Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pukancs

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
Facebook szakmai vagy álláskeresős csoportokban, HR-esektől, tanácsadóktól szokás ilyet kérdezni, és persze nagyon nehéz válaszolni, mert nagyon sok tényezőtől függ a jó válasz, és persze a tévedés lehetősége mindig benne van. Tisztázzuk már az elején, továbbra sem vagyok híve az álláshirdetésbe…..
pukancs 2021.07.12 14:24:27
@:
Ez akkor működik, ha a cég viszonylag hasonló kvalitású embereket foglalkoztat. Ha mondjuk mérnöknek mész egy gyárba, ahol az alkalmazottak 80%-a összeszerelő, akkor nem sokat mond az e-beszámoló.

tévedés még ez is..
Vannak cégek ahol iszonyatos bevételek vannak (országos top, giga multi), még is az összeszerelők, a környék átlagát lehúzó pénzért és körülmények közt dolgoznak (jha nem tetszik van helyetted ukrán)
És így a mérnökök is jó ha a alsóközép keresetbe tartoznak.
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
pukancs 2021.06.18 19:59:58
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

melyikével uganda?

Takarodjál már ki nyugatra te bolgár pöcs.

Érem én hogy kint drágábbak a szolgáltatások, vagy drágábbak bizonyos ingatlanok
De nem abból van pénzük kint az embereknek, hogy drágább lenne kint az élet.

Nyilván az alja munkás ott sem fog isten királyként élni.
De egytanultabb diplomás közép középréteg 2-3 nagyságrendel jobb életre számíthat anyagilag.

Az a szint amiről te beszélsz 120-180e Huf kint a kurva csóró szint, a nincstelen élettel szint.
Nem azért mert a kenyér szalámi mosószer jelentősen drágább lenne, hanem aki nem tud vagyont felhalmozni az senki.
Vagy minden pénzét elszórja ez esetben viszont új kocsi és elég jó életminőséget is él.

És tudom hogy igazam van, mert csak az jön vissza aki vagy megszedte magát külföldön 40-60+ milliókról beszélünk (mert éves kereset 8-10M tisztán)
vagy olyan szinten kuli alja szar munkát végez, hogy annyit is ér emberileg(cigó paraszt mosogató).
Nem akar járt utat járatlanra cserélni Orbán Viktor, ezért a koronavírus-járvány harmadik hullámának ellaposodásával régi, jól bevált politikai szlogeneket vett elő. A Fidesz vezérének meggyőződése ugyanis, hogy saját szavazótábora azt várja tőle, amit a 2018-as kampányban mutatott, vagyis a…..
pukancs 2021.06.16 00:00:01
@mіdnight coder:
Annyira kézzel foghatatlan az elmúlt 11 év hogy arra szavak nincsenek
egyébként van egy másik homi akit tájföldrül zavartak haza már a rendőrség meg egy pedó is akit ki kellett menekíteni a braziloktól. ennyit a fidesz buzi pedós törvényéről.
Meg még amiről nem tudunk. Borkai csak a jéghegy csúcsa lehet, véletlenül volt egy rossz akarója és kiderült. a többi több száz, ezer ügy amiről csak kaprigásznak, hogy itt ott utazott feltűnt, gyanús ügyek már távolról is.
De hogy most jön a kínai szarakodásuk. Nah nem, azt nem. Én ismerem hogy dolgoznak gondolkodnak a kelet ázsiaiak, kínaiak. Nah nem, abból nem kérünk. Ha azok ide bebasznak, vissza sírjátok trianont. kilóra megvesznek átjátszanak mindent. aki zsidózik jobb oldalon, az tanulja meg, hogy az kutya fasza a kínaiak hatalom éhségéhez képest. Kilóra szisztematikusan, és minden ajánlatuk, szerződésük csapda, átbaszás.
Nincs olyan opció hogy te nyersz.

