Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sünibaba

625 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dosszié Gyros hagyma nélkül 2016.03.06 14:12:29
Túléltem a tegnap estét, bár tényleg nagyon sokan voltak, rengeteg ismeretlen, kevés ismerős, és egy idő után éreztem, hogy eluralkodik rajtam az az érzés, hogy itt van egy csomó ember, és én legszívesebben beülnék egy csendes sarokba, de ezt nem illendő megtenni. Volt, aki meg merte tenni. A…..
Dosszié Intro a buliban 2016.03.05 16:13:56
Figyelgetem egy ideje ezt az introverzió-dolgot. Ha már ez nem egy diszfunkció, amiből ki lehet gyógyulni, akkor legszebb ideje, hogy megbarátkozzam vele. Észrevegyem az előnyeit és azt, amire érdemes odafigyelnem, ha nem akarom rosszul érezni magam. Hívott ma estére egy kolléganőm buliba, ahol…..
Dosszié Álmok 2016.03.04 14:56:55
Van most bennem egy kis visszatekintés, mi volt fél éve, egy éve, szeretek visszagondolni, főleg, mióta ilyen nagyot változott az életem. Kikerülve abból a szűk kis irodából, melynek íróasztalát közel kilenc éven át koptattam, egy év alatt elképesztően nagyot fordult velem a világ. Négy hónapot…..
Dosszié MBTI INFJ 2016.02.17 15:23:40
Ez majdnem olyan mint egy BF vagy NFVSz a rosszlányok.hu oldalon, de azért nem teljesen. Az MBTI (Myers-Briggs Típusindikátor) egy olyan önjellemző személyiség-kérdőív, amely a C.G. Jung által kidolgozott személyiségtípusok mérését teszi lehetővé. A tesztnek több változata is ismert, és mindegyik a…..
Dosszié Majd, ha nem akarod? 2015.04.14 16:53:18
A téma aktualitását elsősorban az adja, hogy a férjem családja s barátai körében több nő is várandós, vagy szül mostanság. Ez nekem, akinek évek óta nem jön össze a várva várt gyermek, nyilván nehéz. Félreértés ne essék (aki ismer, úgysem ért félre), örülök az…..
sünibaba 2016.02.16 10:29:10
@Tyler.: Kedves András! Elnézést a késői válaszért, nem gyakran járok mostanában errefelé, sajnos.
Szóval, köszönöm a bizalmad. Egy kérdés, amit érdemes megfontolnod: egyszeri (egy-kétszeri) alkalmat szeretnél, fókuszáltan foglalkozni egy témával, vagy hosszabb, általános személyiségfejlesztést. Ettől is függ ugyanis, mit érdemes csinálnod. Ami nekem igazán működött, és félig-meddig terapeutaként is jó szívvel tudom ajánlani:
Amennyiben hosszabb folyamatban gondolkodsz:
1. csoportos megoldás: pszichodráma. Legalább 150 óra, 1-1,5 év elköteleződés, de elég komoly személyiségfejlesztő hatása van, és a protagonista játékok során fókuszálhatsz a saját témáidra is. (Ajánlok szívesen PD-vezetőt hozzá.)
2. egyéni önismeret: hosszabb folyamat, magadra fókuszálhatsz, erős személyiségfejlesztő hatása van egy hosszabb terápiának (ajánlok szívesen terapot hozzá)
Ha fókuszáltan 1 témát szeretnél "megdolgozni":
1. családállítás (én a Rendszerakadámián Féderer Ágit javaslom). Nem személyiségfejlesztő hatású, viszont a megoldásorientált szemlélettel sokat tudsz haladni a problémáddal
2. Szomatodráma - főleg, ha szomatikus tüneteid vannak. Szintén nem a személyiségfejlesztés a cél, hanem megoldás- és érzelemorientált munka a tüneteiddel
3. ultrarövid (1, max. 2 alkalmas terápia): szintén egy-két témát tudsz így körbejárni, rendbe tenni (ajánlok terapot is hozzá).
Szeretettel:
S.B. (Kata)
Akkor is elő kell állni valamiféle fogadalomlistával, a fogadalomlista összeírása jót tesz az egészségnek, a közérzetnek, s addig is telik vele az idő. Neurológiát tanulok, már legalább kétféle agydaganatot, és degeneratív idegrendszeri tünetet diagnosztizáltam magamon.…..
Elindultunk valami új felé, amelynek első lépésekén elhagyjuk a Füredi utcai otthonunkat, s átmeneti időre a kisebbik húgomhoz költözünk. A főbérlő eladja a lakást. S bár mi úgy gondoltunk, ennek még nem most van itt az ideje, van úgy, hogy az élet közbeszól. Mindennek…..
