Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schokobanane (törölt)

0 bejegyzést írt és 930 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Will Petersen (Gil Grissom), a CSI, azaz Helyszínelők egykori főszereplője most már csak producerként tevékenykedik a sorozat mellett - de azt soha nem zárta ki, hogy egy-egy rész erejéig visszatérjen Las Vegasba, hogy okos meglátásaival segítse egyelőre még beilleszkedési gondokkal…..
Az Országgyűlés döntése értelmében 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Azaz ma. A kormány megalakulásának zaja persze elnyomja a megemlékezést, de a magam részéről mostanában nagyon unom a…..
schokobanane (törölt) 2009.04.16 13:27:17
@Dr. Ambrus: ...2006: Ibsen-emlékév Henrik Ibsen halálának 100. évfordulójára; 2009: Haydn-emlékév Joseph Haydn halálának 200. évfordulójára, 1938-ban meg Szent István-emlékév volt, Szent István halálának 900. évfordulójára.
Azt visszavonom, hogy "véletlenül sem", de a halálokról tényleg többet hallani.
,,Egy ilyen földrengés Kaliforniában, egyetlen halálos áldozattal sem járt volna!” – mondta egy katasztrófavédelemmel foglalkozó szakember, Franco Barberi (Commissione grandi ri­schi).Majd, mintegy reagálva Massimo Cialente polgármester szavaira, aki azt mondta, hogy:…..
schokobanane (törölt) 2009.04.07 17:50:58
Ööö, a címmel vitatkoznék. Éppen Kaliforniában, a Santa Cruz melletti hegyekben történt 7,1 erősségű földrengés 1989-ben. Az sors iróniája, hogy - ugyanúgy, mint a mostani helyzetben - egy tudós (mérnök) "megjósolta" a katasztrófát két évvel azelőtt. A felmérésre azért került sor, mert 1983-ban egy 6,5-ös erősségű földrengés nagyon komoly károkat okozott a területen. A mérnök (bizonyos David Steeves) akkor egy újabb lehetséges katasztrófa elkerülésének megvizsgálására kapott engedélyt Santa Cruzban, amelynek során fel kellett mérnie az épületek földrengésállóságát (köztudomású, hogy Amerikában a könnyűszerkezetes házak vannak túlsúlyban). Steeves a jelentésében kimutatta, egy 6-os erősséget meghaladó földrengés esetén hány lakóház és épület dőlne össze, s azt is, hogy építészetileg és a talajt tekintve pontosan mely városrész van kivéve leginkább a veszélynek. A városvezetés azonban úgy szavazott, hogy megvárja Kalifornia állam döntését a földrengésbiztos építkezések ügyében, a jelentést egy fiókba dobták, a mérnök számításait túlzónak, őt magát pánikkeltéssel vádolták, amikor intézkedéseket sürgetett. Amikor 1989. október 17-én bekövetkezett a katasztrófa, amelynek során öten meghaltak, kétezren megsebesültek, háromszáz lakóház összedőlt és további ötezer megrongálódott (a jelentés olyan pontosnak bizonyult, hogy az abban legveszélyeztetetebbnek ítélt terület alól bányászták ki a legtöbb sérültet), mindenki Steevest vádolta, állítólag azért, mert "olyan ijesztő jelentést adott be, hogy senki nem vehette komolyan".
(Forrás: Pratkanis és Aronson a kognitív disszonanciáról; sok könyvben megjelent, több előadáson elhangzott, most konkrétan az Ab Ovo 1992-es kiadású A rábeszélőgép című kiadványát rántottam elő, valamint két internetes hivatozást a gugli első oldaláról:
www.johnmartin.com/earthquakes/eqpapers/00000079.htmhttp://groups.google.vu/group/soc.men/msg/828d30e3eac91364)

schokobanane (törölt) 2009.04.07 22:54:48
@mbemba: Nem erről beszéltem. A posztban szereplő állítás hülyeségére ("Egy ilyen földrengés Kaliforniában, egyetlen halálos áldozattal sem járt volna!” – mondta egy katasztrófavédelemmel foglalkozó szakember, Franco Barberi) világítottam rá azzal, hogy felhoztam egy nagyon hasonló esetet, amely ott történt, ahol a szakértő szerint nem fordulhatna elő.

