Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szandeeekahh

20 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta gyűjtjük Gyurival és Atlétással, de most inkább abbahagyom, mert az anyag VÉGTELEN. Csak magyar szövegeket szemlézgettünk, nagy részben a klasszikus topikból - de hát ez van, ezt értjük; itt nagyobb is a szerző felelőssége, mint a hasonlóképpen silány angol nyelvű…..
Szandeeekahh 2014.11.30 15:36:50
@Trónkövetelő: valhalla, archívum, vérszerződés, tar had, titkolt ellenállás, stb. egykaptafa szkinhedzenekar, vááá, a teljes életművük csodálatos, mondjuk egy darabig gondban voltam, hogy ez melyik csoda száma, de aztán megoldódott :D
Sajnos a sokadik paleós- böjtölős- vissza a természetbe-forradalom után újra megjelentek a termekben az önjelölt sportemberek, és miután sokadszorra hígítják az amúgy is problémás állagú látogatóközönséget, hirtelen még megmondani is nekiálltak. Hogy ez a zajos, agresszív,…..
Szandeeekahh 2014.06.13 20:47:28
@Trónkövetelő: nekem lengyel főnemesekkel vannak tapasztalataim, ezt a háborús veterán csoportot nem ismerem. lehet túl elitistának, és kevéssé erőkultusz-pártinak tűnök, más okot nem tudok elképzelni
Konferenciát szervezett vasárnap az LMP Ökopolisz nevű alapítványa Merre van előre? címmel. Jó kérdés, bár nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik: az LMP-re? Vagy az országra? Az előadók elsősorban az országról beszéltek, az előadók személye viszont talán inkább az LMP…..
Szandeeekahh 2013.06.03 17:09:55
@kamerasmobil: philosophyofstuff.files.wordpress.com/2011/11/gecibuta.gif

me' bazmeg, ha a szocik szolgáltatják ki a nemzetközi tőke érdekeinek az országot az a kánaán, ugye? csak ha a patás csinálja, akkor baj :)
komolyan, szövegértés lvl 500000, ha szerinted bárki hajlandó lenne a maszop-szdsz összefogásra szavazni azok közül, akik most az lmp-ben gondolkoznak. maximum a kétfarkú kutya párt szekerét fogják vissza
Az HBO jelenkorának legsikeresebb sorozata 2011-ben került képernyőre, és azóta rendületlenül menetel előre, saját nézettségi rekordjait döntögeti és rajongók millióit kergeti őrületbe akkor, amikor a könyvtől olyan jelentős kérdésekben is képes eltérni, mint egy adott…..
Szandeeekahh 2013.05.21 11:21:25
@Nema: "Krisztusnak meg mi köze a középkorhoz?"
Hát, végül is semmi, azt leszámítva, hogy a korszak Európájának mindennapjai (politikai ideológia, kultúra, gondolkodásmód) a kereszténységre épültek. Tényleg, szinte elhanyagolható a Krisztus sztori...

Egyébként, szerintem hiba a Trónok Harcát az Európai középkorra ráhúzni. Rengeteg olyan gesztus, és esemény van, amely a középkor eszmerendszerében egyszerűen elképzelhetetlen. A szereplők életfelfogásáról nem is beszélve. Ezek modern emberek, fantázia díszletek között.
Olyan kis naiv voltam lánykoromban a házasságot illetően. Nem, azt azért nem hittem, hogy az oltártól aztán tényleg mindenki holtomidlagholtomiglan, de valahogy úgy gondoltam, hogy akinek ez nem jön be, az elválik. Ehhez az is hozzájárult, hogy a mi jó kis konzervatív köreinkben,…..
Szandeeekahh 2013.04.26 17:05:58
@fingerbangs: a skandináv tényleg egy egészségesebb, kevéssé elfojtott társadalom. más kérdés, hogy ennek megvannak az előzményei már a kora középkortól kezdve. a nordikus társadalomban a nők jogai magasabbak, a monogám-prűdség alacsonyabb volt. ezt nagyon nehéz nekünk itt közép-európában behoznunk, mind a "demokratikus" hagyományaikat a rengeteg szabad parasztjukkal, mind pedig a társadalmuk nyitottságát. unfair az összehasonlítás :)

@Miazmás: nem keresztény, zsidó. Jahve mondta a tízparancsolatban :)
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
Szandeeekahh 2013.04.06 11:28:42
@afazekas: Tolkien óta az egyetlen neoromantikus elemekkel operáló, fantáziavilágba helyezett, olvasható könyvsorozat ami a kezembe került, az a Martin-féle Tűz és Jég dala.
