Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monçada bíboros

0 bejegyzést írt és 372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja, hogyan veszthette el uralmát járműve fölött egy keszthelyi férfi. A police.hu képes beszámolót adott ki arról, hogy 2014. március 5-én este 20 óra 5 perckor elesett egy kerékpáros. Az jármű 52 éves vezetője az elsődleges orvosi vélemény…..
Nóra öt éve eladta az autóját, de az új tulaj nem íratta át, majd begyűjtött egy tucat büntetést. Mégis Nórát akarják kiforgatni mindenéből. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Monçada bíboros 2013.06.27 08:28:23
@Dr. Kix: mondjuk ezt az otthonin pálinkafőzést nem értem. Dohányt csak a haverok üzleteiben lehet árulni mert az káros, de pálinkát mindenki főzhet otthon adómentesen? Mintha az alkoholizmus kevésbé lenne káros... Na mind1 ez úgy is off.:)

Csak azt nem értem, hogy mikor beviszem ez önkormányzathoz az adásvételit, akkor ott rögzítik a vevőt is a rendszerben, vagy nem? Innentől viszont miért nem lehet 15 nap után automatikusan csesztetni a vevőt, hogy miért nem iratta még át?
Egy kedves törzsvendég kérdezett fotó emulzióról, kicsit utánanéztem, izgalmas dolog lehet, ha valakit érdekel. 0,47 liter 66 dollár, tehát nem vészes (tudom, vám-áfa-szállítás... de léptékében ennyi az ára, nem 300 dollár). Ami a gond vele, nem könnyű jól használni,…..
Mielőtt a továbbra kattintanál…Tippelj, hogy milyen fényképészeti eszközt ábrázol a fotó? A vakupisztolyt (Flash Pistol) a Chelsea cég készítette. Piaci sikerét annak köszönhette, hogy az előd eszközhöz képest (mely egy egyszerű hajlított lemez volt) védetten…..
Monçada bíboros 2013.01.22 19:28:41
Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretesRétvári Bence például 33 évesen már a KIM államtitkára, aki az "Új alkotmány…..
Már magam is írtam többször a HARMAN Direct Positive Paper FB Glossy papírról, de ha Lyukkamerás ember megosztaná információit, megköszönném. Hol lehet beszerezni, miben érdemes hívni, mi a tapasztalata? Engem fotógram ügyben érdekelne. (itt lehet olvasni a papírról…..
Monçada bíboros 2012.10.04 23:20:39
@Romanee Conti: Ja, beszerezni elvileg itten lehet:
www.harmanexpress.eu/fb_glossy.html
Nem csupán arról van szó, hogy a Zsolt lassan málló agyából ismét előkerült valami borzalom. Szerintem érdemes rákérdezni a kultúrába ivódott előfeltevésekre, hogy vajon tényleg érvényesek--e; és bizony olyan régi mítoszokat sem árt olykor felülvizsgálni,…..
Monçada bíboros 2012.08.24 10:32:13
@[megmondoember]: tökéletes összefoglaló! Tetszett!
Azt írja az újság, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megbírságolta az Auchan áruházláncot, mert „túlmagyarkodta” magát. Pontosabban: a nemzeti színek, illetve indás-tulipános minták csalárd felhasználásával megtévesztette a fogyasztókat, magyar terméknek tüntetvén fel…..
Monçada bíboros 2012.08.23 19:02:03
@lyia: ezt nem mondod! Pfff... erre már szavak sincsenek...
Monçada bíboros 2012.08.23 23:50:43
@nu pagagyí: sajna elkeserítő az itthoni vizuális igénytelenség. Ez nem csak a hazai termékek csomagolására vonatkozik, hanem minden másra is. Egy kedves tanárom hozott fel erre egy példát. Nézd meg, hogy milyen fotókat látsz a plakátokon nálunk mondjuk a ferihegyi reptéren és a genfi reptéren (ezen plakáthelyek bérlése a legdrágább). Döbbenetes a különbség... Ezt volt szerencsém élőben is megfigyelni.
Kíméletlen harcot vív az ország a rasszizmus terjedése ellen. Nem elég, hogy a holokauszt-üldözési mániába belebetegedett hazai zsidóság birkózik az antiszemitizmussal, a közelmúltban amerikai legátus is vizsgálta és találta aggasztónak a magyarok rasszizmusát, nemrégiben a…..
Monçada bíboros 2012.08.23 12:35:26
@genyamagyar: hát igen.. A pénzüket viszot nem voltak restek elfogadni kölcsön formájában. Aztán mikor elkártyázták és vissza kellett volna fizetni, akkor meg jött a köpködés meg az utálkozás....
Monçada bíboros 2012.08.23 12:58:51
@rulla: tényleg érdemes ilyeneket olvasni. Kiapadhatatlan humorforrás.:)
A kedvencem Drábik János agymenése arról, hogy minden amerikai autó kormányába agyletapogató berendezést építenek. Mindezt hót komoly pofával. Ez azért nem kis teljesítmény....:))
Monçada bíboros 2012.08.23 13:03:12
@Kara kán: "akkor miért maradnak továbbra is itt?"

