Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M1/23

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Honvédségben több féle málha mellény van rendszeresítve, de ezek mellett léteznek még félhivatalos vagy egyéni beszerzések is, nem beszélve az ajándékba kapott felszerelésekről. A hivatalos beszállítók mellett van azonban egy egyéni kezdeményezés is, illetve még egy…..
Na, akkor miután depressziós lettem, hogy soha többé nem ihatok jegeskávét, és általam megbízhatónak tartott orvosok két hét és egy év hosszúságú diéta között mindenfélét javasoltak, úgy döntöttem, ezt az ábrát fogom követni. Bár 2007 óta már fejlődhetett a tudomány,…..
isolde Oversharing 2013.05.14 10:33:43
Én egyébként sose fogadtam meg olyasmit, hogy majd nem fogok egyfolytában a babáról meg szoptatásról meg pelenkákról beszélni, sőt, dühös voltam, amikor valaki meg akarta velem ígértetni, hát én arról beszélek, ami épp foglalkoztat, bocs. Majd nyilván lezajlik ez az időszak…..
Az izraeli hadseregre jellemző az a mondás, hogy „If it aint broke, dont fix it”, (ha valami működik, kár javítani). Emiatt használnak még mindig majd ötven éves tervezésű harci gyakorló ruhákat is. Az elit egységeknél voltak próbálkozások különféle villámzáras…..
Combat Gear Blog Morale Patch-ek 2013.02.27 08:00:00
A tépőzáras egyenruhák meg jelenésével és a „tépőzár központú” felszerelések elterjedésével meg jelenetek a katonák között az önkifejezés 21. századi eszközei, még pedig a „morale patch”-ek. Bár napjainkra már a korábbi évtizedekhez képest a katonák jóval…..
M1/23 2013.03.03 02:40:43
@apravetz:
A polgáriéletben legalább kétszer hitelesítik próba útján, hogy beadható e az adott tasak vér. Először gyors teszt és beadás előtt közvetlenül is. Egyébként nálunk akármi lehet tetoválva, felrakva, leírva (akár orvosi papíron is) nem fogják elhinni, és megcsinálják a teszteket. Bár én is hordok vércsoportosat, meg ezt :
milspecmonkey.com/store/components/com_virtuemart/shop_image/product/05a4597bea5285290f64a08033ddba19.jpg
A warbeltek között túl sok kombinációt és változatot nem nagyon tudunk már megkülönböztetni. A fő különbségek amiket észre vettem, azok a merevség-párnázás, rögzítési pontok. A Blackhawk warbeltje nem merevített, a párnázás viszont elfogadható rajta. Mivel se…..
Sajnos, vagy éppen szerencsére elérkezett a 2012-es év vége. Szóval először is következzen egy lista az általunk legjobbnak,legkedvesebbnek és legfontosabbnak ítélt tíz bejegyzésről. 82M kezeslábas Budavári tűzoltó őrs 2008M esővédő Taktikai Málhafelszerelés Készlet…..
M1/23 2013.01.01 18:59:56
Ha már ilyen szép napra ébredtünk , akkor tekintsük meg a tegnapi nap BME-n történt eseményeit egy másik szemszögből, mégpedig a rendőrség szemszögéből. Az egy tény, hogy az utóbbi hónapok eseményeit követően a közvélemény szemében, finoman fogalmazva, a TEK-ről nem…..
M1/23 2012.09.14 20:48:09
@ozseb:

"Az már megtörtént", felrobbant (Batthyány tér, csomagban volt elrejtve) és, hát sajna mindenki szempontjából szarul sikerült. Hogy úgy mondjam Cikkünk főhősének és a most csak említett összes társszerveknek is csiszolgatni kell a dolgot, hogy élesben ne legyen ultra gáz belőle....
M1/23 2012.09.15 17:56:27
@Combat Gear Admin:
Nem rég volt egy gyakorlat éjszaka. Mentők, Tűzoltók, Rendőrök, TEK miegymás. A terrorista gyanús személy elfogása közben, egy kis lövöldözést követően (vagy utána, ez már nem lényeg) elpukkantja a nála lévő csomagot a "csúcsforgalom kellős közepén". Szóval nem egy sikertörténet. Én másokról nem nyilatkoznék, de mentés szempontjából biztos, hogy nagyon ciki lenne....
Az utóbbi pár bejegyzésnél olyan hozzászólások születtek, amik a Magyar Honvédség személyi felszerelését firtatták. Úgy hogy álljon itt néhány szemelvény, a honvedelem.hu legutóbbi terméséből. A hivatalosan rendszeresített személyi felszerelés részét képezi a vászon…..
Combat Gear Blog A Crafter sztori 2012.08.22 08:00:00
Vezető hír volt pár hónapja, hogy 37 új mentőgépjármű kerül az Országos Mentő Szolgálat tulajdonába. Az átadás után elég sok negatív visszhangot lehetett hallani, ezért kaptunk az alkalmon és megnéztük mi magunk is az új mentőket. Ide haza sajnos a mentősöket méltatlanul…..
M1/23 2012.08.24 23:33:20
@Combat Gear Admin:

Én csak 13 éve csinálom. A "tömpe" orrú Toyota óta mindegyik típuson dolgoztam. Mindegyiknek meg van a maga "fílingje" :). Az én saját véleményem az, hogy, ha az aznapi társad, vagy társaid jók, jól érzitek magatokat, akkor nem számít az autó. A második generációs Fordokat szerettem, mert pont kaptunk anno abból is egy újat a KIM egység számára. Nagyon sok jó élményem fűződik hozzá.
M1/23 2012.08.27 12:25:39
@Combat Gear Admin:

Toyota az elején futott esetkocsiként néha, de aztán csak kétszemélyes autóként használták őket. (ONE és szállító, ma már mindkettőt mentőgépkocsinak hívják)
Combat Gear Blog Haix Fire Flash 2012.07.02 08:00:00
A tűzoltóságnál, bizonyos esetekben, lehetőség van a Haix Florian Pro helyett Haix Fire Flash tűzoltó bakancs kérvényezésére. Erre egy orvosi vizsgálat után kerülhet sor, amennyiben kiderül, hogy az adott személy ortopédiai problémákkal küzd. A Florian Pro-hoz képest a fő…..
Combat Gear Blog Gallet F1SA 2012.05.21 08:00:00
A magyar tűzoltók számára a Gallet F1-es tűzoltó sisak lett rendszeresítve. Az MSA felirat azért található a sisakon, mert már felvásárolták a Gallet céget.   Az F1-es sisak véleményem szerint, az első  tűzoltó sisak volt amit kifejezetten ilyen célra készítettek…..
Combat Gear Blog ATS RAID Pack II 2012.05.01 08:00:00
Az ATS egy amerikai cég, amely túl sok mindent nem árul el magáról, csupán annyit, hogy katonák és rendőrök találhatók a vezetőségben. Büszkén hirdetik is, hogy „ez egy veteránok által irányított vállalkozás”.   A RAID pack négy oldalán található PALS…..
Combat Gear Blog Ironclad Tac-Ops 2012.01.23 07:00:00
A taktikai kesztyűnek két feladata van. Védeni a kezünket a különféle környezeti behatásoktól, és elősegíteni a fegyverek kezelését. Megizzadva csúszós lehet a markunk, illetve a fegyver részei felsérthetik a kezünket.   A környezeti behatások is lehetnek többfélék.…..
Ahogy olvastam, a "kincstári" felszerelésetek rossz minősége vagy hiánya vezetett oda, hogy sajátot készítsetek. Honnét jött az ötlet, hogy már meglévő katonai mellényeket vegyetek alapul? Merre láttátok ezeket?   Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne…..
M1/23 2011.11.28 22:01:51
@Eaven:

Köszönöm a Kérdéseket!

Elsőként az érdekelne, hogy zajlik/zajlott az eszköz tesztelése?

A prototípus prototípusait a munkánk közben teszteltük, valamint az előző termékek tapasztalatait összegeztük és tovább fejlesztettük.

Ezzel kapcsolatban pedig, hogy mennyire használható hideg téli körülmények között, nagykabáttal, kesztyűben?