És nagyon sok eset van ahol multi cégek, országok megégették magukat a kínai vegyesvállalattal vagy hitelekkel, a kínai állammal. Vigyorogva hajlongva átbasznak.
2022 után ha nyer a fidesz, jobban teszi minden ellenzéki ha megy külföldre.
Ha ez azzal jár hogy 5 millió kimegy akkor azzal jár, hogy majd az 5 millió fideszes, eltartja a fideszt, importálhatja a vendégmunkást.
Nem voltunk fontosak számukra.
A történelem könyvbe is így fog bekerülni, orbán aki szét kurta az országot, ahol 5 millió ki menekült és meggyengült az ország.
A sok fideszes meg eleint csak röhögni fog menjetek csak. sok buzi libsi..aztán már sírni meg könyörögni, hogy valaki termeljen fizessen adót, működjön bármi.
   Manapság egyre több mobilgyártó jön rá arra a szomorú igazságra, miszerint a specifikációk és a készülékek valódi képességei csak másodlagosnak mondhatók az eladásokat tekintve. Sokkal fontosabb ugyanis az adott típus vagy épp az egész cég marketingje. Ide értendőek a szlogenek, a megvásárolt…..
A napokban egy újabb kárelhárítási készültséget készültséget kellett elrendelni a Szamos magyarországi szakaszán, hisz percenként 100-120 műanyag palack ömlik át a román határon - számolt be a Telex. Az esőzések következtében megduzzadtak a folyók, amik jelentős mennyiségű szemetet sodornak magukkal…..
pukancs 2021.05.22 15:18:55
@tatárfejű kutya:
a foci az fontos meg az alapítványokon kitalicskázott EU és állami pénzek
pukancs 2021.05.22 15:19:47
@Békássy Csaba:
mármint a kezébe adni a több tonna szemetet oszt nah takarodjá haza, ha már annyira kellett erdély
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
A Netflix 2019 őszén megjelent sorozata egy igazán megrázó és fájdalmas történetet mesél el olyan szemszögből, amivel eddig ritkán találkozhattunk. A valós események alapján készült, 8 epizódból álló minisorozat óriási sikernek örvend, számos filmkritikai jelölést és díjat kapott, köztük Golden…..
Szintező félméteres hibával, motorblokkok az almaraktárból és öntvény 16-ik próbára. A hazai gyáripar sötét középkora...
pukancs 2020.12.20 18:44:10
@Tíz kicsi indián: rosszul tudod
Az Ikarusz kifejezetten jó termék volt, az összes nyugati cég másolta az elképzeléseket, megvalósításokat.(és nyugati tőkével tovább is léptek)
a 80-as évek végére kezdett hanyatlani, mert megkéstek a fejlesztések.
Skodát és tátrát se adtak el többet a nyugati piacra még is mindegyik él.
Az ikarusz problémát a 80-as években keresendő, de a valós problémát a 90-es évek politikusai csinálták.(tolvajok)
A hazai lakásárak növekedése olyan magas szintű volt, hogy ebben egész Európát megelőztük. A nemzetközi adatok alapján 14,4 százalékkal nőtt a magyar ingatlanok ára, az FHB Lakásárindexe alapján pedig 16 százalékos volt a növekedés tavaly. Hazánk mellett Svédországban és Írországban volt még…..
Tehát "egy ember ára" Brüsszel szerint 250e Euro, és ez nem európai és civilizált döntés. És ez 40 évnyi átlagkereset Magyarországon. Továbbá a "migránsokat Európa határain kívül kell tartani". Hm. Mindeközben csak 2014-ben 2213 letelepedési kötvényt adott el kínai, orosz, szír, afgán, egyiptomi,…..
pukancs 2016.05.08 14:18:28
@Jolka40:
Maradjunk annyiba, hogy vannak olyan gazdagok, hogy ez nem gond.
Maradjunk annyiba, hogy a több millió másik gazdasági bevándorló mellett megférnek.
Maradjunk annyiba, hogy az angolnál nagyobb lump nicns a világon, örül hogy valaki ki kitörli a seggüket. Mert maguktól még azt se tudnák. Parancsolgatáson mások távirányításán kívül, nem igen tudnak mást...jah bocs kirabolni másokat gazdaságilag.

