Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linda Morvai

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilveszterkor a pezsgő mellé „kötelező elem” a virsli, de a hétköznapok gyors meleg vacsoráját, reggelijét is megoldja, így szinte minden háztartásban előfordul a hűtőben egy-két csomaggal belőle. A frankfurti virsli roppanóssága, íze miatt közkedvelt, de persze, ennél sem mindegy, hogy melyik…..
A bejgli elmaradhatatlan karácsonyi édesség. Ma már kevesen állnak neki otthon sütni, ezért egyre nagyobb a kínálat a boltokban kapható kész termékekből. Most a mákos változatokat vakteszteltük, szám szerint tízfélét. A cikkben mutatjuk, hogy melyik volt a legfinomabb.  ..
Ha ünneplés, akkor koccintás és pezsgő, de az édes pezsgőket sokszor desszertbor helyett is fogyasztják. A karácsonyi ünnepek, szilveszter alatt megnövekedik a pezsgőfogyasztás, még talán azok is vásárolnak, akik egyébként nem nagyon szoktak a boltok alkoholos polcainál válogatni. Nekik is…..
Karácsony közeledtével ellepik a boltok polcait a karácsonyi sütemények: mézes-fahéjas-gyömbéres-szegfűszeges-gyömbéres íz és illat jellemzi őket, általában cukros vagy csokoládés bevonattal készülnek. Bár a termékek különbözők, az azonban megállapítható, hogy melyik ízlik legjobban, melyik illata,…..
Nincs karácsony Kevin nélkül, na meg szaloncukor nélkül! Számtalan ízesítésben kapható már szaloncukor, de a legnagyobb kedvenc töretlenül a zselés. Nem mindegy, hogy melyik kerül a fára, ha igazán finom, azt az mutatja, hogy pillanatok alatt már csak a papírok maradnak a karácsonyfán. Leteszteltük…..
A párizsi, parizer valószínűleg, a legtöbbünk életéből nem maradt ki. Főként, ha gyerekkorunkra, fiatalabb korunkra gondolunk, amikor a szendvicsfeltétek között nem volt nagy választék, ezért sokszor került párizsi a szendvicsünkbe. Ennek a terméknek azóta szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie,…..
Mascarpone felhasználásával végtelenül egyszerű, ám annál finomabb sütemények készülhetnek. Az egyszerűségükből adódóan viszont elengedhetetlen, hogy az a néhány összetevőjük igazán minőségi alapanyag legyen. A karácsonyi ünnepek alatt jóval több süteményt készítünk, mint az év többi szakában, ezért…..
A szendvicsek mindennapjaink részét képezik. Esszük reggelire, vacsorára, magunkkal visszük tízóraira, kirándulásra, extrább formájában pedig akár az ebédünk is lehet. Ha nincs kedvünk, időnk vagy alapanyagunk otthon elkészíteni, akkor megvehetjük készen is. A boltokban egész sokféle változat között…..
A sonka húsvétkor elmaradhatatlan, a szeletelt, csomagolt változata egész évben kapható a finom reggelikhez vagy ételek alapanyagaiként. Nehéz jól elkészíteni, viszont, ha sikerül, akkor különleges, erőteljes, füstös-sós ízű sonka kényezteti az ízlelőbimbóinkat. Vaktesztünkön ezt kényeztetést vártuk…..
A mogyorós-csokis krémeknek nagy rajongótábora van. Kenyérre kenve, süteménybe téve vagy akár az üvegből kikanalazva is villámgyorsan elfogy. A legismertebb, legrégibb Nutella mellett számos új termék kapható, de vajon melyik a legfinomabb? Leteszteltük!..
A ropogósra sütött bacon a legtöbb sós ételt fel tudja dobni. A roppanós állag, a füstös illat és a jellegzetes szalonna íz finomabbá, tökéletesebbé teszi étkeinket. Kíváncsiak voltunk a bolti választékra, ezért vakteszteltünk most 13-féle országosan kapható szeletelt bacont! Melyik lett a…..
A kefir igazán egészséges étel, melyet a dietetikusok is jó szívvel ajánlanak. A benne levő baktériumok jó hatással vannak a vastagbél bélflórájára, emellett sok tápanyagot, de kevés kalóriát tartalmaz és még a bőrre is jótékony hatással van. Frissítő, savanykás ízű tejtermék, melyet önmagában vagy…..
A világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája a cabernet sauvignon. A borvidékek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort, természetesen Magyarországon is. A hazai kínálatot vakteszteltük, a kereskedelmi láncokban kapható…..
