Regisztráció Blogot indítok
Adatok
catsndogs

3 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Juhász Norbert és párja 6,3 négyzetméteren élnek egy furgonban, amit saját maguk alakítottak át mobilotthonná. A pár járja a világot a guruló otthonukkal, és élményeikről naplót vezetnek...
catsndogs 2017.02.10 16:33:01
@para_noir: :D :D :D (Y)
"Egyébként ez a Fideszt mindig erősen felülmérik is egy ostoba mítosz" - írta egy kommentelőm az előző bejegyzéshez. Ez az állítás kisebb utánajárással ellenőrizhető: a nagyobb munkát elvégezte helyettem Karácsony Gergely (még kutatóként) és Lakatos Zsuzsa 2006-ban, akik…..
catsndogs 2014.02.18 21:30:47
@yotta: Ez tipikus. Mindenhol mindenki hazudik, mindenhol csak hamis információk vannak, és természetesen kizárólag csak a jobboldali ártatlan lelkekről. Az ellenzékiek meg mind szarháziak. Ugye, az m1, m2, duna híradónak csúfolt propaganda kb. 4 db infója is e körül forog. Érdekelne, hogy ki vagy, hogy ennyire ismered/vagy nem a srácokat.Kezdek félni, hogy már nyilvánvaló is számodra, hogy ki vagyok, amit le..rnék, ha a családom nagy része nem a közszférában dolgozna. Sok-sok érdekes dolgot tudnék persze írni (szerinted tuti hazugság)a tisztelt fityesz urakról,múltjukról, jelenükről amelyek sajnos személyes tapasztalatokra épülnek, de visszahúzódom a csigaházba, mert nyilvánvalóan Párthoz közeli tag vagy, különben honnan lennének a köztudottal ellentétes "tuti" infóid.
Csak hogy az eredeti témánál maradjunk: nem értem a közvélemény kutatások eredményeit, hiszen annyiféle emberrel, annyi helyen találkozom. Tévedés ne essék, sosem kezdeményezek politikai jellegű beszélgetést, de aki megnyilatkozik, az mind a fityiszt szidja. Lehet, hogy nem merik bevallani pártszimpátiájukat? :D Én ebben az országban nem érzem magam szabadnak: a közszféra egyes részeiben KÖTELEZŐ az mno-t, TILOS más lapokat olvasni, le is vannak tiltva az egyebek a szerverről. Jó, mondd, hogy hazudok, nem baj. Én tudom, hogy így van, de szerintem te is. ;)Gőzerővel megy önkormányzatnál a magyarrá avatás. Némely egyed igen barna, magyarul max. a számokat tudja a sefteléshez. Te is nyilván tudod, hogy versenyben állnak az önkormik, hogy ki avat több magyart. Nemár a duma, hogy testvéreink! Igen, egy részük az, de akkor minek dolgoztatjátok őket, főleg a közepes vidéki városokban,falukban, farmokon éhbérért- vagy gyakrabban közmunkásként? Ha ennyire fontosak a külhoni magyarok, miért csak a trógermunka jut a nagy részének,esetleg némi koszt jár? De már szavaz rátok, mert negyed fokkal jobban él, mint otthon. Vagy épp az ellenkezője: legfelsőbb szinteken tehetségtelen vezetőcskék, kamu pozíciókkal, bábnak? Csak a szavazatuk kell, semmi más!!! Hazugság ez is, szerinted.Szerintem ez a tuti. A rezsicsökkentés havi szinten nekünk 3000 forintot jelent, de ezt elviszi a 400 feletti benzin, az eszméletlen árak az üzletben, az egyéb szolgáltatások árainak növekedése(tömegközlekedés,banki költségek(!)),telefondíjak,egyéb adók borbély, mittomén). Saccperkb. havi 10-15 kilóval marad kevesebb a zsebben, mint a rezsiharc előtt.Én speciel tisztes melóért tisztes fizetést kaptam, amíg a vezír fel nem állt a porondra. Ez sem hazugság, én már csak tudom! Szerinted hazudok, de komám itt ez van.A legjobb cimbik diplomával külföldön poharat törölgetnek, mert itt igen KEVÉS a munka! Ja, köz-, söprögetés meg hasonló hasznos építő tevékenységek. Tudod, nem győzöl meg. Engem senki ne küldjön paripával harcba, tudom én, hogy mit szeretnék! Hát ezt az álszent, álkeresztény, álbékés despota szabadcsapatot nem! Jöjjön már bárki, csak a rángatózó szájú, repkedő karú, harcos atyátoktól mentsen meg az Isten!

