Regisztráció Blogot indítok
Adatok
con-troll

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
con-troll 2018.08.20 20:52:26
@Kentetsu: Háát, lehet, hogy csak figyelemmel kíséri Scarlett Johansson karrierjét, az meg jó példa arra, hogy nem kell tehetség.

@Anyukád egyik barátja vagyok.: @dautevielle: Azért Emilio nem futott be hű de nagy karriert. Pár közepesen híres filmben főszerepet kapott néhány éven keresztül. Ezen kívül mindenki tudta név alapján, hogy kiről van szó.
A nyakkendő viselése körül régóta folynak a viták, nemcsak a divatszakemberek között, hanem azok is vitatják hasznosságát, akik a jó emberi közérzettel foglalkoznak. Most ismét egy olyan vélemény látott napvilágot, ami elveti egy bizonyos elegancia nélkülözhetetlen tartozékát. A…..
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
con-troll 2017.09.28 15:15:16
@sixx: Akkor nem értetted meg.
Jött egy Dzsingisz kán, aki szándékozik egyesíteni a törzseket, mert nagy arca van, és utálja a Föderációt, mag az alapelveit. Ehhez fel akarja használni azt a kurva nagy vakus jeladót, de ott a szomszédságában egy föderációs cucc. Ezt gyorsan kilövi, mert Klingon.
Na erre érkezik meg a Csipet Csapat.
Tök mindegy mit csinálnak, mert Dzsingisz eredetileg is háborút akar.
Az, hogy megöl a csaj egy őrt, nem oszt, nem szoroz, mert a Klingonoknak nem igazán kell egy Gavrilo Princip, hogy támadjanak, nem egy moralizálós, mindent megindokló fajta. Ráadásul az erőt és az erőszakot tisztelik.
Sőt, pont akkor számított a töketlenkedése a kapitánynak, amikor Dzsingisz bőszen Sorosozott a többi klingon főmuftinak a Föderáció ellen. Ha akkor odalőnek, akkor azok szépen szélnek mennek (nem a Bernadettnek).
Én nem tudtam magamról. Valami jó kis mákos süti receptért bolyongtam a neten, és belebotlottam a szakirodalomba. Rögvest kiderült, hogy a drog szó önmagában nem a kábítószerre utal, hanem valamennyi természetes és mesterséges anyagra, ami az élő szervezetbe jutva a központi idegrendszerre hat,…..
con-troll 2017.08.12 14:36:32
@Remy Dalmore: Senki nem fűvel kezd, hanem alkohollal. Először csatak részegre iszod magad, majd elszívsz/beveszel bármit, amit a kezedbe nyomnak.
Rengetegen fogyasztanak füvet, és vannak, akik továbblépnek, de még többen, akik nem. Függ a társaságtól, és a bulizási szokásoktól (pl. goa partikon valószínűbb a spuri és az ex, majd levezetőnek a fű, egy rock koncerten inkább a fű). Az alkohol viszont biztos.

Érdekes tapasztalat, hogy sok embert ismertem, aki anno spuri, ex, kokain, fű kombót használtak a bulizáshoz éveken keresztül, és amikor elérték azt a kort, amikor már komolyan kellett vennie az életet, akkor abbahagyták (nagyon kevés kivétel volt, akinek nem sikerült), és teljesen normális átlag polgárrá váltak (rendes munka, család, gyerek, stb). Később viszont a többségük életébe valahogy visszatért a fű rendszeres fogyasztásra.
A fű nem kapudrog (az alkohol az), de függőséget okozhat, és teljesen mindegy, hogy az fizika vagy pszichológiai.
con-troll 2017.08.12 17:24:45
@Remy Dalmore: Ez nem feltétlenül igaz. Egy tini kísérletezik, keresi a határait, lázad és kétségbe esetten próbál a baráti körébe passzolni, de tudja, hogy mikor jár tilosban.
Egy felnőtt viszont felnőttségének teljes arroganciájában áll ki a mellett, hogy ő tudja mit csinál, és ő irányít (muhaha).

