csak torve.
Be kell szamoljak a pentek esti programunkrol, persze egy megint elmaradhatatlan focimeccs utan, nyakunkba vettuk Maltat, hogy elautozzunk a fovarosba, ahol a kikotoben rendeztek meg a tuzijatekok versenyet. Osszesen 13 helyi versenyzoval es kulfoldi vendeg eloadokkal. A szabalyok: a tengerrol,…..
Missszisz 2011.05.03 17:58:40
@barkorka: Nem, nagyon jok voltak, foleg ami zenere ment. Most szombaton lesz a foldi verseny, keszulok fotokkal megint. Meg nem hoztuk ossze, de persze nyitott vagyok egy bingo partira anyossal :-)
Missszisz 2011.05.04 09:12:03
@visionary: nem ittam, ugy velem a 15 multkori vodkat nem szeretnem uberelni :-) valamiert mindig kell menni, mert valaki, teso, haver, jatszik, akit persze latni kell. A legutolso szombati Malta-Horvatorszag rugby meccs volt reszemrol az utolso probalkozas. Pedig meg latvanyos is volt, de ok elkarattyolnak egymas kozott, en meg pom pom hijan meg pom pom lanynak sem vagyok jo :-)de inkabb egy meccs, mint egy csiga :-)
Amig el nem felejtem a multkor husveti husvasarlasbol bulibol nagyon jol jottem ki mert aznap csutortok volt, amit en valami miatt penteknek titulaltam, igy a nagy para megoldodott es vigan megettuk a csirkecombokat, az elet megis szep...Na, de nagypeneteken aztan senki semmilyen hust, de meg…..
Missszisz 2011.05.03 18:03:01
@barkorka: Az elso kormenet van penteken, aztan a feltamadas kormenete, amikor megint kicibalnak mindent, az volt vasarnap. Vasarnap reggel rendeztek, csak mi nem tudtunk idoben felkelni, valamikor 11 fele masztunk elo az agybol, igy esett, hogy lemaradtunk. De mivel szinte minden hetvegen van valahol valami feast, igy asszem jol el leszunk latva tenni es fenykepeznivaloval.
Heftot hagyjuk, spontan nem emlekszem mit csinaltam...osszefolynak a napok, olyan mintha mar honapok ota itt lennek.Kedden mentem megint kis ujjacskammal regisztralni, olyan hosszu cetlit kaptam, hogy alig gyoztem vegigolvasni, nagyon komoly. Szoval megkerdezte a cetlin a valaki, gondolom ul valaki…..
 Tul a friss kenyeres szendvicsen es a kaven, uldogelek a tengerparton, hogy megirjam a kis szosszenetet a hetvegerol.Felidezem mit is igertem..... beharangozott nyolcvanas evek es karaoke party majd valami helyi macsok gyulekezete meccs, most mar tudom focimeccs, akkor meg abban a hitben…..
Lehult a levego, orkan ereju szel fuj.....tegnap nagy lazan nekiindultam egy poloban, hat kekre fagytam a tenger mellett...es azt a nem keves mennyisegu szemetet amikor felkapja a szel, olyan jo szajba, szembe kapni.Tegnap Sliema-ban voltam, egy allasra jelentkezni a suliban, ahol tanultam es…..
Máltai történetek Next day 2011.04.12 22:52:19
Kedves kommentelo kerdesere valszolva semmi sem tortent a parton, tul lusta voltam meg megmozdulni is, igaz nagyon fujt a szel, majdnem hogy faztam, azert ket kisebb feltenyernyi megperzselodest beszereztem. De mar vannak furdozok a tengerben es turistak a helyi szallodaban.Ma latogatast…..
Ma reggel volt az elso regisztracios idopontom, tudjatok a munkareseshez. Egyedul mentem, ma nincs segitsegem intezkedeshez. Busz megall a haz elott, en felszallok es azon gondolkodam hogyan szallok majd le, mert csengettyut sehol sem latok. Szerencse ram mosolyog vegre valaki felemelkedik es…..
Missszisz 2011.04.11 12:50:22
@barkorka:
Erdemes benezni, mert azert igyekszem megosztani eletem kis torteneseit. Gondolj bele en mire eltalaltam melyik a z es melyik az y :D most bucsuzom, megyek a partra, ha ott lesz valami erdekes, megirom.......
Hat ez az epres buli nem szolt masrol csak a falasrol, eper minden elkepzelheto formaban es mennyisegben. Suti, fagyi, hideg tej eper darabokkal, friss eper, eper szorp.Rengeteg, de rengeteg ember egymas hegyen hatan tomi a hasat, szajat, fulet ahova csak tudja az epret dugni.A szezon most kezdodik…..
 Kedves barataim! Sajnos ekezetes irasokkal nem tudok szolgalni a jovoben, vagy ha at lehet allitani a gepen, kerlek javasoljatok hogyan kell.Olyan Galvolgyi fele, elvileg nevetteto musor megy a tv-ben, ugyhogy megragadtam a laptopot, hogy vegre megirjam kedves blogomba, mik tortentek az elmult…..
http://www.flickr.com/photos/61424481@N04/sets/72157626434268596/  ..