Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lulabi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Norvégiát sokan pozitív példaként említik, és joggal. Következzen most néhány azon dolgok közül, amik miatt az ötmilliós ország büszke lehet magára. (Aztán majd egy másik posztban megnézzük azt is, mik azok, amik miatt nem.) Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz, miként…..
lulabi 2019.07.14 11:29:45
@luis5: 2.Tesla... nem vettek el a tamogatast... , sőt...
20 éves korom óta nagyjából évente egyszer elmegyek egy általános vérvizsgálatra. Tavaly novemberben a CMC Déli Klinika magánlaborba mentem, ahol kértem még pajzsmirigy értékeket is ráadásként. Ebből kiderült, hogy a normális tartományon belüli pajzsmirigy értékek mellett (TSH, szabad T3, szabad T4)…..
lulabi 2019.01.23 17:44:07
Kedves Nikita!

A pajzsmirigy ultrahangos vizsgalatatat mindenhol elsosorban radiologusok vegzik. A radiologus szakvizsgahoz minimum 5 evet kell tanulni korhazban, az egyetem elvegzese utan. Ebbe beletartozik a pajzsmirigy UHvizsgalatanak szakszeru elsajatitasa is, vizsgazni kell belole. Az endokrinologus nem tanul radiologiat, az o feladata az, hogy egy ultrahang letletet ( amit radiologus ad ki) a laboreredmennyekkel es a klinikummal osszevetve ertekelni tudjon. Valamilyen szintu ultrahangos tajekozottsaga termeszetesn lehet az endokrinologusnak is, de kozel nem olyan magas szintu, mint a radiologusnak, es nem is varhato el tole, hiszen nem ezt tanulta hosszu eveken keresztul.
Nem ismerem a kortortenetedet azon tul amit leirtal, nem lattam a leletedet, ultrahangos kepedet, igy a vizsgalat eredmenyet termeszetesen nem tudom ertekelni, felulvizsgalni. Nem tudom melyik orvosnak volt igaza, nem szeretnem velemenyezni egyikojuket sem. Vannak jo es kevesbe jo szakemberek minden teruleten. Azt viszont nehezen tudom elkepzelni innen a tavolbol is, hogy egy radiologus teljesen negativ pajzsmirigy ultrahang leletet adjon ki a kezebol, ha gyulladas lett volna. Hozzeteszem, hogy a ket vizsgalat kozott eltelt 2 honap, ami alatt gob ugyan nem keletkezik, de gyulladas siman kialakulhat. Az anti TPO minden 10. nonel magas, onmagaban nem korjelzo, csak a TSH elteressel egyutt ertekelheto. A leghasznosabb amit tehetsz, hogy kb fel ev mulva kontrollt csinaltatsz , mind ultrahangot, mind labort.
Udvozlettel egy radiologus :)
Teljesen elképesztő rekordot állított fel a norvég NRK2 csatorna azzal, hogy csütörtök estétől 134 órán át közvetíti a Nord-Norge óceánjáró útját a fjordok mentén, és mindezt a norvég lakosság fele, 2,5 millió néző követte, eddig. Képzeljük el ugyanezt mondjuk úgy,…..
A Tv2 új irányvonala szerint nekik most már nem az RTL Klub az ellenfelük, nem velük kell megküzdeniük a nézők kegyeiért, hanem szimplán olyan műsort kell prezentálni, ami magában megáll a lábán, és vonzza a közönséget. Nos, a Nagy duett premierje láttán annyival…..