Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yaffa

12 bejegyzést írt és 407 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1962 októberének végén, miközben a világ nagyobb része éppen azzal volt elfoglalva, hogy az Egyesült Államok és a Szovjetunió a kubai rakétaválság kapcsán megvívja-e az emberiség utolsó háborúját, a Föld túlsó felén, Ázsia közepén két regionális hatalom elérkezettnek látta az időt a vitás kérdések…..
  Ultrakönnyű túrázás… Ugye furán hangzik és rendszerint valami egészen távoli dologra gondolnak az emberek, ha meghallják ezt. Pedig nem sokban különbözik a hagyományos értelemben vett túrázástól...
yaffa 2020.04.04 13:50:35
@Alick: Az teljesítménytúra. Az ultrakönnyú túrázó nem rohan sehová, csak éppen nem fárad el annyira a hátizsáktól, ezért messzebb jut/több ideje marad másra
A kérdést sem érted? Nem csoda. A felvetés Párizs főpolgármesterétől származik, aki kijelentette: eljött a 15 perces városok kora. Anne Hidalgo 6 éve tartó főpolgármestersége alatt alapjaiban változtatta meg a francia főváros autós kultúráját és a közösségi közlekedést. Most azt mondja, hogy az…..
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
yaffa 2020.03.07 07:25:32
@Nick-son: Na, ezért volt értelme ezt a fosfolyamot végiggörgetni.
Szépen leírtad, érthetően.
Ezért szarrá fognak alázni az okostojások...
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
yaffa 2020.01.08 21:56:24
@Gépezet a homokszemben: Bár a tény, hogy Trieszt 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott, apróbb homokszem az elméletben. 1918 után valóban olasz hajókat gyártott, olasz megrendelésre.
Igaz, valószínűleg ő sem így tervezte, de tény, hogy szakmailag egy perc alatt jobban lealázta a konzervatív újságírást, mint a teljes ellenzék az elmúlt 9 évben. Az oroszoknak éppen a hazáját áruló Strache videók elemzésével nyitott az eheti Keménymag, benne vitathatatlanul a konzervatív újságírás…..
Itt a tavasz, a szabadban karikázni pedig mindig jó. Ennek alkalmából összeszedtem nektek a 10 legsuttyóbb biciklis fajtát. Azt előre mondanám, hogy aki biciklire ül, az mind tartozik az egyik csoportba, legalább egy kicsit. Kiegészítő lehetőségeket természetesen várunk kommentben vagy…..
yaffa 2019.04.12 17:14:37
@kolomparlole1114: Arra figyelj, ha okosat akarsz mondani, akkor ne baszd el egy alapvető helyesírási hibával. Mert kiröhögnek...
Egy nemzedéknyi fiú nyert bevezetést a női anatómiába a kártyanaptárak segítségével, melyek kitermelték a szocialista pin-up lányok első nemzedékét. ..
A poloska részben fehérjéből áll és nincs olyan undorító vagy büdös energiaforrás, melyre rá ne fanyalodna egy szagokra érzéketlen állat. Kivéve a poloskát, amit tényleg semmi nem eszik. Mint kiderült, korunk kertészeti hőse a szamurájdarázs (Trissolcus japonicus), szintén nem süllyedt odáig, hogy…..
yaffa 2019.04.06 17:28:21
@énisfélek: Ha eltűnik az a rovar, amibe petézett, akkor szépen összeomlik a populáció, és eltűnik. A természet elég logikusan működik...
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
Hiába a több éve tartó több tízmilliárdos nagyságrendű állami dotáció a Magyar Posta egy feneketlen hordó. Hová és mire költötték a közpénzt és miért titkosak az adatok? Kérdések amelyekre nincs konkrét válasz, csak a létszámelépítés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Posta részére…..
Rendkívül hosszú előkészítés után ma végre elindult az úgynevezett ellenzéki előválasztás Budapesten. Két jelölt méretteti meg magát, Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a P részéről. Az előválasztás szabályait úgy alkották meg, hogy a Jobbikot tudatosan kizárták a buliból. Aki szavazni…..
  Egy hete kezdődött el a kútmizéria. A kormányzati média ezerrel tolta az összes csatornáján az ásott és fúrt kutak kötelező regisztrációját. Szokásos módon csak részinformációkhoz jutottak a polgárok. Ezzel elindult egy össznépi találgatás. Hol és hogyan kell regisztrálni. Mi a fene a vízhozam?…..