@Izomor Lánya: Én csak az Index cikkét olvastam, abban az állt, hogy "a szeizmológus a radon gáz megnövekedett koncentrációjára hivatkozva figyelmeztetett egy komoly károkat okozó katasztrófára". Nem olvastam a jelentését (nyilván), és gőzöm sincs a témához, ahogy azt is tudom, hogy ezek a szakemberek nem jósok, viszont kutatnak, méréseket végeznek, elemeznek stb. Ki tudhatja biztosan, hogy az ürge nem gyanakodott-e valamire a mérései során? (Hogy "tudott", az már persze, hogy csak utólag derül ki.) Abban, hogy Kaliforniában (Amerikában) hogyan építkeznek mostanában, jkbgbr-rel értek egyet (én is úgy tudom, hogy csak nemrégen vezettek be új szabályozásokat).
Ismét a másik oldal (munkaadó) véleményét ismerhetitek meg, mert kell egy kis változatosság! Szép napot Mindenkinek!Szia! Én egy ügyvédi irodában dolgozom és gyakran interjúztatunk, mert nem találunk megfelelő jelentkezőt. Persze nyelvismeret is kell, de nem ez a legnagyobb…..
schokobanane (törölt) 2009.01.29 10:55:54
Ferenc testvér: a caps lockot kapcsold ki.

megsemnyikk@n: Ebben csak az a gond, hogy aki elmegy, azok többségének esze ágában sincs visszajönni. És tényleg, miért is jönne? Néhány éve még én sem haboztam volna, és bennem is buzogtak a honi hős érzések, hogy majd halálra keresem magam és visszajövök. Ma már frászkarikát. Nem kéne mindig fiatalokban gondolkodva beszélni.
(Amúgy én például harminchárom évesen is mennék, csak férjjel az oldalamon, akinek ráadásul bíró a szakmája - hogy témába vágjak, elárulom havi kétszázért, és idén már juttatás nélkül -, és csak a magyar jogrendszerhez ért, és hatezer ügye van folyamatban, és hullaként esik haza, ezért eu-s irányban továbbképezni sem tudja magát, úgy nehéz.)
Hoze Vélemény 2009.01.09 14:26:00
Amerikai filmek burkolt üzeneteiLátszólag könnyed szórakozást igér majd az összes Usaházi film. Könnyed plakátokkal édesgeti be az embert a moziba, ahol pár óra szórakozás után, arról megfeledkezve távozik az ember önfeledtenm de jót is mulatott ma is. Van azonban szinte minden…..
schokobanane (törölt) 2009.01.27 09:31:43
Kiegészítés:
Büszke voltam rá, hogy a Függetlenség napjára senki nem bírt rávenni az elmúlt napokig. Aztán most valamiért megnéztem (mer szar napom volt, estére fáradt voltam, gondoltam, levezetem valamivel, amin nem kell gondolkodni, ez meg állítólag szar ugyan, de izgalmas, ez van, haggyatok békén). Túl azon, hogy istenigazában sosem fészkelődtem még ennyit egy filmen, mint ezen az orbitális baromságon (a hálivúdiak egyetlenegy klisét nem mulasztottak el), az a bizonyos (két) mondat így hangzott: "- De én nem vagyok zsidó. - Nem baj, senki nem lehet tökéletes." Na, itt álltam fel, hogy köszi, ennyi elég.
---
Az amerikánus filmiparusban meg, ha jól tudom, már régóta létezik szabály vagy mi arról, hogy a szereplők hány százalékának kell feketének lennie (ez nincs ilyen pontosan kifejtve a cikkben). Ez engem nem zavar különösebben, semmi bajom velük, egy-két fekete színészt kedvelek is (Forest Whitaker), de kezdek tartani az olyan történelmi filmektől, ahová oda is becsempésznek egyet-egyet, ahová kurvára nem valók. Évekkel korábban már elvette a kedvemet a Sok hűhó semmiért Denzel Washingtonnal, és utána is láttam párat, amelyekben európaiakon kívül semmilyen más rassz nem szerepelhetne, hiszen hitelét veszti a film. Szóval remélem, nem érem meg azt a kort, amikor fekete lesz a harcoló vikingek fele egy jelenetben, különben végleg leírom az amerikánus filmiparust.

