Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Volkov

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Silver Fox Szabadúszóké a világ 2012.02.27 09:30:00
  1997-ben Dan Pink írta a Fast Company magazinban, hogy Amerikában körülbelül 25 millió ’szabadúszó’ van. A szabadúszó azt jelenti, hogy egyetlen munkahelyen sincs stabilan elkötelezve: ők a külsős tanácsadók és a megbízási szerződéssel dolgozók. Ebből kifolyólag nem…..
Volkov 2012.02.28 07:22:21
Ez olyan cikk amit akár angolból is fordithattak volna, ilyenekkel van tele a legtöbb külföldi állástanácsadó portál.
A mai magyar valóság:
1: van élet a marketinges, komminikációs bölcsész, stb. nem termelő piacon kivül is. Magyarországon egyébként is nem hiszem hogy tömegeket tart el. Az emlitett honlapok nagy része az USAban hirdetett melók. Alsóbélatelepi szórólapozás nemigen van benne. Ezen kivül nálunk a szolgáltatásból erős tulkinálat van.
2: Nekem pl az ügynöki munka ami főleg legtöbb "munkaadónál" értelmeznek amikor szabaduszókat keresnek az nem projekt. Egyszerüen nem akar fizetés adni, hanem jutalék van.
3: Ahol termelő munka folyik pl műszaki pályán: tervezőmérnökök, kivitelezésben dogozók. Gyakorlatilag mindekit projektre vesznek fől, aztán mindenkit lapátra tesznek utána. Az irányitó magot tartják meg állandóra. Még pl a speciális tervezőcégekkel is igy van. Ha megkapnak egy munkát, fel kell duzzasztaniuk a létszámot, vége a melónak akkor lapát, vagy fizetés nélküli szabi. A magyar jog száműzte a megbizási szerződést: hallhattuk pár éve: "bujtatott munkaszerződés". Ehelyett ugy tudsz melót vállalni ha számlaképes vagy (vállakozó vagy tőkerő nélküi kkt), persze a projekt vége felé csődbe huzzák a projektcéget és jobb esetben a pénzednek csak egy részét nem kapod meg, rosszabb esetben pedig egy kanyit se. (személyes tapasztalat), esetleg a nyakadba varnak valami olyan dolgot amire nincs teljes ráhatásod (pl határidő csúszás miatt nem kapod meg a teljes kialkudott összeget, esetleg olyan plusz feladatokat terhelnek rád, aminek a költségvonzata nálad csapódik le. Pl jól képzett kivetelező mérnököt néhány multin kivül senki sem tud megtartani hosszabb időszakra(kivéve ha sorban jönnek az állami megrendelések). Itt nem elsősorban az épitőiparra gondolok csak.
Aki teheti megpróbál állandóra bekerülni valamelyik céghez, mert amig a hajtás van nincs szabadság, lebetegedés, és hétvégén is nyomni kell, mert a határidőt tartani kell. Ha nincs meló akkor pedig egykettőre felkopik az ember álla.
Nívó Hol a magyar paradicsom? 2012.02.25 22:26:00
Elküldött ma a párom a Tescoba, hogy vegyek a gyerekeknek (többek között) konzerv paradicsompürét, mert nagyon szeretik a paradicsomos húsgombócot. Szétnéztem a polcon, rengeteg féle volt: Leginkább fémdobozos vagy tetra pack csomagolásban, 150 és 380 forint között (500g-os…..
Volkov 2012.02.26 15:36:09
Eltenni télre: ez működik is, a "kommersz" zöldségeknél, de ha van 2 pótkocsinyi paradicsomod hova teszed? Családi gazdaság szinten tartósítani: ezt sokan csinálták, de egyrészt ez is munkaigényes, és kell egy bizonyos szintű infrastrukturális felkészültség (+szakértelem)+ tárolókapacitás. Sokan nem is hiszik mekkora probléma a szakszerű tárolás. Nem csak annyiból áll, hogy beöntjük a csűrbe - mert akkor összerohad. Kevés családi gazdaság felkészült erre, gyakorlatilag macerásabb növényeknél pedig kivitelezheteten.