Bocs, a VOKS14 (nem 2014!) nem neked indult!
catsndogs 2014.02.18 21:34:06
@yotta: légyolyszíves nyugtass már meg, hogy a kgb-TEK nem jön a nyakamra...
catsndogs 2014.02.18 21:48:20
Kihallatszott, hogy az egyik nővér megkérdezte a másikat, idézni fogom szó szerint "nem mész oda ? válasz : megy a faszom , ha oda megyek is , csak azért, hogy a száját betapasszam". Tisztelt Cím !     Bár, nem állt szándékomban megosztani számomra idegen emberekkel,…..
catsndogs 2014.01.14 19:51:19
@Tempus-Anh: Nincs kiszolgáltatottabb helyzetben az ember, mint amikor beteg. Az nem úgy van, ha saját hülyeségének köszönhetően beteg valaki, az akkor is BETEG??? Komolyan mondom, amikor három évben egyszer valamiért orvoshoz kell mennem, remeg kezem, lában, no nem azért, mert a vizsgálattól félek, hanem attól, hogy most leugat az orvos vagy az asszisztense, vagy sem. Oké (illetve nem oké), hogy a nővér keveset keres (az orvost, akinek a zsebét teletömik már nem sajnálom), de attól még kötelessége emberi módon beszélni, viselkedni, bánni a beteggel. Romániában (!) egyszer egy fertőzés miatt orvosi ellátásra szorultam. És jé, az orvos (román) kezet fogott velem (mint a filmekben), bemutatkozott, leültetett. Akkor ez most hogy van? Itt sokszor még vissza sem köszönnek, nemhogy véletlenül esetleg megtudjam, hogy ki az, aki ellát. Ez nem fizetés, hanem intelligencia kérdése. Egyetértek,hogy az orvosi diploma megszerzése nagy dolog, az orvos és a nővér, mivel az életünk múlhat rajtuk kiemelten fontos szakmák. De tisztelt Dokot ÚR (?) azért ne gondolja, hogy maguk istenségek! A legnagyobb baj az, hogy az ilyen kommentekben, NÉV NÉLKÜL minősítik a betegeiket. Inkább ne is szólt volna hozzá, ha csak ilyen stílusban tud beszélni a páciensről.Gondoljon abba bele, hogyha a maga családtagja került volna ilyen helyzetbe úgy, hogy ön nem orvos, mit szólt volna ehhez a hozzáálláshoz???
catsndogs 2014.01.15 00:11:06
@Tempus-Anh: Az nem jutott eszébe a Tisztelt Doktornak, hogy nem rühellésből nem gondozzák idős hozzátartozóikat, hanem mert dolgozniuk kell? Tudniillik Magyarországon úgy működik, hogy ha sokat hiányzol a munkahelyedről, megköszönik a részvételt, oszt pá. Na, akkor aztán miből fogja a Tisztelt Doktornak a zsebébe dugdosni a pénz? Nem tagadom, nagyon rossz tapasztalataim vannak az orvosokkal, nővérekkel. Én nem vagyok "hisztis", "gyagyás öreg" beteg (bezzeg privátban még vele is képesek kedvesek lenni...), szerintem a befizetett tb-járulékom ötödét sem használtam még fel gyógykezelésre, támogatott bogyókra, mégis, ha nem magánrendelésre megyek, kvázi úgy néznek rám a rendelőben, mintha köztörvényes bűnöző lennék. Tudja, hozzáállása alapján nem lennék a páciense. Mi a fenének kellett orvosnak tanulnia, ha nem tudja elviselni, hogy nemcsak huszonéves csini cicák fordulnak Önhöz? A pénz itt az úr, vallja be. Ha egy nővér más országban lekezelően viselkedik, repül, mint a madárka. Ebben az országban milliók dolgoznak éhbérért,mégis tudnak emberi módon bánni másokkal. Pedig nincs Tisztelt Doktorságos diplomájuk.