A tini kinőheti simán, egy felnőtt már nehezebben.

Ha megnézed a designer drogos ámokfutókat akik bekerültek az újságokba, bőven 20-30 felettiek, nem fiatal kölkök.
Botrány nélkül Csepelen nem tud működni a fideszes többségű képviselő-testület, élén Borbély Lénárd ittas vezetésért elítélt polgármesterrel, a háttérben Németh Szilárddal, ahogy a kerületben nevezik, a Fidesz vasökrével. Most viszont Czibulyáné Szonday…..
con-troll 2017.07.19 00:50:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerintem meg építsünk belőle hidat. :)
con-troll 2017.06.19 18:50:13
Tökéletes videó a témában: www.youtube.com/watch?v=BKorP55Aqvg
Sokat elmond róla, hogy a nézők 51 nyelvre fordították le. Van magyar is hozzá, ha valaki nem tudna angolul.
Benderik elmélkedik Vicc 2017.01.26 07:53:00
  "A Veszprémi Napló egyik munkatársától megvált, a megbízott főszerkesztő megbízatását pedig visszavonta a Pannon Lapok Társasága (PLT), miután befejezte a belső vizsgálatot a napilapban múlt héten megjelent antiszemita vicc ügyében. A társaság közleménye szerint a Veszprémi Napló január 17-i…..
con-troll 2017.01.26 21:36:22
@gusthy1: Kint volt az indexen, hogy nincs igazad:
divany.hu/ego/2017/01/26/ha_szereti_a_beteg_vicceket_akkor_on_okos/

Kínos, de reméljük nem halsz bele. xD
Nem is olyan régen fiatal barátom arról kérdezett, hogyan viselkedjen, ha egy hölgyet étterembe hív. A legnagyobb problémája az volt, ki lépjen be az étterem ajtaján először. Engedje előre udvariasan a nőt? Vagy vágjon elé, és ő lépjen be? Igencsak csodálkozott, amikor azt válaszoltam, hogy…..
con-troll 2017.01.23 12:01:48
@Terézágyú: "Az volt már, hogy a nő melyik oldalán kell mennie a pasinak?"

Nos, én a bal oldalamon hordom a nőt, mert már nem kardot használok, és a lézerstukkerem a jobb combomra van szíjazva, így ha elő kell rántani, akkor ha a jobb oldalamon lenne, csúnyán oldalba könyökölném.
Ráadásul ösztönösen balra vetődöm a lövések elől (hogy landolás után ne feküdjek a fegyvert tartó kezemen), és így őt le tudom őt is le tudom rántani, mielőtt kilyuggatnák.

;)
Az Expanse volt a 2016-os év legjobb sci-fi-je, nem véletlenül írták róla, hogy a Battlestar Galactica és a Trónok harca szerelemgyermeke. Aki eddig kihagyta, és van neki Netflix-előfizetése, álljon neki, este meg jöjjön ide vissza kommentelni, nagyon kíváncsi vagyok, darálva milyen élmény az első…..
con-troll 2016.12.31 12:47:24
Nekem is könyvvel együtt tetszett a sorozat, nagyon szépen kiegészítik egymást, még akkor is, ha sok az eltérés.
Meg azt a hibát elkövették, hogyha nem figyelsz az első rész első 2 percében 10 másodpercig látható feliratra (amiből lehet tudni, hogy melyik hajóról van szó, és ebből lehet később tudni, hogy ki a csaj, és ...), akkor teljesen el lehet veszteni a fonalat.

@Blobov: Van egy sorozat, ami tetszik sok embernek, és neki pont nem. Semmi hiba nincs itt. Szerencsére.

