Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f Szilvi

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Haré Krisna Rádhé Rádhé! 2023.04.02 15:37:27
Hare Krisna! Haribol! Hari! Általában így köszönünk egymásnak, a fenti három közül valamelyikkel. A Rádhé Rádhé köszönést most pénteken hallottam először, néhány indiai prabhu üdvözölt így, mikor beléptem a ruhatárba, és köszöntöttem őket. Rögtön úgy éreztem, hogy Indiában vagyok.:) Még nem jártam…..
Szülőnevelés Blog Junior 2013.06.09 06:09:00
Növény, állat, ember Nem valószínű, hogy a következő másfél-két évben újabb növény érkezne az otthonunkba. Állat pláne nem fog. Viszont... ... a fenti képen látható teszteredményem és egy azt megerősítő orvosi vizsgálat szerint még az idén várható egy kis ember…..
Szülőnevelés Blog Mit jelent? 2013.01.27 01:27:00
Mese habbal Ez egy réges-régi történet, melyet mi magunk is valahol a neten találtunk egykor. (Vagy e-mailben kaptuk. Már nem emlékszem.) Évek óta segít minket a mindennapi gondok elviselésében. Ha te még nem találkoztál vele, mostantól a te életedet is megkönnyítheti. Ha már…..
Tudom, hogy az előző, győri részben már átvezettem a történetet Szombathelyre, de úgy gondoltam, hogy kettőnk történetét Sanyival nem szakíthatom ketté azért, mert Szombathelyen folytatódott, és itt volt az esküvőnk is, a májusi megismerkedésünk után négy hónappal,…..
1980. január 1. Szüleimnél vagyok újra "albérlő", amíg a lakásomat el nem tudom adni, és Győrben másikat venni. Valamivel könnyebben voltunk, mint amikor 20 évvel ezelőtt laktunk itt: a létszámunk most csak a fele volt az akkorinak, hiszen öcsém sem lakott már ott, szép,…..
Kinek nevezzelek? Kedves olvasónk! Amennyiben a gyermekedet Dorottyának szándékozod majd hívni, érdemes tudnod, hogy ez egy görög eredetű név. A Dorotheosz latinos nőiesítésének, a Dorotheának a magyarosított változata. Jelentése: Isten ajándéka. Egy legenda szerint a latin…..
f Szilvi 2012.06.13 16:35:39
Szülőnevelés Blog Egy hónap TED 2012.04.27 04:27:00
30 napos kihívások Ennek a cikknek már egy hete meg kellett volna jelennie a Szülőnevelés Blogon (a késés okáról tegnap olvashattál), ezért nem is húzom tovább az időt, hanem rátérek a lényegre. Februárra egy látszólag egyszerű kihívást választottunk magunknak: január…..
... és mi örülünk nagyon, mert ma van reggeltől estig a Szülőnevelés Blog leges-legelső születésnapja! Én még ilyen lemezről hallottam először ezt a dalt. Óriási örömmel tölt el, hogy a blogunk első születésnapja előtt rátaláltam a fenti videóra. :) Ahogy azt három…..
Az elmúlt hét felelőtlen módon kimaradt, de most bepótolom a hiányt egy terjedelmes bejegyzéssel. Terjedelmes, mert egyre több magyar Dolog tűnik fel a Flattr oldalán, és ezeket fogom most itt mind egy szálig felsorolni. Nézelődjetek, flattrjetek, és hírdessétek az igét! A sorrend…..
Az egyiptomi ételek többségét valamilyen változatban eszi szinte az egész arab világ, vagy legalább a térség lakói, de a koseri az valami más, koseri csak Egyiptomban van. Eredete ismeretlen, bár a férjem egyszer azt olvasta, hogy a koseri szó török eredetű, és keveréket jelent,…..
2011. január 29-et írunk, és már egy teljes napja nem működnek az országban a mobiltelefonok, nincs internetkapcsolat, és nem lehet készpénzhez jutni. Az éjjelt a két emelettel feljebb lakó anyósomnál tölöttük, mert neki az őrült szomszéd miatt van vasrács az ajtaján (ezt…..
CSR (VTF) másképp Ahogy legutóbb megígértem, még az idén elolvashatod ezt a cikket. Persze az sem baj, ha jövő januárban kerítesz rá sort. :) A kertes házak lakói maguk is készíthetnek komposztálót, melyben elhelyezhetik kerti hulladékaik, valamint bizonyos konyhai hulladékaik…..
mivagyunkazarabok Csipszendvics. 2011.12.12 22:48:00
Több, mint 10 éve áltatom magam azzal, hogy ha lenne rá lehetőségem, remek konyhatündér volnék. Illetve áltattam. Mert ugye ha valóban szenvedélyem lenne a konyha, akkor a főzés-sütés javára lopnám el az időt más tevékenységektől, és nem fordítva; én meg-Egek!- mennyi…..
f Szilvi 2011.12.19 10:27:44
@Taaliba: Rosszul fogalmaztam: csak a teljes csipsz-kóla menü a ritka nálam, a csipsz kóla nélkül már többször volt ebéd / vacsora, stb. :)
Gyerekként semmi értékelhető nincs az őszben. Sehol egy megveszekedett Télapó, vagy Nyúl, és ha nem pont őszi hónapban pottyantunk e világra, még gyertyafújást sem várhatunk.  Az ovi és iskolakezdés okozta endorfinhullámvasutazást némileg megszelidíti a…..
f Szilvi 2011.10.21 19:16:22
Kinek nevezzelek? Kedves Olvasónk! Amennyiben a gyermekedet Szilviának szándékozod majd hívni, érdemes tudnod, hogy ez a név a latin silva - a. m.: erdő - szóra vezethető vissza. A Szilvánusz férfinév női párja. Jelentése: erdőben lakó nő. Néhány ismert névrokon Sass…..
rovatindító bejegyzés Ezzel a rovattal egy újabb nagy lépést teszünk meg annak érdekében, hogy felkészüljünk a szülői hivatással járó felelősségre. Úgy tudom, hogy szenvedélybetegek rehabilitációjához használják a módszert, mely az ötletet adta. Az alapgondolata a mi…..
Szülőnevelés Blog Rémálom 2011.04.28 08:02:00
  Te mit szólsz ahhoz a szörnyűséghez, amit a tegnap esti Híradóban mutattak?   Mi semmit, ugyanis nem láttuk. Sem a tegnapi Híradót, sem a tegnapelőttit, sem a múlt hetieket. A holnapit és a holnaputánit sem fogjuk látni.Évek óta nem tartunk otthon…..
Mikor csak úgy ennék valami finomat, édeset, akkor sokszor alug jut eszembe valami, amit hipp- hopp el tudnék készíteni. Annyira egyszerű és kézenfekvő ez a finomság, hogy sokszor nem is jut eszembe. Mi is ez? Nem más, mint a ...: PUDINGReceptet szerintem teljesen feleslege írnom,…..
Nagyon sokszor előfordul, főleg a nagy nyári forróságban, hogy hiába iszunk vizet, egszerűen nem oltja a szomjunk. A boltban kapható üdítők elég drágák és teli vannak mesterséges anyagokkal. Nagyon jó alternatívát jelenthet a:Limonádé:Nagyon egyszerű, semmilyen ördöngősség…..