   A hülye én vagyok. Meg az a fajta vásárló is, aki böngészi az akciós szórólapokat, utánajár, mérlegel, számol, szóval próbál "ésszel" vásárolni. Némi büszkeséget is adott ez nekem, mert a bevásárlás befejeztével elégedetten nyugtáztam, hogy körültekintő…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
A magyar kormány próbálja egyszerű diplomáciai konfliktussá silányítani az azeri baltás gyilkos kiadatását. Pedig a helyzet ennél sokkal súlyosabb. Nem tudjuk, miről tárgyaltak az elmúlt hetekben a magyar és azeri küldöttség tagjai. Azt sem tudjuk, Orbán Viktor vajon milyen…..
catsndogs 2012.09.02 20:28:12
@livengood: Édes istenem! Itt még mindig vannak akik gyurcsányoznak! Hol van ő már! Személy szerint sz...ok rá. De valóban, ezt narancsos görényt, aki még arra sem méltatja még a saját "népét" sem, hogy kiálljon, és mondja meg a frankót, jól pofán kellene hajigálni rohadt naranccsal! Itt és minden fórumon, akik utáljátok a felcsúti baltást, TESSÉK ELMENNI KEDDEN!!! Ne csak okoskodjunk, cselekedjünk!Itt már a szó kevés, azt hiszem ez volt az utolsó csepp! Szerencsére a facebook-on már rengetegen csatlakoztak a megmozduláshoz, ami már jóval többről szól, mint az örmény-azeri helyzet!!! Gondolkodó, egykor fidesz rajongó barátaim nagy részének végre leesett a tantusz, és mára már tényleg csak a fanatikus agymosottak állnak a vezír mellett. Csak végre egy karizmatikus személyiség kellene, aki lesöpri minihitlert a porondról! Lehet kommunistázni, lesz...om. Ilyen nyomorban még soha ezelőtt nem éltem. És sokan mások sem. Remélem,ők is kiállnak magukért!!!
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
catsndogs 2012.08.21 18:22:34
@dr. Közbiztonság Szilárd: Egyébként engem sem a tv fajtája izgat a legjobban, hanem az, hogy dolgozunk, mint állat, de lassan a csekkekre sem elég a lé... Most is sorakozik kb. 10 db (lejárt határidejűek is) a dobozban. 6-7 éve ugyanannyi a bevételünk, fiz. emelés zéró...Húsz éve mást sem hallunk, csak a majdmostjólesz című opust. Látom, sokaknak jobb is(sokaknak meg még sz..abb). Biztosan szorgalmasabbak, ügyesebbek, szebbek, okosabbak.
2012 sebészet. - Orvosok.  Az orvosok egytől egyig kedvesek, naprakészek, bár rohannak napközben, de az esti vizitnél nem győznek válaszolni a kérdésekre, ha tudnak. Ha tudnak.... mert persze ha nem az az orvos ügyeletes, aki engem kezelt, a másik már nem is kukkant bele a…..
catsndogs 2012.07.11 21:41:58
@El Visco Stello: Egyik sem.Én és a férjem ketten havonta kb. 100-120 ezret fizetünk be a tb kasszájába,és hála az Istennek sokévente egyszer megyünk akár háziorvoshoz is. Egy influenzával, hasmenéssel ő sem tud többet tenni, mint egy laikus, azt meg nemigen engedhetjük meg "munkailag" magunknak, hogy táppénzre menjünk. Ezt szorozd be mondjuk tízzel. Reméljük, akár hússzal, vagy harminccal is, mert akkor az azt jelentené, hogy egészségesek vagyunk. Az már szép összeg. Akkor talán annyit megérdemlünk, hogy két marék rizst kapjunk... Esetleg ne 500 forintért, csak 100-ért parkolhassunk az udvaron. Manapság azt érzékelem, hogy a beteg csak kussoljon, örüljön, hogy ellátják, csak ne "követeljen" semmit, a duzzadó borítékot meg szépen, gyorsan nyomja a zsebbe... Vannak idősek a családunkban, innen a tapasztalat. Én 16 évvel ezelőtt szültem, a kaja ocsmány volt,úszott a mosogatóvízben... Nem Gundel-színvonalat vár el az ember, csak legalább KICSIT igényesebb tálalást és ételt. Még az volt a szerencsém,hogy egyáltalán nem voltam éhes, úgyhogy részemről a kaja nem volt téma, de sok minden más igen. De ezt hagyjuk, már nem ide tartozik.