What's the story, morning glory? ;-)Fölhívnám az anglománok szíves figyelmét, hogy a morning glory nemcsak hajnalkát, hanem reggeli merevedést is jelent. Most adtunk az erotikának!Hogy ne mindig csak nathanp szerepeljen, pixelatedbear országos cimboránk gyűjtését is meg szeretnénk…..
Hétvégén talán a hirtelen jött meleg miatt megint meghülyültek az emberek. Nem volt ez másképpen az utakon is. Amíg én bájos szerkesztőtársammal egyetemben próbáltam Páty mellett kievickélni a sártengerből, addig Andris aszfalton szívott egy jókorát egy halom svéd acél…..
És közben persze a legviccesebb is. De tényleg nagyon gusztustalan, így kérem, hogy csak az olvasson tovább, aki felkészült a pornográf nyelvezet legmélyebb bugyraira. Ma úgy tűnik, az ízléstelenség napja van. Az üzenetet a goldengate.hu pornóoldal küldte a regisztrált…..
schokobanane (törölt) 2009.01.13 11:01:11
gentry, szalmaegér, nomojito:
Mert ott azon az oldalon teljesen rendben van, míg itt öncélú és kéretlen faszság.

@Blossom:
Így van.
Úgy nézem, beszüntetem az itteni látogatásomat. Én megértem, mit jelent, amikor azt válaszolják, hogy nem kéne utaznom egy bizonyos légitársasággal.
Sok üdvözlet minden értelmesnek, akivel eddig csevegtem.
schokobanane (törölt) 2009.01.13 11:20:12
@NoMojito:
Épp ez az. Valami hülye regisztrált arra az oldalra, és fel van háborodva, ha ilyet kap. Betolja ide mint álszent, és a barom szerkesztő meg kiteszi, csak hogy negyed napig címlapon legyen, és/vagy mert a reklám megér neki néhány, a kéretlenségen jogosan felháborodó kommentet. Na, ez az igazi faszság.

@szily: Én például azért kezdtem el olvasni, mert a beharangozóban fingom sem volt még arról, hogy miket fogok olvasni. Írtad, hogy készüljek fel, de van, amire nem lehet felkészülni.

Ja, mielőtt néhány értelmes fejemhez vágná a katolikus nevelést: naponta baszok a férjemmel, és igen meghitt a kapcsolatunk.

Na, sziasztok.
E heti pechvogelünk Péter, aki bedőlt a reklámnak, így valami leírhatatlanul gusztustalan habot nyomott a torkába. Az eredmény: azért nem horkolt, mert hányt helyette. A Homárnak kifejezetten tetszik a szer hatásmechanizmusa, miszerint a horkoló embert gusztustalanná teszi önmaga…..
A turizmus világméretű pangásának idején mi sem logikusabb, mint a fizető utasokkal parasztkodni. Nincs Megadva vérfagyasztó római kalandjai alant.Állunk egy barátommal vasárnap este a Wizz Air légi társaság Rómából Budapestre tartó járatán, várjuk, hogy Élelmes apuka és…..
schokobanane (törölt) 2009.01.13 10:43:37
@kisgalád:
Az kevés.
Hellóka! :-) A hétvégén visszatértem a remek kis ausztriai síelésből, amit a Társaságom egy tagja szervezett. Természetesen esténként sokat ittunk és rengeteget ismerkedtünk az Activity nevű társasjáték örömeivel. Volt rengeteg rágcsa, különösen az Anita által sütött…..
schokobanane (törölt) 2009.01.12 17:00:08
@Balance Of Power:
Szerintem nem ez volt az általános. Olvass mondjuk Strindberget :), ő valósággal betege volt a féltékenységnek.
Amúgy végül is mindegy, inkább azt akartam kihozni a képből, hogy az örökös együttlét meg mindent együtt csinálunk, nincsenek titkaink, ahogy reflex megfogalmazta, tényleg "megbüdösíti" egy idő után a kapcsolatot.
schokobanane (törölt) 2009.01.12 17:23:37
@feltételes reflex:
"Mondjuk, úgy kell 'páromnak' is, ha nem kapcsolt még időben, hehe."

