Adatok
Linda Morvai
207 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Eper, könnyű joghurt, reggel, tízóraira vagy edzés után – jól hangzik, igaz? De vajon melyik epres ivójoghurt adja a legjobb élményt, és melyik inkább csak színezett tej? Vakteszteltük a boltok legnépszerűbb márkáit, hogy kiderüljön, melyik palackban van valódi gyümölcsíz, és hol csak egy kevésbé…..
A szeletelt sonka sok háztartásban alapélelmiszer: kerül szendvicsbe, salátára, reggeli mellé, vagy csak úgy, magában csipegetjük. A boltokban azonban óriási a választék, az árak és a minőség között pedig gyakran zavarba ejtő a különbség. Vajon melyik sonka teljesít jól akkor, amikor nincs…..
A rántott sajt az egyik legnépszerűbb gyorsfogás – de vajon melyik fagyasztott változat a legfinomabb? A natúr rántott sajtokból vaktesztet tartottunk: csak megsütöttük őket, majd kóstoltunk, értékeltünk. Kiderült, melyik az, ami valóban jó ízű sajtból van, melyiknek roppan tökéletesen a bundája,…..
A darált mák sok hazai sütemény és ünnepi klasszikus lelke, természetesen nem mindegy, milyen minőség kerül a kosárba. A frissesség, az őrlés finomsága és az íz tisztasága mind befolyásolja, milyen lesz a bejgli, a rétes vagy akár egy egyszerű mákos tészta. Éppen ezért most vakteszten vizsgáltuk…..
A natúr krémsajt sok háztartás hűtőjének állandó szereplője: egyszerű alapanyag szendvicsekhez, mely sokat dobhat az ízélményen. A választék azonban óriási, az árak pedig jelentősen eltérnek – miközben a csomagolások alapján szinte mindegyik a „krémesség bajnokának” mondja magát. Ezért…..
Reggel, rohanás közben, vagy csak úgy, mert megérdemeljük - a kakaós csiga az a péksütemény, amit szinte mindenki szeret. De vajon melyik bolti változat az, ami tényleg felér az otthon kisült csodákhoz? A vaktesztben most több ismert márka kakaós csigáit kóstoltuk végig, hogy kiderüljön, melyik…..
Az iskolaidőszak alatt minden perc számít – a szülőknek pedig sokszor a legnagyobb kihívás a gyors, mégis laktató vacsora az éhes gyerekeknek. Nem véletlen, hogy a fagyasztott, előre panírozott csirkehúsételek ilyenkor különösen népszerűek: néhány perc alatt készre süthetők, és biztos sikerük van…..
Sokan szeretjük a disznótoros ízeket, főleg a hűvösebb hónapokban. Nincs mindenkinek lehetősége házi húsárut vásárolni (vagy készíteni), nekik maradnak a kész termékek. A boltok polcain rengeteg hurkát és kolbászt találunk, de vásárlóként nehéz előre megítélni, melyik lesz ízletes, és melyik rejt…..
Habár a köznyelvben a sonkának a disznó combjának húsát nevezzük, a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint készülhet sonka baromfiból, akár a baromfi mellrészéből is. Magas hústartalmuk, alacsonyabb áruk miatt kedvelt termékek ezek is, kíváncsiak voltunk, melyik a legfinomabb. Következzen a…..
Ha van savanyúság, amit mindenki ismer, az az ecetes almapaprika. Többféle húsétel mellé is kínálható: akár rántott húsról, vagy pörköltről legyen szó, de hogy melyik országosan kapható éri meg legjobban az árát, az más kérdés. Vakteszten kóstoltuk végig a legnépszerűbb márkákat és az…..
A hidegebb napokon nincs is jobb egy gőzölgő, illatos teánál – pláne, ha az tele van erdei gyümölcsökkel, bogyós aromákkal és egy kis nosztalgiával. De vajon melyik pirosgyümölcsös tea az, ami tényleg gyümölcsízű, és nem csak illatos víz?
Vaktesztünkben ismert márkák és az áruházláncok…..
Kevés olyan tészta van, ami ennyire összeforrt a magyar konyhai hagyományokkal, mint a csigatészta. Egykor szinte minden háznál sodorták a vasárnapi húslevesbe, ma viszont már inkább a boltok polcairól kerül a fazékba. De vajon mennyire állják meg a helyüket a modern, gyári csigatészták a régi,…..
A világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája a cabernet sauvignon. A borvidékek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort, természetesen Magyarországon is. A hazai kínálatot vakteszteltük, a kereskedelmi láncokban…..