Eladásra tartósítani: annak a befektetési igénye, hogy minden engedélyt megkapj saját zsebből egy átlag családnak finanszirozhatatlan. Persze vannak pályázatok stb, de ahhoz hogy elhozz egy ilyen támogatást egyrészt pénzbe kerül, másrészt ezek ugy működnek általában, hogy neked kell az elején megfinansziroznod teljes egszében a támogatás pedig később hivható le. Ha valamilyen feltételt időközben nem tudsz teljesíteni akkor ugrott a támogatás, sőt amit megkaptál azt vissza kell fizetned azonnal (pl egy gyengébb időjárású szezonban nem tudsz pl. termény sikértartalmat kihozni). Nem sok embert ismerek aki pl. eu-s pályázati pénzt megtudott volna szerezni.
Persze ismerek olyanokat is akik ebbe belevágtak (pl professzinális kisüzemi gépeket vásároltak, stb.) de ez egy életformát és elhivatottságot követel meg. És ezt nem lehet hobbi szinten űzni innentől.
Lehetne itt az okokat keresni, de ezeken felül a helyi sajátosságok is bejátszanak a képbe. Pl. idénymunkások foglalkoztatása, közrend, mások tulajdonának, munkájának tisztelete.
Apám vonta le egyszerüen a tanulságot: ha jól akarnád is csinálni akkor sem tudod, mert nem engedik hogy jól csináld.
Persze ha mindenki már annyit termelne ami a saját megélhetéséhez szükséges, már előrelépés lenne, ehelyett azt látom, hogy vidéken befüvesítik a kerteket, mert minimálisan sem akarnak ezzel foglalkozni. Ettől még Ukrajnában is sokkal jobb a hozzáállás.
Utoljára egy szomorú tény: ezt több blogban is leirtam - a tavaly télen történt meg az a gyalázatos állapot amikor a takarmány terményeket az emberek kályhában égették el. pl a kukoricát annyira nem érte meg eladni, vagy az állatokkal megetetni, hogy többet értek vele ha fűtésre használták. Idén nem is lett vetve annyi, és az élőállat állomány is visszaszorult.
Volkov 2012.02.26 18:10:08
@ekkerjoz: 1300 FT/mázsáért forgott a kukorica kéz között. Ez biztos. Most nem tudom mert már nincs.
A felvásárló nem vette meg az árut. Volt akinek az orra előtt zárták be a kaput. Valaki irta a leszerződést. Gyakorlatilag ilyen nem létezik csak azoknál akik nem csak egy-két hektáron nyomják.

Akiktől átveszik a felvásárlók azok is hónapok mulva látnak pénzt, de volt olyan akit másfél év után fizettek ki, de akkor sem a teljes összeget.

Én amit leirtam, nem azért irtm, mert a kifogások keresése, hanem ez már a végkifejlett állapot. Mindenki kereste a megoldásokat, fóiasátrazott, közös művelés, stb. de nem tudok jelentős sikerről. Többek között a fő ok, hogy pont azok a fiatalok vándoroltak el, akik a legtöbbet tudnák most tenni. Nagyrészt az öregek maradtak ott és azok akik egyik napról a másikra, vagy másokon élnek. Visszamenni nincs mire.
A támogatásokról meg annyit, hogy pl. nem hónapokkal csúsznak a kifizetések, hanem évekkel. Mire megjönne a pénz addigra már nincs kinek.
Volkov 2012.02.27 07:53:41
@Reeei90:
Nem tudom hol volt ilyen ár helyileg, de a román-ukrán-magyar hármashatár közelében nem ennyi volt. Nekem is azért maradt ez emlékezetes, mert állítólag az egyik bácsi többek között ezért akasztotta fel magát.