Jól állítható a méretezése, ezért kabátra is fel lehet venni. Mi mindig kesztyűben dolgozunk. A gumikesztyű sokkal érzékenyebb a rossz cipzárra, de sokszor használunk munkavédelmi kesztyűt is. A cipzárak nagyméretű húzókkal vannak ellátva. És meg van növelve húzózsinórral is.

Másik dolog, hogy a fejlesztésénél gondoltatok e a női felhasználókra. A fenti képet elnézve ötlött fel bennem, hogy egy nagyobb mellbőségű felhasználó is magára tudja e igazítani a mellényt?

Az egyik tesztalanyunk egy lány volt, igen nőies alakkal. Az ő elmondása alapján nem volt kényelmetlen viselet

Szintén a fenti kép apropóján, a mellény mellrészén a szám alatt található egy cipzár, ez mire szolgál? Lehet, hogy ez a magyarázat az előző kérdésemre?

Nem, az egy nagyméretű körbe érő adminisztrációs zseb. Tollak, mappák, memorix, protokollok, eset lap, menetlevél, papírok, cigi, csoki, meg ilyen dolgok számára

Még az előző posztban szerepelt egy kép a hátsó részéről, hiányolok innen egy rögzítési pontot helikopterről való leeresztéshez. Ez elkerülte volna a figyelmem vagy nem tartjátok szükségesnek?

Nem, nem kerülte el a figyelmed. A rendszert úgy terveztük, hogy ipari alpin teljes test hevederezettel lehessen együtt használni, így annak mind a három bekötési pontja jól csatlakoztatható, ha mellény alatt van. Mi a hátsó bekötési pontot csak szűk helyről való kimentésnél használjuk, Helikopterhez a mellkasit és az elülsőt. (Bár a magyar helikopteres mentők nem használnak ilyen dolgokat....)

Összesen hány és milyen célú speciálisan ehhez készült rekesz létezik hozzá? Az előző posztban volt erről szó ha az ott szereplőkkel ezek mint fel is lettek sorolva akkor nem szóltam.

Ha jól emlékszem felsorolták az összeset, mindjárt megnézem, de a rendszer fejlesztés alatt van még mindig, a repertoár bővül. Jelenleg kilenc féle rekesz és zseb van.

Végül egy nem túl kellemes de a felhasználás céljából adódóan lényeges kérdés, kimosható e a vér az anyagból?

A vért nagyon kevés anyagból távolítható el nyom nélkül, de igen viszonylag jól ki lehet szedni ebből a típusból. (Nem kötekedésképpen de szerintem nem a vér a legrosszabb dolog ami a ruhánkra kerülhet. Az előző mellényeinket elég sok hatás érte. Mosógéppel mindent ki lehetett szedni eddig.)
M1/23 2011.11.29 03:03:36
@Hummer:

Igen ők használnak kéket is meg zöldet is. Azért választottuk a piros színt, mert erre felé ezt ismerik úgy, mint "vészhelyzeti" szín. Most az EU-s irányelvekben a pirosat részesítik előnyben. Az Angolok szeretnek mindenben mást csinálni, bár személy szerint én szeretem a kéket és a zöldet is az általad említett okok miatt.
M1/23 2011.11.29 09:11:10
@Dobri:

Az oldalsó munkahelyzet pozicionáló rögzítési pontok is használhatóak. Az összes bekötési pontról beszéltem, bár hozzá tehettem volna, hogy az elsődlegesekről beszélek. És igen valóban így öt bekötési pont van. Köszönjük a helyreigazítást...:) És ezek szerint az ember mindig találhat éredkes dolgokat :)
Azt már a legtöbb olvasó tudja, hogy idehaza igenis készítenek katonai felszereléseket több-kevesebb sikerrel. Arra is láttunk már példát, hogy ezekhez általában különféle már bevált példákat vesznek alapul. Azt is tudjuk, hogy sok esetben ezek nincsenek propagálva kellő…..
M1/23 2011.11.23 15:53:20
@Eaven:
Köszönjük! A comb zsebet már sokat használtuk gyakorlatban, elég jól működik, annyit módosítottunk rajta, hogy ez is modul rendszerű lett, így már nem csak ezt lehet oldalra elhelyezni.
Fényvisszaverő felületek vannak rajta, csak leszedhetők, hogy mindenki a saját igénye szerint rendezhesse azokat, valamint a cipzáras zsebek peremébe bele van varrva egy kéder amely szintén fényvisszaverő. <Amikor az összes rajta volt nem lehetett fényképezni, mert a vakukat nem lehetett úgy beállítani :)>
M1/23 2011.11.24 00:53:23
@Mokker:
Nem kaptunk hozzá támogatást, ez egy prototípus, egy pályázatra készítettük. Nem ezt a típust hordták már többen. Azt korábban készítettük, mindet megrendelésre. Aki pedig az OMSZ-nál viselte mind a saját költségén szerezte be.
M1/23 2011.11.25 10:54:31
@auer:
A feliratok helyére bármit fel lehet tenni, vagy el is hagyhatóak. Ezt azért csináltuk így, mert ha több ember dolgozik együtt, ne legyen félreértés, hogy hova kell nyúlni. Előfordul, hogy foglalt mindkét kezem, és kérek valamit egy olyantól aki nem ismeri a mellényt, vagy nem szakképzett. A feliratok fluoreszkálnak, így sötétben is jól láthatóak.
  A témában főleg csak az egyik oldaltól olvashattunk és halhattunk kommenteket ezidáig. Azonban volt szerencsém megkérdezni, egy Amerikában élő, és a fegyveres erők állományát gyarapító hölgyet is, mi a véleménye a dologról.   Úgy gondolja ha egy nő teljesíteni…..
Az utóbbi időben, az amerikai hadseregben történt néhány változtatás. Az egyik ezek közül, a "don't ask,don't tell" politika megszűntetése. Ez annyit jelentett, hogy amennyiben valaki nem kérkedett a homoszexuális beállítottságával, nyugodtan jelentkezhetett a fegyveres…..
M1/23 2011.03.28 23:32:59
Szóval elég régóta probléma ez a mentőknél (és a tűzoltóságnál is). Nők nem dolgozhatnak nálunk ápolói illetve gépkocsivezetői beosztásban, csak orvosként, vagy mentőtisztként. Az első probléma általában a nők részéről, hogy miért van ez. Régen arra a munkavédelmi törvényre hivatkoztak, hogy nők csak 30, a férfiak, viszont 50 kg-t emelhetnek. (ez már régen is hülyén hangzott) Ma, ha jól tudom már ez a törvény nem érvényes, de nőt továbbra sem vesznek fel ezekbe a beosztásokba. Miért? Nem tudom. DE! Ez most a saját véleményem: Még ha létezik is férfi teherbírású nő, valahogyan nem tudom elképzelni őket a hordágy másik felén. Az ember nem tud velük úgy beszélni. Ha jól kezelik akkor is havonta gyengébbek, nehezebben kezelhetőek, néhány napig. A férfi kollégámat tudom hogyan állítsam le, Egy nővel nem beszél úgy az ember. Ha bajba kerülünk (itt is előfordul) valahogy jobban érzi magát az ember, ha egy férfi védi a hátát, mintha egy nő. És sorolhatnám a sztereotípnek tűnő érveket, de se vége se hossza. Ha háromszemélyes kocsin az orvos/MT nő akkor 97% esély van arra, hogy az ápoló és a gépész között versengés alakul ki, ami egy ideig jópofa, de, ha az adott nő ezt kihasználja, akkor bántó és bomlasztó. Ha ez az egység kerül bajba, akkor egy női egységvezető olyan mint a hokikapus, a többiek indokolatlanul nagy felelősségvállalással reagálnak, ez pedig sérüléshez vezet. Ennél a cégnél valóban él a bajtársiasság, és a szó valódi értelmében, tehát, hogy mindenki értse: vannak nők akiket bajtársamnak nevezek, mert jártunk olyan szituációban ami után ez szerintem kijár. És igen, ha egy nő jól kezeli ezt a helyzetet (nehéz ügy ám) akkor lehetnek jó egységvezetők, de ez azt feltételezi, hogy mindenki pontosan tudja, hol a helye, mi a feladata, és mik a határai az adott egységen belül. Elnézést! Kicsit hosszú, de erről órákig lehetne beszélni.