A kormányzó szociálliberális szövetség (USL) elsöprő győzelmét hozta a hétvégi helyhatósági választás Romániában. Az USL a szavazatok több mint felét söpörhette be, 35 százalékot verve a második helyezett Demokrata-Liberális Pártra. A korábbi pozícióit nagyjából…..
catsndogs 2012.06.12 20:09:19
@Bumperr: ÁMEN. :)
catsndogs 2012.06.12 21:09:30
@GlennMiller: Én is azt gondolom, hogy nem kell semmit a szájukba adni,értelmes emberek ők. Csak hagyják őket élni, békében egymással, románnal. A fityisz nagyon munkálkodik az ő megosztásukon is, de úgy látszik nem sok sikerrel. A demagógia nem jön be...
Az egyre melegebb időben, nyári hétvégéken sokan választják a természetjárást, kirándulást időtöltésként, ami tényleg kiváló szórakozás, ugyanakkor veszélyeket is rejthet. A kullancsról mindenki hallott már, sokaknak közelről is volt alkalmuk megismerkedni vele. Lássuk…..
Magántanárkén örülhetnék is annak, hogy gyakran keresnek fel szülők és diákok, mert az iskolai angol órákon (de biztosan így van ez a többi nyelvvel is) finoman szólva nem részesül olyan oktatásban a nebuló, melynek segítségével használható nyelvtudásra tehetne szert. De nem…..
Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Hogyhogyhol? A szellemi középkorban, ott. Vagy úgy érzitek van még hová bandukolni, mert az utcán még nem köpdössük le egymást, megelégszünk a köztéri szobrok basztatásával, és a félhülyék tisztes távolból…..
catsndogs 2012.05.17 13:29:55
@Zahal: Nana!
catsndogs 2012.05.17 13:38:41
@wagem: A biblia nem "Ószövetségi", meg "Újszövetségi". ;) Egy Teljes Könyv! Világos képet akkor kapsz, ha mindkettőt elolvasod. Sajnos, sok ún. "apokrif"-et (rejtett iratot) kihagytak a legtöbb ma olvasható Bibliából. Én azt gondolom, hogy a Károli-féle (protestáns/református) fordítás a legteljesebb. Katolikus testvérek ezzel nem mindig értenek egyet.
A Magyar Narancs mai számában olvasható interjú tanúsága szerint Jáksó László szerint semmi baj nincs a Marslakókkal, amit pont annyian néznek, amennyire számítottak. Neki legyen mondva, a sorozat az m1 átlagát csak úgy hozza, ha abba beleszámítjuk a vasárnap hajnali vallási…..
Na jó, ez most már tényleg röhejes. A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg. Matolcsy tárcája…..
catsndogs 2012.04.20 23:57:43
@billy reed: gigalájk :)
Hihetetlenül izgalmas napunk volt tegnap. SkiccPali úgy ébred reggel, hogy megszületett benne a szándék: kiszabadítja a szellemet a palackból. Felhívta a főnökét, az meg szaladt a frakcióülésről ahogy bírt, nehogy meggondolja magát az egyszeri, mert ha megreggelizik megnyugszik,…..
A köztársasági elnök 11 percnyi hazudozás, szülei emlékének meggyalázása, majd saját teljesítményének felmagasztalása után váratlanul lemondott tisztségéről a parlament plenáris ülésén. Schmitt Pál nemcsak megismételte mindazt, amit az elmúlt napokban nyilatkozott, de rá…..
catsndogs 2012.04.02 21:49:41
Schmitt Pál tegnap ugyan még mosolyogva nyugtázta Szöulban a plágiumgyanút vizsgáló bizottság jelentését, Selmeczi Gabriella pedig a Fidesz részéről lezárta az ügyet, újabb fordulatot hozhat, hogy a SOTE szenátusa várhatóan ma megfosztja doktori címétől a Köztársasági…..
catsndogs 2012.03.29 22:22:19
@windex: Na, pont azért kínáltam alternatívának! :)
Varánusz SkiccPali tipp-mix 2012.03.27 01:20:12
Statiszta voltam melletted, a gyűjteményedbe kellettem, Azt mondtad, kevés vagyok már, mint gojóstolban a túlnyomás. Lemondjak, vagy ne mondjak, azon tűnődtem.A kézcsókom már nem old meg semmit sem! Te nem szeretsz, én nem szeretlek téged! Érzés nélkül múltak el az évek. Jól…..
