Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gBal

92 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A foglalás egy napig tartott - az Index cikke: A hétéves háború egyik legmulatságosabb és legbizarrabb epizódja ki máshoz, mint a magyarokhoz, közülük is a Habsburg-seregeket erősítő Hadik András huszártábornokhoz kötődik. A huszárok október 16-án értek Berlin alá, és…..
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
gBal 2012.10.15 21:33:02
@miriamele: sajnos semmi más megoldás nincs a problémádra, mint hogy középre állítod a képeket - ekkor minden szöveg az adott kép alá kerül.

Átérzem a problémádat, ugyanezek a fájdalmaim nekem is, csak pár hónappal korábban éltem át... (én is csak felhasználó vagyok).
gBal 2012.12.19 09:30:33
sziasztok - pár hibabejelentést tennék, ezek egy része régi, más része friss:

- 1.) napok óta nem érem el a statisztikában az "url-statisztikát". Nagy fehér képernyő, minden blogomban.

- 2.) link módosítása: egy kész cikkben a meglévő hivatkozásnak néha nehéz utánanézni: Kijelölés nélkül beleteszem a kurzort, megnézem a linket a "link módosítása" gombban: üres; kijelölöm az egészet: üres. Ismét bent hagyom a kurzort és újra megnézem: kiadja a linket. Három műveletből egyszer sikerül - a régiben elegendő volt csak belépni a kurzorral, és nézhető volt az aktuális hivatkozás.

- 3.) kijelölés és funkciók: némely funkciónál a művelet elvégzése után az adott szó kijelölve marad (szinte mindegyiknél), némelyiknél a művelet után a kijelölés megszűnik (pl: apró betű: "s"), Ez sok plusz-klikket jelent, illetve plusz odafigyelést: az ember nem lehet biztos benne hogy dolgozhat-e a szón tovább vagy ismét ki kell jelölnie.

- 4.) időzítés: nem lehet-e a dátumot MINDIG látható módon tenni? Ha időzítek, nem állíthatom be hogy "vázlat", azaz csak plusz több kattintással, ha "vázlatra" állítom, akkor sem állíthatom a dátumot (azért fontos mert ha sokáig akarok dolgozni rajta, akkor nem volna szabad hogy eltűnjön a korábbi posztok között.) Ennek egyszerű megoldása hogy MINDIG kint van a dátum és bármikor állíthatok rajta és menthetem.

- 5.) Sokszor szóba került hogy egy cikkből a szerkesztőfelületére lépve jó lenne, ha (mint korábban évekig) a mentés után a cikkre magára térne vissza a rendszer, ne az általános bejegyzéslistára (hisz ott semmi dolgom, csak egyetlen cikkbe javítottam bele). Megoldható-e? Sok időt takarítana meg ez is.

- 6.) Az admin főoldala most az "összesítés", ami (számomra és sok ismerős számára) nem hordoznak hasznos információt (mivel sok vázlatom van, így az "utolsó bejegyzés" sem volt még sosem az, amivel tényleg a legutóbb dolgoztam és amit folytatnék), a lényeg a bejegyzéslista lenne, ahová így plusz klikkeléssel juthatok el, sajnos elég lassú a rendszer. Lehet-e a bejegyzéslistát alapértelmezetté tenni vagy állíthatóvá tenni, hogy ez lehessen az alap? Pozitívan válaszoltatok erre korábban, mikor lehet erre remény?

Köszönöm!
gBal 2012.12.31 10:41:23
@L.A.: szia - fentebb volt egy kérdéssorom 19-én, rá tudtatok nézni? Nem akarok türelmetlenkedni, illetve pont ezért kérdezem hogy mikor érdemes visszatérnem a dologra? (az 1. pont azóta megjavult, a többi a régi - az időzítéssel (4.) bajlódom sajnos sokat)