Mondjuk azért mert itt született és a hazájának érzi ezt az országot?
A Helyi Téma („Magyarország legnagyobb hetilapja”) már eddig sem volt különösebben szégyenlős, ha címadásról volt szó, de augusztus 22-i címlapjával valószínűleg minden eddigi határt átlépett. Choli Daróczi Józseffel közölt interjút a Helyi Téma legutóbbi…..
Monçada bíboros 2012.08.22 23:44:03
@freetibi: "Egy középkori pápa lazább csávó volt, mint egy mai libsi jogvédő."

Persze, hiszen ahhoz, hogy ráülhessen az arany trónra leginkább a keresztényi elveket és tanításokat kellett figyelmen kívül hagynia...
Monçada bíboros 2012.08.23 00:00:10
@lodini: faék egyszerűségű embertáram miből gondolod, hogy zsidó volnék? Én a hozzád hasonló alantas férgek miatt kértem elnézést kis buta...
Monçada bíboros 2012.08.23 00:20:49
@freetibi: valóban nem vagyok jó véleménnyel a szervezett vallásokról (legyen az keresztény, zsidó, mormon vagy a jó ég tudja mi). Ez van! Ez talán azért is van, mert szeretek utánajárni a dolgoknak, nem pedig csak elfogadni a dogmákat...

(Figyelem vallás nem egyenlő az ember személyes hittével!)
Természetesen egyértelmű, hogy a politikai pártoknak szüksége van olyan hősökre, akik népszerűségükkel, az általuk támogatott pártokat is hitelesebb színben tüntethetik fel, akik vonzóvá tehetik az amúgy kevésbé vonzó gépezeteket. Akik feltűnnek a rendezvényeken, elmondják…..
Monçada bíboros 2012.08.21 21:18:44
Ma temették el Zwack Pétert! Először is, részvétünk a családnak, a barátoknak, az ismerősöknek. Egy nagy embert veszített el a magyar közélet. Viszont amit a Kossuth Rádió tett a temetés kapcsán, az nagyon durva: Zwack Péter életéből csak a neki tetsző dolgokat mondta el. A…..
Monçada bíboros 2012.08.21 21:05:51
@azbesztos: pffff, de szar szöveg....
Mondom én, hogy érdemes korán kelni és a Mokkára kapcsolni ..
Monçada bíboros 2012.08.08 17:24:53
Az ATV kamerája véletlenül rögzítette az esetet, sőt azt, ahogy maga Ferenczi mondja: „A mieink dobtak fejbe.” Az eset azért pikáns, mert a szélsőjobboldali média, és maga a sértett is körbehaknizta a médiát, ki nem mondva - illetve a szélsőjobboldali portálokon kimondva -…..
Monçada bíboros 2012.08.08 13:48:40
@Mohamed: "Nem a szélső job zárja össze őket, hanem saját maguk
azzal hogy nem vetik ki maguk közül a retkeket,monván hogy ők össze tartoznak,mert ők a tezsvíreim,és ezért nem köpik be."

Miért, mi kizárjuk magunk közül a retkeket? Ja, nem...megválasztjuk őket képviselőknek...
Subba Budapest 2012.08.05 13:55:00
Fotósorozat Budapestről a VICE magazinban. ..
Monçada bíboros 2012.08.05 22:55:57
A balliberális európai elit megtámadta a példátlan támogatással rendelkező kormányt és ezzel nemzeti szuverenitását is, mondhatnánk, csak éppen fordult a kocka. Romániában az történik, mint Magyarországon, csak sokkal gyorsabban. Az önkormányzati választásokat brutális…..
Monçada bíboros 2012.07.08 19:43:57
@ob.szerver: igazad van, bár ettől függetlenül az MSZP tényleg egy szarkupac, ahogy a többi egykori és jelenlegi parlament párt...
Monçada bíboros 2012.07.08 20:21:21
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Orbánék alkotmányosan korlátozták az alkotmánybíróságot 2/3 birtokában, és elsősorban azért hogy az MSZP által kifizetett végkielégítéseket viszaszedhessék."