Fura, hogy milyen fontos az embereknek, hogy mindenki önálló egyéniség legyen, és ne birkák világa legyen a Föld, legalábbis addig, amíg mindenki más is ugyan azt szereti/utálja, amit ők. :D
A Big Bang Theory/Agymenők főszereplője, Sheldon Cooper (Jim Parsons játssza a BBT-ben), akinek a gyerekkorát mutatná be a Sheldon című új sitcom, mely stílusában a Már megint Malcolmot (Malcolm in the Middle) idézné. A 12 éves csodagyerekről szóló sorozathoz a CBS a Deadline információja szerint…..
con-troll 2016.11.09 13:18:04
@Terézágyú: A Joeynál azt szúrták el, hogy csak egy hülye libát raktak be mellé (mind a karakter, mind a színésznő nagyon gyenge volt, lásd még Better Off Ted), így magára hagyták a karaktert, és ez nem stand up comedy műfaj.
A Sheldonnál meg a csapatot cserélik le, hiszen a felnőtt helyett gyerek, a barátok helyett rokonok lesznek, így a karakter sem fog magára maradni, és nem válik unalmassá önmagában.

Egyébként a tényleges hírértéke a cikknek, hogy folytatódik a TBBT?
con-troll 2016.11.09 14:18:10
@Terézágyú: De a Joeyban a mellékszereplők csak szobadíszek voltak nulla kidolgozottsággal, karakterrel. Sheldon családja meg, hm, elég "érdekes", erős karakterekkel, akiknek egy részével már megismerkedhettünk a múltban (vagyis jövőben, vagyis... err ... nem találom az 1001 igeidő időutazóknak könyvemet :))

@Celtic: 6-7. szezon körül.

Fun fact: 1 szezon 13. részében keresnek egy embert a csapatukba a versenyre Sheldon ellen. Akkor felmerül, hogy a Blossom főszereplője legyen, neki van Phd-je idegtudomány (agykutatás?)ból (nem tudom a hivatalos magyar megfelelőjét). Mármint a színésznőnek, nem a karakternek. És ez igaz is.
www.youtube.com/watch?v=f8VZiGkYpGk

SPOILER
És végül valóra válik a javaslat, ugyanis a Blossomot alakító színésznő nem más, mint Mayim Bialik, vagyis Amy Farrah Fowler.
:)
con-troll 2016.11.09 14:40:15
@Terézágyú: Ebben tökéletesen egyetértünk. :)

@Celtic: Upsz, az előbb úgy értettem, hogy a 6-7. szezon körül kezd erősen laposodni (erősen véleményes! :)), de a mostani 10. szezon nekem pont olyannak tűnik, mintha már nem törődtek volna vele, mert úgyis az utolsó lesz. Ezért is lep meg, hogy folytatni akarják.
Az egykor általam is tisztelt Klinghammer tanár úr némileg vaskalapos beszólása rég nem látott mémcunamit indított el a magyar neten. Ebből válogattam össze párat...
con-troll 2016.02.19 16:45:21
@Indexes seggfejek: Minden téglalap négyzet egy adott szögből, tehát a nézőpontod rossz. ;)