Ismertem egyszer egy házaspárt (igazából a férjet, a feleséget csak már a feleségeként), akik úgy kerültek össze, hogy valami egyetemista bulin csak rövid időre összejöttek, egyik sem volt hóttszerelmes a másikba, és egyszer csak már azzal kellett szembenézniük, hogy útban a gyerek. A gyerek tényleg útban volt, mert mindkettőjük a háta közepére kívánta, de megtartották, (mert a férj vallásos nevelést kapott, de lehet, hogy a lány is). Összeházasodtak, majd a lány, azaz asszony otthagyta az egyetemet, a férj is inkább csak nyögvenyelősen végezte elkésőbb, de ezt már csak hallomásból tudom, mert nem nagyon néztünk feléjük. Önigazolás gyanánt jöttek ugyanis a fényképek, a "tündibündi a gyerek, menjünk látogatóba", meg a csak a gyerekről mesélés. Akkor már ott tartottunk, hogy a zéró kapcsolat is jobb, mint egy gyerekes házaspárral tartott, egyre idegenebbé váló kapcsolat, ha egyszer semmi másról nem képesek beszélni. Szintén önigazolásként és "ha már az asszony otthon ül" alapon aztán gyors egymásutánban jött még két gyerek. Nem tudom, minek, mert az asszony állítólag már a második után is panaszkodott, hogy visszeres a lába az állandó tehercipeléstől, és azon siránkozott, hogy nem tudta befejezni az egyetemet, míg a férj igen. A férj meg azt mondogatta, hogy igazából nem is ismerték egymást, amikor összeházasodtak, és kellett volna több idő, mielőtt összekötik az életüket.
Nem csodálkoztam, amikor legutóbb, bár ennek is van vagy egy-két éve, amikor hallottam, de persze nem tudom, igaz-e, vagy igaz lett-e, hogy annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy a válást tervezgetik. Három gyerekkel, 6-7 évi házasság után, brávó.
(Különben sok minden hozzájárult ahhoz, hogy eltávolodtam a vallástól, de ez volt az egyik. Egy gyereket nem kéne megtartani, ha tönkreteszi a szülők életét. Ezzel bárki vitába szállhat, de a véleményem nem fog változni.)

Szóval, igen, kívülállóként gyakran mosolygok azon, hogy valaki "miért nem kapcsolt időben", de ha olyan esetről van szó, amelyben ismerősökről van szó, nem tudom, mit mondjak. Teljesen értelmes srác volt, hajlok arra, hogy azt mondjam, bepalizták (bár persze nem tudhatom, mennyire igaz).
schokobanane (törölt) 2009.01.12 17:33:23
@LyukasBogrács:
Na ja.
Az a fura, hogy az asszony nem volt olyan családcentrikus típus; ha már lehet választani, inkább karrierista, csak az az egy szem fiacskája volt a mindene. Teljesen megdöbbentem, amikor hallottam, hogy miket ért el az életében, elég szép pozíciókat töltött be (és most tök mindegy, hogy önerejéből vagy nem, ha egyszer értett ahhoz, hogyan kerüljön előnyös pozíciókba), és például folyékonyan beszélt nyelveket. Szóval nem látszott hülyének, épp ezt a "fiacskámmal bújok ágyba" dolgot egyszerűen nem tudtuk hová tenni.
Bár nem szokásunk direktben felszólítani az olvasókat egy konkrét árucikk fogyasztására, most mégis azt mondom, rohanás az MM-be, mert potom áron juthatnak egy olyan készülékhez, ami paradigmaváltást hoz a laptopok egyre unalmasabbá váló piacára, mintegy átértelmezve ezt a…..
schokobanane (törölt) 2009.01.12 10:34:37
@Az Olvasó:
Én meg azért nem rohanok, mert hülye azért nem vagyok.