köszönöm, BUÉK!
forrás: hg.hu, 2012. március Märkisches Viertel >> a térképünkön itt. A Berlin Reinickendorf városrészében (akkor Nyugat-Berlin) fekvő lakónegyed 16 000 lakásában 38 000-en élnek. A területen főleg 5-14 szintes házak állnak, amelyek jó része az 1960-as és 70-es…..
A 2010-ben tervként ismertetett Akadémia most elkészült - részletesen lásd a Dezeen-en! ..
>>Trompetebaum blog..
A népirtás mély nyomokat hagyott, és még mélyebb sebeket ejtett – ezekkel a szavakkal emlékezett Angela Merkel német kancellár, amikor tegnap felavatták a holokauszt roma és szinti áldozatainak emlékművét Berlinben, a Bundestag közvetlen közelében. - A Népszabadság…..
Egyre többen használtok különféle Facebook adta lehetőségeket a blogotokon. Ezzel a poszttal szeretnék útmutató adni, hogy a lehetős legegyszerűbben és működőképesen illesszétek be a facebookos kódokat. Like gomb Funkciója: a legnépszerűbb Facebook plugin, mely egy adott…..
gBal 2012.10.16 19:24:06
@cadix: (a "bezárás" vagy "frissítés" gomb hiánya ugyanaz amit én is és mások is többször jeleztek már (csodálkozom hogy ennyire nem érthető...), itt is és a "kapcsolaton" keresztül is, de jól látszik a fent mellékelt képen is hogy _nem_ látszik a "frissít" gomb... :-) HTML nézet.)
gBal 2012.10.16 19:42:44
@cadix: köszönöm, most már pont jó helyen a frissít gomb, teljes egészében látszik!
A HTML oldaldobozt használhatjátok arra, hogy az oldalhasábokban egyedi kódot, szöveget, képet jelenítsetek meg. Az új dobozszerkesztő pont ugyanolyan editorral rendelkezik, mint a posztszerkesztő, így egy kép, videó beszúrása, vagy a szöveg formázása már nem okoz gondot azoknak sem, akik kevésbé…..
gBal 2012.08.23 19:34:52
@retyezatrege: ez így azért elég homályos még? :-) Mit szeretnél az mp3-mal? letölthetővé tenni? lejátszhatóvá tenni?

Az első esetben valahova fel kell töltened(a blog.hu rendszere azt hiszem 2 megánál naygobb file-okat nem enged, így más tárhelyre van szükség, ráadásul nem tudom hogy mp3-at elfogadna-e, ha nem, akkor célszerű zip-be csomagolni), ha pedig lejátszhatóvá, akkor ugyancsak fel kell tenned a hanganyagot valahová, és vannak beilleszthető lejátszók, ami már az oldaldobozba tehető - ilyen pl. ez:

flash-mp3-player.net/

De feltölthető a zene (kis bonyodalommal) a Youtube-ra is, vagy rövid regisztráció után a Grooveshark.com oldalra, ahonnan már lejátszóstul beilleszthető.
gBal 2012.10.15 17:35:07
@devDavid: fentebb is kérdeztek hasonlót, én is (másutt, a klasszikus poszt HTML nézetével kapcs), most ismét nagyot küzdöttem vele: a HTML ablak gombjai (frissítés) kilógnak a párbeszédablakból, gyakran a képernyőből, most konkrétan az "oldaldoboz" szerkesztésénél kellett küzdenem vele. Mikor várható javulás? Köszönöm!
gBal 2012.10.15 21:29:34
@cadix: Firefoxnál és Chrome-nál is létezik a probléma, az 5 blogom bármelyikében (más is jelezte a problémát, tehát nem egyedi).

Köszönöm!

(A "klasszikus poszt szerkesztése" témánál kérdeztem a HTML egy másik problémájáról - megteszitek hogy reagáltok rá? Legalább annyit hogy kb mikor várható javulás, a feladataim időzítése, a feleslegesen ismételt kérdések miatt - köszönöm!)
Pár egyszerű lépésben bemutatjuk Nektek, hogy hogyan tudtok képet beilleszteni saját bejegyzésetekbe. A blog.hu rendszere jelenleg háromféle módot támogat: képbeszúrása a blog.hu-ra töltött képek közül képbeszúrás külső linkről képbeszúrás az Indafotós képeid…..
gBal 2012.09.02 12:28:54
@mny: az a baj hogy te sem pontosan írod le a problémát, így nehéz rá válaszolni - belenéztem a blogodba, amiben összesen egy darab pici képet találtam, így azon se tudom kitalálni, mi lehet a baj (ott találtam egy megjegyzést hogy "nem lehet megváltoztatni a beírás dátumát" - de meg lehet: adminban jobb oldalt talán ha időzítettre teszed, de lehet hogy csak úgy simán is (mist nincs itt előttem)).

