Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Altaïr

0 bejegyzést írt és 875 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
Altaïr 2019.05.27 21:13:31
@Leadfoot: A dottrákiaknál nem az a szokás, hogy aki megöli a vezért, az lesz az új vezér?
Pár napja egy közel negyven éves barátság engem elszenvedő alanya méltatlankodott szalonnasütés közben az idegenforgalmi adó miatt. Történt, hogy egyik szemefénye felvételt nyert az álmodott egyetemére, és vonalhúzás után ünnepelni támadt kedve szűk baráti körben. A tíz-tizenkét főből álló társaság…..
Altaïr 2018.08.18 10:39:11
@halaloszto: Honnan vannak utak és közvilágítás ott, ahol nincs vendéglátás?
Az előző részben azt elemeztem, hogy miért nem jutott el az ellenzék üzenete a választókhoz, így azok nem tudhatták meg, hogy miért is lenne jobb az ellenzék jelöltje képviselőnek vagy épp kormányfőnek, mint a Fideszé vagy Orbán Viktor. Ám az se baj, ha a választó a…..
Több olvasónk jelezte, majd mi is megbizonyosodtunk róla: hatalmas rendőri erőt csoportosítottak az országgyűlés környékére. A rendőrök a rakparton és a környező utcákban parkoló kisbuszokban várakoznak – eddig ismeretlen okból...
Altaïr 2018.04.08 20:07:34
@Tom Bobb: "a sünök helyében elgondolkoznék"

Mert 2006 után is úgy el lettek számoltatva a sünök.
A választások tisztasága mindannyiunknak jár, de nem mindenkinek adatik meg. Polgártársaink az ország számos településén kiszolgáltatottak az uzsorásnak, a közmunkát adó önkormányzatnak, vagy éppen azon múlik, tudnak-e gyermeküknek enni adni, hogy elfogadnak-e minden pénzszerzési lehetőséget. Nincs…..
Altaïr 2018.04.08 10:33:21
@OkoskaTo:rp: Arra kicsit macerásabb a megoldás, és szerintem a mai választáshoz nem megvalósítható: 1. Alapíts egy pártot, ami meg akarja szüntetni a "htm"-szavazást, vagy csatlakozz egyhez. 2. Nyerj a választáson. 3. Módosítsd a törvényt.
Altaïr 2018.04.08 10:34:07
@OkoskaTo:rp: Ja igen: a nem Mo-n élő állampolgárok szavazása is ugyanekkora csalás egyébként.
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
Altaïr 2017.07.22 00:42:28
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:

"M7 háromsávosítása az elővárosi forgalomban autók tízezreit fogja Budapestre szabadítani."

Elárulok egy titkot: a Bp. felé vezető szakasz már most háromsávos. Balaton felé vezető oldalt akarják 3sávosítani most.
Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért. Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a…..
autózz! Közteres büntetés 2017.04.27 12:09:14
A mai cikk egy Lipicai Kengyeles néven író olvasónk által beküldött anyag. Idézem: Küldenék egy kis szösszenetet a kedves autósokról,akik rinyálnak mert megbuntetik őket a csúnya közterületesek. ( XIV. Kerület Francia út eleje ) KRESZ 40.§.(8) + kereszteződéstől 5 méteren belüli megállás. Minden…..
Ha a forradalom és a kávéház szót egy mondatban említjük, akkor mindenkinek azonnal a Pilvax és a márciusi ifjak jutnak eszébe. Pedig a kávéházak nem ebben az egy esetben szolgáltak a nagy változások melegágyaként.   Amikor a jemeni, szufi szerzetesek a XV-ik században feltalálták a kávéfőzés…..
Nőnapi ötletek arra, hogyan tehetjük mindenki számára élhetőbb a városunkat...
Jópár éve már, hogy megreformálta a Fidesz a hivatali ügyintézést, létrehozva a mindenféle iratok kiadására szolgáló kormányablakokat. Az új képződmények működéséről megoszlanak a vélemények, de összességében talán inkább pozitív, mint negatív a mérleg. A rendszer működésének azonban csodálatos…..
Altaïr 2017.03.03 17:35:50
@Tehetséges ugandai buzi: Nem. A gépjárműügyintézés az az átírás, rendszám stb.
A Momentum szerint 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az aktivisták, a sajátjaik, illetve az ellenzéki pártokéi, mint mint az LMP, az Együtt és a Párbeszéd. Ez majdnem a duplája a szükséges mennyiségnek...
Altaïr 2017.02.17 15:51:52
@metax: Csak úgy tombol a diktatúra! A diktatúra különös ismertetőjele, hogy mindig meghajol az emberek akarata előtt.
Altaïr 2017.02.17 15:53:22
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igen, akárcsak a netadó meg a vasárnapi nyitvatartás. Akkor is bukott az Orbán, azóta szárnyal az ellenzék. A kormány kérdéses, hogy kihúzza-e a következő választásig.
Altaïr 2017.02.17 15:56:25
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Leszarja orbán az embrek akaratát"
Netadó, vasárnapi nyitvatartás.