Amúgy mi akarna lenni az elírás helyén? 10, az kevés, a 16 szintén. Ha összeadom a kettőt, a 26 még mindig kevés.
schokobanane (törölt) 2009.01.12 10:47:36
@Nuunius:
Na várjál csak, ahogy a technika fejlődik, decemberre simán itt lehet az 50 megapixeles fényképezőgép. Majd akkor nézhetsz nagyot, szó szerint és képletesen.
Ki gondolta volna, hogy tényleg vége a világnak? A helyzet egyre csak fokozódik, már csak az a kérdés, hogy le lehet-e épülni teljesen szellemileg, mielőtt éhanhalunk/megfagyunk/vagy csődbe megyünk. Az utolsó kulturális csapás váratlanul a Microsoft irányából érkezik, pedig a…..
schokobanane (törölt) 2009.01.12 10:26:21
@Sch32:
Nem. Egy rakás embert taszítanak az ilyen reklámok, amelyek egyébként ugyanolyanok, mint amikor a háziasszony dalol valamit a mosóporról vagy a sláger tisztítókotyvalékról. Attól, hogy ez épp M., még nem lesz több vagy más a többinél.
Reklámzene meg azóta van, amióta reklám van. Minden kezdő marketinges tudja, hogy a dallam megmarad a fogyasztó fejében, és jobban fog emlékezni rá. ezért amikor ott áll a fűszerpultnál, mindenféle ismertebb és nóném márkák előtt tanácstanakodva, eszébe fog jutni, hogy 'Ön és a Maggi lefőzhetetlen páááros' (bocs, de ez az utolsó reklámzene, amire emlékszem), és ezért fog a Maggi után nyúlni. Ósdi, jól bevált, és remek agymosó stratégia.
Halihó! Hogy telt a Kari, mit hozott a Kis Jézus? :-)  Tibivel úgy látjuk, hogy beleadtatok mindent a jelölésekbe, köszönjük! Szerkesztőségünk megfeszítve dolgozott, hogy összesítse kommentjeiteket. Ha minden igaz, és mint a mellékelt ábra mutatja, találtok egy szavazási…..
schokobanane (törölt) 2009.01.01 11:06:07
@janomano:
Na de most nem a zenét kellene tisztára mosnod -- olyanból akad kis hazánkban épp elég tömény szar, meg biztos hallgatható is, utóbbira mondjuk se keresetlenül, se keresve nem tudnék példát mondani, habár ez most lényegtelen --, mert a zene magában mitől lenne modoros, hanem mondjuk a dalszövegeket. Többen itt bizonyára dalszövegek miatt jelölték, feltételes reflex valahová passzintott is valami halott virágokról szóló nyavalygást, amit nem találtam modorosnak, sőt, utánanézve most egyéb Ákos-dalszövegeknek is csak a vogon költészet utáni üres helyekre tudnám jelölni a művész úr munkásságát, de legfeljebb ennyi.
A link nekem nem jön be, valamit frissítenem kéne, de annyira nem éri meg. Készséggel elhiszem azonban, hogy a művész úr intelligenciahányadosa nem felel meg az interjúkon minimálisan elvártaknak (mondjuk, melyik zenészé igen? Sokszor megfigyeltem őket a tévében, ugyanolyanok, mint az interjút adó sportolók.) De hát ők zenészek/sportolók, az életüket a pályán vagy a gitár közelében töltik, nem lehet tőlük elvárni, hogy a heroikus korszak irodalmából bővítsék a szókincsüket, vagy kiejtsenek olyasmiket az ajkukon, hogy "Rengeteget vívódtam a' la Hans Castorp, hogy folytassam-e a korábbi lemezeimen érezhető stílust blabla". Sőt, ha ilyet mondanának, kiesnék a fotelből megdöbbenésemben. No hát.
schokobanane (törölt) 2009.01.01 19:04:51
@janomano:

Én sem akartam, csak felvetettem, hogy nem értem, és lehet, hogy jobban érteném, ha látnám a videót, bár erre nem azt mondtam, hogy nem érdekel, csak hogy telepítéseket nem ér meg nekem a dolog (mert hatezer cucc van fenn, és tököm tud utánanézni, hogy mi a franc kéne még a rendszernek egy egyszerű videóhoz). A pontjaid meg nem érvek, hanem vélemény, ugyanúgy, mint az enyém, szóval előbbre úgysem jutunk, meg egyébként is túlbeszéltük.
schokobanane (törölt) 2009.01.09 23:53:21
@scarlet ruby blue:
Az a poszt legalább annyira iszonyatos, mint a poszt írójának stílusa. A "Wien"-nél én is felröhögtem, a cincérnél már inkább bénultan lógtam ki a székemből, annyira nem értettem az apropót.