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
Volkov 2012.01.13 08:02:32
Azon túl, hogy SP elitélendő, ha beigazolódik a vád, sajnos én csak emögött klasszikus CIA-ás és KGB módszereket látok. Mivel nem tudtak nálunk olyan karizmatikus embert találni az ellenzékben akit támogatva megbuktassák a kormányt, akár polgárháborús helyzet kialakitásával is (mint ahogy a banánköztáraságokban cserélgetik a kormányokat -bár Európában ezt már a XIX század vége óta igyekeznek elkerülni). ezért egy ilyen botrány tipikusan egy destabilizáló húzás amivel alá lehet ásni egy regnáló kormány maradék tekintélyét. Szerintetek nem furcsa az időzítés? Tavaly még ezt a plágium ügyet nem vették észre? Amikor SP elnökjelölése volt ennek senki nem nézett utánna? Ehhez füles kellett, valaki meg fizeti azokat akiknek valamit elő kell kotorni valakinek a múltjából.
Te mit szólnál, ha évek múlva valaki mondjuk a te diplomamunkádat nézné át (ha van), és mondjuk ezért kirugatna a munkahelyedről mert nem felel meg a követelményekenek? Vagy mondjuk valaki megszerzi a jogsid vizsgalapját, és arra hivatozással, mert mondjuk gyanusnak találja a pontozást bevonassa a jogsidat? Vagy visszavonjuk az összes fokozatot aki mondjuk tudományos szocializmusból irta?
Azt a doktori disszertációt annak idején több embernek kellett megnéznie, ha gond volt vele akkor az intézménynek/konzulensnek lépnie kellett volna. Első körben az ő felelősségüket kellene megvizsgálni.

Ezt én úgy értékelem ezt mint inkább az elnöki intézmény elleni támadás mint az SP személye ellen.
Persze ha SP annak idején hibázott akkor vállalnia kell a következményeit. De most egy elnökválasztási mizéria lehet többet ront a mostani nem rózsás helyzetünkön. Ahelyett hogy azt kérdezném, hogy kinek jó ez a botrány, ahelyett azt kérdezem kinek lesz rossz? Hát nekünk.
Mondom ezt ugy, hogy én SP elnöki kinevezését baklövésnek tartom. Maradt volna meg a sportdiplomáciában.
Mihalik Enikő, a Saks egyik reklámarca Akár az egymilliós kérdés is lehetne az, melyik ország legnagyobb városa Almaty? A helyes válasz Kazahsztán, de hogy ott éppen mi is van éppen, na arról aztán fogalmunk sincs. Oké, Bajkonur még talán rémlik, meg az is, hogy rühellik az…..
Volkov 2011.07.10 10:04:10
Én dolgoztam ott évekig, és most is oda köt a melóm.
Azon a részen ahol én voltam, igen van préri nyáron +50 télen minusz 40. A mi fogalmaink szerinti települések távolsága 100 km-ekben mérhető. Tevék is vannak meg vadlovak. De vannak hegyek is, és siparadicsomok.
Astanát uj fővárosnak nevezik. A mi környékünkhöz mérten soha nem látott mennyiségű lóvét nyomnak bele a fejlesztésbe, pedig nem sokkal többen laknak ott mint nálunk. pl. Astanai hid épités (ebben érintőlegesen voltam benne): fél milliárd dollár akkori áron. igaz a hid full acélszerkezetes amin autópálya+vasut és ha jól emlékszem a pályarész 20 km hosszú körüli. De nem csak Almaty és Astana fejlődik, hanem a többi nagyváros is. Két év alatt óbuda nagyságú lakótelepeket huznak föl.
Az utolsó választáson 90%-os részvétel, és Nazarbaev elnök 95%-át kapta a szavazatoknak, a kommunisták labdába sem rughattak. Már kb. 20 éve van hatalmon és egyik kazakh barátom sem mondta, hogy ugy érezné hogy diktaturában él. Mindenféle szumma adó stabilan 16%, és a bevallási rendszer a mienkhez képest átláthatóbb egyszerübb, pl. adóhiány vagy visszatérités nem keletkezhet akárhogy alakul az ember foglalkoztatottsága az év során. És az emberek dologznak, mindenki.Most a kazak miniszter maximálta a kiskereskedelmi árát az üzemanyagnak: benzin 70 USDcent/liter gázolaj 59 cent/liter. Én legutóbb benzint 50 cent körül tankoltam. Jó hogy ott az olaj de nem is adják el mindenüket egy tál lencséért mint mi.