catsndogs 2012.03.27 09:54:07
@doggfather: Abszoltli ögrí! ...textilpetting...:D :D :D
Mivel régóta vagyok nyelvvizsgabiztos, szeretnék néhány igen elterjedt tévhitet eloszlatni amelyekkel úton-útfélen találkozom. Az apropót az adta, hogy beol.hu-n ma megjelent,hogy ismét bíróság elé áll egy csaló, aki valaki más személyi igazolványával próbált "segíteni"…..
catsndogs 2012.03.15 01:49:35
@Merész kőszáli kecske: Az egészség-betegség témakörben nem orvosi dolgokról kell beszélni (ha már ezt hoztad fel példaként)! Teljesen életszerű szituációs feladat az, hogy külföldön dokinál vagy, fáj a torkod, lázad van, hánysz, stb.,stb. Elmondod a tüneteidet, tanácsot kérsz, közlöd, hogy allergiás vagy az antibiotikumokra. Mindig kétkedéssel fogadom, ha valaki egy sikertelen vizsga után azzal takarózik, hogy vele hogy kicsesztek, mert a nádirigók fészkelési szokásait kellett elővezetnie. Ezt egyszerűen nem tudom elhinni. Anno (kb.22-23 évvel ezelőtt a Rigó utcán tettem le mind a közép-, mind a felsőfokú vizsgámat. Mindkettő elsőre sikerült, pedig hidd el, nem magoltam, és volt annyi általános műveltségem, hogy tudtam beszélni mindenről ami ott felmerült. Nem emlékszem,hogy bármi extra lett volna! És egy orvosnak,mérnöknek, de bármilyen diplomás embernek KELL,hogy legyenek gondolatai a színházról, moziról, kedvenc könyveiről, stb. Érettségizett emberekről beszélünk és (elvileg) szinte mindenből maximálisan kellett teljesíteniük ahhoz, hogy felvegyék őket a felsőoktatásba.Nehogy már ne legyen ötletük azzal kapcsolatban, hogy melyek az internet előnyei, hátrányai, miért szeretik, vagy nem a szupermarketeket, mit gondolnak a reklámokról, hogyan lehet Magyarországon lakáshoz jutni,blablabla. Akinek ez lehetetlennek tűnő feladat, az inkább ne is tanuljon tovább, mert ÉRTELMISÉGInek aligha nevezhető!
catsndogs 2012.03.15 16:19:12
@Merész kőszáli kecske: NEM VIZSGÁZTATOK A RIGÓ UTCÁBAN!!!NEM IS TARTOM A LEGJOBBNAK!!!Azonban, ha semmit nem lehet kérdezni a fent említett témákban, akkor egyáltalán szabadna bármit is kérdezni? Nem tudom hányszor voltam gyerekekkel kirándulni, családommal angol barátainknál, ösztöndíjasként a birmingham-i egyetemen. És ha hiszed, ha nem, sajnos volt szükség orvosra is, mert több gyerek is beteg lett egy alkalommal. Az orvos nem is fogadott, telefonon az asszisztensével tudtunk csak beszélni, és igen részletesen el kellett mondanom, hogy mi a baj! Nehogy már az internetről, az informatikáról ne tudj mit mondani!!! Akkor hogy lehet az, hogy a vizsgázók a mi vizsgarendszereinkben (NEM A RIGÓN!!!) tudnak ezekre felelni, sőt, igen okos dolgokat el tudnak mondani!!!Ha a FB-ról, arról. Akkor arról kérdezem, mert az érdekli, tud mit mondani róla! De szerencsére a többség nem olyan hülyeségeket mint amiket te említettél!!! Sajnálom, ha te erre képtelen vagy. Bocs, de ezt kell mondanom! 14-15 éves gyerektől hallottam, hogy utálják az XY szupermarketet, mert rossz minőségűek a cuccok. Még példát is mondott arra, hogy egyszer vettek x dolgot ami hibás volt, de nem akarták az üzletben kicserélni... Igenis saját gondolatokat tudnak közvetíteni. Pont az a lényeg, hogy aki erre képtelen, az megbukik. Te vizsgáztattál már? Te hogy csinálnád? Szívesen beíratkozom hozzád egy továbbképzésre! Nézd meg a Cambridge nyelvvizsgák feladatait, követelményeit! Ezek a legelismertebb vizsgák szerte a világon! Hogy lehet, hogy ott is ugyanazok a témák merülnek fel? Az írásbeli tömény nyelvtan!!! És csodák csodája, ott is sokan átmennek minden gond nélkül!És sokan megbuknak! Kb. ugyanolyan arányban, mint bárhol máshol!Ott is hülyék a vizsga összeállítói, a vizsgabiztosok? Ami a mérnököt, vagy az orvost illeti, az meg igen szomorú, ha nem maximális teljesítménnyel jutott be az egyetemre! Ha azt is csak kifizette, akkor semmi keresnivalója a szakmájában, se a nyelvvizsgán! Hála Istennek, képzeld, azért az orvosok, mérnökök többségében bőven megfelelnek akár felsőfokon is! Aki tanul, készül, mindent megtesz a sikerért, annak sikerül is. Aki nem hiszi, járjon utána...
