Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacimol

31 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
lacimol 2019.01.29 09:37:49
@Szarvas Norbert: Ezekről mi a véleményed?

"például egy 10 éves futamidejű, végig 5 éves kamatperiódusú és 5 éves kamattámogatással is rendelkező lakáshitel a jövedelmi terhelhetőség szempontjából a végig fix kamatozásúakkal egyenértékű. Azaz 400 ezres jövedelem alatt a jövedelem 50%-a, míg 400 ezer forinttól a jövedelem 60%-a terhelhető hiteltörlesztéssel."
bankmonitor.hu/cikk/lakashitel-kivetelek-az-uj-jovedelmi-szabalyok-alol/

"például a CSOK 10+10 konstrukcióban az ügyfél által fizetendő kamat fix, a fix kamatozásra vonatkozó szabályok szerint kerül megállapításra a JTM értéke. Így a JTM értéke – a jövedelem mértékétől függően – legfeljebb 50 vagy 60 százalék lehet."
www.mnb.hu/letoltes/adossagfek-gyik-20181031.pdf
Az esetek többségében a Jasper Studio használata a vizuális felületen való kattintgatásban kimerül, de speciális esetekben szükség lehet a forráskód mélyebb ismeretére is. Ilyen eset lehet a listák kezelése kapcsán használandó JsonDataSource osztály kódja vagy a hibakezelés is. A forráskódot a…..
Rendezés Egy adott lista elemeinek sorba rendezését célszerű megoldani már szerver oldalon a generált json fájlban. Ha ez nem lehetséges, akkor a Jasper Studio is kínál erre lehetőséget rendező mezők (Sort Field) formájában. Az Outline-on az adott Dataset alatt (Pl: Issues) a "Sort fields"-re jobb…..
Az alkalmazás fejlesztői időnként kisebb-nagyobb fejlesztéseket végeznek és ehhez új verziót adnak ki. A Studio beépített update manager-rével könnyen elvégezhetjük a frissítést. A kisebb verziókat mindig érdemes gyorsan lekövetni, de a nagyobb váltásoknál célszerű az első néhány javítást megvárni.…..
Jasper Report Dev Lista a listában 2016.06.16 16:40:59
Esetenként szükség lehet egy lista egy másik lista elemen belüli megjelenítésére. Ilyen például a szervizkönyvben a gépjármű listán belüli bejegyzés lista. Ez alapján egy autó adatai alatt láthatjuk a szerviz és vizsga dátumokat. A fenti feladat megoldható két lista elem egymásba ágyazásával. Ehhez…..
A Jasper Studio-ban az alapértelmezett betűkészlet a Helvetica, amihez a Nyugat-Európai Cp1252-es kódtáblát használja. Ez a Preview generálásakor nem okoz gondot, de ha exportáljuk a PDF-et vagy külső forrásból generáljuk, akkor a logikai betűkészlethez tartozó JVM-ben regisztrált (fizikai)…..
Az autós nyomtatványon eddig a személyes adatokat jelenítettük meg, de a szervizkönyvhöz szükség van a járművek felsorolására is. A következőkben két autó tulajdonságait teszem fel a nyomtatványra lista elem formájában. A Jasper Studio-ban a tömbök ábrázolásához használhatunk táblázatot (Table) és…..
Egyedi dokumentumok szerkesztésekor a legtöbb esetben a használni kívánt képet egyszerűen beillesztjük és csatoljuk a fájlhoz (például egy word doc készítésekor). A Jasper Reports-nál nincs ilyen lehetőség (*), de lehet paraméterként átadni képet (java.awt.Image, java.io.InputStream) vagy Jasper…..
Az alap nyomtatvány létrehozása után a felrakott mezőket elrendezzük, majd beállítjuk a nyomtatási oldal paramétereit és kivesszük a nem használandó szakaszokat. Mezők rendezése A rendezéshez az egérrel vonszolhatjuk és méretezhetjük az adott mezőt. Finomabb mozgatásokhoz használhatjuk a…..
Lépések egy új riport létrehozásához: A következőkben egy alap riportot hozok létre, amiben csak néhány mezőt teszek a nyomtatványra. Ezt kiegészítve és átalakítva a későbbiekben létrejön majd egy autókhoz használható szervizkönyv. Új projekt létrehozása: File - New project ("Cars" névvel): A…..