Mekkora lehet a kép: neked kell tudnod milyen széles a hasábod - a blogodban (építkezős) én 520 pixelnek tippelem. Nem Firefoxot használsz? az nagyon egyszerűen engedi a képek alakítgatását: a sarkát megfogod és addig húzod ameddig kell.

Kép mellett "enter"-ek: sajnos ez az új admin "hozadéka", nagy keserűség nekem is. Két lehetőség van: ha kisebb a kép mint a hasábszélességed, akkor 1.) vagy jobbra vagy balra teszed, de ekkor a szöveg elfolyik mellette, mindig, 2.) vagy középre, ekkor nem folyik mellette a szöveg.

Nem tudom hogy a kérdésedre válaszoltam-e, tényleg érdemes világosabban fogalmazni (nem itteni szerkesztő vagyok, csak egy errejáró).
gBal 2012.09.02 20:03:04
@mny: persze, nagyjából lehetett sejteni, de azért hogy mit jelent a "ha a szöveghez illeszkedne, két sor között", vagy hogy "összevissza van a szöveg a kép körül" - miközben én nem is igen láttam a blogodban képet... :-)

Javaslat:
1.) kérd a szerkesztőket hogy tudja a blog.hu ugyanazt Chrome-mal mint mással;
2.) válts Firefox-ra;
3.) kicsit macerásabb, de úgy is alakíthatod a kép méretét, ha HTML-kódba bemész, és ott a kép sorába beírod hogy width="520", mondjuk az "img" és a "src" közé (ha nem turkáltál még a HTML-ben, akkor nem feltétlenül javaslom, különösen hogy az új admin nagyon megkavarta, iszonyat bonyolult és "teleszemetelt" lett.

Még a képszélességhez: ez a blogod általad választott sablonjától függ, ezért nem tud rá senki csípőből mit mondani ("mekkora bicikli fér be az autóba?" - "melyikbe?"...). Azt hiszem a bevett méretek 480, 520, 600, vagy valahogy így, a tiedet 520-ra tippelem.
A bejegyzés listában találjátok meg a már megírt posztotokat, melyeket akár rendezni is tudtok. Csökkenő, illetve növekvő sorrendbe tudjátok rakni a bejegyzéseket, mind dátum, mind bejegyzés alapján. A bejegyzés címére kattintva tudjátok módosítani a posztokat. Lehetőségetek…..
gBal 2012.07.29 23:05:27
@L.A.: de hát a vázlatot nem tudom időzíteni.. VAGY egyik vagy másik... (mármint időzített vagy vázlat - más színűek is). Mindegyiknél kérdőjelek vannak a dátumnál, előnézetnél meg 9999.... hm?....
gBal 2012.07.29 23:21:31
@L.A.: ez benne az érdekes: nem tud újabb lenni mint ma, mert 1.) régebben csináltam, 2.) mindegyiknek "nincs dátum?" a megjelenítése, előnézetben meg 9999. dec. 31... (igaz: vannak a régi adminból átörökölt vázlatok, azoknak valóban előre vannak dátumozva, de én az új adminnal készültekre kérdezek most rá).

Tehát a fő kérdés hogy mind ugyanúgy készült, mind ugyanolyan dátumú - de a most készülteket kiteszi a főoldalra (nekem), a régiek meg nem voltak ott sosem.
gBal 2012.07.31 07:42:49
@L.A.: lehet ezzel valamit kezdeni?... A gondom az hogy ugyanúgy készülnek a vázlatok mint régen, és máshogy viselkednek - sok vázlatom van (és lesz), nem szeretném őket a főoldalon látni (hisz eddig sem voltak ott).