Nyilván számtalanszor hallottátok már a szomorú történetet Magyarországról, ahol megpróbálta néhány lelkes fiatal megváltoztatni a történelmet, de aztán szegények elbuktak, mert... Nos, döntse el mindenki maga, hogy miért, van aki szerint egyszerűen mi örökké lúzerek…..
catsndogs 2012.03.15 16:36:27
@Pitypalatty úrfi: És mi a helyzet azzal az illetővel, aki az egyik csúcsfityiszes város önkormányzati sundabundájában elkezdett kotorászni, oszt a fiát meg másnap valaki "véletlenül" majdnem belökte a metró elé. Jah, az is csak véletlen lehetett, mint a golyóscsávó...:) Szintén a csúcsfityiszes városban az egyik barátunk az önkorminál dolgozik. Polgimester meg kb.2 héttel ezelőtt behívatta, hogy állítsa mán le az asszonyt a tüntetésrejárásról, mert hát Pityukám annyira nem szeretnénk, ha meg kellene válnunk tőled...Mocskos banda!!!
Miről szól ez az ünnep? Szerintem arról, hogy nagy "Ü"-vel írjuk. Nekem sajnos ez most nem megy.Nem megy, mert amivé mára ez lett, az minden, csak nem Ünnep. Nem arról szól, hogy kik és mit tettek annak idején, mit áldoztak fel, milyen eszmét éreztek maguknak. Ezekről…..
catsndogs 2012.03.15 01:19:16
@Neeel Armstrong: Te jó ég!
Hát, drágáim, belecsapunk, innentől kezdve lehet hörögni, ki nyerje a vévéötöt, este nyolctól élőzünk a Velveten, de igényünk van az akolmelegre, meg azt is tudjuk, ahol meleg van, ott büdös is, és hát az anyai öl ringatása, ugye. Az este nagy kérdése, a Lelketlen Gonosz…..
Pénzkérdés Átverés vagy baki? 2012.01.27 14:15:00
A közszolgák hiteljutalmát az adófizetők finanszírozzák Nagy a bizonytalanság a közszférában dolgozók körében a végtörlesztés – árfolyamrögzítés kapcsán. Decemberben Orbán Viktor levelében még biztatta őket devizahiteleik kiváltására. A kormányfő azt ígérte,…..
catsndogs 2012.01.28 14:35:25
Tisztelt "közdolgozó-ellenesek"!