Kilcskó meg ukrán ez biztos.
  „Egy asszony, aki azt ismételgette, nagyon fél, és azt kérte, a neve ne is szerepeljen cikkünkben, azt vette észre, hogy az egyik „betyár” be akar mászni hozzá. Többen kiabálni kezdtek, a férfiak visszafutottak az utca másik végéről, ebből alakult ki a…..
2010. szeptember 13-án írtam:"Amint lesz egy kis időm, kikérem a Szíjjártó bérezésére vonatkozó adatokat is, mert nagyon érdekel, mennyi pénzért hajlandó folyton segget csinálni a szájából."Nos, jól megfizeti Viktor az ő szóvivőjét, aki bármit hajlandó…..
Péter sokkoló videója újabb ékes bizonyítéka, hogy a hipermarketek nincsenek híján a forradalmi innovációnak még az ilyen válságadós időkben sem. Egy kis kreativitással fel lehet lendíteni a kaktuszbizniszt például: Mindannyian tudjuk, ma új termékekkel lehet betörni a…..
A (névtelen) feljelentés, avagy vamzerkedés története egyidős lehet az emberiséggel, már az ősemberek is bemószerolhatták egymást egy-egy szőrén-szálán eltűnő kőbalta vagy szakóca miatt rejtett barlangfeliratokon, Samu, bazdmeg, az Ötzi vitte el, láttam, itt ökleljen fel egy…..
 A bankok az ügyfélév végén írásban kötelesek értesíteni a következő ügyfélévre vonatkozó új törlesztőrszletről az ügyfeleket. Amennyiben az ügyfélév egybeesik a naptári évvel, akkor a karácsonyi ajándékok mellé érkezik a januártól érvényes…..
Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy…..
 Egyik olvasónk egy olyan megdöbbentő jelenségre hívta fel a figyelmet, amely valószínűleg nem csak az ő közvetlen környezetében zavaró, hanem az ország számos pontján megfigyelhető. A lakásépítések száma ugyan csökken, de ahol elkészülnek a projektek, ott előbb a…..
Ezentúl nehezebb lesz a parkolást magáncégeknek kiszervezni. De miért volt rájuk szükség eddig, és miért éppen most lehet végük? (Fotó: mixonline.hu) A minap az Országgyűlés elfogadott egy törvénymódosítást, melynek alapján ezentúl sokkal nehezebb lesz a parkolási…..
A Konzervatórium új sorozatában megpróbálja kommentár nélkül bemutatni azokat az eddig kevésbé ismert jobbikos országgyűlési képviselőket, akikről úgy gondoljuk, nagy karriert fognak befutni - legalábbis a médiában mindenképp. Sorozatunkat a magyar politika egyik új…..
A Lidl típusú olcsó szupermarketek egyik bájos vonása, hogy mindig árulnak pár teljesen értelmetlen, de mélyen leértékelt szerszámot. A sör és a pulykasonka mellé bármikor beugorhat egy jutányos forrasztópáka, vagy napelemes, magától úszkáló műkacsa. JamiCot a fent látható…..
Véleményvezér Anti-MSZP 2010.04.12 02:07:00
 A választás üzenete: csak ne az MSZP-t! A vasárnapi választás egyértelműen az MSZP-ellenes erők elsöprő győzelmét hozta. A választások első fordulója a Fidesz nagy győzelmét hozta. Nincs azonban győzelem vereség nélkül. A vasárnapi választások vesztese…..
Vitatható, hogy a lenti képek alapján Nóra mennyire jogosan kapta a helyzethez képest nem igazán alacsony összegű büntetést, de a rendőrök fotóján elég egyértelműnek tűnik a helyzet, az meg nem életszerű, hogy ők forgatják a táblát, hogy aztán arathassanak. Szintén…..