MUHAHA, hát persze! Még véletlenűl sem azért korlátozták az AB-t, hogy lenyúlhassák a nyugdíjpénzeket ugye?:))
Az már külön poén, hogy az AB a végkielégítésekre vonatkozóan így is meg tudta fúrni a törvényt, a visszamenőleges hatály miatt.:))
Monçada bíboros 2012.07.08 20:48:09
@Szélmalomharcos: én nem érzem erőltetettnek az összevetést. Nyilván vannak különbségek, az ottani és a hazai helyzet között, de az eszközök és a módszerek eléggé hasonlóak. Sajna ez a post elég rövid, megérne egy mélyebb elemzést a dolog.
Kedves Kormányunk! Egy kedves olvasónk megtalálta Hugh Grant címét a neten. Köszönjük neki! Hugh Grant, 42 West 220 W. 42nd Street 12th Floor, New York, NY 10036, USA   üdvözlettel, Fent és lent ui: igaz, ez new yorki cím, ő meg angol, de egy ajánlott…..
Monçada bíboros 2012.07.08 19:23:16
@svejk_a derék: ha valós igény mutatkozik rá, akkor természetesen. Majd közbeszerzési eljárás nélkül kiválasztunk egy haveri nyomdát, aki az alapanyagot majd valamelyik, Simicska érdekeltségébe tartozó cégtől szerzi be. Egy harmadik havert megkérünk, hogy alapítson egy futárcéget, és rábízzuk a kézbesítést. Tudod, ahogy szoktuk!:))
Ebben a rovatban ezúttal nem a jobb, hanem a baloldali pártmédia szervilisségét mutatnám be. Mert van ilyen is, miért kéne csodálkozni rajta. Legfeljebb az azonnali összefogást sürgető hangoknak mutatnám be a valóság egy szeletét, akik végképp nem értik miért nem ül már…..
Monçada bíboros 2012.06.27 19:19:46
@Penivaldes: Én is krumplipürét fogok holnap főzni, de ennyi papírra nincs szükségem. WC papírt meg épp tegnap vettem, pedig ha tudtam volna...:))) Hmmmm, azt hiszem az egyikből ajtókitámasztót fogok készíteni...
Monçada bíboros 2012.06.27 20:06:51
@Gábriel angyal: Értem én, hogy bulvár, de attól még egy hányadék a design. Mondom rossz ránézni és olvasni. Igénytelen fércmunka. Ha az illetőnek minimális szakértelme lenne, akkor nem ilyenre csinálná. Nyilván nem kell Nat Geo szintet megütni, de azért ez olyan szinten igénytelen, hogy akkor sem olvasnám, ha személyesen nekem írták volna.
Mondjuk a vizuális igénytelenség sajnos nálunk általános jelenség...
Tegnap benyújtotta a kormány a jegybanktörvény módosítását. Egy vaskos-veretes dokumentumra számítottam, ha már ezen dolgoznak hosszú hónapok óta, de csak 3 oldal az egész. Remélem nem vész kárba ez a "nagyszabású"  munka, és nem dobják vissza Brüsszelből ... mondjuk erre…..
Monçada bíboros 2012.06.22 12:38:57
@Dogla: "Légyszi mondjátok, hogy ezek csak Orwelli gondolatok, és véletlenül sem fordulhat elő, hogy ezek az ökrök még ezt a lóvét is eltapsolják."

Márpedig elfogják.... Egy évvel leszünk majd a választások előtt.
Ha hozzányúlnak a tartalékhoz, akkor a forint árfolyama a fénysebességgel fog száguldani a Föld középpontja felé...
A hazai médiában sajnos alig olvasni valamit arról, mi zajlik ezekben a napokban Görögországban. Elvont elemzéseket, körülményes latolgatásokat közölnek az újságok, amelyeket jobbára külföldi forrásokból vesznek át, de olyasféle kezdeményezéssel én nem találkoztam, hogy…..
Monçada bíboros 2012.06.15 13:24:14
@Disintegrator Rising: "nem mi leszünk a következők"

Erre azért szerintem ne fogadjál egy nagyobb összegben...
A mostani kormány is pontosan olyan dilettáns, mint az előzőek voltak. Van ami sosem változik.
Monçada bíboros 2012.06.15 17:48:02
@krüger: "A görög állami vasúttársaságnál 7000 eurót keresnek a mozdonyvezetők, és minden megtett kilométer után prémiumot kapnak, a szabadnapjaik pedig 28 órásak. A vállalat vonaton szolgálatot teljesítő dolgozói havonta 420 euró (112 ezer forintot) prémiumot kaphatnak, ha rendesen kezet mosnak munka közben. Az athéni közlekedési vállalat buszvezetőinek a munkába járás ideje is beleszámít a munkaidőbe, a pontos munkakezdésért havonta 310 euró jár."
hirszerzo.hu/profit/2011/6/29/20110629_gorog_menszoritas_szavazaas

