Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miumiu

4 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten befejeztem az idei év egyik legígéretesebbnek mondott fantasy sorozatának induló évadát. Noha sok dícsérő értékelést olvastam én vegyes érzésekkel áltam fel a televízió elől; bár alapvetően nagy kedvencem Nail Gaiman, nem tudok abszolút rajongással tekinteni erre a képregényadaptációra.…..
Az enyénszólva felemásra sikeredett Trónok Harca sorozat befejezése után nem tudtam sokáig haragudni a készítőkre, sőt már alig vártam, hogy Westeros világa újra magába szippantson. A tegnapi premier napján, ahogy hazaértem este a munkából dőltem is be az ágyba megnézni a Sárkányok Háza spinoff…..
Kimondott szerencsénk volt idén nyáron, hiszen nem voltak utazási korlátozások, végre nem kellett semmire tanulnom és szabadságom is maradt, nekivághattunk tehát egy külföldi utazásnak. Mivel a bakancslistámon igen előkelő helyen szerepelt az Amalfi-part, Olaszországba pedig igen jó áron kaphatóak…..
Girl gone geek Már megint reboot 2022.08.18 08:53:21
Nem tudom miért térek vissza újra és újra a blogformátumhoz. Az elmúlt időszakban próbálkoztam más platformra terelni a dolgokat, a képes, videós közösségi média könnyebb, gyorsabb, látványosabb, mégis maradt az írás. Úgy látszik, hozzám ez a műfaj áll a legközelebb.  Az elmúlt öt (úristen!) évben…..
Megmondom őszintén, nekem a sorozatok rajongójaként is bejöttek a Star Trek reboot mozik. Kivétel talán a harmadik részt, amit egyszerre volt sok és kevés is, de még arra is azt tudom mondani, hogy többé-kevésbé elégedetté tett. Az akciósított Trek működőképes, viszont a trilógia után a Discoverytől…..
Az emberek jelentős része azért kezd el sportolni, mert elégedetlen az alakjával. Közülük is a legtöbben vélt, vagy valós túlsúlyuktól szeretnének megszabadulni. Szinte minden héten látok egy-két új arcot a teremben, akik zavartan izzadnak valamelyik kardió gépen. A többség odáig jut el…..
Miumiu 2017.08.02 14:16:24
@telkoe: Igen, valójában úsznom kéne az eü szempontból teljesen passzolna. :) Viszont a lakóhelyem közelében nincs uszoda (vagy nem olyan, ami még munkaidő után eset 7-8 között is nyitva van) és a hosszadalmas készülődés is elveszi a kedvem főleg az őszi-téli hónapokban, amikor legalább fél órám elmegy hajszárítással.
Most pont a munkahelyem közelében szemezek egy uszodával, ahol van úszás és aquafitness is. :)
Nincs egyszerű dolga az ember lányának inzulinrezisztensként vagy cukorbetegként, netalán ha ehhez még ilyen-olyan ételérzékenység vagy allergia is párosul, akkor igen csak sokáig kell kutakodnia, mire megfelelő vendéglátóhelyet talál. Számtalanszor találkozok olyan éttermekkel vagy kávézókkal,…..
Miumiu 2017.07.14 23:22:39
@Attilajukkaja:
Kedves Jukka!

A dietetikus nálam is a megengedett köretek közé sorolta a bulgurt és a kuszkuszt (IR).
Nem tudom mennyire megengedett más blogját linkelni, de itt van egy egy nagyon jó bejegyzés, ahol még le is van fényképezve, hogy elkészítve mennyi lesz az egyes köretekből a 100 grammos adag: www.160g.hu/2017/01/mennyi-koretet-egyunk/ a ch érték is mindegyikhez ki van számolva.
Nekem főleg az elején nagy segítség volt.
A kilencvenes évek rajzfilmei felnőtt fejjel visszanézve olykor meglepően ijesztőnek tudnak bizonyulni egy-egy nosztagikus pillanat során - az alábbiakban öt, számomra maradandó élményt osztok most meg veletek...
