Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodzavirag

371 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"egyértelműen megéri rászánni azt a plusz fél órát, hogy szépen berendezzük a teregetést :)" ..
"ami nagyjából egy rémálommal ér fel! csodák csodája, egyik fehéren se látszott semmi."..
"a mami egy nagy vasfazékban főzte ki az anyagzsepiket, nekem anyu már azt mondta, simán lehet mosógépben, akár a többi ruhával együtt. De jó lenne, ha lenne udvar, és ki lehetne rakni... panelban marad a törölközőszárító..."..
"a Pireneusi-félszigeten vannak a világ legjobb teregetései"Bonyolult rendszer, tiszta, zenei, emberi, élő...
Kaarina Kaikkonen finn művész, akinek az anyaga leginkább az ing, műfaja pedig a teregetés, azaz az installáció és a szobrászat. Munkájában a ruha és a személy archaikus azonossága az egyik kiinduló pont. A ruha megszemélyesíti a (mindenkori, valaha volt, jelenbeli, eljövendő)…..
titkos feljegyzés egy étterem hátsó udvarából: 100 tearuha, 100 konyharuha, 1 álldogáló szakács, egy motorra erősített műanyagláda. házhozszállítás. ..
Majdnem fél évszázaddal ezelőtt történt, hogy hajnali három óra tájban elindultunk hazulról, a nyomorult külvárosból az úri belváros felé. Mosni ment a nagytrafikosék házába, s engem pamutkendőbe bugyoláltan, mint valami idomtalan batyut, cipelt magával. Alig lehettem…..
"délszaki csönd. emlékezet" bár nem lakott itt Mozart valaha...
életek és ruhák emeletenként.....
a Street art utopia facebookos oldaláról..
bodzavirag 2012.09.17 00:24:44
köszönöm ezúton is ezeket a képeket Andrásnak. száradó ruhák mátrixa és mindaz, ami(t) összeköt (emberek, városok, városban emberek...)..
© Shivan Askayo Shivan Askayo párhuzamos képei Liszabonból...
© NYC Municipal Archives éppen a teregetésről írtam, amikor levelet kaptam Sziráki Barbarától, hogy itt találta ezt a képet, s megosztotta velem. ez több mint egy hónapja történt, és nagyon feldobott. A kép is mesés, az egybeesés is tökéletes volt. Itt lehet megnézni a teljes…..
  Aki Lillát, vagy a képeit, vagy mindkettőjüket ismeri, nem lepődik meg az ilyen csodákon. A kép "Írországban készült, Fiona pajtájában, aki egy éjjel zuhogó esőben megszánt bennünket az út szélén stoppolva és zavarbaejtő jósággal meghívott a farmjára."..
vasárnap egy haikus könyvben ezeket a kincseket találtam: Jane Reichhold frissen mosott farmerzsebében haikumis tiszta Jack Kerouac Kint lóg a mosásmájusi péntek éjjela holdfényben. Terebess Gábor fordításai..
szerettem volna viszonozni a szép bejegyzést, amit a Wang folyó partjánál hagytak. régebben találtam rá Miso-ra, Stanislava Pinchukra, aki Kharkovból (Ukrajna) származik, s most Ausztráliában él. 2009-ben készített egy kiállítást szülővárosára emlékezve. egy szobában…..
A Manzárd Cafén találtam ma ezt a bambuszrúdra teregetett műalkotást. © Red Az alkotó Red. Akit a kép ábrázol: Zhang Yimou filmrendező, akinek sok filmje utal, reflektál a kínai kultúra szépségére a bambuszok és hagyományos öltözékek használata által. (Red) S ami Redet…..
majdnem egy éve kaptam ezt a képet.hosszú silentium után újra jegyzőkönyv.ha nem is titkos. de láthatóvá tett, láthatatlan történet.ahogy a fény oszlopban áll.ahogy az erdő árnyékával azonos hosszúságú az árnyéka.ahogy elfordul.s ahogy ott száradnak a ruhák a zöld térben.…..
Fotoszintézis almaalma 2011.10.11 09:49:00
kinek karmacanon, fuji..
Alex McLeod aprólékosan felépített fantáziavilágokat készít, tele kristályhegyekkel, nyalókaszerű fákkal, tüzes tavakkal, kerekded felhőkkel. 3D-s tájképei olyanok, mintha Willy Wonka szürreális birodalmában járnánk, mintha minden brutálisan édes és ragacsos cukormázzal…..
© Sivan Askayo Laundry projectje. Intimitás a szárítókötél alatt. ..
párhuzamosok és kontraszt.fehérmosás felett színes ruhák.különböző életek egymás mellett...
lépcsővel majdnem párhuzamos teregetés. felfelé feszített kötél. kihajol a lépcsőről és úgy teregetvagy a kerítésen állva csipeszeli fel a nedves ruhákat aki itt él?..
ahogy a növények a kövek között,úgy lélegeznek és élnekezek a finom drapériák a város terében...