@Modor Tibi: Az Öntudatos Vásárlóról szóló posztban a Homár-kommentek 80%-át idézni lehetne. Amúgy érdekődve várom :)
Halcsika! Még 1, azaz egy nap van hátra a szavazásból!Egyre több pompás ötletet kapunk tőletek mailben vagy a kommenteken keresztül - Tibor most pöttyet el van csúszva, egyszerre modoros multis és egyetemista is, és mindkét fronton teljesítenie köll. A megmentőnk a hétvégén…..
schokobanane (törölt) 2009.01.09 23:46:14
@scarlet ruby blue:
Nekem viszont sajnos a projektgazda után ószanszkrit. (Mondjuk ahhoz képest, hogy soha nem dolgoztam multinál, lehet, hogy még ennyi is valami.)
Vannak, akik szeretik a csapvizet, esetleg az ásványvizekben nem bízván szívesebben fogyasztják a hagyományos, vezetékből folyó vizet. Azonban nem mindenhol tehetik meg, hogy egy ebéd elfogyasztása után kedvenc italukkal öblítsék le a napi menüt. Lenti levél íróját a jelenleg…..
schokobanane (törölt) 2009.01.09 14:28:07
A Homár is rendszeresen kapja a Reader's Digest vonzó dizájnú borítékba csomagolt papírspamjait, de egy rövid postaláda-kuka útvonallal általában meg is oldja a problémát. U.T viszont nem ilyen béketűrő, már régebben megírta a kiadónak, hogy nem kéri a kiadványokat, sőt a…..
A Homárnak mindig fogas kérdés, mi legyen a "döglött vombatot találtam a kacsamájkrémben"-jellegű olvasói beszámolókkal. Hogy is állíthatnánk, hogy vombat volt a májasban, ha nem mi magunk vágtuk fel a gyanúsan dudorodó húsipari terméket? Nem is szoktunk ilyet…..
schokobanane (törölt) 2009.01.08 16:44:52
@Hivatásos beszólóművész:
Nyilván elég sok ember tisztában van azzal, hogy miféle állapotok uralkodnak egy akár látszólag tisztán tartott kenyérgyárban is. Azzal is, hogy testünk felületén milyen szabad szemmel nem látható élősködők tanyáznak. Vagy milyen édes bacik mocorognak a fürdőszobában, sokszor néhány méterre vagy akár centiméterre tőlünk. A legtöbb virsliről és gyári lekvárról is tudjuk, nagyjából hogyan és miből készülnek. Mégis, az ember olyan állatféle, amely nem nagyon szeret ilyesmikbe belegondolni. A fenti eset a képekkel együtt azonban, tudniillik, hogy miféle lényecskék tenyészhetnek a pizzád közelében és kerülhetnek is rá, olyan pofátlanul kéretlen módja a nem kívánt szembesítésnek, mintha egyfolytában azt hajtogatnák az egészséges érzékenységű embernek, hogy "vér... vér... vér..." szóval nem csoda, ha felbassza rajta az agyát. Még akkor is, ha a csótány köztudottan tisztább állat, mint az ember.
Szóval maradjunk inkább a dolog egyszerű elfojtásánál, mentálisan is egészségesebb.
schokobanane (törölt) 2009.01.08 17:41:15
@kisgalád:
Baszkiii... amikor odáig értem az olvasásban, hogy az alattatok lakó bácsi elhunyt, tisztára azt hittem, hogy arra... Na mindegy.
Egyszer volt szerencsém a Discoveryn vagy hol valami dokumentumfilmet látni olyan takarítócégek munkájáról, amelyeket kifejezetten olyan emberek lakásához hívnak ki takarítani és fertőtleníteni az utolsó négyzetcentiméterig, ahol magára maradt, többnyire idő ember lakott és csak halála után törték be az ajtót, akkor is már a szag miatt. Na, amikor mondta a jófej csapatvezető a kamerába, hogy mennyire fontos az ilyen munkához az erős gyomor, meg öltöztek be a védőruhákba, már akkor gondoltam, hogy tán nem feltétlenül kéne végignéznem a filmet. Azt már nem ecsetelem, hogy utána miket mutogattak, de volt néhány képkocka, amelyet azóta sem tudtam elfelejteni... főleg, amikor elértek a konyháig... na de hagyjuk is, ez most csak mellékesen jutott eszembe.
Amúgy csak egyetérteni tudok a szomszéd és négy fia cselekedetével.
schokobanane (törölt) 2009.01.08 19:59:34
@Mike36:
Imádom az "ilyen velem eddig nem fordult elő, ergo nem is létezik" jellegű vélemények hangoztatását.
Amúgy honnét tudod, hogy nézhet ki egy sült csótány? Olyan sokat sütögetsz belőlük otthon? ;)
A harmadik képen amúgy látszik, hogy egy sajtszál tapad a potrohához. A sajt mindennél gyorsabban olvad a kemencében, a pizzát amúgy sem sütik sokáig, simán elképzelhető, hogy a reszelt sajt gyorsan összesült, és alatta épségben megmaradt a csótány.
Modorosblog Modoros fiatal párok 2008.12.20 09:29:00
Kívánok, kézcsók!Ismerjük már a modoros férfi és a modoros nő legfőbb prototípusait. Nem, nem linkelek - ott van minden alul. Ahogy az élet minden területén tapasztaljuk, itt sem feltétlenül az ellentétek vonzzák egymást; inkább a "modort a modornak" elv…..
schokobanane (törölt) 2008.12.29 11:30:01
@feltételes reflex:

A Kis hercegből vett idézet már az általános iskolákban tönkre lett vágva, amikor is minden emlékkönyvbe, ha valaki nem tudott semmi eredetit kitalálni, ezt írta be. Én középiskola végén találtam meg és hajítottam ki őket, de előtte megszámoltam: öt év emlékkönyveiben huszonvalahányszor szerepelt az idézet. (Külön pont, hogy ebből kettő tanároktól származott.)