(Tudom hogy időzítettként alakíthatom a dátumot és visszatehetem, stb. de pont az a lényeg hogy nem akarok többször dolgozni vele, nem szeretnék extra gombnyomásokat egy alapfunkcióhoz - annyit szeretnék hogy úgy működjön _mint eddig_. :-) Most a "vázlat" mint funkció nálam teljesen értelmét vesztette - igen, időzítést használok helyette, de jó lenne ha ennek a működése visszatérne. Lehet, van ezzel terv?)
A hídra 1994-ben kiírt nemzetközi pályázatot 83 versenyző közül Walter A. Noebel és Martin Krone nyerte, az új híddal a város szándéka az új "Wasserstadt Oberhavel" területet kívánta Berlinnel integrálni. >> a térképünkön itt; Mint kiderült, ez a híd is felbukkan…..
a hg.hu cikkének átvétele! - lásd még ezügyben a lakóház címkét! Az, hogy a külvárosi lakótelepek és az alvóvárosok kora leáldozóban van, leginkább Berlinben érződik. A város újra nem csak munka-, hanem lakóhely is, azaz komplex élettér. Az ennek köszönhetően…..
Berlin 2010 Liquidrom Berlin 2012.06.08 00:13:00
A különleges fürdőt a gmp – Architects von Gerkan, Marg and Partners iroda tervezte, és Berlin szívében, a Potzdamer Platz közelében található. Tulajdonképpen alagsori része a Tempodrom nevű rendezvénycsarnoknak, gondolom innen a frappáns elnevezés is a “liquid…..
Berlin 2010 Tilla-Durieux park 2012.05.20 19:00:00
DS Landschapsarchitecten, 2003 A berlini Potsdamer Platz mellett fekvő Tilla-Durieux park kialakítására 1995-ben írtak ki tervpályázatot. A tervpályázati kiírás tulajdonképpen két park kialakításáról szólt, részletesen megfogalmazva a területtel kapcsolatos használati…..
Berlin 2010 Az Írás (The Page) 2012.05.19 22:34:00
forrás: domus 808, 1998. október; szöveg: Maria Bottero (fordítás: mB) terv: Zvi Hecker, Micha Ullman, Eyal Weizman, 1996Berlin, Axel-Springer Strasse 50 >> a térképünkön itt. A Talmud minden lapja a biblia különböző korokban keletkezett szövegeinek magyarázatait…..
Dominique Perrault, 1992–1999 >> Berlin, Landsberger Allee 100 Az egyik legnagyobb sikert a párizsi kirándulásunkon a Mitterand könyvtár aratta, érdemes hát egy pillantást vetni Perrault egy másik munkájára, majdnem a könyvtárral egyidőben (kicsit később) épült Velodrom…..
Fazekas Kati javaslata és fordítása >>>> a térképünkön itt.Párizs Füvészkertjében található a Természettudományi Múzeum részeként az földi élet fejlődésének szentelt Őslénytani és Összehasonlító Anatómiai Galéria (Galerie de paléontologie et d'anatomie…..
Lutécia, Római kor (1705-ben készült térképsorozat);a leginformatívabb ezügyben azért talán mégis a wikipédia (sok térképpel)Lutécia, kicsit később;Párizs harmadik ismert térképe, 1180;1223;1367;1572Pre-Haussmann időszak - dátum nélkül:Párizs, 1898 (forrás - kattintásra…..
Le Corbusier, 1934, Rue Nungesser et Coli 24szöveg: Mimoa, képek innen.Ez a lakóépület - az Immeuble Molitor Appartement -1934-ben készült, a tetőn Le Corbusier saját lakásával. Egész életében itt élt, a Parc des Princes mellett. Érdekes épület, homlokzati üvegfelülete…..
Párizs, 2011 Haussmann Párizsa 2011.06.05 11:00:00
forrás: Kenneth Frampton: A modern építészet kritikai története, 31. old. szken M. Zsófi, beolvas: K. Benő, elolvas: mindenki. Bővebben: Wikipédia. 1853-ban Haussmann, Szajna megye újonnan kinevezett prefektusa, súlyos helyzettel szembesült: szennyezett ivóvíz, nem megfelelő…..
Párizs, 2011 Pompidou központ 2011.06.04 17:00:00
Renzo Piano és Richard Rogers 197719 rue Beaubourg - szöveg: Wikipédia; Kulturális központ a Beaubourg negyedben (4. kerület). Helyet kapott benne egy könyvtár, a Modern Nemzeti Múzeum (Musée National d'Art Moderne), Európa…..
KOZ ARCHITECTES 2007-2010 28 szociális lakás 440 m2 Courbevoie negyed, Avenue de l'Arche A 3F csoport és Courbevoie Város Tanácsa 2007-ben írt ki pályázatot a Les fauvelles fejlesztési zóna utolsó megmaradt telkére. Kimondott cél volt "a szociális lakások új lehetőségeinek…..
Dominique Coulon & Associés, 2011La Courneuve városrészAz új épületben általános iskola (nyugati oldal) és egy óvoda (keleti oldal) kapott helyet. Az iskola a ‘Cité des 4000’ igen bonyolult szomszédságában áll, a lebontott ‘Ravel’ and ‘Presov’…..