A joghurt igen közkedvelt élelmiszer, sokak reggelijének kimaradhatatlan eleme. Rengeteg változatban megtalálható a boltokban a natúr kiviteltől a gyümölcsökkel ízesítetteken át a magvakkal, zabpehellyel dúsítottakig. Most a natúr joghurtok kerültek a vaktesztet végző csapatunk elé, mutatjuk is,…..
A tejföl nélkül nincs magyar konyha, beletesszük a levesbe, a töltött káposztába, az uborkasalátára, a lángosra és édesen a süteményekbe is. Valószínűleg, nincs olyan nemzet, ami ennyit fogyasztana a tejfölhöz hasonló élelmiszerből. Rengetegféle kiszerelésben, zsírtartalommal, összetevővel és…..
A tél közeledtével egyre inkább vágyunk egy-egy jó forró teára. Felmelegít kívül-belül és még a szervezetünkre is jó hatással van, ha megfelelő alapanyagokból áll össze. A csipkebogyó, mint alapanyag pont ilyen, C-vitamintartalma segít az egészségünk megtartásában, amire a hidegben fokozottan…..
A magyaros ételek szinte elképzelhetetlenek savanyúság nélkül, melyek közül az egyik legkedveltebb a csemegeuborka. Bár házilag is sokan készítenek, a bolti változatokat is előszeretettel vásárolják. Mostani vaktesztünk során ezekből kóstoltunk végig 20-féle terméket, a tesztünket végigolvasva…..
A májkrém rendszeresen bekerül a bevásárlókosarakba, majd a reggelizőasztalokra. Elég csak rákenni a kenyérre, mehet rá egy kis sajt, paprika, paradicsom és kész is a szuper szendvics. A különböző májakból most a sertésmájból készült termékeket választottuk vaktesztelésre, azon belül is a natúr…..
Az egri bikavér az egyik legismertebb magyar vörösbor, belföldön és külföldön egyaránt. Ez a bor az Egri borvidéken termelt többféle kékszőlőfajta borából készülő cuvée, amelyet meghatározása szerint egyik szőlőfajta borának karaktere sem dominálhat. 2000 Ft/palack ár alatti borkínálatból…..
Valószínűleg, minden magyar háztartás hűtőjében van mustár, amit leginkább a virsli mellé eszünk „kötelező” elemként. Emellett húsok, saláták, hidegtálak ízesítője is lehet. Többféle változata létezik, mi most az itthon „alapnak” számító csemege mustárokat vakteszteltük, összesen 17 félét. ..
Ha gyors meleg ételre vágyunk, akkor a megoldás a tészta. Ha tényleg semmi időnk, kedvünk, esetleg nyaraláskor felszerelésünk vagy úgy egyáltalán tehetségünk főzni, akkor levehetünk a polcról egy kész üveges tésztaszószt, amit a tésztára borítva már ehetjük is a finom ebédet. A bolognai, illetve…..
A hűvös idővel együtt megérkezik a teaidőszak is. Saját magunk felmelegítésére, folyadékpótlásra, kedvező élettani hatásai miatt, vagy „csupán” az íze kedvéért is fogyasztjuk. Az erdei gyümölcsök aromája közkedvelt többféle termékben, így a teák, gyümölcsteák ízében is. Most ezeket vakteszteltük,…..
A tiramisu napjaink egyik legnépszerűbb desszertje. A legtöbb étterem kínálatában szerepel, ha otthon készítjük, pillanatok alatt elfogy. Egyszerű összetevőkből áll, nem is tart sokáig az elkészítése, a titka az, hogy minőségi alapanyagokat válasszunk. Ha mégsem szeretnénk mi foglalkozni vele, akkor…..
A friss zöldborsót talán mindenki szereti. Sajnos, a szezonja nem tart sokáig, így, ha az év többi részében is szeretnénk zöldborsós levest, köretet vagy akár kenyérre kenhető krémet enni, akkor a fagyasztott zöldborsóhoz nyúlhatunk. Előnye, hogy még zsengén kerül a zacskókba, a fagyasztási…..
Csak pár perced vagy és valami meleg ételt szeretnél, gyakorlatilag nulla energiabefektetéssel és főzni tudással? Megoldás az instant leves! Kollégisták, munkahelyi ebédek megmentője, de sokak számára meglepő lehet, hogy komoly rajongótábora is van az instant leveseknek, akik az íze és nem az…..