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem Gallóné a téma, hanem az oktatás jelene és jövője, így érdektelen, hogy régen mit mondott.
Ha a jövőben megint elkezd hülyeségeket beszélni, akkor sem lehet majd azzal mentegetni, hogy bezzeg 2016-ban meg jókat mondott.
Ejnye no. Hát ki tanította neked, hogyan kell szöveges feladatokat megoldani. Tessék helyesen felvenni - csak a feladathoz kapcsolódó - az adatokat. :)
con-troll 2016.02.19 17:13:03
@Indexes seggfejek: És ennek a bizonyítását Rorschach-tesztnek hívjuk. xD
[Supernatural Movies] Deadpool 2016.02.09 15:00:00
Lassan hét éve már, hogy a Fox az X-men Kezdetek: Farkassal képregényrajongók millióinak vívta ki haragját. Igazán nem is a film középszerűsége zavarta őket, hanem sokak kedvenc karakterének, Deadpoolnak a durva félreértelmezése zúdított utálatcunamit a stúdióra. Bár a petíciók, “szerelmes levelek”…..
  Ebben a cikkben szedtem össze az elmúlt 10 év 15 elfeledett vígjátékát, melynek az volt a célja, hogy visszaemlékezzünk olyan filmekre, amikre nem szokás visszaemlékezni. Ezúttal pont az ellentétéről van szó. A Vulture igyekezett összeszedni a filmtörténet legviccesebb pillanatait, ahogy ők…..
Miközben a Fekete mise körül egyre hangosabb a sutyorgás Johnny Depp visszatéréséről a drámai, nagy formátumú szerepekhez, Sienna Miller nevét elfelejthetjük a film kapcsán. Scott Cooper direktor ugyanis nemes egyszerűséggel a színésznő jelenlétének minden egyes korábban…..
con-troll 2015.09.07 03:35:49
Az Ezek megőrültek az a fajta műsor, amit nem lehet komolyan venni. Hogy a fenébe lehetne egy kifejezetten gagyinak tűnű díszletben készült, a B- és Zs-listás celebek idétlenségén röhögő műsort komolyan venni? Ki az a marha, aki értékek közvetítéséről beszél akkor, amikor…..
con-troll 2015.09.01 20:17:29
@Irbisz: Rossz hírem van, amikor ment a VV2, úgy döntöttem, eladom a tévém, és lemondom az előfizetést, mert nem ütötte meg nálam a műsor a szintet. Nem ma volt, ha jól emlékszem, több, mint tíz éve. Azóta saját magam állítom össze a műsorokat a netről.
Ezért nézek ide be pár hetente, hogy azért tudjam mi megy a nagy világban, mivel mérgezik magukat az emberek.
Nem is a műsornézési szokásokhoz szóltam hozzá, hanem az elméletedhez.
Ezt benézted. Szíven ütés +1. :)
con-troll 2015.09.01 20:46:50
@Irbisz: Jajjajjaj
1. Elsősorban nem azért írtam neked, hogy kritizáljalak, pusztán magas labda volt, aminek nem tudtam ellenállni, túlságosan tetszett a benne lévő paradoxon.
2. Az általad írt adatokra semmiféle bizonyíték nincsen. Ha jól sejtem valahogy így keletkeztek: mivel ezek a műsorok hülyéknek valók, ezért hülyék nézik, bár pár százalék kivétel lehet. Szóval egy tudományosan megalapozatlan - saját - vélemény alapján vezeted le. Ej!
3. Én nem mondok ilyet, pedig szerintem nekem nagyobb a mintám (több mint 15 év oktatás, 2-3 havonta 3-6 emberes fluktuációval), és sok intelligens, jó fej emberrel találkoztam, aki - számomra is érthetetlenül - nézetek ilyeneket, és sok idiótával, akik nem néztek. Ez alapján maximum azt merném állítani, hogy csak ebből nem lehet következtetést levonni.
4. Természetesen nem értek egyet az ilyenekkel, mert lehet úgy is szórakozni, hogy közben fejlődik is az ember. A kényelem, lustaság fordított evolúciót okoz (www.imdb.com/title/tt0387808/), a gyerekek azt tanulják a szüleiktől, hogy a szabadidőben ilyeneket nézzenek, és mivel még huzalozódik az agyuk, így káros mintát sajátítanak el ebből.
5. A c:c-n ilyenekről vitatkozni teljesen meddő és szürreális.
6. Miért keveri a matematikus a karácsonyt a halloweennel? Mert dec25 = oct31.
7. Kuka.
Senki sem szeret hosszasan munkavállalói önéletrajzokat olvasni. Pláne, ha HR-osztály nélküli kisvállalkozó az illető. Egy horvát butikos egy olyan álláshirdetést ragasztott fel, amit ebben a műfajban nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán tovább fokozni? Butikba keresünk…..
Béla megbolondult. Jó, mindig is egy kis troll volt, ha valaki kérdezett tőle valamit, akkor csak odavetett valamit, a tanárok sem nagyon mertek rászólni, mert az alapítványi iskolát tulajdonképpen az apja pénze…..
con-troll 2015.08.05 12:55:49
Az, hogy ennyien válaszoltatok @jobbdemokrata: -nak, és sötét bunkónak tartjátok, azt jelenti, hogy jól csinálja a dolgát. xD
Kezdjük azzal, hogy simán el tudom képzelni, hogy az amerikai légierőben a jelzáloghitelt nyögő, emiatt drogkereskedelemmel foglalkozó, DE kiváló pilóták szolgálnak, sőt, azt is elhiszem, hogy az amerikai kormány tagjai között perverz, alkoholista szexőrültek vannak, azt meg…..
con-troll 2015.06.22 19:12:16
A Föld nem mozog. Megmutatom. Ha kimegyek a reptérre, hogy Kínába menjek (Szaudi-Arábiától kelet felé), és a gép megáll a levegőben, akkor Kínának nem be kéne fordulnia alám? Ha a másik irányba halad, akkor meg sose érek el Kínába. Mert az is forog a bolygóval.  Galileo meg…..
A hét egyik nagy híre, hogy a Eurogamer búcsút intett a játékkritikák pontszámainak. Nem lesznek többé 6/10-es, 8-/10-es, sőt 10/10-es játékok, három darab plecsnivel fogják jelezni, ha egy játéknál egyáltalán jelezni akarnak valamit: Az Essential plecsnit alapművek fogják…..
con-troll 2015.02.12 21:52:09
@at-tila: Kivéve, ha a rajongók azonnal lepontoznak egy racionális hozzászólást, mert mégis hogy mert bárki bármi rosszat írni A MŰről. :)
De valóban, még mindig ez a legjobb rendszer.