Az egész műfaj legnagyobb problémája szerintem az volt, hogy valamiféle félreértelmezett tolkieni örökségből a legtöbb szereplő hű de szerelmes, hű de komoly, hű de könnyes szemmel tud bámulni, és hű de nemes célokért, hű de sablonosan nyer. Ha véletlenül valami vicc elő is fordul, az is a macsóságra van kihegyezve, és nagyjából abból áll, hogy "nézd má' a kis pöcsköszörűt, még azt a kétkezes pallost se tudja rendesen tartani, hö-hö"
Ha valaha valaki olvasott óészaki, finnugor, vagy antik mitológiát, vagy legalább bármilyen Tolkien alkotást, akkor tudja, hogy ez ezekben a sztorikban -melyek elvileg az alapot szolgáltatják- sincs így. Ezeknek van humora, jóval összetettebbek a karakterek, és egyáltalán nem komolykodóak. (Ráadásul a tolkieni világnak pont az a lényege, hogy nem a hiper-szuper erővel megáldott kiválasztottak oldják meg a szitut, de ezzel már nagyon messzire eveznék).
Azért zseniális Martin, mert ebbe bele tudta illeszteni a modern emberi gondolkodásmódot -ha megnézzük a karakterek érzelemvilágát, mind borzasztóan modern- és csapott hozzá egy kvázilovagkori, ugyanakkor "feudális anarchiába" süllyedő díszletközeget.
Ennek a világnak van humora -még, ha fekete is-, van mélysége, szerintem ilyen a jó "fantasy". Vagy szerinted mi lenne az, Eragon? na ne röhögtess.... :D
Szandeeekahh 2013.04.06 12:20:51
@kovi1970: olvastam az összes könyvet, nagyon sok szereplőnek van kifejezetten jó, szarkasztikus humora. pl. Jamie-Breienne jelenetek jó részében, Tyrion, Asha Greyjoy. De szerintem Bánatos Edd és óriásvész Tormund is vicces pasasok.
Nem kell gyerekmatinéra gondolni, a fekete humor is humor. Én annak szurkolok, hogy a végén apokalipszis legyen, esetleg a vadak túlélhetnek, az úgy egy nagyon fasza ökológiai katasztrófa élt adna az egésznek :D
Szandeeekahh 2013.04.06 13:00:22
@kovi1970: egyiket sem nevezném gyerekmatinénak, mégis mindkét történet nagyon vicces.
úgy, hogy a Trym-ének borzasztó kegyetlen mészárlással ér véget: mek.oszk.hu/00300/00377/html/02.htm#cim9
a Lokasennában meg egymást érik a csöcsös-pinás sztorik: mek.oszk.hu/00300/00377/html/01.htm#cim8
Temetésre készül a kárörvendő kishitűség. – Ugye, hogy nem lehet! Lám csak, nem lehet! Naná, hogy nem lehet! – szajkózza most az opportunizmus, a belenyugvás, az önigazoló hamisság, az aljasság, a semmitmondás, a gerinctelen csúszás-mászás, a két rossz közül a kevésbé…..
Szandeeekahh 2013.02.01 11:36:47
@fikanick: Azért nem teljesen ugyanazt. Az a baj, hogy a Fidesz láthatóan hazai nagytőkét akar képezni, mintha lenne a tőkének nemzetisége, és nem hozná ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetbe az egyszerű embereket a "hazai" nagy hal, mint a nemzetközi. Emellett az egykulcsos adórendszer is durván igazságtalan, amolyan igazi SZDSZ-es tempó a felső-középosztály/felső rétegek helyzetbe hozásával. Arról ne is beszéljünk, hogy látható még mindig a tőkevonzó/olcsó munkaerő tendencia.
Ezen kívül nekem LMP szavazóként persze nagyságrendekkel szimpatikusabb a Fideszes gazdaságpolitika, mint a korábbi liberális kormányzatoké, azt pl. nem is értem, hogy miért nem sikerként ment át a köztudatba, hogy nem vettünk fel az IMF-től újabb hitelt? Persze értem én, hogy a nemzetközi nagytőke itthoni kiszolgálóinak a médiája miért mossa hülyeségekkel az emberek agyát, de könyörgöm azt nem gondoljuk végig, hogy a pénzügyi "függetlenség" szinten tartása mekkora dolog a jelenlegi környezetben? Érdemes lenne Izlandra figyelni többek között, valahogy nem nagyon reklámozza senki, hogy mi folyik ott...
