Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perkövető

146 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kislétai támadásra - mely az utolsó volt a romák elleni támadássorozatban - 2009 augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka került sor. Az elkövetők eleve ölési szándékkal mentek Kislétára a roma holokauszt 65. évfordulóján. A támadók éjjel egy óra körül érkezhettek a…..
A romák elleni első halálos kimenetelű nagycsécsi támadás túlélő hozzátartozói bíznak a kormány ígéretében, de egyelőre elakadt a beígért kárenyhítési folyamat. - Gulyás József írása Nagycsécsen öt éve, 2008. november 3-ára virradó éjjel alvó emberekre…..
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság a romagyilkosságok három tettesét, egyikük sem szabadulhat, a negyedik vádlott tizenhárom évet kapott, az ő büntetését sem lehet enyhíteni. Sőt: az ügyész súlyosbításért fellebbezett. - Stépán Balázs…..
A másfél hónapos szünet után,  július 24-re kitűzött  tárgyaláson az utolsó szó jogán megtett észrevételek lehetőségével élhettek volna a vádlottak, ám ezzel csak igen mérsékelten éltek. A Kiss-fivérek semennyire, Pető annyit mondott: „ártatlan vagyok”, még…..
Miszori László bíró felbolygatta a törvényszék menetrendjét, lezárta a bizonyítást, törölte a júniusra kitűzött két tárgyalást, és a folytatást elnapolta július végére. Akkor szólhatnak föl az utolsó szó jogán a vádlottak, azután jöhet az ítélet, ha mégsem, akkor…..
A több, mint kétéves tárgyalássorozat, közel 170 tárgyalási nap során nem beszélt Kiss Árpád elsőrendű vádlott annyit, mint tegnap. Régi hiedelmek is igazolódtak.  Azt a kettős gyilkosságot négy férfi követhette el A tárgyalóteremben úgy szoktam ülni, hogy Kiss…..
Csontos Istvánt bűnpártolásért, és ne bűnsegédként vonják felelősségre, a „közel négy év, fegyházi körülmények között letöltött előzetes letartóztatás kellő büntetés védencemnek” – indítványozta Barcsi István ügyvéd szerdán a Budapest Környéki…..
Határozott ideig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta Balázsi Bence védencére, Kiss Istvánra, aki álláspontja szerint két rendbeli szándékos veszélyeztetésben bűnös. Kiss Istvánt bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában mentse föl a Budapest Környéki…..
„Irracionális rettenet”, ami a gyilkosságsorozat sértettjeivel történt, idézte az eseménysor borzalmát Muhi Erika, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) képviselője. Nem elég a jog szerint „aljas indokkal” vádolni az elkövetőket, mert a „romákkal szembeni…..
Az ügyész életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta a 2008 és 2009 között, kilenc támadás folyamán, hat roma ember meggyilkolásával megvádolt Kis Árpád, Kiss István, és Pető Zsolt ellen, úgy, hogy ne lehessen őket feltételes szabadságra bocsátani, Csontos…..
Lezárult a cigánygyilkosságok bizonyítása, pénteken elkezdte vádbeszédét az ügyész, de  nem tudta befejezni, szerdán folytatja. Elmondta, hogy a tárgyalás törvényes, a bűncselekmény körülményeit, a kétszázhárom tanú, és a negyvenhárom szakértő tisztázta.  A…..
Fegyverszakértőt hallgatott meg a bíróság, arról kellett beszámolnia, hogy a lövöldözések helyszínén talált hüvelyek és lövedékek melyik fegyverből származnak. Dr. S. I. lényegében a korábbi szakvéleményeket vizsgálta felül. - Stépán Balázs Dr. S. tavaly…..
A múlt héten elkezdődött, vége a felolvasós szakasznak, élesben, egyenes adásban folytatódik a tárgyalás, enyhén retrográd beütéssel; az elmaradt tanúk, és tisztázatlan történetek kerülnek elő, a végtelenített debreceni helyszínelés meg a házkutatás Dombostanyán, és…..
