Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nirvanya

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Az emberek mindenféle kifogást és ürügyet találnak arra, hogy miért teszik azt, amit épp tesznek, függetlenül attól, hogy ez milyen következményekkel jár rájuk vagy másokra nézve.” Mindennapi harcocskáink… Érdekes dolgokat tud művelni egy…..
 „Megfigyelheted a fizikai világ eseményeit magad körül.Szemtanúja lehetsz a többi ember cselekedeteinek.Akár hátra is dőlhetsz, és szemlélheted, ahogy a saját életed elmúlik – várva, hogy egyszer véget érjen. Vagy, választhatod a tudatosságot, és aktív,…..
 „A természet a maga tökéletességében csendes.A város pillanatra sem szűnő intenzitással dübörög.” Allergiás vagyok a zajra „Allergiás vagyok”! Milyen könnyen használjuk ezt a kifejezést. Netán arra, hogy allergiások vagyunk a műkörmös…..
 „A tudatosság a legegyszerűbb tudomány.Mégis, a tudatosság absztrakt természete miatt ezt a tudományt a legnehezebb meghatározni.” Igazad volt…  Sokszor érvelek a férjemnek, és néha már pici lányomnak is, azzal, hogy egyáltalán nem azért…..
 „A tudatosság a legegyszerűbb tudomány”   Gyerekek és környezettudatosság   Mielőtt nekiálltunk volna felújítani a házunkat, lefotóztam minden bepenészedett sarkot, falrészt. Kicsit mementóul is, hogy lám-lám, hol és hogyan éltünk. Legfőképpen…..
 Hányszor váltál tudatossá egy élmény kellős közepén, és ismerted fel, hogy éled ugyan, de igazából nem tapasztalod?” Ijesztő allergiák Elárulom, hogy abban a meggyőződésemben, hogy nem biztos, hogy úgy használjuk a világunkat, ahogy azt kellene, - és…..
 A személyiség és a kultúra, amiben élünk, egy sor irányelvet nyújt.  A meggyőződésekről Amióta világ a világ, legalább is, amióta a világom a világom, azt tapasztalom, hogy a tudósok mindig nagyon határozottan állítanak valamit. Hol ezt, hol annak a…..
 Játsszunk, de gondolkodjunk! Tele van a város egy olyan játékot hirdető plakáttal, amelyben azt ajánlják fel, hogy modellezzük le, milyenek leszünk 20-30 év múlva, ha megtartjuk jelenlegi étkezési és mozgás kultúránkat. Viccesnek tervezték, mert ismert embereket…..
Nem lehet mindig szerencsénkNagyon aktuális téma most a fukushimai atomreaktor okozta tragikus események és azok ki tudja meddig mutató következményei. Tisztában vagyok vele, hogy ezt a balesetet a földrengés, a rettenetes földrengés okozta. Természetesen, nem szándékozom azt…..
Ez már a mi bőrünkre megy              Korábbi  blogbejegyzésekVannak dolgok, amiket az embernek a saját bőrén kell megtapasztalnia. Nos, véleményem szerint, mi mind pont ezt tesszük. Méghozzá szó…..
 A győztesekről Ismer a politológia egy olyan játszmát, aminek a végén egy „win-win” helyzet alakul ki, azaz mindenki győz, nyer. Szerintem, ha kicsit átgondolnánk a CO₂-kibocsátással kapcsolatos tényeket, akár egy ilyen játszmát is játszhatna az…..
Nirvanya 2011.04.05 13:12:49
@iollari79: Kedves iollari79!
Tiéd a pont. Teljesen jogos a dolog. Annál is inkább szégyellem magamat, mert tudok angolul, csak valahogy nem figyeltem oda. Köszönöm, hogy szóltál. (Bár azt nem tudtam, hogy a "win-win situation" trendi kifejezés, mert nem tegnap jártam egyetemre... :-)).
Üdvözlettel,
Nirvanya
Nirvanya 2011.04.05 14:45:33
@laci_52:
Értem én, és meg is értem a kérdést. Az én aggodalmam az, hogy egy idő után sem révész, sem túlpart nem lesz. Mindazonáltal, úgy gondolom, hogy természetesen, a CO2-kibocsátást nagyban csökkentő eszközök használatát felsőbb szinten kellene intézni, úgy, hogy nagy része kötelező legyen, és úgy, hogy erősen támogatottá váljon. Mert abból mindenki csak nyer, ugye.
Köszi a linket.
Üdv,
Nirvanya
A hárítás művészetéről„Á, ha egy kortyot iszom, attól még nem lesz bajom!”Ugye sokan hallottuk, netán mondtuk is, már ezt a mondatot?És, az esetek nagy százalékában, ez igaz is. Aztán ott van egy pici százalék, netán ezrelék… És akkor történik valami.…..