Egyébként igen, ha nem lenne az LMP és vésztartalékként a 4K!, akkor a borzalmas társadalompolitika, az avittas, molyos látásmódja ellenére még mindig inkább a populista Fideszre szavaznék legkisebb rosszként, mint a pénzen kívül semmiben nem hívő, gerinctelen maszopos bandára.
Na, kezdheti a hülyézést az összes libsi, van annak egy bája, ahogy az emberi hülyeségen élősködő gusztustalan bankárokat védi az átlagember. Csak legyen olcsó hitel, meg plazmatévé 0% THM-re, persze mi nem olyanok vagyunk, csak piszokul értünk a gazdasághoz, ezért tudjuk, hogy az a jó, ha az állam mégis inkább így viselkedik, ugye? Akkor lesz a jó világ, ha hitelből finanszírozzuk a hitelt, csökkentjük a jóléti kiadásokat (amúgyis köcsög szegények/nyuggerek/prolik!) és az életszínvonalat, de cserébe nő a GDP. Mert a GDP az isten, lám a távol-keleten is de kurvajól eltermelnek gombokért! :)
Modorosblog A BKV-mániás 2013.01.16 13:23:52
Ajánlom kedvenc bloggeremnek, Hamsternek.  Leszögezem az elején: tömegközlekedés csak Budapesten van. A többi csupán néhány helyi viszonylatú, fura színű jármű kapcsolata, későn kelő vidékieknek szórakozni. A nyelvhasználat se mindegy: míg Budapesten átszállás van,…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Szandeeekahh 2013.01.09 16:38:29
@Modor Tibi: nem szimpatizálsz véletlenül egyszerre a tátenhemmel, meg a millvóllal is? harmadiknak egy szerethető cselzi, esetleg 'Pool? Ezek olyan szépek így együtt: 4. Wings - Give Ireland back to the Irish 6. Skrewdriver - Smash the IRA 10. Hétköznapi Csalódások - Nem csak a szélsőjobboldalé a világ.
hali-zete, fradi-újpest. mindig mi játszunk, nemigaz?
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
Szandeeekahh 2013.01.04 13:58:08
Szandeeekahh 2013.01.05 12:48:22
@Tapmancs: Tiszaeszlári Solymosi Esz.ter történetét akarja elhallgatni a kis askenázi. www.youtube.com/watch?v=hEjpU5qhGQM
Mert színvonaltalan, reménytelen, szar pénztemető az egész. Öntik bele folyamatosan a milliárdokat, kalandoroknak-haveroknak bevallottan kiváló pénzmosási lehetőség, de jobb az nem lesz. Megy az adófizetők pénzén a luxusakadémia, Stadler után újabb és újabb csillogó…..
Szandeeekahh 2012.12.27 17:54:50
@Tintus: fasznak pofázol bele a szakmába?! na látod az ilyen közeg miatt nem lehet futballt csinálni itthon. Mert mindenki jobban ért hozzá, mint a LICENCES edző! Aztán a 20. percben már megy, hogy kurvagyenge. Fel kéne fogni, hogy nem vezetnek előre az ilyen disszonáns hangok fiatal barátom, magyarok vagyunk a büdösúristenit, mind azon dolgozunk, hogy egy kis boldogságot hozzunk. Miért nem lehet ezt megérteni? Ki kéne jönni a stadionokba, és akkor nem csak a huligánok járnának a meccsre. Miniszterelnök Úr is ezen dolgozik, ezért lesz bevezetve a szurkolói kártya, jöjjenek végre a családok a stadionokba. Én annyira hiszem, hogy valami megmozdult végre a magyar futballban. Ott vannak az akadémiák, jól szerepel a válogatott, most menetelt a Vidi az EL-ben, tessenek már végre meccsre járni.