A Netflix nemrég bemutatta a Castlevania játéksorozat alapján készített anime sorozat első előzetesét, mely némi nosztalgikus bevezetés után megadja a kellő alaphangulatot: a készítők kifejezetten sötét és kegyetlen tónusú világot álmodtak meg a Castlevania minisorozathoz. A július 7-én érkező…..
Ha a mai házasságokat vizsgáljuk, érdemes a legalább 10-15 éves, vagy annál is hosszabb ideje működő kapcsolatokat analizálnunk, mert ezekben alakul ki leginkább az együttélés sokszínű gazdagsága. A házasságoknak több fajtája is működni tud ugyanis: vannak az ideális kapcsolatok, melyek képesek…..
Miumiu 2017.05.01 22:13:24
Gyermektelen nőként bennem számos kérdést felvetett ez a poszt. Az egyik rögtön az, hogy a gyerekek előtt nem volt probléma a házimunka elosztása? Nem szeretném a babával otthon lévő édesanyák érdemeit semmibe venni, mert bizonyára rendkívül időigényes és a végletekig megterhelő feladat egy piciről gondoskodni (nemhogy háromról), de házimunkát az embernek gyerektől függetlenül végeznie kell. (Én például amellett, hogy teljes munkaidőben dolgozom és mellette 2 egyetemre is járok egészen jól elviszem a háztartást, pedig a férjem maximum csak fűnyírásra szervezhető be. :) )
Azt sem igazán értem, hogy miért a férjet kell hibáztatni azért, ha többet dolgozik és kevesebbet házimunkázik amíg kicsik a gyerekek? A párommal mi is gyerekvállalás előtt állunk és már jó előre megbeszéltük, hogy neki jóval többet kell majd dolgoznia az én kieső jövedelmem pótlására. Tulajdonképpen teljesen logikus.(Számomra ez inkább tiszteletre méltó dolog, mint valami olyasmi, ami miatt hibáztatnám.) Egyébként ha valamit, akkor a jogszabályi környeztet, a magyarországi jövedelmeket vagy a szociális hálót lehetne okolni azért, mert a családoknak extra terhet jelent, ha egy nő nem rohanna vissza dolgozni, amint 1 éves a gyereke (vagy netán többet szeretne). Amúgy meg őszintén, manapság ahol a csapból is az folyik, hogy az anyaság milyen kihívást jelent és egyáltalán nem ciki, ha egy nő más -akár szakember - segítségét kéri a problémái megoldásához, úgy gondolom lelkiekben fel lehet készülni arra, hogy lesznek benne olyan hullámvölgyek, amikor mindenkinek marha kemény lesz.
Összességében én azt vallom, hogy a problémákról beszélni kell, lehetőleg rögtön, ahogy az ember érzi, hogy valami nem kóser. Legalábbis sejtésem szerint a fenti történet sem úgy zajlott, hogy egyik nap még a tündéri aranyos feleség volt otthon, aki másnap reggel már egy frigid banyaként ébredt. Egy kapcsolat megromlása folyamat és sok esetben nem is rövid (ellenben ha időben eszmél az ember sok és fáradtságos munkával igenis visszafordítható). A folyamat részleteibe természetesen nem ment a poszt, úgyhogy megint csak magamról tudok nyilatkozni, én ha (bármilyen helyzetben, akár munka, akár családi) azt érzékelem, hogy valami nagyon rossz irányba halad első dolgom szólni és bőszen megoldási stratégiákat kidolgozni, itt maximum csak a másik fél nyitottságának hiánya lehet akadály. :)
Poszternek tippként én sok, tartalmas beszélgetést javasolnék (akár terapeutával) és ha 1 év múlva is az a közös vélemény, hogy nem lehet helyrehozni a dolgot, akkor válás.

