Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pandius

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okos (és nem annyira okos) emberek gyakran tesznek erős kijelentéseket a jövőről, az igazán kínos az, amikor utólag kiderül, hogy mindez köszönőviszonyban sincs a bekövetkezett eseményekkel. Ma ilyen jóslatokat mutatunk be, hozzátéve, hogy utólag persze könnyű okosnak…..
Hitlerről mindig megjegyzik, hogy kiváló szónok volt, lelkesítő beszédeivel pedig mindig tűzbe tudta hozni népes közönségét - ez bárki számára nyilvánvaló, aki akár csak egy korabeli felvételt is látott a náci Németország vezetőjéről. Remek szónoki képessége - mint az…..
A Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa a Munka Vöröszászló Érdemrendjét adományozta dr. Vida Ferencnek (j), a Legfelsőbb Bíróság Kollégiuma helyettes vezetőjének nyugállományba vonulása alkalmából Aki már hallott a Nagy Imre-perről, annak ismerősen cseng Vida Ferenc…..
Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a cigánysággal/mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal Itt ne cigáyozz, bazdmeg! című cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit…..
Omnibusz Ingyenpénz helyett hitel? 2014.10.17 20:00:12
Az elmaradt közlekedési beruházásokra ez a kormány válasza.  Valóban Brüsszelben szabják meg mire költhetjük az EU-s pénzeket? A magyar kormány hitel felvételtét javasolja a 3-as metró üzeméhez elengedhetetlenül szükséges felújítás elvégzéséhez. Mindezt egy olyan…..
A szerencsétlenül járt motorost Tim Sleethnek hívják, és Ausztráliából jött. Burma, Kambodzsa, India, Indonézia, Irán, Laosz, Malajzia, Nepál, Omán, Tájföld, az Egyesül Arab Emirátusok és Törökország után érkezett Budapestre, ahol tegnap ellopták 2006-os Suzuki DRZ400S…..
Ha a jelenlegi ütemben nő a Föld népessége, illetve folytatódik az ipari termelés hatékonyabbá tétele, akkor szinte elkerülhetetlen egy globális foglalkoztatási válság, áll a Világbank nemrég publikált elemzésében. Két egymástól látszólag független, ám következményeiben…..
A műsorvezető élete csupa púder és csillogás, szavait milliók lesik, élete stresszes, de irigyelt – legalábbis a filmek szerint. A valóság persze a szakma döntő többsége számára teljesen más, ám akadnak kivételek, például azok az amerikai sztárműsorvezetők, akik esetében…..
Igazi pöcsköszörűk, a szó minden értelmében: kicsi a blokkjuk, vinnyognak, büdösek, pörgetni kell őket. Az ember használhatatlan szarnak gondolná az ötvenes endurókat. Aztán, ha jobban odafigyelünk, észrevesszük, hogy nem feltétlenül gnóm törpék ezek, hanem egész testesek…..
pandius 2012.03.19 19:17:08
Vroom Phillip Island ráhangoló 2012.02.19 12:23:00
Egy hét múlva rajtol a World Superbike, s egyben a motorsport szezon. Kis nosztalgiázásra hívunk mindenkit: előkapartuk az 1996-os és 1997-es versenyek összefoglalóit. Ideális néznivaló a vasárnapi ebéd mellé / után...
Belsőség Zsákolni csak BMW-vel 2012.01.10 16:24:00
I swear I’m gonna make it, sooner or later (Ígérem, megteszem előbb vagy utóbb) Ezt hallhatjuk az aláfestő kis dalban, nem véletlenül. A kisfilm – minden valószínűség szerint – a kor követelményeinek megfelelő, helyi igényekhez tökéletesen igazodó…..
Eddig is tudtuk, hogy Roland Sands nem normális. Az egykori versenyző, aki jelenleg aktív motorépítő és alkatrészgyáros, bármihez hozzányúl: egyedi, meglepő, de mégis vonzó gépek kerülnek ki keze alól. Gyári állapotában a V4-es D16RR a MotoGP technikáját hozta el a nagyon…..
pandius 2011.11.01 09:13:09
A fejlett Nyugaton tényleg nem sokat ér egy ilyen Mégane. Talán a benne lévő benzin a legnagyobb érték, ha el akarná adni az ember. Feltéve, hogy akad vevő. De nem akad. A fejlett világ ugyanis kitalálta, hogy a régebbi autók fenntartása aránytalanul drága legyen. Ezért aztán a…..
Sokszor puffogtatott sztereotípia, ráadásul már nem is nagyon menő az ebben még anyag volt-frázis. Persze, minden bizonnyal. Volt. Azóta azonban sokat változott a világ, iszonyatosan megnőttek a vásárlói igények és jóval többet is autózunk. Ennélfogva az autó, mint termék…..
Mire jó egy harmincöt éves, roncs enduró? Hát, rendbe lehet hozni, akkor hobbizásra, vintage futamokra még megfelel, igaz, mifelénk nem rendeznek olyanokat. A másik lehetőség, hogy át kell építeni – igaz, mifelénk semmire sem becsülik a kétüteműeket. Az elmúlt két…..
Ha mindenki csak minden másnap enne húst, sokkal beljebb lennénk kibocsátásban, mintha az egész Földön havonta egy hétre leállna a közlekedés. Mai cikkünk blogposztja...
Robogó Kipróbáltam a szörnyet 2011.06.01 09:53:00
Kűrtőskalács Ha Debrecenben járok, a Pepe Neróban kajálok, mert akkora óriáshamburgert adnak, mint a fejem, méghozzá olcsón. A múltkor is éppen megérkeztünk az éhhalál küszöbén, amikor a kiülős rész mellett egy masszív testű robogót fedeztem fel, majd némi érdeklődés…..
A kiváló motoros videóiról ismert Instar film ezúttal Kunmadarason forgatott. A dragversenyzés lényegét, a negyedmérföldes sprint semmihez sem hasonlítható hangulatát tökéletesen sikerült visszaadniuk: arcok, gépek, sebesség és elszántság – ez mind benne van a…..
pandius 2011.05.24 18:05:01
Winkler letette a telefont, kidugta fejét a monitor mögül: „Árpád ez a te területed!” Nem igazán értettem, mire mondja, és aztán sem lettem sokkal okosabb, hogy kifejtette: „Valami régi CBR Vácott, kevés kilométerrel egy kereskedőnél... hívd fel.” Pár…..
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
Kezdetben a dMZ-nél az a gondolat is meghúzódott a puszta és célnélküli építésen túl, hogy de jó lesz rajta motorozni! Gondoltam, olcsó lenne azzal munkába járni. Vagy mondjuk úgy, egy ábrándként ez is bennem volt. Mint tudjuk, ez a része nem jött össze. Már az építés…..