A klasszikus zenét igazából bárki lejárathatja, aki áhítatos arccal betolja a cd-lejátszóba valamelyik Brandenburgi versenyt, és elkezdi ecsetelni, hogy Bach miért jobb Mozartnál. Megfigyeléseim szerint a szóban forgó zeneértőnél sosem az a magyarázat lényege, hogy mi szép abban, amit hall, hanem hogy miért szebb/jobb valami másnál. Sokak figyelmét elkerüli, hogy összehasonlítani két dolgot még az óvodás is tud, a fogalmazás pedig későbbi korban kezdődik; ezzel azonban a zeneértő sosincs tisztában: ha gagyog valamit modorosat Bach zenéjének előnyeiről Mozart hátrányára, az egyrészt a hozzáértők glóriájában tünteti fel (hisz' lám, két zeneszerzőről is tud egyszerre értekezni), másrészt nem kell semmi személyes érzést felfednie az esztétikai élmény leírásával (mer ugye annyit mégsem mondhat, hogy "isteni", hogy nézne már az ki, viszont kábé eddig terjed a mondanivalója, hosszan beszélni a zenéről tehát nem tud, bár mindezt úgy tünteti fel, hogy ez olyasvalami, amiről nem is lehet; s mindenkinek, aki ért a zenéhez, ezzel tisztában kell lennie).
Modorosblog A modoros egyetemista 2009.01.07 08:14:00
Örülünk, hogy vagytok, ugye mindenki szavazott már? ;-) Ismét köszönjük a nemes viaskodáson túl közzétett kiválóan modoros MLM-es idézeteiteket - ígérem, hogy lesz még 2. rész is! Mai témánkat a magyar felsőoktatás világába becsöppenő gólyáknak köszönhetitek. Előre is…..
Ritkán kap a Homár olyan levelet, ahol nem az eladókra panaszkodnak, hanem épp az eladókat kizsákmányoló főnökökre. Ilyen körülmények között nem csoda, ha az eladók nem teszik oda magukat és aztán dőlnek hozzánk a felhúzott/átvert/megsértett vevők panaszai.Kedves…..
schokobanane (törölt) 2009.01.07 11:48:26
@Gumidomino:

Ismét dicséretesen fogalmaztál, nem is lehet mást hozzátenni.
Peer Chi a fertődi szállására panaszkodott, most megérkezett a vendégház üzemeltetőjének válasza is. A vendég gondja a hideg volt, hogy nem jött be neki a reggeli és a honlapon jelzett ellenére nem volt ingyenes transzfer a pályaudvarra. Most lássuk a másik oldalt.Feltételezem,…..
schokobanane (törölt) 2009.01.07 11:07:39
@Walter Melone:
Az olyanokat se fogom megérteni soha, akik ilyenkor rögtön előkapják az érintettek iwiwes meg fészbúkos adatlapját, és azokon nyammognak. Neked most valami pluszinfót ad a történtekhez az, hogy a csaj szőke vagy épp vörös, vagy hogy kik a barátai?
Szánalmas vagy.
schokobanane (törölt) 2009.01.07 11:09:59
@Gumidomino:
Te, olyan nyomoroncnak tűnik az a poszt már így az főoldalon, hogy bele se néztem. Szerintem nem maradtál se semmiről.
schokobanane (törölt) 2009.01.07 11:41:36
@Walter Melone:

Nem fogom neked részletesen magyarázni a különbséget. Aki szolgáltat, hirdeti is magát, és abból él, hogy ismerik, így szembe kell néznie azzal, ha olykor negatív kritikát kap. A magánszemély pedig magánszemély. Kicsit gondolkozz el ezen. Az önbíráskodás különben se a te feladatod, ha a szolgáltató nem kívánta feltüntetni a nevet, te milyen jogon ráncigálod elő. A jellemeden amúgy se sokat javít, akárkinek van igaza.