Arról nem beszélve hogy akik kimennek, azok akarnak valamit....nem másokon élni. van tudásuk diplomájuk. nem verik az asztalt a szaros iszlám hitükkel.
nem birtokolni akarnak, hanem kérnek...ég és föld a különbség.
Számos elmélet igyekszik magyarázni, hogyan lehetséges, hogy a modern világunkban ennyire gyakori a depresszió, hogyan lehetséges, hogy ennyire sokan szoronganak. Vannak, akik szerint ennek az oka, hogy a társadalmunk egyre nagyobb elvárásokat támaszt felénk. Ezek az elvárások egészen sokrétűek:…..
pukancs 2016.05.07 12:33:13
@Barát Csaba: @ColT: úgylátom nagyon hasonló véleményen vagyunk és jól látjuk a helyzetet...
A probléma az emberek összezártsága, és az abból fakadó szociális problémák tucatjai

Ennek az oka a szűk lakás, és az élettér hiánya.
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
pukancs 2016.04.30 16:15:43
1.Túlélni a disznóvágást
Mondjuk még én se voltam, de aki nem szokott még hozzá annak horror.

2. Mintha mindenki cigizne
Full igaza van. Ameikában már nem menő a cigi...nagyon nem.
Látom kollégáimon full nikotin függők.

3. A kaja mindenek fölött
szüleim mindig azzal riogattak milyen szar a az amerikai kaja életmód szendvics fagyasztott mikrózott stb.
Hát nem volt igazuk..pár száz millió embernek jó...
A magyar kajától is vastagon lehet hízni. Még ha házi alapanyagos E mentes.

4. Azok a furcsa WC-k
a igen a visszacsobbanás,, én már fertőzödtem meg, mert visszacsobbant
Meg jobb is látni, hogy esetleg véres stb..
ez legyen a legkevesebb
Bár elnézve a magyar bélrákosok mennyiségét...hát nem sokat ér.

5. A magyar nyelv
elég nagy baj ez nekünk.
"aki szerint a magyarhoz még csak hasonló nyelvet sem tud a világon." Hát ez az ..hogy mi se.
(egyébként Japán koreai, csak ott karaktert is tanulni kell hozzá)

6. Pesszimizmus, egyenesség és az a magyaros vérmérséklet
"Colm Fitzgerald úgy látja, a magyaroknak nem volt túl sok szerencséjük a történelemmel, az állandó megszállások és inváziók mind megpróbálták elnyomni a magyar kultúrát. "
Szebben nem lehetett volna megfogalmazni.
Év századokat vesztegettünk el...

7. Gyalogosok és autósok
katasztrófa...de ha kinéz Románba...az első 10km-eren karambolozni fog.

8. A pálinka utolér és megpróbál megölni
utálom, pedig el lehetne adni mint a skót viszkit 2000+Ft/ literjért globálisan.

9. A szinkronizált filmek országa
ez már csak ok...
Hát jobban jártunk volna ha angolul németül lenne minden.
Ilyenkor a Hippokratészi eskü jut eszembe, nem tudom, azoknak a magánrendelő tulajdonosoknak eszébe jut-e, akik több 100 százalékos haszonkulccsal dolgoznak? Tisztelt Praxis!   Arra lennék kíváncsi, miután több implantátumot forgalmazó cég árait megérdeklődtem/pl.mini implantátum protézis…..
pukancs 2016.04.25 23:21:19
@indapass:
Ami a magyar egészségügyben van az a katasztrófa, aki bekerül a rendszerbe, az már csak sürgőségit kap. (ha kap)
Ha lenne másik fizetős rendszer azonnal átlépnék.(meg persze ki a jelenlegi államiból)
Még úgy is, hogy többet kellene fizetni.

Sokan azt mondják, hogy vadkapitalizmus tombol nyugaton meg amerikában...
Nos pont magyarországon van vadkapitalizmus.

A vadkapitalizmust pont az egészségügyön lehet a legjobban felmérni.
Amerikában drága a dolog, de kapsz is fizetést. és jó szolgáltatást is cserébe.
Nagyon is jól működik a rendszer.(jó persze tudom vannak biztosítós gondok, és tényleg extrém drága)

Itthon valójában arányaiban sokat fizetünk érte,de szart se kapunk cserébe.

Aki teheti előzze meg a bajt és menjen 100%-os magándokihoz (tehát nem fél állásban állami)
Mert neki a szar munka a hírnevébe kerül.
“Először azt hittem rosszul látom és hallom az emelés mértékét. Aztán elővettem a szemüvegem meg a tévét is felhangosítottam és megnéztem az ismétlést. Az nagyon komoly sokk volt a számomra, be is vettem gyorsan egy adag nyugtatót az olcsóbbikból, mert másra most nem telik mióta annyit segítettek…..
pukancs 2016.04.21 18:22:27
@MikeBoy:

ezt úgy jól megmondtad...alátámasztva érvekkel.
pukancs 2016.04.21 18:34:12
@Fazakas László:

ezt most elfogadom trollkodásnak...