A kenesi löszfallal mindig csak a baj volt, de az ifjú magyar mérnökök költséget és munkaerőt nem kímélve megoldották a problémát...
yaffa 2018.10.10 21:33:15
@miért nem lehet normál nevem: Mivel most is pontosan ott futnak a sínek, ráadásul mellette megy a 71-es út is, ezért ha személyesen nem is mész le, de utcaképen meg lehet nézni. Kenese és Fűző között teljesen a parton fut a sínpár, mellette a főút. Jobbra-balra susnyás...
  A mai nap délelőtt némileg felpörögtek az események a jövő évben tartandó főpolgármester-választás körül. Tarlós István a miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mégis elindul, és megmérettetik a harmadik ciklusáért. Karácsony Gergely, az MSZP-DK-P immáron örökös…..
yaffa 2018.10.10 21:23:25
@nick papagiorgo: Tarlós egyetlen okból indulhat újra, megígérték neki, hogy futhat még köröket a mobilgátjával. Azt meg, hogy miért is ragaszkodik foggal-körömmel egy olyan koncepcióhoz, amit rajta kívül csak azok támogatnak, akiknek az ingatlanjai a hullámtérbe épültek, azt talán megmagyarázza, hogy azt a rendeletet, ami lehetővé tette ezeket az építkezéseket, azt a kerületi polgármestersége utolsó heteiben fogadta el Óbuda.
Ugyan mégis mit ért el ez az ember? Odaadta a Dagályt az államnak, hogy cserébe ne dőljön be másnap a BKV? Ez a zsarolás? Vagy az, hogy jól megfenyegette az államot, hogy azonnal vegye át a HÉV-eket, ha nem fizet az agglomerációs közlekedésért? Az is milyen jól elsült. Vagy az, ahogy a Margitszigetet, a Városligetet, és úgy nagyjából bármilyen fővárosi ingatlant első szóra átadott az államnak, majd szó nélkül tűrte, hogy minden szabályt félresöpörve azt csináljanak, amit akarnak?
Vagy, ahogy szuperül elintézte, hogy rohadó orosz metrók járjanak még 40 évig a 3-as vonalon?
Tartsatok idealistának, de én meg azt gondolom, hogy a főpolgármester a budapestiekért legyen, ne a kormány megalomániájáért.
A Red Bull Air Race-t nem is írom, mert azzal én nem szívok a város szélén, szívjon vele az, aki szerint Tarlós jó főpolgármester...
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Ausztráliáról a legtöbbünknek alighanem meglehetősen romantikus elképzeléseink vannak, a napsütés, az óceán, szörf, kenguruk, és alapvetően egy kellemes, nyugodt élet. Csakhogy Ausztráliának is, mint minden országnak, több arca van, ráadásul nem csak a helytől, hanem embertől…..
Tavasszal gyakran vannak esősebb napok, amikor pillanatok alatt átázhat a cipőnk. Most mutatok egy nagyon olcsó házi praktikát, amivel vízállóvá teheted a cipődet. Nem kell hozzá semmi egyéb, csak a cipő, egy gyertya, és egy hajszárító. Miután alaposan bedörzsöltük a viaszt…..
Tegnap indult, de a második napon már teljes gőzzel üzemel a farm! Bár néhány jobbágy még nem bírja beemelni, hogy milyen rendezvényen van, de a többség azért felfogta, hogy három hónapra vége a tévé előtt tespedésnek...
Trvtko azonnali hatállyal távozott a Tv2-tõl amit fèszbùkján egy idèzettel foglal össze: "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik". A távozása vèlhetõleg a Mokka legutòbbi adásában Berki Krisztián felè tanùsított magatartásával függ össze. Megnèztem az ominòzus felvètelt ès miközben az interjùt…..
Kedves Olvasók! Mai bejegyzésünkben szerettünk volna egy kicsit utánajárni annak, hogy miből is készülnek pontosan a zacskós levesek, láthatunk-e minőségbeli javulást az összetevők között és vajon a rossz hírük valóban jogosan él-e a köztudatban? Az összetétel mellett arra is kíváncsiak voltunk,…..