Szóval a bakter 5000 ojrója is igaz lehet...
A magyar nyugdíjrendszer csak 1928 óta létezik, de jelenlegi formájában már nem sokáig tartható fenn. A rendszer a következő 20-30 évben menthetetlenül összedőlne, ha radikálisan nem csökkentik a közeljövőben az ellátmány összegét, a mai nyugdíjak felére-harmadára. A…..
Monçada bíboros 2012.06.14 22:27:22
@Parajpuding: ezért kéne azt csinálni, hogy csak az szavazhasson, aki ad is a közösbe (adózik). Máris nem kéne félni a nyugdíjasok bosszújától...
Vastagbőr MÁV-kulisszatitkok 2012.06.11 09:01:00
Egy fantasztikus videóval lettünk gazdagabbak pénteken. A VDSZSZ és az NFM képviselői ültek le tárgyalni, és az előbbiek felvették az egészet (állításuk szerint nem rejtett kamerával), egy 20 perces részt pedig felraktak belőle a Youtube-ra. Érdemes megnézni.   A…..
Monçada bíboros 2012.06.11 13:04:30
@sanyix: "a horvát nehéz hegyes völgyes terepen újít fel. 230 milliót/km körüli áron..."

Nem gondolom, hogy ne lenne mutyi az itteni felújításokban, de értelmetlen a Horvát felújítással összevetni. Ez a pontos technikai és technológiai paraméterek ismeretében sem lenne könnyű feladat. Vicces, de sziklás terepen elképzelhető, hogy olcsóbban jön ki egy felújítás, mint egy homokos, feltöltött talajon. Pl. a földmunka igénye nagyban befolyásolja a végső árat. Ebből sziklás terepen valószínűleg sokkal kevesebb szükséges. És ez csak egy szempont, de van még ezer másik is...
Monçada bíboros 2012.06.11 13:43:04
@ColT: egy nyomvonalas (út vasút) beruházásnál sokszor ez a legköltségesebb elem. Mondom, ez csak egy szempont. Ha nem ismerjük a felújítások pontos célját és mélységét valamint az alkalmazott technológiát, akkor addig nincs értelme az összehasonlításnak.
Monçada bíboros 2012.06.11 19:11:46
@patkányméreg: "Bárhol dolgozol, ha nyilvánosság előtt ugatsz arra a vállalatra, értékrendre, amit elvileg a fizetésedért képviselsz, kibasznak, beperelnek, tönkretesznek. Iszonyat peche van a fószernak, hogy ez a véleménye nyilvánosságra került, mert amúgy nem lett volna több szakmai kiindulási pontnál a megbeszélésen. A tollforgató terroristáknak hála egy életpálya tört ketté. :("

Igen, igazad van, a köcsög újságírók jobb, ha nem bolygatják, a közpénzek felhasználását és a szakmaiságot nélkülöző döntéshozatal mikéntjét.
Rontják itt nekünk a közhangulatot, ahelyett, hogy dicshimnuszokat zengenének a kedves vezetőről és a gazdasági géniusz jobbkezéről...
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
Monçada bíboros 2012.05.24 10:46:18
@csizsikpizsik - pique takarodj!: "A KDNP egyetlen kurva orvosi érvet nem hozott fel"
Igen, ez a gáz, hogy ők kizárólag vallási alapon tiltakoznak a tabletta ellen.

Mondjuk az is érdekes, hogy az kat. egyház elutasítja az abortuszt, de azért Hollandiában simán kasztráltak több 10e gyereket az egyház hathatós segítségével, a Spanyoloknál meg 300e (!) csecsemőt raboltak el a szüleiktől és adták őket tovább irgalmatlan pénzekért gyerektelen pároknak, valamint ugye most nyomoznak a Krisztus Légiójában történt pedofilbotrány ügyében.

De az abortusz, és a házasság előtti szex az rossz! Értem?:))
Monçada bíboros 2012.05.24 11:42:08
@Asztalos Gábor 2: "történt pár tucat, esetleg pár száz eset, ezt próbálják felnagyítani."
Ühüm, hát persze.:))

"Az abortusz meg NEM része a nők önrendelkezésének," Gondolom szerinted max. addig terjed a nők önrendelkezése, hogy eldönthetik, hogy mit főzzenek vacsorára...:))
Monçada bíboros 2012.05.24 11:49:41
@Asztalos Gábor 2: "fellép az abortuszok ellen, aminek arány sokszorosa a nyugat-európaihoz képest."

Az alkoholisták aránya is, mégis lehet pálinkát főzni otthon adómentesen. Ki is tette ezt lehetővé?:)))