600e ember azért megy el, mert a fidesz egy szar és tönkreteszi az országot.
De érvelésed szerint az a baj, hogy a fideszt szapuljuk...a 600e ember helyett...mert milyen gaztett az, hogy 47e Ft-ból vagy éppen a 150e nettóból nem tudott megélni legfeljebb csak nyomorogni, nulla jövővel és azzal a ténnyel, hogy esélye sincs megérni a nyugdíjkorhatárt se itthon, mert a munkakörülmény az idegszétbaszó munka és az egésszégügy nem létezése miatt 50 évesen elpatkolnak az emberek.. De ha véletlen folytán meg is megérné.. akkor a röhejes minimálbér 80%-ából jó ha nem döglik éhen 65 évesen.

Szóval ezt még gondold át, hogy valóban az a 600e ember a ludas azért, hogy összeomlik a nyugdíjrendszer..
:)
  Nos, azt hiszem kijelenthetem, hogy egyetemre járni jó dolog. Legalább is szerintem. Ez egyéni vélemény. De az biztos, hogy hasznos. Általában annyit hallani az ilyen felsőoktatási intézményről, hogy mennyire nehéz, pocsék, és értelmetlen, csak egy papírt kapsz vele, ami semmit sem ér igazából,…..
pukancs 2016.01.10 10:33:24
@Csibefogó: Dettó ugyan ez az érzés

sok elmélet, de az is csak a klasszik régi
használhatatlan tudás, technológia 10-20 évre lemaradva. 10-20 éves segédeszközök.
dos-os C-t tanítgatnak meg fájl kezelést Közben meg más már a Facebookot írkálta 10 évvel ezelőtt.

Begyepesedett tanárok...60-70-80éves nyuggerek akik már oktatni se tudnak.(akik lehet hogy 30-40 évvel ezelőtt a szakma csúcsa voltak de a technológia kurva gyorsan változik)
Nekem óriási csalódás volt a villamosmérnöki..pedig hogy istenítették azt a fősulit.
Hát kurva gyenge.

Kollégiumra esélyem se volt...napi 2x2 órát utazhattam mert szüleim nem tudtak csalni a közel minimálbéres fizetéseikkel...nem úgy a gazdag vállalkozók porontyai.
(volt olyan akinek saját lakása volt vidéken..nem volt fizetése, de a koliba felvették és saját kocsival parkolt(nem lada) a koli előtt.

az a vicces hogy hallom vissza az újonnan ott végzetteket...hát semmi nem változott..
vicc
Kamaszkorunkban a virág szirmain számolgattuk: szeret?, nem szeret? Felnőttként a társadalmi problémák megoldásairól töprengünk: lehet?, nem lehet? A szilveszteri németországi események vajon csak az integráció lehetetlenségét mutatják meg, vagy azt, hogy másképp is lehetne? Szerző: Szabó Pap…..
Sok módszert kipróbáltál már a rezsiköltség csökkentésére, de egyik sem vált be igazán? Itt egy tuti ötlet a svédektől, amivel a téli hónapok nagy részében megúszhatod a fűtésszámlát, ráadásul decemberben sem kell az áruházakban zöldséget venned. Forrás: www.almaimotthona.hu Egy svéd házaspár…..
A Kanári-szigetek kis kopár tagja, Fuerteventura leginkább a szörfösök körében kedvelt, de a szélfútta sziget deszka nélkül is megkapó látványt nyújt. A három másik nagy szigethez hasonlóan ide is van fapados járat - bár Budapest irányából csak átszállással. Tenerife és…..
  (Az alábbiakban egy hosszabb, az Európai Unió alapproblémáit és az európaiságunkat fenyegető legnagyobb veszélyt elemző hosszabb tanulmány egyik fejezete olvasható, amely Magyarországgal foglalkozik...)   Mióta elkezdődött a migránshisztéria, azóta a teljes magyar…..