Szomorú, hogy még ebben a kérdésben is ilyen ellenséges érzelmek törnek elő. Szeretném néhány gondolattal eloszlatni az igen téves feltételezéseket. Ha nem lenne köztisztviselő, nem tudnátok a földhivatali dolgaitokat intézni, nem kapnátok jogsit, útlevelet, személyit, nem tudnátok házasodni, költözni, állampapírt vásárolni, nem kapnátok családi pótlékot, segélyt, közalkalmazottak híján nem lennének tanárok, orvosok, rendőrök, tűzoltók, mentősök,stb... A mi családunkban érdekes a szitu: a férjem köztisztviselő, én vállalkozó vagyok. Hát, nem tudnám megmondani, kinek nehezebb.Ő SEM fél 5-kor lép ki az irodából. Általában fél 8-kor kezd, és az esetek döntő többségében min. fél 6, 6-ig dolgozik! Az ebédideje konkrétan 20 PERC, amit szigorúan mérnek, számítógépes ki-, és bejelentkezés van. Mivel a 20 perc nem elég arra, hogy elmenjen enni, ezért többnyire kiflit, péksütit, és egyéb "egészséges" cuccokat kap be. A diploma nélküli kollégáinak írd és mondd, 72 ezer nettó a fizetésük! Hú, a diplomásoknak már 170! Mellesleg büfé tanszék nem felel meg, csak pénzügyi, gazdasági végzettség, amelyhez tudjuk, nyelvvizsga is kell! Amit nem láttok az az, hogy a munka nem a pultnál ér véget!!! Ügyfélfogadás után ott a "back office" amit külsősök nem látnak. Annak a világnak már rég vége, hogy körmöt lakkoznak, telefonálgatnak! A telefonhoz mindenkinek kóddal van hozzáférése, aki túllépi az 5000 forintos számlát, az a fölötti részt magának kell fizetnie. Saját tapasztalatunkból mondom, hogy az ügyfeleket nagyon sokszor fel kell hívni, így a férjem volt, hogy 2000-3000 forinttal hozzájárult a nép sorsának jobbításához. Még véletlenül sem használja magáncélra a munkahelyit, a saját mobilja sokkal kedvezményesebb tarifákkal megy. Munkahelyén 3! ember végzi 5-6 munkáját!, ami az éveken át folyamatosan végrehajtott leépítéseknek köszönhető. Az ügyfél meg kopogtat a pulton, hogy az a "rohadt irodista" miért nem intézigyorsabban az ügyét. Mellesleg rajta kívül még legalább 20-an várnak. Jutalom, egyéb juttatás már 2 éve nem volt, csak az a hihetetlen mértékű cafeteria, tavaly pl. 80 000 ft. Ezt sajnáljátok! Ami még tény, hogy a közben dolgozók egyetlen fillért sem vonhatnak le, igényelhetnek vissza, számlázhatnak le, vagy sunnyoghatnak el így, vagy úgy. Az adó annyi, oszt fizeti. Igen, el lehet menni a versenyszférába, de elképzelhetetlen az, hogy van, aki szívesen dolgozik másokért, próbálja megoldani a népek búját-baját? Miért nem lehet ezt elviselni? A vállalkozó kicsit kozmetikáztathatja a könyvelését, bejelentheti magát minimálbérre, egyszóval valamilyen módon adómentesen is tud lóvét kivenni a cégből. Szerintem senki ne a másikat okolja, fogadja el, köszönje meg azt amit kap. Végletek persze mindig vannak; mogorva ügyintéző, meg bunkó, gátlástalan áfa csaló tolvaj. A közszféra bajban van, kevés az ember, a megnövekedett adminisztráció miatt sok a munka, és valljuk be, plusz juttatások híján nyilván csökken a motiváció és a munkakedv. Zárnám azzal, amivel kezdtem: nem tudom melyikünknek szarabb, de egy biztos, egyikünknek sem könnyebb.Én vállaltam a vállalkozás hátrányait, kevés előnyét, ő meg vállalta a közszolgaság hátrányait annak reményében, hogy azt az állam elismeri. Az utóbbi nem jött be.
catsndogs 2012.01.28 21:01:23
@Boka1: Konkrétan ezen a munkahelyen 2 osztály van. Nem KELL nekik feladatot biztosítani, embereket kellene még! Ja, persze azért a 72 ezerért 10 feladatot is el lehetne látni napi 24 órában...Nem tudom egyébként, hogy te milyen anyagi háttérrel rendelkezel, hogy fizetsz, fizetsz, fizetsz, és akkor megbecsülsz dolgokat. Aki jól tanul így is, úgy is jól tanul, nem gondolkodik azon a gyermek, hogy fizetünk-e,vagy sem. Aki lusta, annak meg olyan mindegy. A szülei fizetik, ő meg lébecol. Az a baj, hogy mindig pár rossz példából általánosítunk, az értékeket meg nem vesszük észre. Az én gyerekem természetesen állami gimibe jár, állami fizetésből élő tanárok tanítják. Versenyekre készítik fel őket, programokat szerveznek. Függetlenül attól, hogy mennyit keresnek, nagyon lelkiismeretesek, a gyerekem meg nem fizet, szorgalmas, jól tanul, megbecsüli, hogy oda járhat. Ne már mindig a közszférára fogjuk a nyomort! Ne gondold, hogy a nyugati országokban nincs bürokrácia! Hajaj! Valahogy mégis működnek a dolgok. És az ingyenes iskolákban tanuló magyar gyerekek általában sokkal mélyebb tudással rendelkeznek, mint a külföldi magániskolások. Akkor ez most hogy van?