Az ismerkedéshez érdemes elsőként a Jasper Studio-t letölteni a JasperSoft Community oldalról. A TIBCOJaspersoftStudio-6.2.0.final-windows-x86_64.zip verzió ~400 MB, de ez már tartalmazza a Java futtató környezetet is (a 6.0 és 6.1 még Java 7-et használ, de a 6.2 már a 8-ast). Az editor az Eclipse…..
A Jasper Reports egy Java alapú - Open Source - eszköz, melynek segítségével riportokat és nyomtatványokat állíthatunk elő. A koncepció lényege, hogy bármely adatforrásból származó adatokból egy XML sablonon keresztül több formátumba exportálhatjuk a nyomtatványt (pdf, doc, html). Azaz egy jrxml…..
Widget Az 1.1.5-ös verziótól az alkalmazáshoz elérhető a kezdőképernyőre (home screen) kitehető widget is. A kisebb (egysoros) segítségével láthatjuk az éppen aktív feladatot és egy statisztikai összesítést. A widgetre koppintva közvetlenül elérhetjük az ütemezéskezelőt,…..
Alap esetben az Audió ütemezéskezelőben létrehozott időzített feladatok egy adott művelete minden beérkező eseményre végrehajtódik, azaz például egy éjszakai némítás során minden hívást lenémít. Vannak azonban speciális esetek vagy különleges személyek akiknek a…..
Némítás A legalapvetőbb használati eset az "Éjszakai némítás". Minden embert érint és a legtöbb ember életében nem csak az alvási időszak hossza, de az intervalluma is közel azonos. Ha…..
Az alkalmazás indításakor a feladatok listáját láthatjuk. A képernyő alján lévő "Új" gombbal tudunk új feladatot létrehozni. A név, a művelet és az időpont megadása…..
Az Android operációs rendszert használó okos telefonokon beállíthatjuk a csengőhangot (akár telefonszámonként különbözőt) és a csengetés általános hangerejét. Azonban a napi teendőink során adódhatnak ismétlődő tevékenységek, amelyekhez szükségünk lehet…..
A magyar nettó átlagfizetés ugyanis nem csak a lengyeleknél, de a szlovákoknál is rosszabbul teljesít. Havi ötvenezer forinttal többet vihet haza egy szlovák átlagkeresetű polgár, mint magyar társa pár kilométerrel arrébb. Az elektromos energia után nagyjából ugyanannyit…..
Nehéz pontos statisztikai becslést adni arról, hogy mennyi pénz tűnik el a feketegazdaságban, és hány százezer foglalkoztatott van a szürke és feketegazdaságban, de egy valami biztos: a már rendszerváltás előtt megindult folyamat az elmúlt két évtizedben csak tovább romlott, és…..
JIRA DEV Jira plugin fejlesztés 8. 2013.09.09 15:05:11
Beállítások mentése A korábbi SAL Scheduling példa szerint az időzítés már megfelelő, de egyelőre kódba égetett értéket használtunk az intervallumra. Ha ezt az action hívásával módosítottuk volna (reschedule), akkor a következő szerver újraindításkor a rendszer…..
A devizahitelek forintosítása nem új ötlet, a második Gyurcsány-kormány is tett erre egy kísérletet 2008 őszén. Ám az kudarcba fulladt a magas forintkamat és az előnytelen feltételek miatt. Pedig akkor a svájci frank átlagos árfolyama 180 forint alatt volt. A már széltében…..
A héten megkezdődtek az egyeztetések az újabb devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatban, bár az első jelek arra utalnak, hogy egyáltalán nem az előre beharangozott, kompromisszumra törekvő hangulatban fognak telni a találkozók. A kormány nehéz helyzetben van, hiszen a választások közeledtével egyre…..
lacimol 2013.08.02 15:11:39
@Peetiboy: "Miért nem hasonlítják össze a 2005-ben felvett Forint és deviza hitelek jelenlegi állását egymással? A deviza törlesztő csak oda emelkedett, ahol a Forint mindig is volt."

Összehasonlították. Nagy részük most is kevesebbet fizet, mint a HUF hitelesek.

www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/mennyit_buktak_valojaban_a_devizahitelesek.1.187013.html