Dosszié Morcos hétfő 2015.11.09 08:31:42
Ködös hétfő reggeleken, amikor a nyár már messze, az advent-karácsony (amit amúgy sem kedvelek) pedig még messze van, s alapvetően sem kreatívnak, sem örömtelinek nem érzem a hétindítást, ezzel vigasztalom magam: - egészséges vagyok- van mit ennem- van hol laknom- ahol lakom, ott…..
Dosszié Titulusok 2015.11.03 21:52:29
Annyi mindenkivel levelezem mostanság a munkámból kifolyólag, s annyi, de annyi e-mail aláírást látok! Brand manager, business development manager, sales manager. Minél hosszabb és kimondhatatlanabb, annál menőbb! Én is szeretnék magamnak ilyen jól hangzó titulust! És hozzá…..
Dosszié Elég? Jó? Vagyok? 2015.10.30 13:17:58
Tulajdonképpen, ha egyetlen mondatban akarnám megfogalmazni a témámat, ami foglalkoztat immáron 33 éve, akkor lényegében annyira lehetne redukálni, hogy vajon elég jó vagyok-e? Ez a gyökér, ebből fakad minden, a szorongás, a megfelelés, a konfrontálódási és határtartási…..
Dosszié Ön megvalósult? 2015.10.29 12:37:22
Na ez, ami most van velem, már valami, ami közel jár az önmegvalósításhoz. Önaktualizációhoz. Mászom a Maslow-piramist (amiről azóta kiderült, hogy nem is egészen úgy van, vagy nem úgy van úgy) ködben és esőben, napsütésben és szélben, és sokszor annyira csak a mászásra…..
Betértem ide, mert napok óta forgatom a fejemben, hogy írni szeretném újra a dossziét, első gyermekemet. Azóta egy egész focicsapatot a világra hoztam (nem csak blogot; könyvet, egyéb publikációt), és nagyon úgy fest, hogy a jövőben az lesz a munkám, hogy írjak. Váó! Ettől…..
Elmaradt idén a Kingdom of Hegyalja, ahol a Nightwish is fellépett volna. Hétköznap esti leutazást, másnap munkába érkezést nehezékes lett volna megoldani, a Nightwish pedig az egyik (ha nem épp a legkedvesebb) zenekarom. Egyszóval, egyáltalán nem akartam kihagyni, és hetek óta…..
Szeptemberben lesz öt éve, hogy elkezdtem önismeretbe járni. Nagyon rám fért akkor, jobban, mint egy falat kenyér, és nem túlzok talán, ha azt állítom, hogy ez az életet jelentette nekem. Voltak olyan évek, amikor minden második hétvégén valamilyen csoportban ültem, és hetente…..
Dosszié Sem azé, aki fut 2015.05.12 16:59:37
... de azé mégis egy kicsit. Rákaptam a futásra. Mint egy hosszú lejáratú drogfüggés, kelek kétnaponta, húzom a futócipőmet, míg számban a fogkefe, s nem is azért megyek mindig, mert vágyom rá, hanem mert nem tudnék meglenni nélküle. Mit adott nekem a futás? Jó kis endogén…..
sünibaba 2015.05.20 07:40:35
@HoldViola: Én is jobbára bemelegítés szoktam (némi bokakörzés, tessék-lássék törzshajlítás, aztán uccu), lehet, hogy ezért is van. De a nyújtást én se spórolom le.
És nem, nem, nem fogok jógázni menni, engem valahogy nem hív, nem vonz (Krav Magázni is előbb mentem).

Érdekes egyébként, egy barátnőm azt mondta, táncolnom kellene. Régen volt Nia, előtte hastánc, de az a bajom velük, hogy túl könnyűnek érzem. Az olyan edzést szeretem, ami után kicsit meghalok, kiadom magamból az aktuális maximumot, aztán pihegés és életcsászára érzés. A tánc kevés, sajnos.
sünibaba 2015.06.23 11:11:23
@monly: Egyszer majd biztosan :-D De mióta van új munkám, azt sportolok, amit belefér az időmbe. Néha csak 50 felülés otthon reggel, fürdés előtt.
sünibaba 2015.06.26 13:50:25
@monly: Május vége óta Dr. Buda Lászlónál vagyok rendezvényekért felelős asszisztens. Meg segítőként is részt veszek a rendezvényein.