Szandeeekahh 2012.12.28 00:20:59
@Fot L' Mondó: @reccs: @lanyi: Fiatal barátaim, nem ezek a disszonáns hangok visznek előre. ÉN megértem, mert magukban ugyanaz a csalódottság van, mint bennünk. De higgyék el, hogy igenis meglesznek a stadionok 2012-re és úgy érezzük, hogy valami most megmozdult. Elhihetik, hogy amikor megláttam azt a mocskos szar cédulát, amiről ketten is biztosítottak, hogy a mi nevünk lesz rajta, akkor üvölteni tudtam volna, hogy Platini GYAKA! De igenis be kell most bizonyítani, és a török meccsen is nekünk volt dörcifül, és ott van most a Dzsudzsák is, aki aranyos, okos, ügyes játékos, és meg van benne a kellő csibészség. Meg a Gézafiam, aki fiatal, intelligens, jóképű, nyelveket beszél.

@Dr_utcai_arcos: javaslom dobjunk össze a posztoló úrnak egy Siófok-Pápa ligakupa belépőre
Szandeeekahh 2012.12.28 09:02:43
@Tintus: a külföldiekben egyetértünk, hogy éppen csak lejöttek a fáról, és már hozzák is őket ide. A fiatalok viszont ügyesek nagyon, meg van bennük a kellő csibészség és potenciál. Bár ez már a '90-es évek közepén is megvolt, ha láttad a Kabát Peti könyvét. Persze régebben Kálmán bá' a Farkas Jancsival a melósok által otthagyott sörösüvegekre lövöldözött az edzés után. De hát ők világválogatottak voltak, meg az angol királynő is személyesen gratulált a teljesítményhez a '66-os világbajnokság után.

@Orszag: fiatal barátom mindenről lehet viselkedést komponálni, de ez itt a modoros. nagyfokú irónia, nem kell ám komolyan venni. ebben maguk a komponálók is meg fognak erősíteni.
Horthy kenderesi újratemetése óta közkedvelt legenda a széljobbtól a Fidesz szavazókig a „hálás zsidóság” koszorúja Őfőméltósága kriptáján. Lám, újra nagy az öröm a jobboldalon: van már nekik egy vitéz romájuk is! De vajon örül-e mindenki?   A…..
Szandeeekahh 2012.12.14 18:19:53
az intézményes giccs nem érdekel, viszont ma este valami ilyesmire számíthattok: www.youtube.com/watch?v=jFRaF43Qseo élmény lesz nézni a pofátok a csilivili csarnokotokban, ahogy a "mongolok" berámolnak nektek egy laza hatost ;)
A méltán népszerű Szkepticista Gyülekezet ma a Kobak Klub rendezvényének keretében népszerű történelmi legendáriumokat zúz szét a tudomány, ráció, világosság és európaiság jegyében. A szélsőjobb magyarországi elburjánzásával a történettudomány területén is…..
Szandeeekahh 2012.12.10 19:23:01
@Kurtz ezredes "@no successful: pl. Finnugor származás.
Ma már senki sem állítja, legalábbis tudományos körökben, hogy a hunoktól származunk, de azt sem, hogy a finnugoroktól !" ... blablabla.
tessék Kurtz, az ilyen hülyeségeken el lehet röhögcsélni egy darabig, de szerintem kurvára szomorú inkább. Bármelyik másik témát leszarom, de erre biznisz épül, itt a történettudomány ősgonosznak van beállítva, baromságok terjednek, az ált.iskolai/középiskolai tanárok nem tanítják meg rendesen, az ilyenek mint ez a nem sikeres pedig össze vannak zavarodva. Emberünk azt sem tudja mit jelent az, hogy finnugor, de belemegy olyan hülye fejtegetésekbe, hogy bárki aki gyökkettőnél többet tud a témáról összeszarja-hugyozza magát. Azt már nem is lehet elvárni, hogy valami halvány fogalma legyen egy steppei nép felépítéséről, vagy egyáltalán bármiről a korszakból/térségből. Jószándékú hülye, de ez az általános, faszomért kell itt is ezekre ráerősíteni. ehh...

@zajos1: ja, én is körbenézek az utcán, és sose tudom eldönteni, hogy Budapesten vagy Srí Lankán vagyok.
Csak egy kicsit, tényleg. Annyira szeretném már tudni, milyen, ha az embert tényleg, de úgy istenigazából gyűlölik. De nem csak a szokásos flegmaság vagy cinizmus, amit bárki megtapasztalhat, ha mondjuk az ügyintézőnek-eladónak rosszabb napja van, hanem amolyan igazi, sistergős…..