Ezúttal a reggeli asztal egyik leggyakoribb vendégét vettük górcső alá: különböző márkájú kakaós/csokis gabonagolyókat teszteltünk, hogy kiderüljön, melyik éri meg leginkább a pénzünket.
A boltok polcain hatalmas a választék: a jól ismert nemzetközi márkáktól kezdve a saját márkás termékekig…..
A mascarpone elsősorban a tiramisu lelke, de gyakran előfordul krémekben, desszertekben és akár sós ételekben is. A boltok polcain azonban számtalan márkával találkozhatunk, és nem mindig könnyű eldönteni, melyik a legfinomabb. Vaktesztünkben többféle mascarponét kóstoltunk össze, hogy…..
Édes vagy sós, roppanós vagy puha? A diákcsemege az egyik legnépszerűbb nassolnivaló: olajos magvak és aszalt gyümölcsök keveréke, amit sokan iskolába uzsonnára, kirándulásra, munka közbeni ropogtatnivalónak választanak. De vajon minden diákcsemege egyformán finom? Vaktesztünkben különböző márkák…..
Az iskolakezdés és a hűvösebb esték beköszöntével sok háztartásban előkerülnek a jól bevált szendvicsek és melegszendvicsek. A gyerekek kedvence legtöbbször a lágyan olvadó, enyhén diós ízű edámi sajt, amely nemcsak szendvicsbe, hanem tésztákhoz, rakott ételekhez vagy egyszerűen nassolnivalónak…..
A kakaós krémmel töltött kekszek a tízóraik, kávészünetek, a tanulós esték és a „csak úgy” nassolások megmentői. De ha levesszük róluk a márkanevet és a csomagolás csábító grafikáját, vajon ugyanaz lesz a kedvencünk?
Vaktesztünkben ismert és kevésbé ismert kekszeket kóstoltunk, hogy kiderüljön,…..
A japán konyha egyik legnépszerűbb alapszósza a teriyaki, amely húsokat, zöldségeket, sőt, még tofut is mennyeien feldob. De vajon melyik a legjobb a boltok polcain sorakozó üvegek közül? Csapatunk most vakteszten kóstolt végig többféle teriyaki szószt, hogy kiderítsük, melyik hozza a…..
A boltban kapható, otthon kisüthető édes péksütik, croissantok, töltött batyuk, csigák kényelmes megoldást kínálnak a rohanós napokon. De vajon melyik márka teljesít a legjobban ízben, állagban és illatban? Vaktesztet tartottunk, hogy kiderítsük, melyik az, amit érdemes betenni a kosarunkba, majd…..
Gyümölcsös, friss, ropogós – ilyen egy jó sauvignon blanc. De vajon mennyit számít az ár, a származási hely, vagy a márkanév, ha nem tudjuk, mit iszunk? Vaktesztet tartottunk: többféle sauvignon blanc bort kóstoltunk végig úgy, hogy nem tudtuk, melyik került a poharunkba. Voltak kellemes…..
A nyári grillezések egyik fő hozzávalói a finom, pácolt húsok. Van, hogy nincs kedvünk a pácolással foglalkozni, van, hogy nyaraláskor nem lenne célszerű külön-külön beszerezni az alapanyagokat, de talán még jellemzőbb, hogy a grillparti előtt néhány órával jut eszünkbe a pácolás. Ezekre az…..
A konzerv gombák évek óta stabil szereplői a hazai háztartásoknak – legyen szó pizzáról, pörköltről vagy gyors tésztaszószról. Azonban ritkán teszteljük őket úgy, ahogy kellene: vakon, márkajelzés nélkül, kizárólag az érzékszerveinkre hagyatkozva. Most pontosan ezt tettük. Tizennyolcféle…..
A készételek nagy előnye, hogy pár perc melegítés után fogyaszthatók, így a legrohanósabb napokon is meleg ételhez juthatunk. A praktikusságuk megkérdőjelezhetetlen, ezért mi most a minőségükre voltunk kíváncsiak, mennyire finomak, milyen az állaguk. Ezért vakteszteltük az országosan kapható…..
A bolognai spagetti sok háztartásban igazi jolly joker: gyors, laktató, és ha jól sikerül, még egy hétköznapi vacsorát is ünnepivé varázsol. De mi a helyzet akkor, ha nincs idő hosszan főzni, és a boltban kapható kész szószhoz nyúlunk? Vaktesztünkben különféle, húsos bolognai szószokat…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