Dosszié Új szerepben 2015.06.23 11:53:07
Hivatalosan még nincs vége a vizsgaidőszaknak, még a biológia eredményét várom - és csipkésre rágom a körömlakkomat, vajon meglett-e, mert 2 napom volt rá tanulni. Karikázgattam én, mint az eszement, de hát ez a baj ezekkel a feleletválasztós tesztekkel, hogy van tudom, mi az a…..
Dosszié Elhasaltam 2015.05.13 10:11:17
Ez elég rosszul hangzik a vizsgaidőszak legelején, de szerencsére nem erről van szó. Hétfő reggel gondterhelten tartottam az egyetemre, a 9-kor kezdődő statisztika zh-n rágódtam épp, amikor megbotlottam egy hupliban az épület előtt. Korábban is megbotlottam már többször benne, de…..
Dosszié Nicknév kerestetik 2015.03.11 08:56:07
Egy ideje elhanyagoltam a dosszié írását, Bernyablogot írtam, meg újabb meséket. Lassan elkezdtem beleáramlani Bernya, a kenguru kalandjai folytatásába: az újabb mesék kezdtek összeállni egy egésszé. Lesz Bernya 2! És újabb és újabb tervek születnek bennem, felnőtteknek szóló…..
sünibaba 2015.04.09 10:54:17
@monly: Örülök, hogy tetszik! Én is kedvelem.
Hát az agy jutalmazó rendszerében, a dopaminszintben, az amygdalában, és Szendi Gábor tavaly megjelent könyvében! Újabb könyvajánló következik. Persze, vizsgákra készülés, és beadandók írása helyett sokszor olvasgatok valami mást - Szendi Gábor írásaira pedig egyesen…..
Dosszié Ennek a fele se tréfa! 2015.04.01 09:43:11
Április van, eltelt az év első negyede, én pedig háziasszonyként, egyetemistaként és kezdő íróként töltöm a napjaim. Imádom! Kezdem megérteni, mit jelent egy férjről gondoskodni, aki heti 5 napot dolgozik, szombatonként iskolában ül, és este 8 előtt nem kerül elő. Mit jelent…..
Dosszié Párbajok nélkül 2015.03.14 10:31:00
Könyvajánló ismét, a megújult külsejű dosszién. Ezúttan Szendi Gábor: Párbajok nélkül c. könyvét fogom bemutatni, mert jó. Önsegítő könyveket jó ideje nem olvasok már, pszichológia témában pedig mostanság jellemzően egyetemi tankönyveket, de Szendivel szoktam kivételt…..
sünibaba 2015.03.31 12:46:07
@HoldViola: Nekem is! Ilyenkor az ismeretlenül fájdalmasból ismerősen fájdalmas lesz, s ez ad egyfajta biztonságot.
Leendő terapeutaként egyébként egy pszichodimanikus (analitikus) és egy egy kognitív viselkedésterápia kombója lebeg a szemem előtt.
Van áthallás személyes vonalon is. Engem kiskoromban sokat kritizáltak, építő jelleggel, persze, mert csak jót akartak. Hányszor, de hányszor szégyenültem meg, hogy alkottam valamit (akár csak egy házat kockából), aztán kedvesen elmagyarázták, hogy ez így miért nem jó. Építő…..
Semmi. Minden. Ott fenn a hegyen 2015.02.22 19:41:22
Móra Sándornak csak 3 napja volt mindennek az átgondolására, ráadásul a sznob felesége érzelmi zsarolásának kitéve kellett döntést hoznia. Szerettem benne a tartását, hogy nem hagyta magát befolyásolni, és inkább vállalta a válást, mint a meghunyászkodást. Én egy hetet…..
Dosszié Magic happens! 2015.02.24 10:10:00
Azt hiszem, vannak csodák. Ma reggel egy világra rácsodálkozó kisgyermek vagyok, aki ámul és bámul, milyen szép és sokszínű az élet! Ami az elmúlt hetekben történt, az maga a csoda! És mennyien vannak körülöttem, inspiráló, kreatív emberek, akik mind alkotnak, teremtenek, és…..
sünibaba 2015.03.06 11:26:34
@HoldViola: Köszönöm szépen! Én is nagyon szeretem Bernyát, és éppúgy szeretek nézelődni, mint ő :-)
Dosszié Keresem a hangom 2015.02.03 10:19:20
Alig bírok magammal, olyan izgatott vagyok. Ma este találkozom a grafikussal, aki rajzolt már néhány vázlatot Bernyáról, és nagyon tetszik a munkája. Ha meg tudunk egyezni, és elvállalja a könyv illusztrálását, akkor ez egy újabb hatalmas lépés lesz az irányba, hogy a könyvem…..