Modorosblog Modoros' election night 2012.11.06 16:56:02
Hey folks! Üdvözlünk benneteket a Modorosblog történetének egyik legnagyobb és legfontosabb eseményén. Odaát, a Nagy Vízen Túl világfordító események zajlanak, Amerika választ. Ez a megkerülhetetlenül döntő fontosságú esemény pedig a mi kis aprócska, icipici magyar…..
Szandeeekahh 2012.11.07 19:49:11
@Modor Tibi: Kedves Tibor! Nem szeretnélek megbántani, de azzal ugye te is tisztában vagy, hogy mekkora nonszensz az, amit most mondasz? Én tényleg tiszteletben tartom mások véleményét, de remélem azt azért te is észreveszed, hogy míg én egy felvilágosult, európai értékrend szerint gondolkodó polgár vagyok, addig te csak egy fideszdriod. Ne haragudj, de innentől kezdve nincs is miről beszélnünk, alapvetően felháborít, hogy ilyen cinikus hangnemben írsz a szabadság hazájáról. Legszívesebben kommentelném is, hogy ez a modoros blog, ne vegyétek komolyan. Persze emellett az utolsó fideszbérenc helyek egyike, 2014 után bezáratunk, a szólásszabadság nevében. Nem azért, mintha bármi bajunk lenne veled, csak egyszerűen értéktelenek a gondolataid. Ha kicsit higgadtan végiggondolnád, akkor te is belátnád ugyanezt ;-)
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
Szandeeekahh 2012.10.30 20:19:34
@balage_81 reloaded: arra azért kíváncsi lennék, hogy Miniszterelnök Úr felséges jelenlétében is ilyen bátor lennél, vagy lehajtott fejjel igazgatnád a kavicsokat? Most az eszembe sem jut, hogy vitába kezdjél vele, valószínűleg másodpercek alatt mosna le a pályáról...
Szandeeekahh 2012.10.31 16:07:32
@Mercel: liberális = füves, pálcikakarú, hazaáruló, szdszgyurcsány
Modorosblog Magyarország – 2016 2012.10.26 21:01:12
Hat, kínkeserves év telt el a harmadik köztársaság bukása óta. Az elnyomó államhatalom két éve újabb választásokon biztosította be egyeduralmát. Minden eddiginél durvább eszközökkel kezdte üldözni a hajdani szabadság megmaradt híveit. A keserűséget, nincstelenséget és…..
Kedves vidéki (esetlegesen külföldi) olvasóinkat előre is kérjük, közöljék velünk mindenképpen kommentben, hogy ők nem budapestiek, fogalmuk sincs ezekről a helyekről - és nem értik, miért nem mindegy, hogy Buda-e vagy Pest. Köszönjük. És most következzen egy kis…..
Szandeeekahh 2012.10.24 16:24:02
@Modor Tibi: nem bazmeg, meki van. nem legyél már vidéki!
Az a baj, gyerekek, hogy ahogy a korszakok-kormányok változnak, úgy változik folyamatosan a múlt is. Hősökből bűnbakok lesznek, forradalmárokból csőcselék és fordítva. Sajnos '56 is azon sajnálatos történelmi események közé tartozik, amelyeket képtelenek vagyunk tiszta fejjel…..
Modorosblog A toleráns ember 2012.10.19 10:09:44
Az alul írottak természetesen iróniaszűrővel ellátott okulárén vagy lornyonon keresztül figyelendők, tehát mi nem így gondoljuk valójában, csak viccelődünk! Toleráns - vagy liberális, ha úgy tetszik. Mostanában ellenzéki, de már biztos nem sokáig. Bár sok, lelkében…..
Lányok! Nem mindennapi megtiszteltetésben részesültünk, ugyanis Magyarország egyik legnépszerűbb blogjának kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást, két snájdig, edzett úr segítségével. Jobbomon a mindig vidám, hamiskás mosolyú Modor Tibor úr, aki a fittség nagykövete lehetne.…..
Jók vagyunk egy döntetlenre, de egy bravúr sem elképzelhetetlen, höhö - jelent meg az unortodox politikai kommunikáció a futballban az elmúlt napokban. Vannak sportemberek, akiket tényleg sajnálunk, hogy a bullshit része, de nem tudom elképzelni, mi kell még a magyaroknak, lehet ettől…..