Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarvidék

275 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A KDNP szerint amikor lehetőségük lett volna, akkor a szocialisták számára nem volt fontos a szegénységben élők sorsa, a szegénységi kockázatok felszámolása, mivel a közpénzek eldorbézolásával voltak elfoglalva.    Stágel Bence és Sáringer- Kenyeres Tamás…..
A nagy hagyományokkal rendelkező nyúltenyésztésben, illetve –feldolgozásban a növekvő kereslet miatt jelentős fejlődési lehetőség van Magyarországon – jelentette ki Fazekas Sándor Lajosmizsén, az Olivia Kft. nyúlfarmján tett látogatásán.    A…..
  Egy tárcák fölött álló, önálló kormányhivatalnak kellene őrködnie a hungarikumok fölött a Hungarikum­szövetség szerint. A szervezet a költségvetésben is önálló sort különítene el a magyar értékek védelmére és elismerésére, s ez összességében nem…..
Az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozik a kulturált borfogyasztás iránt, és a fogyasztási szokások is kezdenek eltolódni a minőségi borok irányába. Az IKSZ egy folytatásos programsorozatot kíván elindítani, amely segít eligazodni a borok világában. Első alkalom…..
Az IKSZ Környezet és Energia Munkacsoportja szeretettel meghív a Regionális Környezetvédelmi Központ (passzív irodaház) látogatására! Helyszín:  Regionális Környezetvédelmi Központ, 2000 Szentendre, Ady E. u. 9-11. Időpont: 2012. március 6 (kedd) 16:00h. Regisztráció:…..
 Tizennegyedik országértékelő beszédét tartotta Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárison. A kormányfő elmondta: Magyarország új alapokon áll, és ezeket az alapokat senki sem szedheti fel. Devecser és Kolontár újjászületése megmutatta, nincs olyan mélypont, melyből ne…..
  Kevesebb, de jobb minőségű alapanyagokból készült terméket vásárolnak az utóbbi időben a magyar fogyasztók, akik előnyben részesítik a minőségi hazai élelmiszereket. A rossz gazdasági helyzet miatt Magyarországon ugyanakkor tovább csökken az idén a háztartások…..
                 2012. február 7-én újra kinyitja kapuit a Tanyasi Áruk Boltja a Havanna utca 50. szám alatt, melyben elsősorban a felső-kiskunsági tanyavilágból származó zöldséggel-gyümölccsel és…..
  Nem mindegy, hogy a 2011-ben 280 milliárd forintnyi közvetlen támogatáshoz a jövőben milyen feltételrendszer szerint jut hozzá a magyar mezőgazdaság- mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mezőgazdasági Vállalkozók…..
Születésének 101. évfordulóján Ronald Reaganre emlékeztek a kormánypártok ifjúsági szervezetei, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a és Fidelitas a fővárosban, az egykori amerikai elnök tavaly felállított szobránál. Stágel Bence, az IKSZ elnöke beszédében…..
  Megkezdte az állami termőföldek haszonbérbe adását a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA). A 65 ezer hektárból mintegy 33 ezerre már sikeresen pályáztak az elmúlt hónapokban. Az NFA ezerötszáz gazdálkodóval köt szerződést a következő napokban, akik átlagosan…..
 Hétfőn közzéteszik a nemzeti alaptanterv szakmai tervezetét, és egy hónapon át folytatnak róla társadalmi vitát – jelentette be Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára pénteken Debrecenben. Az államtitkár…..
  Háromszázezer hektárra szeretnénk növelni hazánkban a biogazdálkodás alá vont területek nagyságát 2020-ig, ezért a tárca ökológiai mezőgazdálkodási programot dolgoz ki. Kiemelten támogatjuk a biogazdálkodókat, segítséget nyújtunk az átálláshoz – mondta…..
 A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt kéri, hogy mindenki figyeljen egymásra a rendkívüli időjárásban; mint Pálffy István frakciószóvivő az MTI-vel közölte: külön kérik az Országos Polgárőr Szövetség tagjait, hogy sűrítsék a járőrözést. A KDNP szociális…..
Réthelyi Miklós szerint megdöbbentően kevesen tudnak, és megdöbbentően keveset tudunk a rendszerváltás után több mint húsz évvel a kitelepítésekről. A miniszter az „Országgyűlési határozat a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók…..
  A töméses takarmányozással előállított kacsa-, és libamáj termékekről, nemzetközi kereskedelmükről is szó volt a Magyar-Francia Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Munkacsoport 9., budapesti ülésén. A kacsa– és libamáj védelmére a francia fél közös,…..
Precedens értékű nemzetközi állásfoglalást sürgetett a világméreteket öltő telekspekuláció ellen az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) soros ülésén a Vidékfejlesztési Minisztériumban, ahol a VM szakfőosztályainak és háttérintézményeinek illetékes…..
A magyar mezőgazdaságnak világszínvonalú képzésre van szüksége, amely az exportképesség növelését is szolgálja. Az európai uniós közös agrárpolitika (KAP) meghatározó Magyarország számára, de csakis a magyar sajátosságok messzemenő figyelembe vételével, jelentette ki…..
Patay Vilmos országgyűlési képviselő felkérésre a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet illetve az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoportja is részt vesz az új szövetkezeti törvény szakmai előkészítésében.   Magyarországon a…..
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség debreceni szervezete mély megrendüléssel értesült a 20-25 év körüli fiatalember tragédiájáról, aki  a GINA nevű dizájnér drog túladagolása következtében hunyt el Debrecenben.    A fiatalok drogfogyasztásáról…..
Az erős európai uniós kohéziós politika és közös mezőgazdasági politika (KAP) megőrzésének fontosságát hangsúlyozta Martonyi János pénteken Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek a 2014-2020 közötti uniós költségvetéssel foglalkozó eszmecseréjében. A…..
 A kormányfő elfogadta Ángyán József lemondását a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári tisztségéből. Utódjáról később dönt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.     Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Ángyán József lemondását, miután…..
  Január 31-ig adhatják be pályázatukat a mezőgazdasági termelők, illetve a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek kertészetük korszerűsítésére. A mezőgazdasági utak építéséhez, felújításához is a hónap végéig lehet támogatást kérni a…..
  Évi, mintegy 1,2 milliárd forintos uniós forrásra pályázhatnak 2013-ig a méhészek a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében. A január 26-tól hatályos rendeletmódosításnak köszönhetően, támogatást kaphatnak a termelők régiós rendezvények szervezésére és…..
  Jelentősen nőtt tavaly a gépberuházás a mezőgazdaságban: az első kilenc hónapban az értékük meghaladta az 51 milliárd forintot, ez 68 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten, a 30. AGROmashEXPO…..