A pontozást sok helyen láttam elbukni, pl. port.hu-n filmértékeléseknél jellemző:
"A film közepesen aranyos volt, semmi extra, de hozta az alapokat, egyszer nézhető. 7/10"
És volt amikor hasonló szövegre ott volt a 8-9/10 is.
A naponta emberek ezreit, tízezreit szállító járművezetők általában csak rossz színben tűnnek fel a médiában. De a járművezetők is emberek, lássuk az ő szemszögükből a közösségi közlekedést! Egy Mezei Autóbuszvezetőtől kaptuk az alábbi gondolatokat, ezeket most…..
con-troll 2014.10.01 03:01:06
Csomó mellébeszélés, ingerült mentegetőzés:

@büdösbanya: Ne utasként segíts a vezetőnek, ellenőrnek, hanem emberként a másik embernek, aki éppen rászorul. Nem kötelességed persze. Nem is erről szól a poszt. Indokot mindig lehet találni, hogy ne segítsünk a másiknak, másikon, mert nem a mi dolgunk.

@iQwerty: Jön a következő villamos, várjátok ki. Minek futni 2 kis gyerekkel. 5 perc a megállóban nem a világ, még ha hulla fáradtak is a gyerekek, pedig akkor tényleg nem könnyű, de ha futás közben eltanyáltok, akkor még nehezebb lesz. Türelem villamost terem.

@xclusiv: De. Ha igénybe veszek egy szolgáltatást, amiért fizetek, attól még kultúrember maradok. Azért mert fizettem még nem aljasodom le. Nem is azért fizettem. Ha másoknál ez nem így van, akkor kinek kéne átgondolnia a viselkedését?
con-troll 2014.10.01 13:47:19
@diszkriminans: Ez megint mellébeszélés.
A poszt semmi olyat nem mondott, hogy "...hogy az utasok figyelhetnének arra, hogy ne szálljon fel bliccelő, hajléktalan, részeg, stb...".
A poszt annyit írt, hogy ha tapasztalsz valamit, ami joggal zavar, akkor ne az orrod alatt morgolódva szidd a sofőrt, hanem szólj neki, hogy ez van, és tudd, hogy mi zavarhat joggal.

A másik dolog, hogy ez megint egy pszichológiai hárítás, amiről, ahogy írsz: "... egy szolgáltató céget az ügyfelek dolga ... cég üzletpolitikájába ..."
A szituációban emberek vannak jelen. Hogy jön ide a cég?