A vádhatóság megelégelte, Szabó Zsolt ügyész negyvenperces felszólalásában utasította vissza a vádlottak, Kiss Árpád, Kiss István, Pető Zsolt törvénytelenséget emlegető kritikáját. - Stépán Balázs írása „Az ügyész ütésállónak bizonyult, szótlanul nyugtázta a…..
Egyszerre abszolvált három tárgyalást a bíróság, az egyhelyben topogós repetíciónak lassan vége, éledezik a tárgyalás, noha a mikepércsi házkutatás körülményei nehézkesen körvonalazódnak. Pénteken, még mindig a debreceni akciónál maradva, Kiss Árpád Sándor sorolhatta…..
Január-februári összefoglaló - Stépán Balázs írása Május 17-én elhangzanak a perbeszédek és befejeződik a cigánygyilkosság-sorozat 2008 március 7-én, Besenyszögönyön fegyverrablással kezdődő, hat halálos áldozatot követelő terrortámadások tárgyalása. Addig sorra…..
Vágvölgyi B. András cikke a Vasárnapi hírek oldalról: 2009. február 23-ra virradó éjszaka Csorba Csaba a fia égő házának fényében hívta mobilon a dabasi rendőrkapitányt. „Jóska, gyertek gyorsan, kiirtják a családomat!” Szomszédok voltak a fiával a tatárszentgyörgyi…..
Iratismertetéssel kezdődött és folytatódik a gyilkosságsorozat tárgyalása. Nem történt semmi, amire fölkaphattuk volna a fejünket, az MTI is csupán néhány soros közleményt szánt a tárgyalásra egy szarvasgombász, egy szarvasgomba kutató, és a szarkákat kergető…..
A január 18-án kezdődő ötödik fordulóra sűrű menetrendet készítettek, március 27-ig huszonhatszor ül össze a bíróság, teljes gőzerővel folytatódik a hazai kriminalisztika példátlan, monstre tárgyalás-sorozata. Az elbaltázott nyomozás körülményeit kell még tisztázni,…..
Az utolsó decemberi tárgyaláson osztotta szét Miszori László a legfrissebb, november 28-ra elkészült informatikai szakvéleményt az ügyész, az ügyvédek, és a vádlottak között. Az informatika ismeretelméleti alapjait döngették a vádlottak: megbízhatóak-e, vagy pontatlanok –…..
Negyedik forduló: őszi összefoglaló "Ő a mester", mondta Fehérné Nyalka Éva Kiss Árpádról. „Árpi ott volt a helyszíneken? - Azt nem tudom. - Ő az értelmi szerző? – Biztos vagyok benne” – ismertette szeptember végén Miszori László a letartóztatás után néhány…..
A DNS-mintáról készített jegyzőkönyvek összekeverésével támadta meg a bűnügyi technikust Kiss Árpád, és István, Fehérné, Nyalka Éva a vádlottak elfogását követő nap eseményeit próbálta felidézni a Budapest Környéki Törvényszéken, őt még egyszer ki akarja hallgatni…..
Az idén március 29-én Debrecenben, a Perényi klubban tartott zártkörű bírói szemle 569-es sorszámot viselő jegyzőkönyvét ismertette másfél órában Miszori László bíró, utána pedig az egynapos szemle a két és fél órás videó dokumentációját vetítette le a bíróság a…..
Változatlanul a szakértőké a főszerep, akik a bíró szavai szerint „elmennek a francba és onnan kezdik” minden válaszukat. Ezúttal magyarázkodásra kényszerültek. Kiss Istvánt kivezettette, Kiss Árpád indítványát pedig elutasította a bíróság, a fegyverszakértőt viszont…..
Ha jól látom, hét dossziét, vagy két tucat dokumentumot hozott magával és a kilencedik vádponttal kezdi, de alig jutunk közelebb a tatárszentgyörgyi terrortámadás valóságos részleteihez a vegyész-szakértő verziójának meghallgatásával. A piricsei, tarnabodi, és…..