"Ő csak az erő elől futamodik meg."
Milyen erő?
Újabb bizonyíték arra, hogy a netes vásárlás ugyan gyors és kényelmes, de amit megspórolunk a réven, néha fizetjük a vámon.   Sziasztok! Január közepe felé vásároltam az amazon.de oldalon, kihasználva, hogy EU-n belüli vásárlás (tehát nincs áfa, vám, és hónapokig…..
Sokan kérdezhetik: mi az egyház? Ennek megválaszolására az evangélikusok általában az Ágostai Hitvallás VII. cikkére szoktak hivatkozni, amely a következőt írja: Az egyház a szentek gyülekezete, amelyben az evangéliumot tisztán tanítják és a szentségeket helyesen szolgáltatják ki. Tehát olyan hívő…..
Altaïr 2017.01.28 17:36:17
@Buchhalter: Mintha lenne 10p az újban is...
Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! ..
Altaïr 2017.01.12 02:22:13
@molnibalage: Főleg hogy a Gmailben nincsenek könyvtárak. Úgy nehéz használni őket. A címkéket viszont kiválóan lehet alkalmazni.
Altaïr 2017.01.12 17:43:53
@ITIT: iCloud = Apple, Gmail = Google. Apple =/= Google. Ha nem így értetted, akkor tárgytalan.

Nem tudom, honnan vetted, hogy a fizetős ügyfeleknek nem nyújt segítséget a Google, merthogy nem igaz. Van telefonos ügyfélszolgálat. És ha elég nagy cég vagy, akkor Google App (Suite) partnereken keresztül is kaphatsz segítséget.

Backupot valóban nem adnak az ingyenes szolgáltatásaikhoz, de az enterprise verzióhoz van.
Altaïr 2017.01.19 14:18:46
@ITIT: "ne értékesítsen egy ilyen terméket technikai segítségnyújtás és biztonsági mentés nélkül"

A pénzért árult szolgáltatásaihoz a Google ad támogatást.
Ha beleestél, véged, amúgy főzhetsz magadnak benne teát vagy tojást - adják az eligazítást a Shanay-timpishka folyó körül élő őslakosok. Peru érdekes képződménye régóta ismert, csak azt nem tudta senki, mitől melegszik fel a folyó vize forráspont körüli hőmérsékletűre. Egy fiatal limai kutató…..
Altaïr 2017.01.19 14:16:14
@deneskata: Én is forró vízzel szoktam fizetni a boltban :P
  Rejtélyes eset. Vajon hogyan küld valakinek rendszeresen sms-t a Budapest Bank, ha az adatbázisaiban nem találja a számát?  Tisztelt Homár! Tudom az én ügyem nem egy hihetetlen különlegesen kiakasztó történet, de szerintem egy jó példa arra, hogy a bankok mennyire nem foglalkoznak egy egyéni…..
Közelegnek az ünnepek, a nagy vacsorák, a finom nassolnivalók, az alkoholos koccintások. Ilyenkor központi kérdéssé válik, mit tegyünk, hogy ne ugorjanak fel ránk plusz kilók. Összegyűjtöttük tanácsainkat, hogy megússzuk emésztési problémák nélkül az ünnepi időszakot és az új évnek se fogyókúrával…..
A Google manapság egyike a legmenőbb munkahelyeknek, rengetegen szeretnének bekerülni oda dolgozni, ami nem is csoda, hiszen rengeteg jó dolgot lehet róla olvasni. Ugyanakkor az éremnek ebben az esetben is van egy másik oldala, és mint minden nagyvállalat esetében, a Google-nél is akadnak csalódott…..
Mától jövő nyár elejéig újabb vasúti szakaszon válik elérhetetlenné a Balaton. (Részletek itt.) A vonatok helyett buszok járnak majd - akinek nem jó, megoldhatja máshogy, például telekocsival. De tényleg, mi lenne a jó megoldás? Nyolc közlekedést javító javaslat, melyekkel velünk együtt a…..
Altaïr 2016.12.12 09:37:47
@TheSaurus: Igen, mind a kábé ötven parkolóhely ingyenes, ami elég is egy megyeszékhely vasútállomásának.
Vonatmesék Agresszív vegánok 2016.12.04 20:43:42
Kora reggel álmos és nyűgös óvódás korú fiúcska néz undorodva a kezében tartott, számomra is felismerhetetlen valamire, miközben az édesanyja lelkesen magyarázza a barátnőjének, hogy végre talált egy óvodát ahol legalább a vegetáriánus étkezés megoldott a gyermeke számára. Igaz ez azzal jár, hogy…..
Altaïr 2016.12.06 14:26:36
@Krisztina Lauermann: A bejegyzés címe "Agresszív vegánok". Köszi, hogy bebizonyítottad, az írója nem a levegőbe beszél.
Altaïr 2016.12.08 18:50:00
@Krisztina Lauermann: Igen, ahogy mondod. Te vagy indokolatlanul agresszív másokkal szemben csak azért mert más véleményen vannak, mint te. Én ellenzem a másokkal szembeni agressziót, így el is búcsúzom tőled.
Szép napsütéses idő, bár orkán erejű szél tombol, pont úgy, mint bennem a hormonok. Úton vagyok anyáékhoz ebédre amikor is az egyik kanyarodó sávban elakadás jelzővel áll egy nagy 4 kerekű. Többen kikerülve őt, hisz láthatóan nem indul, még el is ejtek a számon egy "csóri, rossz lehet pont itt…..
Altaïr 2016.12.03 22:24:30
@szepipiktor: Szerencsére te nem veszélyeztettél senkit ezzel, főleg nem a gyerekedet.
"nem akartam, hogy a gyerek lássa ahogy"
-- ahogy apát megverik?