Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angoltanarszeged

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vállalat nem megy, ha nincs aki irányítja. Miből áll mindez? organising people - emberek irányítása definig activities - tevékenységek meghatározása planning - tervezés motivating people - emberek motiválása measuring performance - teljesítmény mérése evaluating achievements - elért…..
Magyarul így mondjuk, ha mondjuk egy cégnél valakire már nem igazán számítanak, és már látszik, hogy mondjuk a legközlebbi létszámleépítésnél ( létszámleépítés: cutback, layoff vagy kicsit hivatalosabban reduction in force, ugye tudjuk? ) el fogják küldeni: -…..
Mi magyarok hajlamosak lennénk a feketére festeni-t valahogy így fordítani: paint it to black Az angolban nincs szükség a to-ra, ha valamit feketére festünk az egyszerűen paint it black. És hogy ne felejtsük el, ebben nem más segít mint a Rolling Stones a fülbemászó dallamú 'Paint…..
Szint: Alap és középfok.Akár a saját, akár mások munkájáról és munkahelyéről van szó, mondanivalónkat próbáljuk az alábbi szempontok szerint csoportosítani. Így kisebb lesz az esélye, hogy olyasmibe bonyolódunk, amit vagy nem tudunk elmondani, vagy igazából nem fontos:1. Hol…..
HIBÁS: You can spare time by using modern devices in your household.Ha azt szeretnénk kifejezni, hogy időt, energiát vagy pénzt spórolhatunk meg valamilyen eszköz vagy módszer használatával, nem jó a 'spare', a 'save' igét kell használnunk. HELYES: You can save time by using modern…..
Egyik tanítványomnál kiderült, hogy ez volt a kedvenc meséje gyerekkorában (én is szerettem) és a dallama a mai napig ott van a fülében. Hallgassuk meg ismét, és beszéljük meg a szövegét, hiszen ezek azok a dolgok, amelyek igazán élvezetessé teszik a nyelvtanulást:(Sleep well…..
A Linkcentre.biz webkatalógus kiválóan alkalmas újonnan elkészített vagy régebbi weboldalaink népszerűsítésére. A főoldala angol nyelvű, (Google PR3) számos kategóriából választhatunk. Van magyar nyelvű aloldala is, keressük ki a 'Magyar Oldalak' kategóriát...
Az ECL nyelvvizsgát sok diplomaszerzés előtt álló diák választja, mivel a felsőoktatási intézmények elfogadják, és nem utolsósorban azért, mert nincs benne nyelvtani teszt. Na de nem úgy kell elképzelni, hogy egyszerűen kihagyták belőle, az egész vizsga szerkezete más mint…..
A befejezett jelen (Present Perfect) a magyar agy számára legnehezebben felfogható igeidő, mert a magyar agy három igeidőben gondolkodik: múlt, jelen, jövő. A befejezett jelen viszont egy köztes állapot a múlt és a jelen között. Megértéséhez gondolkodjunk szituációban,…..
Ez volt az  első angolkönyvem, általános iskolában tanultam belőle. A könyv Linda történetét követi nyomon, aki beesett a csatornába ( ha jól emlékszem ) és ott találkozott a Zöld Szörnyekkel, akik angolul tanították őt. Íme a borító és egy kis mondóka, a Greenie-k…..
Nyelvvizsgák: A 'Rigó utcai'A 'Rigó utcai' (hivatalos nevén ITK-Origo) nyelvvizsga mára már csak egy a sok közül, de ma is sok vizsgázni vágyó választja. Ez egy kétnyelvű vizsga, magyar-angol és angol-magyar fordítási feladattal, azoknak ajánlott, akik jól tudnak fogalmazni,…..
Amikor annak idején elkezdtem angolul tanulni, még nem volt az angoltudás ennyire alap követelmény. A kíváncsiság vezetett, szerettem volna tudni miről énekelnek ők (Guns n' Roses - November Rain). Zenéjükhöz kazettán vagy lemezen lehetett hozzájutni, CD játszója csak nagyon kevés…..