Már csak annyit szeretnék, hogy ha egyszer gyerekem lesz és én is megkergülnék legyen mellettem valaki, aki kíméletlenül a képembe nyomja ezt a hozzászólást. :D
Miumiu 2017.05.01 22:48:08
@Cicaszemű: Remélhetőleg, ha lesz gyerekem este 11-kor már rég aludni fog és zavartalanul írogathatom a dolgaimat :)
Miumiu 2017.05.03 12:24:57
@FlybyWire:
Nézd, mivel azzal nyitottam, hogy nekem még nincs gyerekem, valóban nincs rálátásom. :) Mivel tényleg szinte mindenkitől azt hallom, hogy a gyerekvállalás nagyjából 600%-os munkateher növekedést jelent és az ember 3 percre sem mehet ki a wc-re, mert ennyi idő épp elég a gyereknek ahhoz, hogy intergalaktikus katasztrófát idézzen elő egy plüssjáték segítségével, kénytelen vagyok elhinni, hogy egy kicsivel otthon lenni valóban ennyire nehéz. :)
Ugyanakkor még csak gyerekvállalást tervezgetőként be kell vallanom, hogy marha félelmetesek ezek a kilátások és kapaszkodom a reménybe, hogy azért ilyen tűrhetetlenül rossz. :)
Hosszabb retrospektív a játékról: Amnesia: The Dark Descent (2010) Minden idők legfélelmetesebb videojátéka. Talán akadnak akik vitába szállnának ezzel de aki akár csak egyszer is végigjátssza Daniel a Brennenburg kastélyban tett hátborzongató kalandját, az egészen biztosan…..
Miumiu 2017.05.01 18:44:56
@László 88:
Nem játszom vele, mint fentebb írtam, abbahagytam félúton :)
Egyébként a javára írom, hogy mind atmoszférájában, mint történetében nagyon hangulatos játék (ráadásul Lovecraft az egyik kedvenc íróm, eleve így bukkantam rá). Csak sajnos a játékmenet annyira nem nőtt a szívemhez. De hát ízlések és pofonok ugye... :)
Miumiu 2017.05.01 18:57:17
@m.t.: Túlélőhorrorban a Silent Hill és a Resident Evil szériákon szocializálódtam, alapvetően semmi bajom azzal, ha egy játék félelmetes :)
Azt nem szeretem, ha egy játék kizárólag vagy nagyon nagyrészt arra épít, hogy félelmetes és semmilyen eszközt nem ad arra, hogy a játékos megküzdjön a félelem tárgyával (igen tudom, a tehetetlenség érzete hivatott arra, hogy még jobban parázzon a gamer). A hangulat mellett viszont én általában igénylem, hogy megfelelő arányban legyen harc és/vagy fejtörő is a játékmenetben, nekem itt az utóbbiak hiányoztak. :)
Viszont, hogy írjak pozitívat is (nem akarom szegény Amnesiát indokolatlanul ekézni, mert attól, hogy nem az én világom, egy egyedi és hangulatos játék) a történet kifejezetten tetszett, azt a játéktól függetlenül végig is olvastam. :)
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
A Milka a Kraft Foods legnépszerűbb tejcsokoládé-márkája. 1825. november 17-én alapította meg Philippe Suchard svájci cukrász Neuenburgban. Egy új, kézzel készített desszertnek hirdette, amelynek a receptjét nem adta oda senkinek. A márka szimbóluma a mindannyiunk által jól ismert  tehén, amely…..
Régóta tervezzük már, hogy ellátogatunk a Harry Potter londoni stúdiójába, de eddig valahogy még nem jött össze a dolog. Kellemes meglepetés volt, amikor kiderült, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, mivel idén nyáron a világ számos nagyvárosa után Brüsszelbe érkezik a Harry Potter: The…..
  Kérdezi a kolléganő a munkahelyen, egy ismeretlen kismama a buszon, a nőgyógyász a rákszűrésen és egy régi „kedves" ismerős a kávézóban. Először is: Tessék? Másodszor pedig: Márminthogy TESSÉK??? Persze először én is csak pislogok, mint hal a szatyorban, aztán amikor már nem,…..
Amint megérkezik a videokártyám az egyik ismert magyar számtech boltból (Gtx 1080-ra várok, Asus Strix modellre), mindenképpen írok majd magamról egy hosszabb lélegzetvételű bemutatkozót és kaptok hozzá néhány képet is, hogy jobban megismerjétek becses személyemet :) . Hogy addig se unatkozzunk és a…..