A hozzád hasonló hülye kíváncsiskodók linkkel együtt érdekes módon mindig akkor bukkannak fel, amikor bizonyos dolgok miatt anyázni lehet a posztolót. Olyankor soha senkinek nem jut eszébe, amikor közösen lehet szidni a szolgáltatót. Jaj, mért van ez?
Pálinkás jó estéket! ;-)Még jó régen, ifjonti hévvel olyan kijelentésekre ragadtattam magam, hogy:Ez a blog az általunk, általam modorosnak (ezáltal kerülendőnek és megvetendőnek) ítélt szófordulatokat, kifejezéseket, viselkedésformákat fogja tárgyalni.Jóskával minél…..
schokobanane (törölt) 2009.01.05 10:35:03
LyukasBogrács 2009.01.04. 20:27:51

Csapjuk még hozzá gondolatban, hogy "A kifogás a gyávák eszköze", sőt "Bátraké a világ!", és máris teljes ez a szép csokor. Mindig elképedek, amikor valaki az "Aki mer, az nyer!" szólást ennyféle külalakban meg bírja fogalmazni. Nyelvünk gazdagsága, úgylácc, nem ismer határokat. :P

belzebubó 2009.01.04. 22:45:20
Az AIDS-et nem gyógyítja? A rák terjedését nem állítja meg? Meg se veszem!

Amúgy szerencsétlen anyám is ezeknek a Zepter Bioptron lámpáknak a hívőtáborát gyarapítja. Több darabból álló komplett felszerelése van hozzá, már csak külön szobát kéne nyitnia, és járhatnának hozzá a betegek. Valahányszor valaki hazalátogat, obligát jelleggel mindig alájuk kell feküdnie, mert "felgyorsítja a nátha ás az influenza lefolyását, enyhíti a köhögést, csillapítja a fejfájást, a menstruációs görcsöket, a hát- és derékfájást, megszünteti a reumát, az izomfájdalmakat, javítja a bélműködést, begyógyítja a sebeket", meg mittoménmégmitcsinál, egyszóval kész házi Jézus. Egyszer végigolvastam a tájékoztatót, csak azon hökkentem meg, hogy lehet, hogy a világban még léteznek egyáltalán betegségek ilyen kütyük mellett.
(Mondjuk érdekes, hogy amíg anyám hívott, folyton köhögött a telefonba, meg fújta az orrát. Úgylácc, a házi Jézus is elkapott valamit, azé' nem szuperált olyan tökéletesen.)
schokobanane (törölt) 2009.01.06 23:48:13
@Balance Of Power:
Én megtettem. Persze már későn, mert ritkán látogatok haza, de amikor egyszer megtettem, már ott volt a sok kütyü, anyám meg az "egészséges életért" lőzung lázában égett.
/Az volt igazán a kínos, hogy éppen anyagi nehézségeim voltak, és az utolsó személy volt, akitől kölcsönkértem volna, de nem volt más választásom. Azt mondta, nem tud segíteni, mert volt ez a sok kiadása (itt széttárta a kezét, mutatva a lámpákat), meg egyébként is ilyen oxispréket vagy mialóbrokit kell vennie a lámpákhoz, amelyeknek flakonja kemény ezres zsetonokba kerül. Valószínűleg, így most belegondolva, ezért is olyan ellenszenvesek nekem ezek a lámpák :)/
Az mondjuk nem lehet vitás, hogy az év legjobb spamját kaptam meg hétfő délután, de az az érzésem, hogy Braco (ejtsd:Brácó) még hónapok múlva is ott lesz a viccesspam-élmezőnyben. Ha valaki nem ismerné, az érzékeny pillantású és csodahajú zágrábi férfi bemegy egy terembe,…..
schokobanane (törölt) 2009.01.06 17:32:30
@kisgalád:

Jaja, én kifejezetten csodálkoznék, ha monduk nyelvtanár vagy irodalomprofesszor lett volna korábban.

A Sörecet hirdetésére vonatkozó kérdés pediglen engem is csak a nagymamám szempontjából érdekel. Itt áll mellettem, ő kérdezi, esküszöm :D
schokobanane (törölt) 2009.01.06 23:06:50
@bikmakk:
Ott van, hogy 1000 huf a belépti. Menj, oszt nézd meg, ahogy néz :)

@szb9: Ezt a meghatottságérzést fejtsd mán ki kicsit bővebben.
schokobanane (törölt) 2009.01.06 23:13:01
@Chaoyang:
Jah, ez az APEH-dolog érdekes lenne.
Mondjuk egy számítást az is megérne, hogy ha 1000 huf a belépti, és semmi másra nem megy, csak a szervezésre meg a helyszínbérletre, a költség összesen mennyi lehet, valamint akad-é különbözet többezer ember x 1000 huf bevétel és a költségek között, s ha igen, az vajh hová megy.