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Volkov 2010.03.29 10:15:07
@spinat:
Pontosan, a helyiség 25nm és a szauna meg ebben van, az írás szerint. Vett volna egy 6-7. emeleti panelt ujpesten, az nyáron mind a 25 nm-én kész szauna.
Nincs bennünk semmi irigység, hiszen ezzel a családnévvel névvel minimum a következő 50-100 évre elásta magát mindenki M.o.-on.
BoNa levele egy érdekes aspektusát veti fel a puskázásnak, létezik-e olyan, hogy muszáj puskázni, mert az oktató az előadáson egy sort sem említ a vizsgakövetelményként feltüntetett könyvből? Mi a csalás, mást előadni, mint a vizsgakövetelmény, vagy puskázni a túlélésért,…..
Volkov 2010.03.23 12:54:31
Hmm. Veszprémi Egyetem.
Ez a dolgok még inkább idegesítőek annak fényében, hogy 120 rugót kell félévente ilyen baromságokért becsengetni. A tanárok elfelejtenek előadást tartani (levelező!!!), vagy az időpontot ki sem hirdetik normálisan (az nem kihirdetés hogy a folyosón néhány diáknak odasúgják, vagy a tanszéki hirdetőre kitesznek egy sajtfecnit, aki nem veszprémi az hogy az anyjába lássa - ebben a számítógépes korban az évfolyami levelezőlistára elküldeni derogál.
Nem szólnak ha pl. zh irás lesz a következő hétvégén. Felrugják az óratartás szabályait - próbálj meg másik városból munkahely mellett bejárni, pláne vizsgázni ha hétköznapra irnak ki órát.
A másik idegesítő, olyan időpontra órakezdést vizsgakezdést tenni, amikorra egy busz sem ér be reggel, vagy már az utolsó buszok is elmennek mire vége van.
Tipikusan ezeknél a kurva fontos tárgyaknál van az hogy vedd meg 3-4-5000 Ft-ért a tanár jegyzetét, mert csak abból tudsz levizsgázni (nem azért mert a témában nincs elég egyéb szakkönyv, vagy más főiskolák jegyzetei), előadáson meg kurvára másról van szó.
Az idegesíti az embert, hogy a szakirányhoz nem tartozó húzós tantárgyakat raknak be, és azokat indokolatlan mélységben követelik (pl a számvitel vizsgaanyaggal egy több éves gyakorlattal rendelkező szakirányban diplomázott könyvelő is nehezen birkózott meg), amin az évfolyam 80% bukik.
Ide jönnek még a szelektiven meghirdetett tárgyak, két félévente inditott szórós tárgyak, a nem kredit arányos tandij (értsd ugy, hogy ha egy 2 kredites tárgyat tudsz csak felvenni akkor is a teljes tandijat be kell csengetni - attól függetlenül hogy azért nem tudsz fölvenni tárgyat mert nem kegyeskedtek elinditani)
Érdekképviselet egyenlő a nullával. Mult századi módszerek a panaszkezelésre (irj papiron kérvényt, és basznak rá válaszolni - az nem válasz, hogy egy áthúzott nullát firkál rá valaki, amit ugy kapsz meg, hogy 2 hónap múltán a tanszéken kikukáznak.)
HÖK=0
Kommunikáció a diákokkal=0 (ezek nem egyszeri és nem egyedi tapasztalatok).
Ez a veszprémi egyetem ttk levelező. Igy nem csoda, hogy akkora az átjelentkezés/megszakítás.
Ja és a meló miatt kell elvégezni (saját zsebből) mielőtt valaki hobbifőiskoláskodással vádolna.
Csak azért irom le, mert semilyen fórumon nem lehet erről olvasni.
Persze a diákok egy része, aki "jajj mit kezdjek magammal inkább fősuli" rétege sem hibátlan de, ugy hogy az ember másik egyetemre is járt, azért van összehasonlítási alap.