Jó fotót készíteni nem egyszerű. Különösen jó fotót összehozni pedig még nehezebb. Na de hogyan lőjünk „lehetetlenül” szép fényképeket? Természetesen Photoshoppal! Egy nemzetközileg ismert és elismert fotós, Peter Stewart most megmutatja, hogy milyen különbség van egy „lehetetlenül” szép kép és a…..
Miumiu 2016.04.15 08:58:50
Lehet, hogy az én ízlésemmel van probléma, de nekem a hozzáértéssel csinált HDR tetszik és el tudom fogadni művésziként. A művészet sok mindent elbír, Picasso sem a realisztikus emberábrázolásairól híres...
Nem hiszem, hogy annyira le lehetne egyszerűsíteni a képletet, hogy aki PS-t használ béna fotós, aki nem használ az meg szuper. Egyrészt a fényképezőgépek nem véletlen tudnak raw formátumba fotózni és aki komolyan műveli nem .jpg-re állítja, hiszen a raw sokkal több lehetőséget nyújt az utómunka során.
Másrészt attól hogy valaki psmágus még nem biztos hogy megtalálja a megfelelő kompozíciót, vagy eltalálja az élességet, pedig ezek is kellenek egy jó képhez.
Több expozíciót fotózni és összemontázsolni, hogy a legjobb dinamikatartományt kapja az ember egyáltalán nem ördögtől való. Ott egy kicsit felhúztam a szemöldököm én is amikor láttam, hogy a felhőket egy másik képről teszi a háttérbe a fotós, ugyanakkor elismerem, hogy marha bosszantó tud lenni ha az ember kimegy valahova és minden klappol csak szép felhők nincsenek (persze ilyenkor az a legjobb ha az ember addig jár az adott helyszínre amíg minden tökéletes nem lesz, de egy nyaralás alatt már kevéssé kivitelezhető).
Két műfajban tartom megengedhetetlennek a photoshopot: a sajtófotó és a vadon élő állatok fotózása, mert ezekben a műfajokban a hitelesség az első számú szempont, kevésbé a művésziség.
A PTC nevű gittegylet szerint az American Horror Story idei évada minden idők legkárosabb kontentje a gyermekekre nézve, írja a Hollywood Reporter. Jó, Ryan Murphy sorozatában van minden, csaj-csaj, csaj-pasi, pasi-pasi, csaj-csaj-pasi és pasi-pasi-csaj-csaj szex is, meg sok vér és…..
Miumiu 2015.10.23 13:12:30
@Attila Racz: Pontosan azt írtad le, amit én is gondoltam olvasás közben.

Számos dolog van a televízióban, moziban, Interneten, ami nem gyereknek való tartalom, viszont igenis a szülő kötelessége odafigyelni arra, hogy a gyereke ne fusson bele olyan dolgokba, amik károsak lehetnek a számára.

Azért az AHS egy olyan sorozat, aminek a korhatári besorolása kint az USA-ban TV-MA, ami a legszigorúbb kategória és határozottan azt jelenti, hogy a műsor felnőtt nézőknek készült. Ráadásul gondolom nem este 8-kor a főműsoridő közepén adják, hanem éjjel, amikor egy gyereknek már semmi keresnivalója nincs a televízió előtt.
Ha ez még nem lenne elég, akkor pedig már meglehetősen modern világban élünk, ha van a gyerekszobában tévé egyszerűen nem kell behangolni azokat a csatornákat, amik csúnya tartalmakat sugároznak, sőt még PIN-kódot is hozzá lehet rendelni az egyes csatornákhoz, hogy véletlen se találjon oda a gyerek stb. stb.
Persze mindig vannak élelmes kölykök, akik bármilyen szülői intézkedést ki tudnak játszani, de erre nem megoldás, hogy mindenki nézzen este 11-kor Thomas a gőzmozdonyt...
A lassú és nehézkes kezdés és a gyomorrúgással felérő középső részek (lásd: nemi erőszak, gyerekgyilkosság és társai) után nemcsak filmvászonra illő látványvilággal nyűgözte le nézőit a Trónok harca 5. évadának vége, de olyan cliffhangereket kaptunk az arcunkba, hogy…..