Azért írok egy példát, hátha sikerül áthatolni a jól felépített konfrontáció kerülő falakat (ezek a szituációk példák, nincs valós alapjuk a részemről):

1.
Egy sofőr beszól a felszálló néninek: Mozogj már te rozzant gebe, nem akarok egész nap a megállóban állni.

Ugye ha az utasok ilyenkor pártfogásba veszik a nénit, és kiosztják a sofőrt, akkor az rendben van, egy köcsög ember beszólt egy másik embernek, segítettünk, támogattuk a rászorulót.

És mi van akkor, ha ugyan ez fordítva történik meg.
Akkor már nem emberek vannak, hanem mi vagyunk az utasok, a sofőr a BKV, mi közünk hozzá, hogy beszóltak neki? Akkor is, ha nő a sofőr, és egy 120 kilós drabállat osztja. Gyorsan megy az elszemélytelenítés, csak, hogy kerüljük a feszkót. ;)

Ráadásul az emberek még a saját érdekeikért sem állnak ki:

A sofőr bemondja, hogy csak az első ajtón lehet felszállni, menjen előre mutassa be a jegyét/bérletét. A tag nem csinál semmit, áll, mintha nem hallaná.

Az utasok választhatnak:
a) Szólnak neki, hogy menj már előre, vagy szállj le. 4-5 utas szól, akkor az illető már nem fog pattogni, hanem kényelmetlenül érzi magát, mert a környezete ellene fordult, így engedelmeskedik. Eltelt idő: 1-2 perc.
b) Az utasok ülnek, bámulnak, nem az ő dolguk, oldja meg a sofőr, ők ezért fizettek. A sofőr nem indul, bemondja még ötször, esetleg hív rendőrt, közterest, stb. Eltelt idő: min. 5-10 perc.

Ha ennyiből sem értetted meg, hogy miről szól a poszt, és az amit én írtam, akkor mindegy, bocs a zavarásért, én kérek elnézést. :)
IDDQD Heti retro: Neuromancer 2014.07.01 07:00:00
Harminc éve jelent meg a Neuromancer, és erről nekünk is meg kell emlékeznünk, hiszen bár film nem, videojáték készült belőle. William Gibson klasszikusa ordított egy jó játékadaptáció után, és meg is kapta. (Egyébként meg a könyv fordítója párszor már tiszteletét tette a…..
con-troll 2014.07.01 11:03:17
Stackpole írta a Mutant Chroniclesből magyarul is megjelent Örjöngést. A regény műfaja kb. mutánsos gótikus cyberpunk fantasy scifi. :)
moly.hu/konyvek/michael-a-stackpole-orjonges-i-ii

William Gibson pedig cameozott egy mini-sorozatban (3 rész, 6 óra), a Vad Pálmákban ( www.imdb.com/title/tt0106175/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast ). Volt köze annak is a cyberpunkhoz, bár az is elég egyedi hangulatú, történetű film volt.
Ha van olyan regényfolyam, amiről rengetegen még most, a negyedik tévés évad végén sem tudják elhinni, hogy lehet jól adaptálni, az a Trónok harca. A könyvek nem úgy épülnek fel, ahogy általában megszoktuk, egy-egy fejezet egy karakter szemszögéből meséli el a történetet,…..
con-troll 2014.06.18 13:18:32
@most mit mondjak magának: A csirke az udvaron kapirgál, a levesemben úszkál, a krumpli mellett meg sülten fekszik.
Nem szeretném, ha mondjuk a krumplimat kapirgálná, vagy a levesemben sülten úszna, stb. Pedig ugyan azon csirkéről beszélünk.
Ez a különbség a különböző médiumok között.
A fél évig tartó kutatás szerint kész csoda, hogy vannak még norvégok - áll a Fideszen kívül mindenki mástól független Századvég kutatási eredményében. A Századvég Alapítvány közleménye szerint amikor a norvégok megtudták, hogy komoly tétje a férfi hímivarszervek…..