Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nortonp

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - SPOILERMENTES - Egy számítógépes játék filmes átirata a legtöbb esetben el van átkozva, erre megszámlálhatatlan példát ad az elmúlt húsz év. Ahogy néztem a trailert pár hónappal ezelőtt, pontosan ennek az átoknak a jeleit láttam (több néven emlegetik, de leginkább úgy ismerik: "blockbuster",…..
aeon flux 10 éves az aeonflux 2015.07.09 14:55:00
Szevasztok! Kerek tíz évvel ezelőtt egy feltehetően kánikulai reggelen, jelenlegi lakhelyemtől kb. 60 kilométerre arra ébredtem, hogy nekem blogot kell indítanom. Egy blog indítása ugyan szinte kizárólag személyes okokra vezethető vissza, de jelen blog esetében nem a filmek, illetve nem a filmek…..
Komoly izgalmakat okozott a Jurassic World az elmúlt két napban: a dinós haddelhadd, csaknem duplázva az amúgy sem szerény elvárásokat, betámadta az első hétvégi rekordot... UPDATE: A betámadás végül sikerrel járt: 208.8 millió dollárral a Jurassic World a legmagasabb nyitány…..
A Netflix készülő sorozatának legalább ugyanolyan sarkalatos kérdése az antagonista megjelenése, mint magáé a címszereplő főhősé, hiszen Wilson Fisk a Marvel képregényes univerzumának egyik legkedveltebb, ikonikus figurája. Miközben Matt Murdock felölti gúnyáját, a Pokol…..
"Szevasz! Mostantól létezem." 2005-ben, egy júliusi hajnalon ezekkel a mondatokkal indult útnak az Aeonflux Blog, ahol aztán két nappal később megszületett az első filmkritikácska is Zalaba Ferenc tollából (Az utolsó mozielőadás, kilenc csillag). Azóta eltelt tíz év, és ahogy…..
nortonp 2015.02.10 11:49:24
@Zalaba_Ferenc:

akkor nem értem ezt a listát :) miként definiálódik itt a sztár státusz, alakítások, bevétel, "internetes" népszerűség (Gosling).

Ha azt nézzük, hogy Worthingtonra franchise-okat akartak építeni, most meg anyagi, kritikai buktákban is csak mellékszereplő...hát nála nagyobbat nem sokan taknyoltak manapság :)

(Colin Farrellt tolták még ennyire az évezred elején, de ő az alakításai miatt megmaradt valamilyen szintén sztárstátuszban, ha nem is A listás, és nem lehet vele eladni semmit a moziban -> mondjuk vele kapcsolatban meggyőződésem, hogy a Depp, Downey féle hollywoodi karrier tündérmeséknek ő lesz a legújabb szereplője :), amint egy erős franchise-t kap majd egyszer maga alá)
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
Korábban még csak pletykaszinten merült fel egy a Szellemirtók női változata, ám időközben hivatalossá vált: a Columbia kukázta a túlontúl sokáig elhúzódó Szellemirtók 3-at (melynek késlekedésében Bill Murray nyammogása és Harold Ramis sajnálatos halála is bejátszhatott), és inkább a reboot mellett…..
Mikor tavaly szeptemberben az Alien - A nyolcadik utas: a Halál újra-bemutatója váratlan sikert aratott (ez itt három különböző link ám :), azaz több mint 10.000 nézőt vonzott be a mozikba, az azt gondozó Pannónia Entertainment szinte azonnal lecsapott a folytatásra, és ugyan a…..
Már csak néhány óra, és kihirdetik az Oscar-jelöléseket. Most először az összes kategória jelöltjeit bejelentik majd a magyar idő szerint 14:30-kor kezdődő élő adásban, méghozzá Alfonso Cuarón, JJ Abrams, Chris Pine és az Akadémia elnökének közreműködésével. A…..
nortonp 2015.01.15 15:53:40
@Németh Barna:

köszi. amúgy még nem láttam, de nem pont a vágás / nem vágás igazán különleges a filmben? vagy pont ezért furcsa, hogy hanyagolták?
aeon flux usa box office: ruha 2015.01.04 17:42:00
Az év első hétvégéjén a decemberi slágerfilmek domináltak, ugyanakkor az újdonság is villantott a maga visszafogott módján: a The Woman in Black: Angel of Death folytatta a horror januári tradícióit a várakozásokat megugró nyitányával. > új filmekAz elvárásokhoz…..
Mindig öröm látni, amikor a fesztiválforgatagban felbukkan egy-egy új tehetség, vagy amikor egy félig-meddig ismert névről derül ki, hogy a vártnál sokkal több van benne. Ezt persze lehetetlen előre jósolni, úgyhogy a most következő összeállításban a már bizonyított alkotók legújabb produkciói közül…..
A Warner Bros. immáron hivatalosan is közzétette a DC-főgonoszokból álló szuperkülönítmény névsorát, melyek közül néhányat már korábban is kipipáltunk (persze szigorúan csak khm... pletykaszinten). Szóval David Ayer 2016. augusztusában érkező, A piszkos tizenkettőre hajazó filmjében a következő…..
nortonp 2014.12.03 10:34:12
@lisztes:

gondolom a Marvelhez hasonlóan mindenki minimum 3 filmre irt alá az egész franchise-ra, nem csak ennek a potenciális folytatásaira, igy gond nélkül lehet átjárás.
A hobbit utolsó fejezetéhez készült betétdal egy pillanatig nem lóg ki a Középfölde-kalandok nótái közül, szóval egy percig sem volt meglepő, hogy ez is pont olyan, mint egy tábortűz körüli (ál)filozofálgatás egy jókora tivornya után. Kár, hogy a hozzá készült zenei…..
Annak köszönhetően, hogy Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) a Viadal után a Mészárlás végkimenetelébe is erősen belepiszkál, kitörölhetetlenül forradalmi jelképpé válik, és az ennek nyomán Penam-szerte kitörő lázadásokra a Kapitólium durva megtorlóakciókkal felel.…..
A hülyeség ragályosabb, mint azt sok-sok elemző és jóslatba bocsátkozó gondolta volna, hiszen a Dumb és Dumber kettyó vezetést szerzett az amerikai mozikban, tekintélyes összeggel. A Hős6os és a Csillagok között közben kielégítően gyarapította bevételét a dobogó fennmaradó két fokán...
A Marvel a Phase 2 biztonsági játszmája után ismét kitereget a nagyközönség elé néhány, viszonylagosan ismeretlennek mondható hőst, így eljött az idő, hogy egy kis útmutatóval szolgáljunk hozzájuk. Az "elolvasom" mögött mindent megtalálsz, amit a Phase 3 új szereplőiről…..
Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) azon szerencsések közé tartozik, aki szereti a munkáját. Elhivatott, agilis, találékony - írhatná ezt a CV-jében, sőt, nem is rest úton-útfélen erényeit hangsúlyozni, ráadásul tényleg jó abban, amit csinál. Túlontúl is. Lou Bloom ugyanis…..
- SPOILERMENTES - Bolygónk és vele együtt az emberiség is haldoklik. A földalatti szervezetté töpörödött NASA azonban nem hajlandó elfogadni a véget, és egy olyan programon dolgozik, amellyel talán megmenthetők leszünk. Cooper (Matthew McConaughey), a tapasztalt pilótával az élen…..
nortonp 2014.11.05 13:10:04
@totorohun:

attól, hogy egy film muvészi értékei elévülhetetlenek, tehát klasszikus értelemben véve, mint alkotás fontos és jó termék, attól még nem kell mindenkinek tetszenie, és NEM azért, mert nem érti.

miért degradálod őt azzal, mert más az izlése? olyan, mintha azt mondanád, hogy a rockzenét kedvelők mind erőszakosak, az elektronikus zene rajongói meg 8 általánost sem végeztek, mert minimálisan van hangszerelve.

nem az ő izlése a korlátolt, hanem a te hozzáállásod, hogy ez alapján kategorizálod az embert.
Jövő májusban (még szép) nálunk is beköszönt Ultron kora, kinek magyar hangját egyelőre... szokni kell. Összehasonlításképp kattanj az eredetire!..
nortonp 2014.10.28 15:15:40
@Zalaba_Ferenc:

"Még szerencse, hogy a Forum a kiemelt filmjeit eredeti nyelven, felirattal is bemutatja, szóval felőlem akár Kerekes Józsi is lehet Ultron végső hangja. :)"

ezért nem lehetek elég hálás (ha valóban megtörténik),és bár már nem akadok fenn a szinkronokon, inkább egyszeruen ignorálom és hiába ez nem végleges lesz, de egyszeruen katasztrófa Ultron. ez tényleg minősithetetlen, még reklám szinten is.
Colin Farrell már korábban elkotyogta, hogy ő játssza A törvény nevében második évadának egyik főszerepét, az viszont már az HBO hivatalos bejelentéséből derült csak ki, hogy Vince Vaughn lesz a partnere. Illetve dehogy is a partnere: míg Farrell egy korrupt zsarut játszik majd,…..
aeon flux usa box office: he's back 2014.10.26 17:29:00
Bár a vezetést az Ouija című horror ragadta magához, ez a hétvége sokkal inkább szólt Keanu Reeves-ről, aki a John Wick előzetesében tett ígéretének meg tudott felelni: visszatért az akció műfajához és a toplisták felső harmadába. > új filmekMeglehetősen régóta…..
Sokak szerint az év egyik legjobb filmje, sokak szerint az új évezred egyik legjobb médiaszatírája. A hangzatos jelzőket most megtoldanám egy újabbal, az Éjjeli féreg előzetese az egyik legjobb trailerszatíra. Vagy szatíra trailer. Mindegy is, a következő szűk két percben felejtsd…..